Tekneyle Avcılıkta Nasıl Bir Lüfer Takımı Yapmalı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Çağrıcım bence lüfer misine konusunda mercandan daha seçicidir.Nedenine gelirse mercan en az 15-20metreden avlandığından misineden dolayı fark daha az olur.İğne tercihleri daha fazla etkili bu balıkta.Ama lüfer misineden fazlaca rahatsız olur özellikle balığın yemlenme için geldiği sığ sularda fark dahada ortaya çıkacaktır.Serdar abinin dediği gibi sen elinde varsa fc kullan.Yeni aldığım awa-shima gayet güzel ve düğüm tutmasıda iyi.:thumb:

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bana kalırsa Mercan daha seçicidir Can abi. Bugüne hiç tutmadım ama tutanların çoğu Fc kullanmaktaydı:) Ben tezimin arkasındayım çünkü ispatladım ama şu var avlarımın hepsi sabah karşı yapıldı akşam üstü denemelerim pek randımanlı olmadı onun da nedeni maket balık rengiydi:D

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    ahahah işin gücün ortalık karıştırmak hihi hihi hihi sana katkıda bulunayım içinden çıkan diğer balık izmaritmiydi yoksa isparimi :)

Volkan abi benimde merak ettiğim bir konu aslında tekneden lüfer olayı uzun oltayla avlanıyorlar diye biliyorum sadece detayı bilmiyorum sayende 10 larca sayfalık bilgimiz olacak hihi

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    öyle ispat olmaz.
    aynı yere bir fc bir diğer takımdan, yemi vs. aynı olacak şekilde atarsın. bakarsın sonuca.

mercan pek misina seçmez. fc misina köstekler daha az dolandığı, daha sert olduguiçin tercih edilir daha cok.

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aynen Serdar abime katılıyorum.Fc mercanda fark etmez demiyorum zaten.Ama lüfer daha seçicidir diyorum.

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Serdar Abicim,

Bende diyorum ki o gün hatta daha sonralarında FC atan 1 kişi, İp atan ben ve Kahverengi mono atan bir kişi olmak üzere toplamda 3 adet olta atıldı. Ben balık aldım ama onlarda aldı:D

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Çağrıcım ya ben anlamadım yada bir yanlışlık var.Biz beden ve köstekler için fc kullan diyoruz zaten.İple atıyorum demişsin klipsten sonra kamışın boyuna göre yaptığın rapala bedenini fc kullan diyorum ben.İpin hemen bitiminemi bağlıyorsun sahteyi anlayamadım?:) :) :)

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Can Abi ben ipten sonra mono kullanmıyorumki:) İpi direk klipse bağlayıp ya allah diyip fıydırıyorum:D Ondan bu kadar savundum rengin önemi olmadığını:)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D :D :D İnşallah güzel raporlarda açabiliriz Selçuk. :)
    Ben 2 kez gittim lüfere. Sardalya ile avlandık, okumuşsundur zaten.
    Tekneci yemin takılmasına çok titizleniyordu, bi o aklımda kaldı. :D

Serhat abi zamanı gelsin Çanakkale boğazına gidecem falan diyor.
    Siz aslında o bölgelerdesiniz, iyi bilmeniz lazım lüferciliği.

Ben hiç bilmiyorum, bildiğim şeklinin dışında da pek fazla teknik vs. yokmuş aslında. Birkaç nüans kaptık ama. :D

Katkısı olan herkese teşekkürler... :)

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi yine kaldık başbaşa:D Selçuk hoca Bulgaristan yolunda şuanda:D Kıyıdan lüfer avını biliyoruz da tekneden bilmiyoruz abi. Bu arada at-çek yapmaya gidemedim iş için arayacaklardı aramadılaridk

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Çağrı, pis yalancı hani atçeke gidiyordun?
    Mesai içinde beni bitirdin, çatlattın. Şimdi evde bilgisayar başındasın demi. :D:D:D

Sen onu boşver de koparttık valla. İnan'ın raporuna yazılanlara çok canım sıkıldı, bu ne tavırdır böyle. Gene cıngar çıkacak. Bende yazdım bi sürü.
    Bende bi sorun var galiba. Kendi ruh sağlığımdan şüphe duymaya başladım.

Banlanmazsam iyidir. :D:D:D

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi arkadaş Tekirdağ içinde bir iş pasladı, aradık adamla konuştuk, iş çıkışı arıcam dedi eve kitledi ve aramadıbanghead

Konu nereden nereye gelecek merak etmiyor değilim. Burada da minekop yapan yerler var hatta bir gecede 9 tane tutan var da, ne gerek var abi? Yazık günah kilo limiti olmayan bir balığı ki nadide bir tür hunharca avlamaya ne gerek var? Al 2 tane sal gerisini.

