Umuryeri ve Lüfer

Konu, 'Makaleler' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Asıl olan Merada avlanıp nette çette paylaşmaktır nette avlanmaya başladığınız an olayın rengi değişiyor...konuda olduğu gibi
    ALİÇO gereken bilgileri rapor ve resimleri sunmuş bundan sonrası sadece net avcılığıdır...Doğruluğu kanıtlanmamış takım takravatın ne çantamda nede hafızamda yeri yoktur...

Son düzenleme: 26 Temmuz 2009
  2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aslinda konu iyi baslamisti malesef kisir cekismelerle son buldu,halbuki bizlerinde cok soracak sorusu varken"0,12mm dynema" ve "gel seni baliga götüreyimde"sıkıştı kaldi,sitemizin üyesi olan alico arkadasimiz bizlere kulanmis oldugu düzenegide sunmayacak artik gibime geliyor,gönderecegini söylemisti ama bu konu icin mesajlari bitirdi galiba,olan gene biz üyelere oldu,degisik bir düzenegide ögrenme firsati kacti,ne dersin kactimi bu firsat alico kardesim?...

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

alaylımı mekteplimi muhabbetini diyorsunuz siz. bir taraf balık sezonunda denizde yatıp kalkıyor yakaladığı balıkları bizlerle paylaşıyor ve bunun haklı gururunu yaşıyor ki böyledir zaten. diğer taraf ise eleyeceğimi eledim eleğimi duvarıma astım diyor yeni teknikler geliştiriyor ve iş görecek olanları detaylıca bizlere sunuyor. balık bol iken 2 liraya satılan hazır takımlarda iş görüyor.

ben inanıyorumki serdar abi aliço kaptan kadar balığın peşinde olsa çok daha iyi raporlar sunacaktır.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Alaylımı mekteplimi derken????

Çift Üniversite mezunu bir alaylıyım ben dostum. bende senin gibi bir oltacıyım.

Sevgi ile kalınız....

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli üstadımyeni konu açıp bilgi vermeye çalışacağım unutmadım size verdiğim sözümü bir kere ağzımızdan çıktı tüm detayları ile resimli anlatımda bulunacağız.

Sevgiler.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sagolasin alico kardes,bekliyorum cok faydali olacaktir buna eminim...

7. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

eyvallah. yanlış anlaşılmadım umarım :)

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Değerli Arkadaşlar .

Burada bir yarışma yoktur. Dolayısıyla kazanan yada kaybeden de yoktur.
    Münazara vardır.

Burada içimizden iki forumdaşın birbirilerinin teknikleri hakkında değerli fikirleri vardır.

"Aliço şöyleymiş Serdar böyleymiş" şeklinde yazmak sadece karşıklığa sebeb olacaktır.

Her iki Arkadaşımıza öncelikle :
    - Sakin kalabildikleri için,(dikkat ederseniz en ufak bir saygı dışı davranış olmadı)

- Fikirlerini çok net izah ettikleri için
    - Yeri geldiğinde konu ile alakalı Görsel malzemeyi sundukları için
    ve UzunOlta + Yemli Lüfer tekniklerini bizler ile paylaştıkları için

teşekkür ederim.

İsteyen Aliço tekniğini isteyen sKoylu tekniğini kullanır yada her ikisinden kendine göre bir karışım çıkartır.

Lütfen ikilem yaratacak Mesajlardan kaçınalım.

Tüm katılımcılara ve değerli Moderatörlere teşekkür eder , Devamını beklerim.

.

Son düzenleme: 26 Temmuz 2009
  9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herkese günaydın

Alıntı:(TArkan)
    İsteyen Aliço tekniğini isteyen sKoylu tekniğini kullanır yada her ikisinden kendine göre bir karışım çıkartır.

Alico tekniği falan yok Tarkanım. bu yontemler hepimizin kullandığı teknikler.
    bu yontemlerden ne karışım çıkar, ne çıkan karışımlardan net sonuçlar.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Günaydınlar, Alico abimiz.:)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Anlamadığım şeyde bu zaten.. Sanki biz evde oturmuş, sanal alemde balık tutuyoruz..

