Volkan Kardeşime İthafımdır: Eskimo Usulü Gökkuşağı Alabalığı Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KorkutAta tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Teşekkür ederim, İsa Kardeş. Niçin olmasın? Baş üstünde yeriniz var, teşrif edersiniz, buyurun gelin. Yalnız bu sene geçti artık, havalar ısındı, buzlar ha çözüldü ha çözülecek. Seneye inşallah!

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Muratcan, dediğin gibi bu tarihten itibaren buzun üzerine çıkmak akıllıca olmaz. Zira daha geçen haftadan gölün üzerindeki buz kıyı kesimlerinde erimeye başlamıştı. Önümüzdeki hafta sonuna inşallah kıyıdan/karadan avlanmak mümkün olur.

3. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Dün Nuri ile konuştum buzun üstünde avlandık diyince ne yalan söyliyim içim cız etti yüzme bilmez kaldıki yüzme bilse buz kırılınca tutunupta çıkacağı bir yer yok Ona mukayyet ol :)

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Rahat ol, merak etme! Biz gittiğimiz zaman buzun kalınlığı ortalarda bir metreden fazlaydı, değil insan, traktör üzerinden geçse kırılmazdı. Ama tabii bu tarihlerden itibaren artık dikkatli olmak lazım.

5. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Başlık şöyle olmalıydı bence ERZURUM TORTUM BUZDA BALIKAVI SPORLARI yarışması başlama ve bitiş tarihleri yakında olmassada şaşırmayın böyle güzellikleri bizlerlere görsellittiğiniz için teşekkürler mutlulğunuz ve huzurunuz hep sizinle olsun sevgiler.:) :) :)

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Tortum demeyin, o kâbusu bana hatırlatmayın, Sevgili Muhammer Abim! :D Bu balıkları Tortum'dan uzak bir avlakta yakaladık. Tortum Gölü ise bu yıl hakikaten kâbus gibiydi: Toplam 12 gidiş-gelişte bir tane bile alabalık yakalayamadığımız gibi, oltamızı hemen önümüzde gördüğümüz sirazların neredeyse üzerine attığmız hâlde dönüp bakmıyorlardı bile paşalar...:p Ama dediğiniz gibi ileride bunu bir organizasyona dönüştürmek lazım. Olmayacak şey değil hani! Hürmetlerimle, Sayın Abim...

7. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

(Bundan sonraki bölüm, meraklısı için, avın detaylı anlatımıdır. Sıkılacak arkadaşlar fotoğraflara bakabilirler. Vallahi

Kendi raporlarımıda dikkate alırsan çok yazılı da raporları genelde es geçerim kaldıki yukarıdaki yazıyı okuyunca avın tortumda gerçekleştiğini sandım:eek: kusurum için affola fotolar bana daha gerçekleri hitap ediyor ve baktığımda aklıma ilk gelen siz her ne kadar düşük gönüllük olarak başlğı eskimolar desenizde benim dışarıdan seyrettiğim videolarda böyle yerlerde birçok yarışmalar olmasıydı niye bunun öncüleri sizler olmayasınız sevgilerimle.

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Estağfurullah, ne kusuru Sevgili Abim!.. Seneye inşallah bu işi daha bilinçli yapacağız, bu ilk denememizdi.

9. ballımesut

ballımesut mesut

TEŞEKKÜR

çok değerli abim korkutata

balık tuttuğumuz 29/03/2012 tarihinden itibaren bugüne kadar geçen süre içerisinde balık serüveninde yaşanan güzel anları yazıya döktüğün için ayrıca benimle ilgili yazdığın yazılardan dolayı çok teşekkür ederim,

