Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Aynen çok zorlamasa da o zevki yaşattı, geçen korayla konuştuk o da bi ispendek almış bırakmış..

Biri gelir öyle çapariye atlar, diğeri gelir kıbrısla yakalanır.. Hakikatten çok acayip balık anlamadım gittihihi

Benim de levrek alındığını bildiğim 7 tane falan avlak var işte anca bitanesinde ispendek yakalayabildim, ora da senin levrekle tanıştığın yerin 100-200m ilerisihihi

Ağustos 12-16 arası marmara adasına tatile gidicem orda gözüme kestirdiğim bikaç yer var bakalım ne alemde oralar.. Kuruttular gece dalgıçları diyolar ama deniycem bi.. Yalnız tatil planını bile balık tutma amaçlı yapıyorum iyice kafayı yedim bende:laughing: Bu arada marmara adası civarında hala kılıç avlıyorlarmış:thumb:

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba arkadaşlar...
    Bugün yeni spin kamışımı sadece denemiş olabılmek ve alışabilmek için saat 05.15 te indim.Belki kazara balık alırım diye :D :D
    Saat 10 a kadar atış yaptım.Değişik stiller denemeye de çalıştım kendimce.İnternetten izlediğim videolar üzerine.Daha sonra 10 gr kurşun ile çapari de attim.Gerçekten çok zevkli oluyor.Kaç balık vurdu onu dahi hissediyorsunuz.Tahminimce max 30 mt'ye atabildim sahteleri.Ama inanıyorum daha da ileri seviyeye taşınacaktır bu.
    Herkese rastgele..... :)

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hadi hayırlı olsun Murat. İlk kullanım için 30m gayet iyi benim ilk spin denememde hatta belki 10. denememe kadar ulaşamadığım uzaklık bu. Gerçi 3 ay falan remixonun bir bolonez kamışını, silverstarın 15liralık makinasını, fladenin de 3 liralık sahtelerini kullandım:D İşin garibi en iyi spin avımı da bu takımla yaptım :) Ayhan abi bilir o 3 liralık fladen sahtenin marifetlerini:D

Spinle çapari olayıda dediğin gibi çok güzel oluyor çekerken sayıyosun balıkları zaten, bide ip misina kullanınca balıkları elinle topluyosun sanki:thumb:

Neyse murat tekrar hayırlı olsun zaman bulabildikçe çık balığa, balık tutamasan bile sakın umut kaybetme, ben öyle yapıyorum:D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Akdenizle Egeyi komple birleştirip Marmarayla karşılaştırmışsın. hihi Pek adil olmamış. :D

Şimdi ben kuzey egenin bir kısmında avlanıyorum. İlçe olarak Aliağa, Çandarlı, Dikili vs...

Şimdi yazdığın balıklara bakınca bizim orda levrek bazı zamanlar güzel çıkıyor. Turna çok çok seyrek. Atçekle hiç turna alan duymadım hatta. Anca sırtıyla ayda alemde bir kere. Güney ege de bayağı çıkıyor bildiğim. Lagos la ofrozu görsem bomba diye karakola götürecem. Lüfer çok kısa bir süre zarfında genelde derinden çıkıyor. Kıyıdan atçekle Aliağadan denk geldiğini biliyorum. Geçen yaz bugüne kadar olmadığı şekilde kıyıdan da tutanlar olmuş sözde. Zaten lüfer iyi av verirken hiç bir tekneci tekneyle balığa çıkarmaz. O yüzden senede 5 tane ya tutarız ya tutamayız.
    Geriye zargana kaldı. :D Evet o çıkıyor zamanı gelince. :D
    Dişe dokunur tek predatörümüz maalesef ki levrek. O da avlakta 20 kişi varsa 2 kişiye denk geliyor çoğu zaman. Çok sık yoklarsan senede bir kaç kere sürü levreğine denk gelme şansın var.

