Umuryeri ve Lüfer

Konu, 'Makaleler' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. oltacı_

oltacı_

Burada bir şey yazmak isterim.

Bir kaç org. ayağa kaldırmı ve uçurmuş biri olarak..

org. birinde 6 adet Kalkan balığı yakalanığ hepsi benim yaptığım çok basit düzenekle yakalanmıştır.

Hatta reis mahir bey "pisi" midir diye not düşmüştü.

İşte o zaman 2 adetini ben kendim saldım ve video ya kaydettim ( yakında yayınlarım ) 120 kişi süper bir gün yaşadı filan

Pazartesi karaköyde bir balıkçılık müessesesinin müdürü ile sohbet ederken

"ya dedi, sizinkiler el kadar kalkanları yemişler" demez mi

bende sordum

"kim dedi"

Meğer öğrendim ki bizden biri, Gitmiş ve balıkları yakalayanları sözüm ona küçükm düşürmeye çalışmış...

O yüzden sitede yazılanlar ile balıktaki kaynatmalar ile kişileri değerlendirmiyelim, Yargılamıyalım.

Son kez yazıyorum..

BİZİM MESLEĞİMİZ BALIKÇILIK DEĞİL.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Sevgili üstadım sen hiç 13 kg 800 gr levek gormedınmı Marmarada?

3. oltacı_

oltacı_

Benim derdim büyük balık değil ki, benim ki zamanın sıkıntısını 2 saat gidip keyiflenmek.

Bir defa 6300 gr isravrit çektim ve bir daha hammallık yapmamaya yemin ettim.

Reisime saygılar sunuyorum..

En kısa zaman da en çok balığı çekmek içi cümlesini o kadar anlamlı yazıya monte etmişki konuyu özü ile anlatmaya yetmiş.

İşte usta, işte ustalık.

Reisim saygılar, Allah uzun ömürler versin size.

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Amin, cümlemize hayırlı ömür ve güzel geçim dilerim.:)

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu an çok meşgulum kıyamet gıbı beyan verıyorum bir yandan

19 mayıs Galata köprüsünden Çekılen Kofana, hadi kofanayı kefalle tasmaladın. Köprünün yüksekliğine nasıl aldın O kofanayı, Tab kesin köprünün arka tarafıdır o arka tarafı karaköye bakan kısmıdır.

galata köprüsünde kofana tutarken bizim eskiler o zaman köprü eski ve açılır imiş. o ayak aralıklarından aşağılarına kadar inerlermiş. binbir güçlükle....

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Reis baba şu boğazda kofanacılık olayına değinmedin hala bekliyorum.
    öğrenecek çok şeyımız var daha yorum yapacak değerli insanlar sizlersiniz. vaniköy derininde, beylerbeyinde, hisar önünde.....

7. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    valla Güney Afrika açıklarında avlar yapıp boğazın beyi kofanaya kıçıkırk olarak ifade eden usta bi balıkçı trofelerinin birini resimleyemezmi yanında olmasa kıyıda kıyıda olmasa evde evdede olmasa en azından resimlemeden raporunu yazar. Rapor yazmakta hava değil bana göre nerde ne oluyo bilgilendirmektir. Sanal bir alem olduğundan da en azından bi resimle belgelemekte raporu okurken insanın gonlünü açıyo
    Bu forumda herkes bişiler paylaşır yazar ama idda ediyosan ispatını söylemeden koyacaksın.

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ali

Dedim ya bizimkiler eskidi.
    Şimdi, seyirtme zokayla şöyle balık tutardık, böyle çekerdik desem neye yarar, onları zaten hikaye kısmında anlatıyoruz(Ah! Kofana gibi)
    ...
    Hadi yine bir hikaye anlatayım.
    VAniköy'de,(aslında Kandilli akıntı altı ama biz Vaniköy diyoruz) gece çinekopa yemli bekliyoruz hanımla, birkaç sandal daha var.
    Tek tük balık geliyor, saat 22.00 civarı, sıkılmaya başladım, balık birden kesti, sonra hanım bir şey geldi dedi, aaa! olta boş.
    Aney aney!, babası gelmiş, yemi götürmüş, iyi dedim, sesini çıkarma.
    Sandallar yavaş yavaş dağıldı, rahmetli Saim ağabeyle biz kaldık, usta oltacı, yok yerden balık çıkarır, durun dedi, gitmeyin, balık yapacak.
    Ben de -bekliyoruz Saim abi dedim, bize kofana geldi, kesti gitti.
    Takımları, yemleri değiştirdik, dibi bulduk bekliyoruz, sekiz on kulaç su var, hava sakin, aşağıda tüy değse oltaya yukarıdan duyuyoruz, derken bir his, balık mı değil mi, biraz kıskandırayım, göz ucuyla baktım Saim abi de parmağını oynatıp duruyor, belli ona da gelmiş balık ama yemiyor.
    Neyse aşağı yukarı derken kıskandırıp yedirdik, aldık balığı.
    Peşinden hanıma bir balık, o arada Saim abi çekiyor, gitgide hızlandı, ne naz kaldı ne niyaz, geçmiş gün, yalan olmasın yarım saat kadar devam etti, biz 22 kofana tutmuşuz hanımla birlikte, vee başladığı gibi bitti.
    Yapış küreklere, ver elini Hisar.
    Haa! ne olta ne yem kullandık, değil mi?
    Sanırım, oltalarımız 0,50 veya 0,60 tortue, beden bir buçuk kulaç 0,40 veya 0,45 bayer(adi misina), zokalar da kendi döktüğümüz sarımsak tipli, 1251 kalite 4/0 veya 5/0 mustad iğneli idi.
    Yem olarak kesinlikle istrongilos kullanırdık, yaprak veya yarımgöz istrongilos.
    Şimdi ne o kofanaları ne de o yemleri bulabiliyoruz.:(
    Hatta bu yüzden artık hanımı balığa götüremiyorum.:(
    Ben, kofana olursa gelirim diyor, biz de dua ediyoruz, inşallah olur diye.:)
    ...
    Bizimkiler hikaye işte.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Temmuz 2009
  9. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, bu konu paylaşımdan ziyade kişisel atışmaya döndü ve bu şekilde kimse ne bir bilgi edinebilecek ne de bu konudan keyif alacaktır. Yönetim olarak kontrollü şekilde fikir alışverişine müsade etmiştik, ancak sanırım bilgiye ait paylaşımlar yeterince irdelendi. Buna istinaden konuyu kilitlediğimizi bildirmek isterim. Herşey ortada zaten ama yine de bilgi almak isteyen arkadaşlar, özelden ya da ünlem işaretine basarak tüm yönetimden bilgi edinebilirler. Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli paylaşımlar dileriz.

Moderasyon ekibi

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.