Geçen sezon itibarıyla Haftanın en az 4 günü, ki hafta sonlar tam gün olmak üzere, balığa çıkan bize, gidip masa başında balıkçı demeniz biraz garibime gidiyor..

Burada yazdıklarımız, gösterdiklerimiz, tavsiye ettiklerimiz, defaten denenip, daha iyi iş yaptığı, işe yaradığı kesin olarak görüldükten sonra ortaya konan şeyler..

Gidin, oturun araştırın, lüfer takımı, tekniği vs. olarak her yerde Alico ustanın tarif ettiklerini görürsünüz.

Sizce ben deli veya salakmıyım, size bu kadar belli olan "1 kg çekecek olan misinayla koca kofana çekilir?" diyebiliyorum? Var bir bildiğimiz, tecrübe ettiğimiz, yaptığımız bir yol, yordamda ondan..

Altımda tekne var, balık tuttuğum yerde 20m derinlik mesela.. Vuruşu anlamama, tasma çalamama gibi bir derdim yok.. Bende sizin bahsettiğiniz takımları kullanıyorum zaten, niye kendimi üzeyim, vakit kaybedeyim? Zira 1 kg çekeri olan takımla kofanayı en az 6-7 dakikalık uğraşıdan sonra çıkarabiliyorsunuz.. Başarınız %80 ancak, zira bazen kofana güreş tutmuyor, yorulmuyor, takım boşmuş gibi geliyor. Sudan çıkacağını anladığı anda, bir fişekliyor, hadi zaptet nasıl edeceksen.. Adamın iflahını kesiyor. Uğraştırıyorda uğraştırıyor..

Peki neden böyle zayıf kullanıyoruz? Zira, yerine göre, mesela, 100m misina salmanız gerekiyor, vuruşları anlayabilmek vs. için dyneema kullanıyorsun, kamış kullanıyorsun. Bu durumda, uzun olta gibi bir şey yapman imkansız.. Kurşun vs. balığı ürkütmemesi için, el mahkum ince takım kullanıyorsun. Çünkü kurşundan sonra 5 kulaç veremiyorsun ki..

Veya yemin küçük, zarganan vs. yok. Elindeki ufak yem, koca iğneyi vs. taşımıyor.. El mahkum bu gibi iğneler kullanıyorsun...

İşte o zaman ustalık çıkıyor ortaya, o incecik takımla, balığı kullanıp bolca uğraşarak ancak çıkarabiliyorsun...

Kullanılan takımların resmini de bastım, orada böyle minik takım var mıydı? Ama biliyorum, bu zamanda minik yem olacak elimizde ancak, o nednele minik takım yapıyoruz haliyle, ee, lüfer, kofana vs. tutar mı? Tutar, zira ustalığımıza güveniyoruz.. Zira bu gibi balıkları masa başında, klavye ile değil, gidip bilfiil öyle takımlara defaten tutmuşuz, artık güvenilecek yeterince tecrübemiz var.. O yüzden size delilik gibi görünen bunları tavsiye ediyoruz..

Siz ise "Amanda olmazda, nasıl olurda, bu iş tecrübe isterde..." Yahu sizin boyunuzun 3 katı balıkları tuttuk biz, tonla ölçülen tonla balık yakaladık.. Kıçı kırık kofanaya mı pabuç bırakacağız?

Ha, gönlüm isterdi ki, gelin, bu tecrübeyi paylaşalım.. Öğrenin zayıf takımla büyük balık nasıl tutulur. Ama ne gezer? Amanda olmaz, sen yalan söylüyon, senin tecrüben yok.. Eh iyi o zaman bildiğiniz gibi devam edin, çokta umrumda.. Ben gider gene sizin delilik dediğiniz takımlarla balığı tutar gelirim, çokta umrumdaydı ötesi....

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    En son hatırladığım bir kofana.

Bir kahve sandalyesinin üstünde oturmuş bir adam. bacakları iki yana açık.
    iki eliyle kavramış balığı, kafası göbek hizasının üstüne geliyor adamın, kuyruk ise yerde katlanmış......

çok güzel di o gunler.......

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Benim en son hatırladığım kofana, 19 Mayıs'ta, gece galata köprüsünde kefal ile tuttuğum kofana..

Ve alico, bahsettiğin gibilerini emin ol defaten yakaladım. En büyüğü 8 kilodan fazlaydı..

Ama itiraf edeyim, onlar okyanusta yakalanmıştı, boğazda/marmarada öylelerinin yerini bulamadım, belki hiç yokturlar..

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

........................

........................

Son düzenleme: 27 Temmuz 2009
  15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Arkadaşım ben seni inan anlayamıyorum.

Benım en ıyı avımda yazıyor o balıklar. fakat marmarada öylelerini bulamadım dıyorsun. yanındada yokturlar yazıyorsun.

Bugune kadar olan iddialarınla biraz tezat oluşturmuyormu sence. senin oltana gelecek kofana dediğin balık hep 1,1-1,6 kg aralığındamı olacak dıye düşünüyorsun onlara zaten biz kofana demiyor iri lüfer diyoruz

16. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Valla burası sanal bir yer olduğundan sizi tanımıyorum. Benim bildiğim burda gördüklerimdir.Burda göremediklerim ise sizin idda ettiğiniz takımlarla tutulmuş herhangi bir lüfer yada kofana raporunuzun olmamasıdır yada ben görememişimdir yada siz paylaşmamışsınızdır. O zaman şu kıçı kırık kofana dediğiniz, lüfer dediğiniz (bırakın tonla ölçülen balıkları) balıklara ait bir kaç av raporunu resimleyinde görelim. Takımlarınız nasıl iş yapmış bilelim. Yoksa yüzlerce takım hazırlayıp resimlemek cok kolay bide bunların sonuçlarını resimleyin bakalım

17. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    kofana yormak? yeni bi terim daha kofana oltaya geldimi boşluk vermeden çekilir yoksa balığa elveda dişli balık bu levrekmi orkinosmu kalama vericen lüfere kofanaya, boşluk verdiğin an atar azından gider takımı yada keser atar öle kalama bırakıp topla sal balığı yor bide kuyruktan al ben daha yorulan lüfer görmedim saatlerce kayıkta çırpınır tepinir ölmez.lüfermi arıyosun boğazda arama haberler geliyo balık başladı ama boğazda deil.bi marmaranın yatak balığı vardır şimdi kıyılarda kendini gösteriyo bide karadenizin balığı vardır akın balığı önce eşşekte kilyosta gösterir ilk ağızda iri kofana düşer.damaksız ufacık incecik iğnelerle kalama vererek beğenmediniz kofanaların bi tanesini tutun gösterin bu tartışma bitsin.nede olsa alt tarafı kofana neki sizin için.ama dikkat edin burdaki kofanala blue fish lerle aynı familya olsada okyanustaki akrabaları gibi yüzeyde herşeye atlamaz nede olsa boğazın kıralıdır.daha oltaya dokunduğunda aldın aldın bi bakarsın yemi kesmis yada takımı patlatmış elinde olta kala kalırsın.ben 0.22 bildiğiniz asso ultra misinayla 10 kilo üstü levrek tutuyorum.hemde ufacık kurşun incecik beden aynen dediğiniz gibi topla sal balığı çatlatıyorum balık kuzu gibi geliyo sonunda yatıyo ayaklarıma çırpınamıyo bile ama her balık aynı deil bahsettiniz şekilde çok levrek tutarsınız ama kofana diyince durun.

18. oltacı_

oltacı_

Bu 10 kilo üstü levrek marmarada mı yakalıyorsunuz?

