Tekirdağ-M.Ereğlisi-Sultanköy-Silivri Paylaşım Platformu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. fuatbalkanli

fuatbalkanli Fuat Balkanlı

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster DX 4.30 - okuma salina seaspin 2.85cm
    Favori Makine:
    Shimano Alivio 10000FA - Okuma Salina pro spa 40
    herkese rastgelsin! sultanköy veya yeniçiftlik balık raporu verebilecek arkadaş varmı?

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    O zaman Çağrı abi bana da yer ayır :D :D

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Aras kargu son bikaç aydır beni de pek üzmüyo aslında ama cektirdiklerinide örtmüyo:D neyse murat zaten kamışına kavuşmuş test etmiş bile:thumb: Rapor konusuna gelince hiç tutabildiğim yokki (beklemeli ve istavrit hariç) abi yazamıyorum rapor. Zaten yazarsam sahteye atlattığım bi balığın raporu olur bu:D

Pazartesi gece çalıştığım projenin arazisinden dönerken hazır altımda araba da varken bi avlağa uğrayayım dedim yanımda olta yok ama atan varmı diye merak ettim. Bikaç araba vardı baktım koray (joqu) atçek yapıyo ama bişey yok dedi. aslında güzel de dalga vardı ama daha mevsimi gelmedi galiba bizim canavarların:laughing:

Neyse bugün bende uzun zamandır gitmediğim bi avlağa gittim korayla konuşmuştuk bi denemek lazım diye. Hem bugün gelen sahteleri test ettim, bir de bazuka çanta aldım indirim vardı 45tl civarı. benim 270lik ve 240lık kamışların ikisinide sığdırdım güzel oldu. Savagear panic prey, savagear side down prey ve lucky jigin 60 gr'lık bir mini jigini aldım. Aldığım sahtelerin de incelemesini yine açıcam.

Neyse 3 saat kadar at çek yaptım, aksiyon var, ara ara takip var ama bir türlü atlamadılar sahtelere. silikon ve muhtelif su üstü sahte denedim ama yok atlattıramadım bir türlü. Neyse onunda zamanı gelicek sabırla bekliyorumhihi

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhaba Gürkan ve Ayhan abi.
    Saırım zamanı değil seninde belirttiğin gibi dişlinin henüz.O nedenle nazlıdır diye düsünmekteyim balık.Kamışa gelince dünden bir önceki gün elime ulaştı.Ama denememi diğer kamişimla yaptm.O nedenle daha bir fikrim yok.Atmaya korkuyorum bile denebilir kamışı :D :D

Bir de şeyi merak ettim.Gürkan abi o avlak ilk tanıstığımız avlak mıydı acaba?Koray abiyle konuştuğun.Merak ettim

5. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer kamış derken? gelen 7-21 ile mi? yoksa başka bir kamışmı? Bence zaman kaybetmeden denemeye başla murat. Spin kamış diğer kamışlardan biraz farklıdır kullanım açısından. Atış yapmak bildiğimiz teleskopik genel kullanım kamışlarına göre daha değişik olur. Bence atışlar ile ilgili videolar izle ve uygulamaya çalış. Kamışla sahteye aksiyon nasıl verilir vs. öğren. Çok işine yarar sezonda bunlar şimdiden öğren pratik yap ki sıkıntı çekme.

Bikaç video önereyim sana

https://www.youtube.com/watch?v=Du6_NToLP6U

https://www.youtube.com/watch?v=fjG48T-N9cQ

https://www.youtube.com/watch?v=dkS6_8n-su8

https://www.youtube.com/watch?v=9PNXwK_BJqw

https://www.youtube.com/watch?v=Ere_q2sJuRY

6. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tamam Gürkan abi.Önerilerini dikkate alacağım.Zaten başlasam iyi olacak ama avlak bulmak ve taşımak biraz zahmetli olacak galiba :)
    Diğer kamiş dedigim benim ilk kamısım.7-21 atar aralığı olan geri yollandı bile çoktan.Benim elimdeki ise Atçek için yapılmamış olan bir kamış ama yine 20 metreye kadar atabildim.Denedim sadece.Yeni avlağı test etmek amaçlıydı sadece :)

7. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Parçalı oltaları taşımak biraz sıkıntılı, yürüyerek gittiğin mesafeler için ya da altında araba varsa pek problem değil ama uzaklar için durum böyle. Çözüm kamış çantası; özellikle omuza (çapraz) asılabilecek şekilde çok rahat oluyor. Hele benim gibi bisikletle avlağa gidiyorsan 2 omuz çantası (birisi sahteler ve malzemeler için diğeri makinalar ve yine bazı malzemeler için) ve kamış çantasını rahatlıkla taşıyabiliyorsun. Ben biraz teferruatlı gittiğim için eşyam biraz fazla oluyor (bazuka çanta kullanmaya başladığım için makinalar sığmıyor mecburen başka çantayaidk ) reeling ama avlağa göre 3-4 sahte seçip gerekli malzemeler ve makinayı 1 cantaya sığdırıp kamış çantası ve 1 omuz çantasıyla da işi kurtarabilirsin.

