Tekneyle Avcılıkta Nasıl Bir Lüfer Takımı Yapmalı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dün balıktayız volkan. Dedim hafta içi tenha olur, tersine daha kalabaydı gittiğim yer şansıma. Birde hep mıymıy tipler.

Giderken midye kurdu baktım, yok. Boru kurdu aldım hiç yoktansa. Zargana filan baktım yok, olmadı. Yem lazım. Çantada bir tane çapari var ki, hangi aptal anıma denk geldi de aldım anlayamadım. At, çek filan tık yok. Baktım olmayacak, oturdum onun kösteklerini teker teker koparıp FC bedene taktım.

Sonuç, her atışımda en az bir istavrit gelmeye başladı. Hissediyorum, doluyor çapari ama iğneler filan o kadar berbatki, ancak alt çeneden yakalananlar kalıyor. Bakıyorum, döküldü hepsi, bekletip gene dolsun diye uğraşıyorum.

Yanımda, aynı taşın üstünde atanlar var, boş çekiyor. Yanyanayız, benim çapari kalın, bedeni FC 0.24, köstekler 0.18 filan adi misina. Onların ince takım vs. ama istavridi alan ben oluyorum.

İşte aradaki fark bu oluyor. Bu ustalık filan değil, malzeme farkı. Bu gibi tonla tecrübemiz, her balık için aynı şekilde oldu. O yüzden bu kadar rahat söylüyoruz bunları.

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Serdar Abi sen beni anlamak istemiyorsun kırılıyorum ama:(

Ben FC tutamaz demedim ki, sadece ben sarı ip ile tuttum ve lüfer için ise farketmez dedim, farketmedi de. FC mono ile tutan arkadaşım olmadı mı? Oldu, Selçuk Hocam FC kaplama ile tuttu ama bende tuttum:confused:

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Ayakkabımı atsam birer birer istavrit gelir.

Tutamayanı döverler şu an çıksam livar çakılır ne diyorsun serdar. kıyıcılar istavritle doldu taşırdılar kovaları. Ne fc si. ne bilmemnesi

4. istavrit

istavrit Boğaç

Sardalyayı bütün tak ,Alıco'nun az önce geçmiş örnek raporundaki hırsız iğneli zokalı takımı kullan ama bedeni FC kullan ...Bence en iyisi bu ...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler, bende aşağı yukarı aynı sonuca ulaştım. :)

Takım olarak bizlerin kullandığı takım (dikili yöresinde kullanılan takım), demek heryerde etkin şekilde kullanılan takım.

Birde Can'ın önerdiği takım da aklıma yattı. Her iki takımı da denemeyi düşünüyorum. :) Teşekkür ederim... :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kırılma kardeşim, beya... :) Ben anladım seni. :)

Gerçekten gidecenmi atçeke? Gidersen benim için de at. 3 haftadır rapor okumaktan, rapor oldum. :D:D:D

Gerçi çok rapor iyi oluyor, hem gaz veriyor, hem can sıkıntısını minimuma indiriyor, hem rapor ve yorumlardan bişeyler kapıyoruz. :D:D:D

Gidersen rastgelsin... (Sen gene de levrek tutma, lüfer tut. Çatlatma beni. :D:D:D)

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
    Boş iğneye atladığına şahit oldum eşek istavritinin:)

At-çek yaparken kullanılan sahte balığın rengi gece ve gündüz diye belirgin bir şekilde fark ediyor ama ben yineliyorum misina konusunda çok duyarsız bir balık bence:)

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    O raporlar yüzünden max-rap serisi yaptım abi yok artık rapor okumak:laughing:

6 gibi çıkıcam bakalım hayırlısı inşallah güzel bir parça denk getirip salıcam:)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bir şeyi bir türlü anlamıyorsunuz.

Çıplak iğne ile lüfer tutanda oldu. İstavrit çaparisi ile tutanda oldu.

Oldu diye, her zaman olacak diye bir şey yok. Sarı misinayla 10 avlaktan birinde, 3 gidişinde bir kez tutarsın, FC ile, 10 avlaktan dokuzunda her gidişinde tutarsın. Aradaki fark budur.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok kalabalıklar gerçekten kötü oluyor. Bende bu sene sağanak yağmurda atçeke gitmeyi düşünüyorum. Avlanacağım bölgede kimsecikler olmasın.
    Bu bencillikten değil elbet. Misina dolaşmaları, önünden arkandan geçenlerden sakınma, çapraz atan avcılar( tam önünden) insanı stres sahibi yapıyor.

Çapariyle istavrit avcılığını tercih etmediğini biliyorum ama en azından boş durup, can sıkıntısından iyidir. Rastgelsin... :)

11. istavrit

istavrit Boğaç

Katılıyorum ,bir mercan avında FC nin bana getirdiklerini görünce diğer klasikçiler kafayı yedi ,olay çirfeke kadar gitti :D

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bundan sonra yenilikçiler ile balık tutacaksın galiba bana öyle geliyor.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Ben bıraktım alamayı artık. :) Artık skor zamanı. :D:D:D

Valla tutmadan kıskandım :rolleyes: . Pencereden bakıyorum da hava nefis. İyot kokusu, dalgaların sesi... :eek: :eek: :eek: Gözümde tüttü ha....:)

Rastgelsin, kardeşim... Ver maxraplarin hakkını. :laughing: :laughing: :laughing:

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Gene aynı şey işte...

Gel hadi, gidelim o kayanın üstüne, tut bakalım tutabiliyor musun istavridi?

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ya Serdar Abim bende gördüm istavrit çaparisi ile levrek tutan:) Vallahi sen bana gıcık oldun ama olma abi ben hepi topu 1 haftadır( havaların elvermesi sonucu) lüfere gidiyorum ve her gittiğimde yakalayamasam dahi vuruş alıyorum, sarı ipi gören lüfer neden ozaman sahteye hamle yapsın?

Bence (lüfer için) kullanılan ip veya misinada rengin bir önemi yok.

Tekrar ediyorum FC yakalayamaz demiyorum ama sarı da yakalıyor diyorum. Vuruş aldıklarımda da tasmalama huyum olmadığı için balığı alamamışımdır onu da belirteyim:)

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ozaman kıyamet yakındır Volkan Abi :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genel kıyameti bilmem ama almaya devam edersem benim kıyamet eli kulağında. :D

18. istavrit

istavrit Boğaç

ama sen klasikçi değilsin ki :D bir ben bilirim neo klasik takımlarını reeling

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yalnız bir konuyu ya görmezden geliyorsunuz ya da öyle olsun istiyorsunuz:) Konu : Lüfer. Mercan değil yani:)

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: Aynı durum bende de söz konusu:D bundan sonra alacaklarımı:eek: saklamayı düşünüyorum:D