Bizim avlaklarda durum bu. Güney ege bence çeşit ve keyif alma yönünden çok daha güzel ama ben avlak bilmiyorum Güney Ege'den. :D

Siz en azından lüferle içli dışlısınız. Bizim buralarda lüfer tutana levrek tutandan daha fazla imrenilir. :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Napim, ramazan dolayısıyla can sıkıntısından bi de grup sayfalarına bulaşayım dedim, idare ediverin, ne kaldı zaten şunun şurasında. :D
    Yalnız harbi balık çıkıyor sizin oralarda, hemde öyle böyle değil. Ben duyuyorum taaaaa İzmir'den. Sizi çıkmıyor diye kandırıyorlar. hihi

İyiyim Çağrı, sen de iyisin umarım. Evet karşılıklı yazışmayalı uzun zaman oldu ama ben foruma girince + 'lı kim var kim yok diye bi bakıyorum her daim.

Avlakları kontrol ederken sen anlayacaksın balık var mı yok mu olduğunu? Bizde bilecek miyiz son durumları? hihi

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anlattığına göre senin avlandığın bölgede de sıkıntı var Volkan abi. Ama kuzeyde saros körfezi, gökçeada, bozcaada, edremit, ayvalık; orta ve güneyde foça, karaburun, çeşme, kuşadası, didim, bodrum, akyaka (hatta direk gökova körfezi); akdenizi hiç saymıyorum ciddi anlamda güzel av veren yerler buralar. Egede, akdenizde predatör avlama ihtimalin çok daha yüksek.

Dedin ya egede spin kolaysa gel diye ege de seçebileceğim bir dünya yer var. Ama marmara öyle değil, neresinden tutsan dökülüyo. Belki tekirdağın bazı el değmemiş bölgeleri (varsa:D), gelibolu (marmara tarafı lüfer, saros birsürü tür açısından) bide marmara adası avcı balık açısından zengin olabilir. (marmara adasında kıyıdan ancak istavrit yakalanabileceğini söylüyorlar bakalım ağustos ortasında orayı bi deniyecem)

Her denizin zor bölgeleri vardır abi, sadece bu bölgeler marmara da diğerlerinden çok daha fazla.

Abi bu arada levreğin kıymetini bil 28-30 cmlik ispendek 45cm'lik kofanadan daha fazla mücadele ediyo:D

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Çok şükür abi bende iyi sayılırım:) Bu aralar işler biraz yoğun, o nedenle bir hayli yoruluyorum. Gündüzden balığa çıkacağım desemde akşamına pert olup sızıyorum:D

Bu akşam olacağı gibi mesela.:laughing: Kısmet yarına inşallah. Rapor açmam heralde:) onu da özelden söylerim abi:)

8. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba dostlarım...
    Tatlı sularda daha önceleri hıç avlanmamıştım.Artık ona da bir kere bakmak istiyorum.Bizim buradaki barajlarda verımli av yapabilir miyim?Hangi balıklar var ve ayrıca Yasak var mıdır?

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Merhaba arkadaşlar.
    H.sonu saroz körfezindeydim. Gitmişken olta atmamak olmaz :)
    Genel düşüncem, t.dağ'dan kat kat iyi. Gece yemliye (boru kurdu) bir sürü lidaki geldi. Ayrıca avuç içi kadar levrek bebelerini saymıyorum bile... Bence 1-1,5 ay sonra çok güzel çipura avı olur orada. Yanımızda balık tutanlarda 2-3 tane ispendek, iri mırmır ve çipura vardı. Yem olarak mamun kullanıyorlardı. Yaz ortasında böyleyse eylülden sonra nasıl olur düşünemiyorum...
    Keşke sizlere söyleyebilecek kadar büyük bişey yakalayabilseydim ama kısmet değilmiş... :(
    Bu arada, dün geceki balık bolluğu ve çeşidini gördükten sonra "t.dağ'da balık çok" cümlesine kimse inandıramaz artık :)

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vallahi doğru söylüyorsun Gürkan. At-çekte en iyi avımı senin fladen ile yapmıştım. :)

