Trofe Levrek Almış Sahteler Belgeseli

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında eskina_man tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Eyvallah kardeşim, hayırlı haberlerle dönersin inşaallah.

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

emre abi elbette olur neden olmasın dediğin gibi bedene direk köstek düğümü yerine, 3 lü fırdöndü kullandınmı ,köstek boylarını 25-30 tututunmu iki köstek arasındaki besafe köstek boyunun 2 katı tutunmu elbette olur.hemde bu dediklerim le karışma çok aza indirgemiş olursun ayrıca youtube deki videonun12-13-14 bölümlerinin çekildiği yer gibi akıntılı karışık bir burun bulursan 100-125gr kurşun ile dibeyatır yavaş yavaş kısım kısım tara bence iş yapar hatta yaptıran abilerimizde var enson av raporlarında eski bir rapordu ama birden güncellendi hatay iskenderun dan rapor gelmişti yarıca o takımı lüfer sezonundada iş yapıyo

3. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Evet Ali Kemal ben de öyle düşünüyorum. Haftasonu gideceğim yerlerde pek akıntı olacağını sanmam bu da artısı olacak. Umarım sonuç verir bu silikon işi.

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

fırdöndüleri remixonun küçük kaliteli rulmanlı olanları var onları kullanırsan daha az dikkat çeker hatta orta ucu uzun olanlar var onlar daha iyi iş yapar tekneden sıyırtmada kullanılıyo

5. ahmetto

ahmetto ahmet

En İyi Avı:
    3kg lüferdi sanırım.Kemaneleri saymazsam.
    Paylaşımlar mükemmel.Herkese teşekkür ediyor ve bol şans diliyorum.

6. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Bugün İstanbul'a döndüm. Sığacık ve Foça'da yaptığım denemelerden elim boş döndüm. Bakalım hayırlısı artık başka avlara. Sonuç aldıkça haber veriririm.

7. eeyildiz

eeyildiz Ercan YILDIZ

Forumu baştan sona okudum, bu hobiye daha çok yeni başlayan biri olarak arayabileceğim tüm bilgileri aldım,artık sayenizde sıra pratik yapmaya geldi ama yine de bir sorum olacak,Foça'dayım ve 9.9 kıçtan takma motorlu bir tekne aldım daha yeni,sırtı çekmek için tavsiye edeceğiniz sahte hangisi olur,birde nasıl bir misina kullanmalıyım eğer bu konuda da beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Bizleri bilgilendirmek adına zaman,emek harcayıp kafa yoranlara sonsuz teşekkürü borç biliyorum.Ömrünüz uzun balığınız bol olsun...

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ercan merhaba,

Tekneniz hayırlı olsun. Kazasız belasız güzel avlarınız olsun inşallah. Hedef balıklardan bahsedersen sahte ve misina konularında daha belirleyici ve uygun tavsiyeler alabilirsin.:)

9. eeyildiz

eeyildiz Ercan YILDIZ

Hevesle ve umutla teknenin içine bir levrek almayı hayal ediyorum,tabii foça'da kıyılarda sırtı çekerek başka ne gelebilir bilmiyorum ama ben bir levreğe razıyım...

10. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi levreğe razıyım diyen ilk seni gördüm vallahi :D Ben sadece levrek gelsin istiyorum, mümkünse :D

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Denemeye devam :D

12. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Ercan teknen hayırlı olsun, kazasız, belasız, iyi günlerde, tadında avlarda kullanmak nasip olsun,

tekne ve sırtı avcılığında benim tecrübem hemen hemen hiç yok, ama değerli üstadlarımız yardımcı olacaklardır, Vedat abi ve Orhan abinin raporlarına bir göz at derim.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Murat anladigim kadari ile bu sahtelerin cogu senin ve denenmis sahteler,peki bu sahtelerin yababci olanlarini türkiyede bulmak mümkün oluyormu,mesela daiwa sahteleri bulmak mümkünmü türkiyede...

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Selam Selim abi, buradaki sahteleri ve 10 kadar daha fazla sahteyi, daha buraya eklemedim ama Türkiye'den buldum. Daiwa'lar dönem dönem ithal ediliyor, Daiwa saltiga ' nın 2 çeşidi var şu an elimde, reklam olmaması açısından isim vermeyeceğim ama, şu an yolda olan daiwalar da var, bir ithalatçı sipariş etti ve bekliyor,

Sadece değişik yerlerden ve ayrı zamanlarda edinebildim, hepsini aynı yerde bulabilmem ne mümkün, :)

15. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

arkadaşlar sahteyi karadan ne kadar uzaga atıyorsunuz?
    birde 10-20 gr sahteleri nasıl uzaga fırlatıyorsunuz?

16. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Mehmet arkadaşım bende bu konularda acemiyim ama azda olsa edindiğim bilgilerime göre şöyle sıralayabilirim.Abilerim yanlışım varsa düzeltirler.