Avlak bulamasan bile sana yakın olan herhangi bir yerde atış denemeleri yapabilirsin spin kamışla. En azından ciddi ava çıktığında tökezlemezsin:thumb:

8. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    benım bu sohbetlerden anladıgım, herkes levrek sezonunu sabırsızlıkla beklıyor :)

9. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sen ne diyosun ayhan abi şimdiden başladık dersimizi çalışmaya hihi bu sezon aldım aldım paşayı, yok alamadım geliboluya taşınıcam:laughing: O değil de marmara adasında durum ne acaba çok merak ediyorum:confused: 12-16 ağustos arası ordayım. Tekirdağ bitti de adaya bi el atalım bakalımhihi

10. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :):):):):)
    Tamam, gidelim gitmesine de Gürkan, korkum geliboluda da yakalayamazsak ne yaparız, ne deriz insanlara. Hadi şimdi bahane hazır. "T.dağda zaten pek balık yok" deyip geçiştiriyorum. O zaman bahane de kalmayacak hihi
    Tatili bile balık tutmaya göre planlıyoruz artık :)

11. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orda da tutamazsak yavaştan güneye, orda da olmadı istikamet japonya olur, irlanda olur, italya olur, en olmadı norweçe gider balıkçı gemilerinde çalışırım yine de yakalarım Ayhan abi taktım kafaya:laughing: :laughing:

12. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Ayhan abi,Gürkan abi bakıyorumda şakayla karışık gerçekten işimiz zor.Tekirdağ sanki balık yönünden unutulan bir yer.O derece fena...
    Ve Evet bende avlağa bisikletle gideceğim.Ama iste çantasız bir işe yaramıyor parçalı kamış.Nerden baksanız 140 cm mubarek. Bakalım ya bisikletten vazgeçezeğiz Ya da kamıştan :D :D

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat daha önceleri de söylemiştik Çağrı ve Selçuk'da aynen böyle der; egede, akdenizde spin yaparsın balık da alırsın rahat rahat, ahkam kesmek kolay güneyde, sıkıysa gel tekirdağ da al spinle levrek, kofana. Asıl tekirdağ da spinle trofe levrek kofana yakalayabilene gerçek spinci derim ben. Tekirdağda spin yapmak gerçekten sabır işi. Bak bana 1 yıldır sabrediyorum levrek yakalayabilcem diye:laughing:

Kamış taşıma mevzusuna gelince, ya bazuka çanta ya da askılı kamış çantası edineceksin, ya da bez kılıfı var ise git bir terziye sana uygun bir askı diktir:thumb: en ekonomiği sonuncu olan 3-5 liraya hallederler:thumb:

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Selçuk hocayla Çağrı yakalıyorlar da siz niye yakalayamıyorsunuz acaba? :D

Birde egede, akdenizde atçekle balık almak kolay gibi bir anlam çıkmış.
    İsterseniz gelin de, deneyin kolay mı? :D

Bence sorun Tekirdağ da değil.

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Volkan abi şimdi levrek yakalayabilen sadece selçuk, bide koray var, çağrı da spinle henüz levrek alamamıştı bildiğim kadarı ile:) . Benim yakalayamama nedenim seninkiyle nerdeyse aynı.Sezonda çok sık balığa çıkamıyorum, zamanı tutturamıyorum, civardaki avlaklara gidebileceğim en lüx aracım bir bisikletidk bu yüzden fazla yer tarayamıyorum. Sende zamanında spinle levrek yakalayamadığından muzdariptin biliyorum takip ediyorum forumda.

Lüferden yana sıkıntı yok bi dünya lüfer aldık (ben bi dünya almasamda hatrı sayılır miktarda aldım) zaten sonra 30cm altını almamaya başladım onları lüferden saymıyorum bile sıkıntı levrekte aslında.