Spinle çapari olayını da senden öğrenmiştim, sağolasın. Ama bende 10 g. kurşun hafif gelmişti. Çapari geç batıyordu sanırım çünkü ağırlığı arttırınca daha iyi av yapmaya başladım spin+çaparide. Gerçekten spin kamışla çaparide tek bir istavriti bile hissetmek ayrı güzel...
    Ben şu spin olayında umudunu kaybedeni görmedim daha. Bağımlılık gibi hatta. Umudunu kaybetmeyi geç, bırakmak istesek bile bırakamayız gibi geliyor valla. Düşün, halı sahada futbol oynamaya başladın. Art arda 20 maçta gol atama, bırakırsın halı sahaya gitmeyi. Bunda ne yirmisi... 100 kez tutamayalım, haftaya 101'ci avı nerede yapsak diye düşünürüz :D:D

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi hiç at çek yapmadınmı?? Sarosa gidipte atçek yapmadan dönülürmü:D İyiymiş abi eylülden sonra coşar saros ne avlamak istiyosan git avla çeşitlilik çok fazla:)

Spinle çapariyi de Çağrı'dan gördüm ben ama onların sistem benimkinden biraz daha farklı avlağa göre değişiyo.. Ben genelde 35gr kurşun kullandım, normal kullanılan kamışlar attığım yerlere ulaşamadı..

Yok abi bırakamayız spini biz zaten bırakma gibi bi niyetimizde yok durur durur bi balık alırsın o gazla 1 sene geçer bende olduğu gibi:laughing: :laughing: :laughing:

12. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Bi organizasyon yapsak ?

13. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Denemez olurmuyum hiç Gürkan. Ama zaman yoktu, o yüzden dönüşte bir saat kadar İbrice limanına uğradık. Skor sıfır ama limanın oradaki kayalıkları görsen... Bıraksalar ölene kadar at-çek yaparsın. O kadar beğendim valla. Gözüme kestirdim ama daha erken. Sonbaharda falan bir günümü tamamen oraya ayırmayı düşünüyorum :rolleyes:
    Bir de oradan sonra bizim buradakine deniz demezsin... T.dağ'da en temiz dediğin yer orada limanın içinden pistir. Öyle temiz bir balıkçı barınağı ilk defa gördüm. Hayran kalmamak elde değil...

14. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İbrice, mecidiye falan benimde listemde abi.. Akvaryum gibi denizi var, cam gibi tertemiz.. Tekirdağda temiz diyebileceğim yer yok zaten abi sadece belki ayvasıl mevkiiidk Bizim balıkçı barınağında yakında petrol çıkacak:(

Neyse ben sabah suyuna kaçar kofanayı aldığım yeri bi yoklama zamanı geldi galibahihi hihi

15. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sabah suyu ne oldu Gürkan?
    T.dağ'dan lüfer raporları sıklaşmaya başladı, bir tane de senden gelsin hadi ;)

16. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 günde 2 lüfer 2de kaçan var abi:cool: Rapor yazacaktım bugün ama çok yorgundum yarın yazarım muhtemelen:D Bi levro rastlamadı gittibanghead

17. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    tekirdağda akarsu ırmak vs vs tatlı su kefali, yada rapalaya gelen herhangi balik yakalayabileceğim bi yer tavsiyesi lazm. pazar günü yola çıkıyorum. kocadere mermer taraflarına gecicem, kıyıköyde olabilir. bi tavsiye verirmisiniz

18. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Deniz varken tatlı suya ne gerek var:thumb:

19. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    +1

Bence de Gürkan haklı be Çağatay.
    Ben bir kez turna merakına göle gittim, sinekten böcekten kendime gelemedim. Varmı deniz gibisi...
    (Gereksiz bir bilgi size; ozon gazını bilirsiniz, bir ara moda olmuştu. Yaraların iyileşmesinde, vücudun kendini yenilemesinde aktif rol oynar.... diye devam eder faydaları... İşte bu ozonun doğal olarak en fazla bulunduğu yerler dağlar ve deniz kenarlarıdır. ;) )

20. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Selamlar...
    Aradaşar vallaha bende Çağatay abi gibi düşünmeye başladım.Tatlı su öneriniz yok mu yani :D Denizden hiçbir zaman verim alamadım.Belki ondan alırım.Hatta almam daha da kolay gibime geliyor .Akla gelebilecek her seyi de deneyeceğim...Solucan,böcek,çekirge,mısır :D