Volkan Kardeşime İthafımdır: Eskimo Usulü Gökkuşağı Alabalığı Avı

Raporunuz ve balıklarınız çok güzel,neşeniz ve av şansınız her daim sizinle olsun.Rastgele..

Teşekkürler İlyas. İnan, sizlerden takdir dolu sözler duymak da balık tutmak kadar zevk veriyor. Sana da rast gele!
 
Muharrem kardeşim çok güzel bir rapor ve benim için çok enteresan bir av olmuş dediğin gibi bunu eskimoların balık avı belgesellerinde görmüştük, sana ve diğer arkadaşlara tebrikler selamlar sevgiler, hoşça kalın.:) :) :)

Teşekkürler Orhan Ağabey. Sizin gibi bu işin pirlerinden takdir sözleri duymak işin zevkini bir kat daha artırıyor. Bilmukabil sevgi, saygı ve selamlarımla...
 
ABİ HARİKA AV HARİKA ANLATIM HARİKA RESİMLER ELLERİNİZE SAGLIK Bİ GÜN BİZEDE NASİP OLUR İNŞ BUZDA BALIK AVI.

Teşekkürler Erkan. Ben de ilk kez denedim bu yöntemi. Ama sanırım bundan sonraki yıllar sık sık tekrarlayacağız. Kim bilir belki de ileriki yıllarda bize katılman mümkün olur? Aklında bulunsun;)
 
Tebrikler harika bi av harika bi anlatım.Sık karşılaşmadıgımız guzel bir av olmuş.
afiyet olsun.

Teşekkürler Emin. Beğenmene sevindim. Daha iyileri sana rast gele!
 
Muharrem Abi raporu dört gözle bekliyordum..Açıkcası bu kadar hoş bir rapor olacağını tahmin etmiyordum.Rapor konusunda maşallah Ballı'yı aratmamışsın..
Videoyu seyredince o günkü yaşadığım soğuk ve tipiyi tekrar iliklerimde hissettim.
o gün avı biraz da benim yüzümden sonlandırmak zorunda kaldık.Bunun için hem senden hem de Ballıdan özürdilerim..
Bendeki resimlerle ileriki günlerde ben de bir rapor yapmayı düşünüyorum zira buzda balık avı çok nadir olan birşey..Rapor için tekrar tebrik ederim..Selamlar..
 
çok güzel bir paylaşım olmuş abi,ellerinize sağlık.millet bura mayosunu giydi denizde çimiyor:D sizlerde buzda balık avıhihi dört mevsim türkiye bu olsa gerek..
güzel paylaşımınız için teşekkürler

Teşekkürler Kadirciğim. Erzurumlunun dediği gibi, "Dinizin gıymetini bilin:D ". O gün giydiklerimi sana yukarıdan aşağıya sayayım: Kafada termoform bere, üstünde boyacı şapka, onun üzerinde iki adet kapşol. Gövdede termoform içlik, atlet, boğazlı kazak, kalın sıfır yaka kazak, rüzgar geçirmez hırka, parka. Altta termoform içlik ve üzerine iki adet pantolonhihi (İç çamaşırını saymıyorumhihi ). Ayakta termoform çorap, üstüne normal çorap, termoform bot.
Yine de üşümüştüm. Rüzgâr esince hava olduğundan daha fazla üşütüyor.
 
Harika bir av, harika bir rapor. :thumb:
Ellerinize sağlık.
Bir an kendimi o değinin başında hissettim. reeling

Dilerim o boyda gökalalar meppsinize de, flyınıza da denk gelsin.
Keyfiniz 5 e katlansın.

RASTGELSİN.

Teşekkürler Tarık Abi. Sizin gibi bir alabalık ustasının takdirini almak çok gurur verici. Dediğiniz gibi kaşığın, açık alanda avın zevkini vermiyor, ama bu yoklukta ilaç gibi geldi. Son iki haftada balık dört defa rüyama girmişti. Bu av buzlar çözülünceye kadar beni bir müddet idare eder.:thumb:
 
Muharrem Abi az dua etmedim buralarda sana inşallah tutarsın diye, ancak ben gelene kadar bekle demiştim ne varki sen yapacağını yapmışsın maşallah.

Nuri Abi artık alabalıktan yana kafan rahat sanırım.
Buz olayını bilmem ama şu bölgeyi buzlar çözülünce bir de kaşık ile yoklamak isterim.Tabi götürürseniz beni de...

Hava şartları normale dönünce bir aksilik olmazsa Mayıs ayı gibi gelmeyi planlıyorum, nasip.Bizim birader hala gelmedi değil mi Nuri Abi?Kulaklarını çekeceğim ama ne zaman bakalım.

Sevgili Ramazan, sağolasın, duaların gücü her hâlde... Ne zaman buzlar çözülecek diye gün, saat sayarken bu av adeta piyangodan çıktı. Aylardır süren hasretimize ilaç oldu. Seni bekleyemedim, kusura bakma:)
İnşallah seninle de gitmek nasip olur. Gerçi o zaman avlak alternatifimiz bol olur. Ziyaretini hafta sonuna denk getirmeye çalış. Hafta içi gitmemiz mümkün olmaz.
 
Sevgili Ramazan, sağolasın, duaların gücü her hâlde... Ne zaman buzlar çözülecek diye gün, saat sayarken bu av adeta piyangodan çıktı. Aylardır süren hasretimize ilaç oldu. Seni bekleyemedim, kusura bakma:)
İnşallah seninle de gitmek nasip olur. Gerçi o zaman avlak alternatifimiz bol olur. Ziyaretini hafta sonuna denk getirmeye çalış. Hafta içi gitmemiz mümkün olmaz.

