Ustaliga gecis icin spin makine(shimano)

Konu, 'Makineler' kısmında BAZBEY tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Yalan yanlış bilgileri ortalığa saçan sensin Serdar; madem Daiwa yağ konusunun aksini iddia ediyorsun belge göster de inanalım; komiksin Serdar; Shimano makinalar ters konik kafa falan değildir; bir pul değişimi ile o şekle sokabilirsin, düz de sardırabilirsin; bunun tersini de; nasıl istersen o şekilde; yani ters koniklik özel bir durum değil Shimano için...

Bizim bahsettiğimiz konik kafa ise şudur; özellikle değişebilir değil konik üretilen ve hatta koniklik dereceleri bile titizlikle hesaplanan, üzerinde bunca çalışılan teknolojinin ürünü şu makinalardır, senin verdiklerin değil...

Sen şaşırdın iyice...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Senin anlayışının kıt olduğunu söyledik zaten. Burada bahsedilen bu düz konik değil, ters konik kafa. Ama sende nerde o kafa?

3. furunotr

furunotr Haluk

Ters konik kafa bir halta yaramaz; eğer yarasa idi zaten linkini verdiğim makina da ters konik olurdu düz konik yerine; nerde sende bunu anlayacak kafa...:D :D :D

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Aynen, elindeki makine (nexave) ters konik kafa iken hatta, bunu diyen adamda nerde kafa?

Makaranın boyu yeterince uzun ve sarımı düzgünse, ters konik kafa gerekmeyebilir. Ama kısa boylu makaralarda ters konik kafa yapmak pek çok başağrısını engeller.

Gerçi ben kime anlatıyorum ki, anlayacak kafa nerde sende?

5. furunotr

furunotr Haluk

Elimde Nexave yok; Exage var...:D

Ben pul ile düzeltiyorum o tersi; düz oluyor... Sorun da olmuyor hiç...

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ben ne dediğimi biliyorum da, sen pek bilmiyor gibisin. Ben kullandığımı, yıllarca deneyimlediğimi söylüyorum sen ise internetten okuyup gelip burada kafa şişiriyorsun.

Abi sen çok yanlış gelmişsin... pardon anlamışsın..

Makine misinayı önde, yani kalama ayarlama tarafında daha geniş, arkada, yani rotor/aksam tarafında daha dar sarar. Bu durumda, misina atışta ön tarafında her zaman bir engel ile karşılaşır. Böylece ancak sağılarak düzgünce boşalabilir, kusma diyebileceğimiz, misinanın yumak halinde topluca çıkıp gitmesi olayı yaşanmaz.

Bu özellik bilhassa ip misinalarda çok kullanışlı olur.

Burada bahsedilen mesele bu. Senin makinelerdeki gibi abur cubur ve evlere şenlik sarımlar değil.

demişsin, şimdi çıkıp adamın makinelerinde zaten övdüğün tarz bir sarım olduğundan bahsediyorsun bana mesajında. :) Neyse o önemli değil de, bana boş konuşuyorsun demen de önemli değil zira ben de sana aynı şeyleri diyorum fırsat oldukça :) ...

Önemli olan ne biliyor musun? Dövüş videosu seyrederek şampiyon olmak zor be abi. El yumruğu yemeyen, yumruğunu bayrampaşa enginarı sanırmış. Ben de daha temiz dayak yemedim, 1-2 kafa, 3-5 yumruk o kadar...

Ama sen rakibinin saçını çekerek dövüşü kazanacağını uman çalışkan (inek demiyorum bak!) ortaokul öğrencileri gibisin valla. Bana istediğin kadar "bilmiyorsun", "boş konuşuyorsun" falan de, ben laflarının ağırlığından fazla "keyifle" tutulmuş balıkla doldururum kuramlarını, yeter ki iste... Valla canım acımaz. Elimdeki makinelerden hangisini hangi balıkta kullanayım sen söyle ben kullanayım, arıza çıkartırsa çıkartır sorun değil, ben tamir ediyorum sonuçta...

Kızma da, kırk saatini harcayıp beni çürütmek için mesaj yazmaya da kasma ne olur, sonuçta av yerinde yan yana düşüp çay içeceğimizi unutmadan yaz. :)