Uzaktan kumandalı tekne

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Av.AHK tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Elbette. Kurşunu (yada zargana topunu, boiliyi vs.) istenilen yere götürüp bırakmak çok daha kolay şekillerde halledilebilir. Servoya bile gerek yok. Aç makineyi, sal tekneyi denize. İstediğin yere ulaşınca, kapat, çek kurşunu, düşsün kendisi suya, hepsi bu.

Ama bu teknenin arkasına bir yem takıp sürütme yapacağım denirse, o zaman iş zorlaşıyor. İmkansız değil elbette, fakat maliyet bir hayli çoğalıyor.

Dediğim gibi, uzaklara kurşunu götümekse mesele, en iyisi uçurtma kullanmayı öğrenmek. Teknik olarak uçurtma, rüzgar tam denizden kıyıya doğru olmadığı sürece, yandan vs. estiği halde, açığa uçurulabilir.

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Serdar Ben zaten uzaktaki botun üzerine bir clips ile misinanın tutturulması ve istenilen mesafeye ulaşınca misinayı çekip sahteyi yada yemi suya düşürüp,normal avlanıyormuş gibi kamış ile makinayı kulanalım diyorum,bu sayede kamışın boyu ağırlığı atarı velasıl herşeyi ile bize biraz avantaj sağlar gibime geliyor,tabiki böyle işleri kendi bilgin ve becerin ile yaparsan ucuza gelir yoksa çok yüksek fiyatlar verip alırsak seninde dediğin gibi değmez, şuda var normal bir kayık aldığımız zaman,kayığı bırakabileceğimiz yer lağzım,bu yer içinde bir miktar para,bu devamlı lağzım,halbuki bir metre boyundaki bu maket kayık için fazla bir yere ihtiyaç olmaz,tabiki biz teoride olur diyoruz,pratikte herşey değişebilir...

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    1- Uçurtma işine girilirse seninde değindiğin gibi dualarla avlağa gidilir (Allahım lütfen rüzgar istediğim yönde essin) :)

2- Şöyle birşeyi unutuyorsun Serdar abi, ben 1.5 metrelik helikopterler kullandım ve en fazla 100- 110 metre ileriden görünebiliyorlar ki bunlar havada iken ve üzerlerinde bolca göz uyarıcıların bulunduğu halde. Fakat söz konusu 1 metrelik tekne ve denizdeki dalga olunca bu mesafe çok çok düşüyor. "e ozaman 2 metrelik yapalım" bu seferde taşınma sıkıntısı oluyor. en güzeli ağır 70 cm'lik bir tekne yapıp kamera ile yönlendirmek. işte ozaman iş misina uzunluğuna kalır :) reeling

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynen katılıyorum. Bir referans olması için, bahsedilen kurşunu alıp götürecek ve bırakıp dönecek bir teken olarak, 60cm'lik bir şey kafi geliyor hayli hayli. LiPo piller ve uskurlu sistem kullanılırsa, maliyet azıcık artsada, zamandan vs. çok kazanmak mümkün.

Peki nedir maliyet? Kendiniz yaparsanız, 300TL civarı bir maliyeti olacaktır.

5. Av.AHK

Av.AHK Ali

Şöyle bir ihtimal (fazla hayali olabilir) kablolu oyuncak teknenin kablosunu uzatarak boş bir alanda kullanamaz mıyız? Tabi bu sadece sahteyi veya kurşunu ileride bırakmak suretiyle olabilir, kablo ve misina karışmasın diye.

6. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    kablonun metresi arttıkça direnci de artacak, iletkenliği azalacaktır.

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    volkan abi merhaba,

63cm lik tekne kabuk kaç kg lik kuvvete dayanabilir. takribi ağırlığının 400/500 gram olduğunu düşünüyorum. aryıca burada önemli olan hız değil, minumum tüketim maksimum güç/tork bunları eski tip, oyuncaklarımızda kullandığımız 380/540 size fırcalı motorlar ile karşılamak mümkün değil. kabuğu iki metre yapmak ile, 63cm lik kabuğa iki adet 1,5 litrelik hava almayan pet şişeyi gövdeye bağlamak arasında balığın uygulayacağı kuvvete dayanmak direnç olarak eşit olabilir. pet şişe bağlamak çok büyük destek sağlayacak ve kg üzeri balık batıramaz ama sizde o balığı kıyıya alamazsınız, neden diyecek olursanız, 63 cm lik kabuk. yeterince ağır değil, yeterince büyük motoru yok, o pervenenin pich acıları ve yaprak sayılırı yeterlimi? 50cc mobiletler maksimum 100 km gidiyor 125 cc mobiletlerde maksimum 110km gidiyor aralarında dehız farkı yok belkide 50cc mobilet daha devirli, ama aralarında tork farkı var, rampaya gelince yada ağırlık yüklenince aradaki fark belli oluyor. 125cc motor farkı ortaya ozaman cıkıyor.

benim bahsettiğim kabuğun kaldırma kuvvetti, bunu 63cm lik kabuğa pet şişe bağlıyarak eşitleyebilirsiniz. ama bahsettiğim motorun çekme kuvveti, sizin düşündüğünüz tekneden farklı, kabuk büyük olmalı kaldırma kuvveti uygulayabilmeli, tekne kısmen ağır olmalı olduğu yerde saymadan motorun yada pervanenin uyguladığı kuvvete cevap verebilmeli.

elektrikli motorlarda önemli olan şarzınızın uzun süre dayanabilmesi bunun içinde düşük devir motor ve yüksek amper pile ihtiyaç var. ben kabuğu 2metre dedim diye 2metre olması şart değil, daha geniş daha kısa botlarda uygulanabilir ama 1metrenin altında botlardan fayda sağlanabileceğini çok düşünmüyorum. tekne kısmen ağır olmalı.

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaş benim bildiğim kadarıyla kumanda freknasları iki tip kendi aralarındada ayrılıyorlar ama hiç önemli değil mantık şöyle,

Am/Fm frekanslı kumandalar 60/70 engelsiz, parazitsiz ortamda ise 100metreye kadar çıkabilir, am/fm kumandalardaki enbüyük handikap menzil dışına çıktığında soh aldığı komutta kalır ve oşekilde devam eder, harici failsafe muhakkak kullanılmalıdır. bir nevi emergency dir.
    dsm/dsm2 frekansla çalışan kumandalar 1000 metre civarında parazitsiz ortamda ise 2000 metreye kadar çıkabilmektedir. metreler +/- olabilir bu çok teknik bir olay. kullanılan ekipmanın marka modeline ve kalitesine göre değişir. dsm kumandaların coğunda dahili failsafe vardır.

not: dsm/dsm2 kumandaların menzili önemli değildir. önemli olan kullanılan aracın 500 metre mesefedaki kontrol edilebilirliğidir. örnek vermek gerekirse 60cm boyutundaki helikopterimi 150/200 metreden sonra kontrol etmekde zorlanıyorum çünkü havadaki hareketlerini ve durumunu çok net göremiyorum. botlar daha stabil olduğu için 60 cm lik bir botu maksimum 300/400 metre civarında kontrol edilebielceğini düşünüyorum.

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    66 cm'lik trex 450'yi 60 metreden sonra kimse göremiyor üstadım. Ben gözlük kamera kullandığım için rahat oluyor tabi fakat, 60 cm'lik bir botun 300-400 metreden kontrol edilmesi imkansız gibime geliyor. idk
    Mesela bu benim ilk gözağrım hk 450 pro tt. 64 cm uzunluğunda videoda gayet net görünüyor fakat ben kontrol ederken görmekte bile zorlanıyorum ki en uzağa gittiği mesafe 60 metre bile yok :)
    http://www.youtube.com/watch?v=vfEfc0xF34s

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet 450 size bir helikopter 100 metre çapında güvenli bir uçuş sahası var, menzil arttıkça artık konrol gözde değil refkles ve parmaklarda,

tevfik abinin fuarda çektiği ve paylaşmış olduğu botlar 300 metrelerde kontrol edilebilir. boyut olarak, enine ve boyuna çok büyük. 100cm civarında ve suda stabil ve yavaş hareket ettiği için kontrolü helikopter gibi düşünme model arabalardan bile çok daha kolay, yanlış anlaşılmasın model araç kullanmakta okadar kolay bişi değil :D

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tekne olayında, bunlar çok fazla sorun değil. Bir dürbün alınabilir. Tekneye bir GPS takılabilir vs. vs. aşmak kolay bulma sorununu (belki biraz maliyet getirir).

Mesafe sorunu da pek önemli değil. 1km mesafeye ulaşacak 255 kanal kumandayı 150TL'ye mal edebilirsiniz.

Yeterki, hazırlop düşünmeyip, havyayı ele almayı göze alın.

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Aynen Serdar abicim. Son noktayı koydun :thumb:

13. Av.AHK

Av.AHK Ali

14. rastgele05