0,22 asso ultra tahmin etmekteyim, Makinaya sarılı olan mı? ( ana beden mi) )

Yoksa köstek mi?

10 kilo üstü Levrek balığında kullandığınız kamış, makina nedir.

19. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Arkadaşlar

Lutfen işi s...k yarışına döndürmeyelim.
    Arkadaşlarımız bilgilerini bizimle paylaşıyorlar.
    Buna hiç mecburiyetleri olmadığı halde, bildiklerini anlatıyorlar.
    Bize de aklımıza yatanı alıp denemek, yatmayanı bir kenara bırakmak düşüyor.
    Bilgi paylaşan kardeşlerimizi incitirsek, kırarsak, forumda bilgi paylaşımı nasıl devam edecek?
    Biz bir şeyler biliyor olabiliriz, ama unutmayalım ki bu işe yeni başlayan, başlamaya heveslenen kardeşlerimiz de var.
    Eminim onlar bu münazaradaki her kelimeyi yutup sindiriyordur, hiç olmazsa onlar için bu konunun kesilmesine sebep olmayalım.
    Bazı ölçüler geçerli gibi görünse de bazı şartlarda hiçbir şey ifade etmeyebilir.
    Mesela, ustaysan koy tuttuğun balıkların resimlerini de görelim.
    Hani Halep oradaysa arşın burada hesabı, ancak ya yanında fotoğraf makinesi yoksa, ya var da o anda fotoğraf çekme imkanı yoksa, ya...
    Birçok sebep sayılabilir.
    Sözgelişi benim (eski hikayeler dışında) çok fazla balık raporumu göremiyorsunuz.
    Neden?
    Ya balığa gitme imkanı bulamıyorum, ya gittiğimde fotoğraf makinesi yanımda değil ya da yanımda ama balık tutarken işi bırakıp fotoğraf çekecek zamanım yok.
    Ne bileyim ben, işte böyle şeyler sonucunda rapor yok, öyleyse balık tutmayı bilmiyorum.:(
    Bana sorsanız, tuttuğum balıkları peşpeşe eklesen boğaza köprüler olur diyeceğim:p, atma, tuttuysan resmini koy diyeceksiniz, onun için hiç sesimi çıkarmıyorum, yazılanları takip ediyorum.
    Ustalık, aynı teknede, aynı şartlarda (bir defa değil) birçok kere ve her seferinde aynı kişi daha çok balık tutuyorsa o zaman belli olur, yoksa bazen sen çok tutarsın, bazen ben.
    Bilmem anlatabildim mi?:)
    Hadi ustalar, birbirinizi kırmadan sohbete devam, biz ilgiyle izliyor, arada bir de çorbaya biraz tuz katmaya çalışıyoruz.
    Selam ve sevgiler
    Herkese rastgele.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Aradan bir mesaj çıkınca bu havada kalmış.!!!:p

Estağfirullah.

Bizimkiler eski usuller, modası geçmiştir.:)

Ama kısaca söylersem, benim için esas olan, az zamanda çok balık tutmaktır.
    Onun için de ince takım yapmam, balık geldi mi tekneye de gelmeli, ona göre takım yaparım.
    İnce takımla balığı bir şekilde alabiliriz belki ama kaçırma ihtimali de yüksektir.
    Ben ise balığı tuttum mu asılıp en kısa zamanda onu tekneye almaya ve oltayı çabucak yemleyip tekrar salmaya bakarım.(Bu yüzden resimle falan uğraşamam, yanımda bir bey:p dostum varsa o çekebilir fotoğrafı.)
    Olta denizde ne kadar çok durursa balık tutma şansı da o kadar çok olur.
    Tabii şartlara göre takımda bazı değişiklikler yapmak da kaçınılmaz oluyor.
    Mesela ben önceden çokça çapari yapıp hazırlamam, her seferinde şartlara göre yeni çapari yaparım.
    Dedim ya eski usuller.:)
    Siz devam edin, ben dinliyorum.

Son düzenleme: 27 Temmuz 2009
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.