İzmir için pek bişey diyemem (en azından tekirdağdan daha fazla predatör balık vardır) ama genel olarak ege ve akdenizde marmaradan çok daha fazla balık var ve istatistiksel olarak oltayla buluşma şansı daha yüksek. Ayrıca sadece levrek de değil biyolojik çeşitlilik açısından da marmaradan çok daha şanslı ege ve akdeniz. Keza predatör balıkların hem birey sayısı hem de tür sayısı fazla. Levrek, lüfergil (hatta sağlam kofanalar var), iskarmoz, akya, sinarit, orfoz, lagos, zargana diye uzaaar gider. Marmarada levrek, lüfer (sarıkanat ve lüfer, kofana sayısı az) ve zargana. Hadi şimdi söyle ege ve akdenizde mi spinle avcılık daha kolay marmaradamı? Hatta marmaradaki kirlilik şuanki seviyede sabit kalsa bile 50 yıla kadar içinde canlı bulunmayan bir su kütlesine dönüşeceğini araştırmalar gösteriyor.

Aslında benimki de hipotez bilinen verilere dayanarak konuşuyorum, denemek gerek egeyi akdenizi de. Haksızlık etmek istemem ege ve akdenizdeki spincilere böyle bir izlenim bıraktıysam gerçekten özür dilerim, belki gerçekten problem bende, belki oralara gelsem yine yakalayamayacağım paşayı ama o yakalayabilme umudu spine devam ettiriyo bizi, en azından beni:thumb:

Ha bu arada bence sorun tekirdağda değil demişsin, bencede tekirdağda değil volkan abi sorun, sorun daha büyük sorun marmarada..

16. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yahu volkan, nıye ortalıgı karıstırıyorsun sımdı. Ne guzel kendımızı avutuyorduk t.dagda balık yok dıye :)
    eger t.dag levrek kaynasın ve ben yakalayamayayım o zaman sorun ya mısınada yada sahtede :)
    hepınıze saygılar, sevgıler...

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Buralarda yokum zannetmeyin!:D Sadece işlerim yoğun. Eh yarın bir de ben zorlayayım bakayım şu avlakları. Balık yokmuş mu varmış mı anlarız:D

Nasılsın Volkan Abi? Bayadır görüşemiyoruz:)

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Levrek kaynu burası hihi reeling Epinizi bekleriz mrsparkle :laughing:

19. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ayhan abi, Volkan abini ortalığı karıştırdığı falan yok benim ifadem güneydeki spinci arkadaşlara/abilere sitem eder gibi oldu birazreeling

Balık var Çağrı var da etrafta yemlik balık da var bi dünya:) Az önce geldim bi avlaktan bana yakın olandan 1 tane ispendek iade 28-30cm civarı. Dalan arkadaşlar da vardı 3-4 kişi hiç vurmamışlardı konuştum yok büyük balık dediler. Sabah suyuna gitmek lazım bakalım.

O kaynayan yerleri bi ben bulamadım Selçuk:laughing:

20. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Levreğin merkezinde oturuyosun Gürkan bide kaynağı soruyosun hihi

İspendekte olsa almışsın o zevk yeter insana :) İade için hem tebrik hem teşekkür ederim her ne hikmetse bu ara genelde ispendek denk geliyor herkese:eek:

Marmarada levrek olayına gelince serzenişinde haksızda değilsin genel olarak balık konusunda malesef sıkıntılı bir deniz bir zamanlar kılıç balığı yatağı dediklerinde hep içim gider neyse :(

Buna rağmen arada sırada yüzümüzü güldürüyor belkide bu işin en güzel tarafı bu en beklenmedik anda gelmesi.

Şehir efsaneleri gibi bu iş bana göre en bereketli bölge Gelibolu ve sarozdur. Birde paşamızın keyfine beğlı bu iş yanyana 20 kişi atar 3 kişi balığı toplar bir ara başımıza gelmişti hihi

Ege ve akdeniz kim ne derse desin Marmara ve karadenize göre bu konuda avantajlı denemesi bedava :laughing:

Paşanın peşinde kaç km yaptım belli değil saymaya kalksam 10 tane felan avlağım vardır 1-2 si hariç hepsinde levrek alındığını biliyorum o 1-2 side tehlikeli yerler uygun zamanda gitmek zor ve tehlikeli oluyor yoksa balık yapacağına şüphem yok 3 tanesinde bizzat tuttum balık ama kaç tane bizim gibi deli vardır buralara gider bilemiyorum :):confused: :p

Sorun sende değil sorun paşamızın keyfinde 5 rapalacı sabah suyunda günlerce en güzel havasında peşinden koşar istarvite giden Cevat amcanın çaparisine koca levrek atlar çapariyi koparır levrek kaçar bu iş böyledir.:laughing: :laughing: :laughing: hihi :eek: