Var Mı Sazan Gibisi...(20 Temmuz Sazan Avım)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında darkdream1977 tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Selim,

Ben mi kaciriyorum bilmiyorum ama uzun zamandir gormemisdim paylasimini.Bugune denk geldi. Her zamanki gibi senin o guzel uslubunla rengerank bir paylasim.Baliklar harika...Ama fotograflar muhtesem dostum.

Hele yukardaki fotografi o kadar begendim ki.Bakmaya doyamadim.

Bu nasil aynalidir boyle.Bu ne guzellik.Nasil bir renk...Yesil desem yesil degil, mavi desem mavi degil.:eek:

Ben tatli su balikciligini, sazanlari pek bilmem.O yuzden iddia etmiyorum ama
    size sormak istedigim bir sey var.Aynali oldugundan kesin emin oldugum bu baligin bildigimiz aynali sazandan farkli bir aynali sazan turu veya alt turu olma olasiligi var mi acaba. Kafa yapisindan renge kadar bana cok farkliymis gibi geldi.Acaba fotograftan mi yaniliyorum...?

Bize bu guzellikleri getirdigin icin cok tesekkur ederim dostum.

Evladinin benim icin gozlerinden op.

Hepiniz saygiyla sevgiyle saglicakla kalin.

Dahasina rast gelsin.

2. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Tebrikler güzel av olmuş...
    Buluşunda harika...

3. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Abi bildiğin gibi aynalı sazan bir kültür ırkı ve ülkemizde Dsi muhtelif yerlere kurduğu tesislerle başta sazan olmak üzere yayından turnaya bir çok çeşit balık üretip gerekli gördüğü göl ve göletler ile yeni yapılan göletlere aşılıyor.
    Demek istediğim şu...
    Evet aynalı sazan olmaya aynalı sazan ama sana neden farklı geldiğini şöyle izah ediyim.
    Birincisi,bu balık ilk tuttuğum aynalı sazan o avda,ve görünüş aldatmasın el kadar bir şeydi.Sanırım şimdi gölün biryerlerinde arkadaşlarıyla göl zemininde geziniyordur:D Ama başka balık yakalayamazsam diye, en azında bir kaç balık resmi elimde olsun dedim.İlerleyen zamanlarda gerek sıcak havanın etkisi,gerekse sadece 1 saatlik uykuyla balığa gittiğim için işin aslı resim çekmeye erindim.

Bu zamana kadar gittiğim balık avlarındaki izlenimlerime dayanarak söyleyebilirim ki,sazan ,özellikle aynalı sazan büyüdükçe sararıyor.
    Parmak kadar aynalı sazanlarda yakaladım o kadar yemi büyük takmama rağmen,malum ağız kocaman.Onlar çok tatlı kurşuni yeşil arası bir renkti.
    Daha büyükleride sarı sarıydı.
    Birde dikkatimi çeken bir nokta var,gölden göle bile değişiyor balıkların renk tonları.Bunun yanında balıkların yakalandıktan sonraki yaşama süreleri,etlerinin sıkılığı,lezzeti ve bayatlamadan kalma süreleri hep farklı farklı .
    Ama şunu itiraf etmeliyim ki,ben Altınkaya barajından Almus Barajına,Derbent barajından ayvacık Barajına kadar bir çok yerde sazan yakaladım ama ufak ama büyük,bunlar kadar canlı,olta keyfi veren ve mücadeleci sazan görmedim.
    Bazı yerlerisn sazanları var,tam sazan:) yakalandıkları zaman sessiz soluksuzca kıyıya kadar geliyorlar.
    Çoğu zaman poşet falan takıldı sanıyorsun bakıyorsun balık.
    Ama geçen haftaki balıklar el kadar bile olsa kamışın ucunu suyun içine büküyordu.

Aynalı sazanların diğer aynalılardan farklı olduğunu sanmıyorum ama olabilirde.
    Fakat bence gerek balığın ufak olması gerekse gölge oyunları sana değişik gelmesine sebeb olmuş olabilir.

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bilgiler icin cok tesekkur ederim dostum.Saglicakla kal.

5. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ne demek ustam,dilim döndüğü aklımın erdiğince cevap vermeye çalıştım.
    Sizin oralarda sazan var mı bilmiyorum ama Allah en kocamanlarından nasip etsin eğer varsa.

6. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    Elinize kolunuza sağlık çok güzel bir ortam ve güzel bir av paylaşım içinde ayrıca teşekkürler

7. ZiZiM

ZiZiM

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    0,00002 kg istavrit (:
    tebrik ederim

8. diyarbakır

diyarbakır hakkı ayyıldız

herkese slm arkadaşlar ben bizim buralara değinecem yani diyarbakır burda denetim yok yasak olmasına rağmen cevre gölet ve barajlarda yasak avlanma yapılıyor çok üzülüyorum cevremizdeki göletlerde balık kalmadı bende malatya karakaya barajına gidiyorum yetkililerin bu konu üzerinde durmasını istiyorum

9. carp

carp Mehmet

Hakkı bey öncelikle hoş geldiniz. Malesef bölgedeki durumu tarif etmek mümkün değil. Dinamitle avlayan mı istersin, jeneratör yanaştırıp suya elektrik veren mi yoksa yumurtlamaya gelen hayvanı yüzlerce metre ağ sererek toplayan mı... Hepsine tanık oldum ve balıkçılıktan çook uzak kaldım bölgede geçirdiğim 4 yılda. Siz yine de jandamayı haberdar etmeye devam edin.

10. pound

pound mehmet

Favori Kamış:
    Shimano stimula 1.80 cm
    Favori Makine:
    Shimano CX1000RB
    En İyi Avı:
    9 kg sazan.tatlı su kefali 1kg daha büyükleri gelecek
    güzel av olmuş tebrikler.

11. yassak55

yassak55 ŞAKİR DEMİR

selim kardeşim kusura bakma sen nerelisin ha bide bura nere söylersen sevinirim

12. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben samsunluyum ama burası tokat turhal da bir gölet.
    Ama bu yıl bir numara yok balığın huyu husu değişmiş

13. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    tebrikler güzel bi anlatım harika bi gün ve bi okadar harika balıklar çok zevkli geçtiği belli saldığınız limit altları içinde ayrıca teşekkür ederim arkadaşım elleriniz dert görmesin en kötü avınız böyle olsun bol ve bereketli saygılarımla

14. çiroz

çiroz ahmet

nettınız hacı abı vahıt musa kardeslerım benım ozladım sızlerı slm soyle vahıde cıroz dersen tanı

15. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

paylaşım için teşekkürler.ancak akrep ürküttü beni.bizim oralarda böyle büyük akrep olduğunu bilmezdim.bildiğim kadarıyla zilede boztepe ve belpınar barajlarına da gidiyorsunuz.oralarda da akrep var mı gördünüzmü hiç?

16. sezer1905

sezer1905 sezer

Favori Kamış:
    fox
    Favori Makine:
    arca,shimano
    En İyi Avı:
    sazan turna kadife
    Masallah sazanlar harika tebrikler:)