ayrıca; forma nazıl yorum yazarım diye düşünüyordum Usta Balıkçı Ahmet abim siteye üye olmam gerektiğini söyledi bende tamam hemen üye olayım ve yoruma başlamak üzere siteye üye olmaya karar verdim, kullanıcı ismi düşünürken Değerli Kıymetli Abim Muharrem Hocamın Benden Ballı Mesut diye bahsettiğini görünce kullanıcı ismi bulmakta zorlanmadım : ))) Pazar günü yaptığı üstün balık tutma teknikleriyle ballılık konusunda beni yanlız bıraktığını gördüm, gerçi 4 aylık tortum serüveninden sonra Sevgili Nuri abim ve Hocama yakışır, ( Abi Tortumun girişine yeni heykel yaptırmışlar, bu sene onları hiç yanlız bırakmadığınız için minnettarlar :)) )) Bu hafta sonu hocamın yapacağı programa göre güzel balıklar tutmak ümidiyle Usta Balıkçımız Ahmet Abi, Kıymetli Hocam Muharrem Abim, Değerli Sevgili NUri Abim ve lom arayan Okyar hocama ( Okyar Hocam Loma gerek kalmadı arama artık ) çok selamlar.

Bir başka serüvenin yorumları ve resimleriyle görüşmek üzere Allaha Emanet olun...

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    :D :laughing: Hay sen çok yaşa emi! Gülmekten öldüm. Bu kadar güzel, esprili dilin var da ne demeye bunca zaman forumların (Balıkçılık forumlarının:D ) dışında kaldın? Siteye hoş geldin!
    Demek isim baban ben oldum: BallıMesut.:D Adınla yaşa!
    Diğer arkadaşlarla tanışmak için tanışma sayfasında bir konu açıp kendini tanıtırsan, forumun diğer üyeleri de seni tanımış olur.

11. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
  12. simendifer

simendifer Sennur

Of, okuyacağım okuyacağım, derken sonunda okudum raporu. Öncelikle balıklar için tebrik ederim, çok güzeller. :) İkinci olarak, böyle bir avın benim için gerçekten rüya gibi bir şey olduğunu da söyleyeyim. Balli bilir, ben soğuk havaları, kar ve buzu çok severim ama nerdeee İstanbul'da böyle buzdan göller v.s... :eek: Kar üzerine balıkavı.net yazan da ballidir Allah bilir, bende bir sürü fotoğraf var öyle yazılar yazıp yazıp gönderdiği. :):)

Ekipteki tüm arkadaşları tebrik ederim ama Muharrem ağabeyi daha çok tebrik ederim, bunca sebat ve azmi için. :) Şeytanın bacağını da kırdı ya, bence onu kimse tutamaz artık. :)

Harika görüntüler, bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Hep yurtdışından izlerdik böyle görüntüleri, ama bizim ahali de hiç yabancısı değil görüldüğü gibi. :) Bereketli avlarınıza yenilerini de eklersiniz inşallah. Dahasına rast gelsin. :)

Bunun neresi alfabetik Allah aşkına? Tamam isimleri yaz da, alfabetik deme bari. Cık cık cık.... :cool: (içimin yağları eridi hohoyyyt)

13. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Evet abi, size şöyle birşey lazım.

icefishing'i sadece belgesellerden izlediğim kadar biliyorum, buz delici (ice auger) ekipmanları satan bir yer vardır muhakkak, rastlarsam haber veririm inşallah.

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
  15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Sennur Hanım.
    Balli'yi iyi tanıdığınız belli. Doğru, o yazı da fotoğraflar da video da onun marifeti. Ben sadece raporu yazdım ve onun verdiği fotoğrafları ekrana yerleştirdim.

Valla ben de anlamadım bu "alfabetik" işini. "Alfabetik" derken belki bir başka alfabeyi (Gürcü, Grek, Ermeni, İbrani vs.) kastetmiştir:D Fakat incelemek lazım, onlarda da "n", "m"den önce geliyor mu?:rolleyes:

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    İnşallah! Ben internette araştırdım Türk sitelerinde bulamadım. Siz bulup haber verirseniz memnun olurum.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Masut'ta gelmiş.:)

Bir atımlık barut. Bakalım kaç ay sonra bir daha yazar?:D

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bariz yalnış. Yalnışa yalnış demek lazım başka izahı yok, haklısınız.:eek:

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Hayır, "yalnış"a "yanlış" demek lazım. :D "Yanıl-mak"tan, "yanıl-ış" yani:D :laughing:

20. simendifer

simendifer Sennur

Yalnışa, yanlış demek lazım. :p:p:p