Tuggin & Zucchero & Erdem Utuk & Stanlyy Ankara turna avımız... :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Armağan sen gelmedin biz de Tuğginle mantıları sarımsaklı, salça soslu bir güzel mideye indirdik... :D
    Ev işleri inşallah 23-24ü gibi bitecek. Ondan sonraki haftasonu dolu bile yağsa balıktayız ona göre ;)

2. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Selam Armagan
    sen hastasın biliyorum onun icin ses etmedim
    nası oldun iyi misin beli düzelttin mi ?
    av işi 7 nisan da Turna başlar
    ondan önce Boranın şu ev işi bitsin benimde malum bebek
    bu hafta cuma hayırlısıyla dogacak
    sonra Bora sen ben Birkan ve nasipse Hakan Başar ekibiyle
    geniş bir katılımla gökala ile buluşalım derim
    saglıcakla kal kardeşim

Selam Bora,nasılsın
    Bora ne yaptın evi satın mı aldın neden bu kadar uzadı kardeş?
    Mart başı gibi gidelim diyorsun sanırım .acayip özledim duvarları tırmalıyorum
    yeter gari gidelim en azından su kenarında ateş yakıp cay icelim yaa
    Extrem ekibi de plana kattım ama sen ne düşünüyosun bilmiyorum
    Hakan Başarın sözü var unutmadım lütfen hatırlatalım :)

3. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS

Abi beli doğrultmaya çalışıyoruz, iyi olacağız inşallah.
    Boranın işi bitsin senin bebiş sağ sağlim doğsun ellerine, ondan sora gidelim ala'ya. Mart başında güzel bir balık sefası yapalım.
    Ala için 30 çeşit mepps ve sahte var, salonun ortasın elimde olta at-çek yapıyorum:)
    Şimdiden sana sabır diliyorum, bu cuma herşey gönlünüce olsun.
    Allah'a emanet olun.
    Armağan.

4. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tuğgin bir ev aldık ama sadece duvarları sağlam bıraktım :) Ustalarla uğraşıp duruyorum. İnşallah bir on güne kadar biterse oraya geçeceğiz...
    Ufaklığın zamanı yaklaşmış. İnşallah hem yenge hem de ufaklık sağlıkla atlatsın o günü.

Balık olayı kolay. Sen o heyecanı bir yaşa bir kendine gel de bir organizasyon yaparız ve herkesi çağırırız inşallah...

Armağan ala için 2-3 tane fire tiger rengi 2 No mepps yeterli ;)

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :D
    Tavsiyen için çok teşekkürler sensey, anladığım kadarı ile çocukluktan beri alacısın sen, neyse gidince yetip yetmediğini birlikte görürüz:)
    Nacizane bir çekirge olarak, amatörce deneyeceğim işte elimdeki gereksiz fazlalıkları. Çocukluğumdan bu yana avlandığım için elimde birikmiş işte:)
    Geçen turna avında olduğu gibi, senin fire tiger rengi 2 nolu meppslerle yakalayacağın trofelerinin resimlerini çekerim bu gidişimizde:D
    Neyse sen işlerini hallet önce, ev işi zordur bilirim, Ankara'ya ilk geldiğim yıl beni de bayağı bir üzmüştü. Ben de bu arada iyileşmeye çalışayım. İnşallah doğrulurum o zamana kadar. Doğrulamazsam Fatih kardeşimi bekler, sizin resimlerle idare ederim.
    Hadi kal sağlıcakla.

6. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan'ım şu linkteki sahtelere daha niceleri eklendi, nice mepps'ler denendi ama fire-tiger harici iş yapmadı(şu meşhur avlaktan bahsediyorum). Sen deneme-yanılma yoluyla iş yapacak sahteyi ararken ben balıkları toplayayım da sen gör :D Ha bu arada fire-tiger renkler zinhar yasak sana ;)

Daha önce cep telefonu dakikalarımı bitirdiğim olmamıştı. Şu ev işi yüzünden o da oldu... Sucusu, elektrikçisi, kombicisi.... Zor ki ne zor...

7. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üstad sen bulutlu havada denemişsindir o renkleri, ondan sadece senin "ateş kaplanları" çalışmıştır. :laughing: Bakalım biz gittiğimizde hava nasıl olacak. Bu arada yasak yok, anlaşalım. Ben her rengi denerim. Senden daha fazla tutunca da darılmaca gücenmece yok. Bu arada biliyorsun ben Mersinliyim, Torosların akarsularında sendeki renkleri bir dene bakalım, senin mekandaki gibi iş yapar mı? Şaka bir yana, ben her zaman mepps'in birçok serisini elimde bulundururum, nerede hangi rengin çalışacağı belli olmaz diye düşünüyorum (Sen bende daha iyi bilirsin anlatmama gerek yok:thumb: ) Biliyorsun ki işimiz sadece alabalık tutmak değil, kefali var, perchi var, sudağı var. Var da var. Hava açık olursa süpriz bir kaşığım olacak elimde, bakalım senin kaplanlarla, benim kuzu mücadele edebilecek mi? O kaşığı atana kadar avuç içimde tutacağım, sudan çıkarırken bile rengini göremeyeceksin? Yalvarsan da söylemeyeceğim rengini?
    Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle.
    Rastgelsin.

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan,
    Hiiiç boşuna uğraşma firetiger rengi sadece benim, sen istediğin diğer tüm renkleri kullanabilirsin.. :) Gün sonunda balıkları sayıcaz ve skoru da buradan açıklıycaz :D

Bugün 4 tane ufak rapala almışım ki off ki ne off... Havalar ısınsa da ırmakta denesek şunları...

9. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üstad, havalar ısınsın çok güzel balık avları yapacağız inşallah. Ama bana iyileşmem için dua etmeniz lazım:) Bak ortak ben o mekanda hiç avlanmadım, yani senin deneyimlerine saygım var. Ancak, aklımdan geçen bir renk ve desen var ki nedense ondan çok umutluyum. Ben hiç gölde alabalık avlamadım, elimdeki takımlarım hep dere ve akarsulara uygun (çok hafif 1.80'lik ve 2.10 luk kamışlar 3-11, 5-25 gram atarlı, 500'lük kafaya sahip çok hafif spin makineler ve çok geniş bir mepps yelpazesi), yani gitmeden önce tavsiye alacağım senden. Orada 2.40 7-21 atarlı bir kamış ve 1500 kafalı bir spin makine kullanmayı düşünüyorum, ama tabi olay gitmeden önceki gece mide ve kokoreç yerken sizden alacağım tavsiyeler doğrultusunda netleşecek:) Bu arada ay sonundan önce o dediğin yere gitmem imkansız, ama keşke gidebilsem. Şimdilik hoşçakal, sağlık ve muhabbetle kal.
    Rastgelsin.

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan hafif takımla av çok daha zevkli. 0,20 ya da daha ince bir misina, düşük atarlı kamış ve ufak bir makine ile iyi bir takım olur. 2,10 yeter diye düşünüyorum zira attığın mesafe 15 metrelerde. En son gittiğimde dalların arasından ve uygun olmayan bir mevkiden olta atarken "Balık vursa buradan nasıl alıcam?" diye düşünüren alanın "Bammm" diye vuruşu dün gibi aklımda... Ahhh ahhh

11. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Hep gideceğiz gideceğiz bir gidemediniz... :D
    Bu sefer ümitliydim, bir kaç fotoğraf görür rahatlarım diyordum ama yine yok...
    Sizden gelmezse bizim jet üssünün yanında güzel bir nehir geçiyormuş araştırmalarımı yaptım, oltaları emanet edebileceğim yerde buldum. :) Çarşı iznimde ben tutup yazıcam bir rapor valla... :D :D
    Şaka bir yana 95 gün sonra hepinizi tek tek kapıdan toparlıycam gidelim bir yerlere... :)
    Bu arada Tuğgin abi bebişiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün..

Bora abi yeni evinizde güle güle oturun...
    Armağan abi'yede çok geçmiş olsun...
    Bana gelirsek Malatya 7. Ana jet üssü güvenlik taburunda sivil muhafız oldum, aralarda ki nöbetleri ve 5 dakikada bir kalkan uçak seslerini saymazsak rahatım hepinize ve tün foruma selamlar...

12. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih daha iyileri sizlerin olsun....

Balığa gidersen şaka maka askerden rapor gönderen de ilk sen olursun herhalde. :) İş güç derken balık hayal oldu. Bu mesajı da zaten havaalanından atıyorum ve bir hafta yokum...
    Ama ay sonunda inşallah güzel bir rapor yayınlayacağım...Sırf senin için... ;)