Volkan Kardeşime İthafımdır: Eskimo Usulü Gökkuşağı Alabalığı Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KorkutAta tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Teşekkürler İlyas. İnan, sizlerden takdir dolu sözler duymak da balık tutmak kadar zevk veriyor. Sana da rast gele!

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Orhan Ağabey. Sizin gibi bu işin pirlerinden takdir sözleri duymak işin zevkini bir kat daha artırıyor. Bilmukabil sevgi, saygı ve selamlarımla...

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Erkan. Ben de ilk kez denedim bu yöntemi. Ama sanırım bundan sonraki yıllar sık sık tekrarlayacağız. Kim bilir belki de ileriki yıllarda bize katılman mümkün olur? Aklında bulunsun;)

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Emin. Beğenmene sevindim. Daha iyileri sana rast gele!

5. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Muharrem Abi raporu dört gözle bekliyordum..Açıkcası bu kadar hoş bir rapor olacağını tahmin etmiyordum.Rapor konusunda maşallah Ballı'yı aratmamışsın..
    Videoyu seyredince o günkü yaşadığım soğuk ve tipiyi tekrar iliklerimde hissettim.
    o gün avı biraz da benim yüzümden sonlandırmak zorunda kaldık.Bunun için hem senden hem de Ballıdan özürdilerim..
    Bendeki resimlerle ileriki günlerde ben de bir rapor yapmayı düşünüyorum zira buzda balık avı çok nadir olan birşey..Rapor için tekrar tebrik ederim..Selamlar..

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Okan. Daha iyileri sana nasip olur inşallah!

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadirciğim. Erzurumlunun dediği gibi, "Dinizin gıymetini bilin:D ". O gün giydiklerimi sana yukarıdan aşağıya sayayım: Kafada termoform bere, üstünde boyacı şapka, onun üzerinde iki adet kapşol. Gövdede termoform içlik, atlet, boğazlı kazak, kalın sıfır yaka kazak, rüzgar geçirmez hırka, parka. Altta termoform içlik ve üzerine iki adet pantolonhihi (İç çamaşırını saymıyorumhihi ). Ayakta termoform çorap, üstüne normal çorap, termoform bot.
    Yine de üşümüştüm. Rüzgâr esince hava olduğundan daha fazla üşütüyor.

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İzzet. Beğenmene sevindim.

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Tarık Abi. Sizin gibi bir alabalık ustasının takdirini almak çok gurur verici. Dediğiniz gibi kaşığın, açık alanda avın zevkini vermiyor, ama bu yoklukta ilaç gibi geldi. Son iki haftada balık dört defa rüyama girmişti. Bu av buzlar çözülünceye kadar beni bir müddet idare eder.:thumb:

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Ramazan, sağolasın, duaların gücü her hâlde... Ne zaman buzlar çözülecek diye gün, saat sayarken bu av adeta piyangodan çıktı. Aylardır süren hasretimize ilaç oldu. Seni bekleyemedim, kusura bakma:)
    İnşallah seninle de gitmek nasip olur. Gerçi o zaman avlak alternatifimiz bol olur. Ziyaretini hafta sonuna denk getirmeye çalış. Hafta içi gitmemiz mümkün olmaz.

11. 33022

33022

Zaten niyetim hafta sonu gelebilmek Abi.Mayıs ayına bir sıkıntı olmaz ise düşünüyorum.İnşallah beraber güzel bir av yaparız.Nuri Abiye selam et Muharrem Abi.

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Levent Kardeşim, güzel, övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten dostluk, paylaşım avı bir kat daha zevkli kılıyor, bunu idrak edemeyenlere çok yazık!
    Volkan sanırım, henüz raporu görmedi. Kendisinden ses seda yok.

13. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    İbrahim Ağabey, beğenmenize çok sevindim. Beğeninizi ifade etmek için, kıskandım demeniz çok hoş. Bizim avlarımızı kat kat aşmış güzel avlara imza attığınızdan eminim. Latife yapmışsınız. Sevgi ve saygılarımla...

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Hüseyin Bey, sayenizde yaptığımız işin adını da öğrenmiş olduk, teşekkürler:p Sanırım siz bu konuda bilgi sahibisiniz. Belgesellerde izlediğimiz buzları delmek için kullandıkları büyük 1-1,5 metrelik burgular (Yoksa matkap mı demeli?) var ya, onları nereden temin edebiliriz, edebilir miyiz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İnternette bir araştırma yaptım, rastlayamadım. Bizim buradaki vatandaşlar çok ilkel yöntemlerle kazma, kürek, manivela gibi aletlerle kırmışlar buzu. Biz hazıra konduk. Fakat o burgulardan olursa, gelecek sene daha erken tarihlerde, daha bilinçil bir şekilde yapabiliriz bu buzbalıkçılığını (icefishing).

15. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ergin. İlk ateşi sen yaktın, diğer Samsunlular da üzerine tüy dikti. Valla bu av olmasaydı artık içimdeki yangını itfaiye söndüremezdi:D Gerçi, sağolasın, sen alicenaplık gösterip davette bulunmuştun, ama mesafenin fazla olması ve bizim hafta içi çalışıyor olmamız kavuşmayı imkânsız kılıyordu. Ama kim bilir, belki ileriki yıllarda şartlar daha iyi olur da yapmış olduğunuz organizasyonlardan birine katılmak mümkün olur. Hoşça kalın...

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Okyar. O gün avı üşümemek için erken tamamlamış olmamız yaptığımız en doğru işlerden biriydi, üzülme. Zira ertesi gün yine aynı saatlerde hava soğudu, rüzgâr çıktı ve biz akşama kadar beklemekte ısrar ettik, ama aldığımız balıkların üzerine bir tane daha koyamadık. Demekki önceki gün de aynı akıbetle karşılaşacaktık.

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Böylesine güzel bir av arkadaşların dediği gibi ancak rüyada olur herhalde:rolleyes:
    Muharrem abi, sizi ve tüm ekibi tebrik ederim, daha nice böyle güzel avlarınız olur inşallah:) Bizlerlede bu güzellikleri paylaşmaya devam edersiniz, belki bir gün bizde bir günlüğüne uçağa atlar geliriz bu güzellikleri gözlerimizle görmeye, tabi sizlerde arzu ederseniz:rolleyes: mrsparkle

18. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Doğrusunu isterseniz üşüdüm.Ve biraz da irkildim. Av gayet güzel ve neşeli geçmiş. Ben de o ekip içersinde olmak isterdim ama gölün kenarında buzun üstünde değil. Biraz şom ağızlılık gibi olacak ama daha bu gün Erzurum civarındaki göletlerin birinde yaşanan faciayı televizyonlardan izleyinde haftaya planlamış olduğunuz aynı yerde aynı buzun üstündeki avınızdan vazgeçin.Atalarımız ne demiş korkak ol sağ ol :)

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hocam, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar daha detayli bilgiler vereceklerdir gerci ama resimli bir ornek vermek isterim.

Balik tutmak icin buzda delik acmaya yarayan matkaplar; kol kuvvetiyle calisan manuel ve sarjli akulu (veya mazotlu) olmak uzere ikiye ayriliyor bildiginiz gibi.

Bence size soyle basit ama etkili birsey lazim. Yani manuel olanindan:

Hem kullanisli hem de tasimasi kolay olur.

Bu manuel olanlarin da toprak delici (zirai amacli) ve buz delici (balikcilik amacli) olan cesitleri var. Toprakta delik acmaya yarayanda kullanilan malzeme farkli olabilir, belki buzda etkili olmayabilir.

Tarim Il Mudurlugu'nde filan tanidiginiz varsa, bir sorun bence. Yoksa da buyuk yapi malzemesi magazalarinda satilan matkap cesitleri arasinda bulunabilir zannedersem.

Sayet yabanci sitelerden arastirmak isterseniz de aklinizda olsun, buna AUGER deniliyor. Yani matkap diye dusunerek DRILL diye aratirsaniz cikmayabilir, aklinizda olsun.

Ben sizin icin buna bir bakacagim.

Selamlar

20. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim, İbocan. Emeğine sağlık. Tam da benim aradığım şey de o. Tarım İl Müdürlüğünde tanıdığım var, bir sorarım ona.