Eleştiriye açık değilsen, kendi kanunların kuralların varsa forumlarda ne işin var derler adama;)

Seni neden banlasınlar abi? Ne yaptın ki? Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovacaklarsa, o köyü yaksınlar

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vay be demek bağladılar seni eve. :( Çok gıcık olurum bekletilmekten, olmayacaksa adam gibi söyle de işimize bakalım demi. :)

Banlamazlarsa iyidir derken, şaka yapıyorum aslında ama her kavga ortamında fitili ateşleyen birkaç mesajda biri de benim ki olunca insan kendi iç dünyasında rahatsız oluyor.

Aslında limit, balık falan değil bozulduğum konu.
    Beni üzen tavır. Rapor İnan'ın, (av ekip işi olsa bile rapor İnan'ın) çok istiyorsan aynı avı diğer avdaşlarda kendi pencerelerinden yazsınlar.
    Onlara yazmam bile, bakıp çıkarım. Belki hafif uyarırım, ters cevap gelirse hiiiçççç canımı sıkmadan bi daha da muhatap olmam zaten.
    Ben İnan'la yazışmışım zaten, bi alınganlık sorun olmamış. Bu durumu üretip üretip, rest çeken bir tavıra dayanamıyorum.

Bi de etiketlendirmeler beni sinir ediyor. Biz falancanın öğrencileriyiz.... :D:D:D

Ne olmuş yani, evliya mı oldunuz.... Bir kurşun bişi koyun be kardeşim, şüpheniz yoksa bu neyin çekincesi, savunması.

Bu durumun cevabı şudur. (kendinden emin kişi için) : Doğru valla, düşünemişik, bi daha dikkat edeceğim inşaallah.

Bitti, budur, bundan sonra da bişey diyen çıkmaz zaten.

Garip ötesi, balıklara saygı falan, insan art niyet aramaya başlıyor durduk yere.

Biz bugüne kadar acaba hangi balıkları tebrik ettik, düşünüyorum şu an gerçekten. Ölçü birimi olmasın, bi daha da muhatap olursam ne olayım.

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ya ben de bazen şok oluyorum:D Gayet mutlu bir iç dünyam ile yazıyorum bilgilendirmeleri ile birlikte. Paaaat ordan bir cevap geliyor haydaaa tamamen yanlış anlaşılmışım. E doğal olarak bende bozuluyorum. Ya yüzeysel bakmıyorum diye oluyor ki sadece pohpohlamayı hiç sevmem çünkü her eleştiriye açığımdır. Ya da çok derine inip yaraya tuz basıyorum:) Yakındır buradan çekilmemiz EKİP olarak abi:D Birde bizim forumda olupta hiç yazmayan Tekirdağlı ustalarımız(akil hocamiz değil aklım bana yeterde artar bile) var. Onlar da bizi izleyip gurur duyuyorlardır:laughing: :laughing: hihi

15. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    lüfer balığına çapari yapılır ama en zevkli oltacılığı uzunoltadır.canlı zargana yada izmarit iyi netice verir uzunoltada.birde baştan ve kıçtan çapa atmak lamba ya da lüküs yakmak suretiyle zokayla pişkova avı yapılır fakat izmir yöresinde bu şekilde av verirmi bilmem.

16. hidalgo

En İyi Avı:
    bu arada tekirdağlı arkadaşlar şuan teknemde motor değişikliği yapıyorum ayın 20 sinden sonra uzunoltaya götürebilirim o zevkide tatmanızı isterim bu arada müessesemede beklerim çay kahve içmeye hem biraz bilgi paylaşımı yaparız........

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, uzunolta şeklinde avlanamayız. Tekne sahibi olsaydım denerdim ama maalesef:p Pişkova avı nasıl yapılıyor hiçbir bilgim yok.
    Yeni bir araştırma konusu çıktı. :D
    Sanırım bildiğimiz yöntemi Fc misina yardımıyla biraz geliştirip kullanmak en iyisi gibi şimdilik. İlginize teşekkürler...

18. hidalgo

En İyi Avı:
    pişkovada tekne ister ,lefere çapariyide tekneyle yapardık bu arada.

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    En yakın zamanda hatta haftaya cuma Limandayım:) Biz tanıştık da 2008 senesinden bu yana epey bir zaman geçti:)

20. hidalgo

En İyi Avı:
    lüferde fc misina ile fark çok yok ya banghead
    rahmetli bir mete abimiz vardı.gece pişkovaya gitmiştik.aynı tekneden o 50 civarı balık tutarken ben 7de kaldım.bende bu işte bir iş var diyorum ama o zamanlar bilmiyorduk floracarbonu.10 yıl oluyor belki.av bitince söyledi japonyadan getirtmişti o tarihlerde..........
    fakat mercan için bir şey diyemem zaten fc ekseri gece randımanlıdır mercan gibi derin su balıklarında pek farkedeceğini zannetmiyorum. biz kafalıyı 74-75 mt,patlak mercanıda 150 200 mtlerde tutuyoruz.....