Bu konuda Makine,Kamış ve Misina çok önemli.Kamış konusu hassas kardeşim özellikle spin kamış edinmelisin ve elindeki sahtelerin ağırlıkları nekadarsa ona göre atarlı kamışa yönelmelisin.Mesela genelde 10-18 gr arası sahteler için 10-30- gr atarlı bir spin kamışa yönelebilirsin.Makina konusunda detaylı fikrim yok.Ben okuma flame 20 kullanıyorum.ama fikrimi sorarsan büyük makinelerden uzak dur.20-30-40 lık makineler en uygunları.Ayrıca misinanda ince(0.18-0.24)çekeri yüksek olmalı.Çünkü atış anında makineden kolayca boşalıyor+ince olduğu için balıkları kandırmak kolaylaşıyor.Bu şekilde atışlarında 50 metreyi rahat geçersin.

Eğer yardımcı olabildiysem ne ala.Belki bunları biliyorsundur.Ama uzağa atış için bunlar önemli arkadaşım.

Saygılar.

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Mehmet bu sorduğun soru, av yaptığın yere, yerin yapısına, denizin durumuna (levrek için konuşuyorum) bağlı.

Kıyıdan atçek levrek avı için çok derin sulara ihtiyacın yok, eğer yer levrek için uygun ise 40-50 santim derinlikteki kıyı şeridine kadar sokulabilen bir balık levrek, avlanmak için, dolayısıyla, kendini güzel kamufle edebildikten sonra, illa ileri dümdüz ve uzağa atmana gerek yok.

Bulunduğun noktadan sol ve sağ tarafınıda kapsayacak şekilde atışlar yapıp, kıyılardaki eriştelikleri de taramak gerek, ne kadar çok alanı tararsan o kadar fazla levreğe denk gelme şansın çoğalacaktır.

Pek düzgün çizemedim ama :p

Gelelim 2. soruna;

10-20 gram sahteleri nasıl uzağa fırlatabiliriz?

İlk önce hedef balığa göre sahteler seçilmeli,
    Burada levrek için bilgiler vereceksek eğer, ben kendimden örnek vereyim,

12 ila 27 gram arasında sahtelerim var, kullandığım kamışlar 20-50 / 15-40 / 10-30

Eğer bahsettiğim ağırlık aralığında sahteler kullanılacaksa 15-40 en uygunu gibi gözüküyor. Bu tarz spin kamışlar, kamışında yapılış özelliği itibariyle bu ağırlıktaki sahteleri uzaklara atmak üzere tasarlanmıştır. 25 gramlık popperları ben 50 metre civarı atabiliyorum, en baştaki denemelerde atamıyordum, ama zamanla takıma alıştıkça uzak atışlar gerçekleşebiliyor.

Tekrar hatırlatıyorum
    levrek için hep 50 metre mi atmalıyız? Hayır, kimi zaman levrek kıyıya 5-7 metre kala atlar sahteye.

Dolayısıyla sen sahtelerini hedef balığa göre seçip, uygun aralıklarda atarı olan spin bir kamış, bu kamışa uygun hafif ama kuvvetli spin bir makine, ve eğer levrek peşinde koşacaksan iri bir levrek geldiğinde, seni yarı yolda bırakmayacak, balık üzerindeyken patlamayacak, ince ama yeterli çekeri olan sağlam bir misina seçeceksin.

Kolaygelsin

18. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Vedat abiden alıntı :

6)Bozuk hava karşıdan gelen rüzgar denince kıyı şeridinin belli bölümü bulanık olabilir ve içinde rapalaların tam çalışamsına mani olabilen erişte ve sair objekler bulunabilir bu bakımdan işte sanki bir cizgiyle birbirinden ayrılmış bu hat yakınında levrekler av kollar

7) Bu yüzden bu hat boytunca paralel atışlarla levreği aramalıyız.

10)Tekrar ediyorum dikine uzak atışlar gereksizdir, ama mümkün olan paralel atışlar ne kadar uzun olursa o kadar levrek suyundan gelir.

14)Mümkün olduğunca paralel uzun atışlardan bahsetmiştik.Bunun icin aksiyonu kandırıcıya göre secilmiş kaliteli kamışlarla uygun kaliteli makaralar ve misinalar kullanılmalıdır.

15)Bunlar nedir;
    Uzunluğu 3 metreyi gecmeyen atarlarıo 5-20 10-30 15-40 gr kamışlar bu maksadı karşılar.
    kişinin boyu kol uzuınluğuyla orantılı olarak 210,2,40,2,70 ve 300 metre kamışlar uygun olacaktır.

Vedat abi bir kez daha bu faydalı bilgiler için teşekkür ederim.

Son düzenleme: 12 Mayıs 2010
  19. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

20. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

raglou en altta olan simli