Zaten niyetim hafta sonu gelebilmek Abi.Mayıs ayına bir sıkıntı olmaz ise düşünüyorum.İnşallah beraber güzel bir av yaparız.Nuri Abiye selam et Muharrem Abi.
 
Muharrem bey hakkaten simdiye kadar okudugum en guzel ve ilginc raporlardan biri.Fotograflar harika anlatiminiz cok guzel.Ava gelince zaten birsey soylemeye gerek yok muthis bir av yasamissiniz.O kadar ugrasinizin mukafatini en sonunda almissiniz ve avi arkadaslarinizla paylasmissiniz iste olay budur paylasim dosluk doga ile ic ice olmak:) Bunu o tirivirici bohcaci tipler anliyamaz. Daha nice guzel avlara :) Bu arada birseyi soylemeden edemiyecegim Volkanada kapak olmus bu yanniz:D

Levent Kardeşim, güzel, övgü dolu sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten dostluk, paylaşım avı bir kat daha zevkli kılıyor, bunu idrak edemeyenlere çok yazık!
Volkan sanırım, henüz raporu görmedi. Kendisinden ses seda yok.
 
Buz tutmuş gölde hiç av yapmadım.banghead

Tümü çok hoşuma gitti.:)
Arkadaşlıklarınız,oltaları bir delikte paylaşmanız,balıklarınız,raporlar.:thumb:
Kıskanmadım desem yalan olur.banghead
Yüreğinize ellerinize sağlık.
Sevgilerimle....

İbrahim Ağabey, beğenmenize çok sevindim. Beğeninizi ifade etmek için, kıskandım demeniz çok hoş. Bizim avlarımızı kat kat aşmış güzel avlara imza attığınızdan eminim. Latife yapmışsınız. Sevgi ve saygılarımla...
 
bu resmen icefishing, Türkiye'de böyle yerler de varmış dedirten paylaşımınız için teşekkürler ve tebrikler.

Hüseyin Bey, sayenizde yaptığımız işin adını da öğrenmiş olduk, teşekkürler:p Sanırım siz bu konuda bilgi sahibisiniz. Belgesellerde izlediğimiz buzları delmek için kullandıkları büyük 1-1,5 metrelik burgular (Yoksa matkap mı demeli?) var ya, onları nereden temin edebiliriz, edebilir miyiz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İnternette bir araştırma yaptım, rastlayamadım. Bizim buradaki vatandaşlar çok ilkel yöntemlerle kazma, kürek, manivela gibi aletlerle kırmışlar buzu. Biz hazıra konduk. Fakat o burgulardan olursa, gelecek sene daha erken tarihlerde, daha bilinçil bir şekilde yapabiliriz bu buzbalıkçılığını (icefishing).
 
Vallahi böylesini görmedim. Hocam ağzınıza sağlık. Sizden dinlemiş gibi oldum. Ne de olsa hitabet kuvvetli. Tüm ekibi tek tek tebrik ediyorum. Belgesel tadında bu rapor için de ayrıca teşekkürler. En kötü avınız da bu olsun :) Sağlıcakla...

Teşekkürler Ergin. İlk ateşi sen yaktın, diğer Samsunlular da üzerine tüy dikti. Valla bu av olmasaydı artık içimdeki yangını itfaiye söndüremezdi:D Gerçi, sağolasın, sen alicenaplık gösterip davette bulunmuştun, ama mesafenin fazla olması ve bizim hafta içi çalışıyor olmamız kavuşmayı imkânsız kılıyordu. Ama kim bilir, belki ileriki yıllarda şartlar daha iyi olur da yapmış olduğunuz organizasyonlardan birine katılmak mümkün olur. Hoşça kalın...
 
Muharrem Abi raporu dört gözle bekliyordum..Açıkcası bu kadar hoş bir rapor olacağını tahmin etmiyordum.Rapor konusunda maşallah Ballı'yı aratmamışsın..
Videoyu seyredince o günkü yaşadığım soğuk ve tipiyi tekrar iliklerimde hissettim.
o gün avı biraz da benim yüzümden sonlandırmak zorunda kaldık.Bunun için hem senden hem de Ballıdan özürdilerim..
Bendeki resimlerle ileriki günlerde ben de bir rapor yapmayı düşünüyorum zira buzda balık avı çok nadir olan birşey..Rapor için tekrar tebrik ederim..Selamlar..

Teşekkürler Okyar. O gün avı üşümemek için erken tamamlamış olmamız yaptığımız en doğru işlerden biriydi, üzülme. Zira ertesi gün yine aynı saatlerde hava soğudu, rüzgâr çıktı ve biz akşama kadar beklemekte ısrar ettik, ama aldığımız balıkların üzerine bir tane daha koyamadık. Demekki önceki gün de aynı akıbetle karşılaşacaktık.
 
Böylesine güzel bir av arkadaşların dediği gibi ancak rüyada olur herhalde:rolleyes:
Muharrem abi, sizi ve tüm ekibi tebrik ederim, daha nice böyle güzel avlarınız olur inşallah:) Bizlerlede bu güzellikleri paylaşmaya devam edersiniz, belki bir gün bizde bir günlüğüne uçağa atlar geliriz bu güzellikleri gözlerimizle görmeye, tabi sizlerde arzu ederseniz:rolleyes: mrsparkle
 
Doğrusunu isterseniz üşüdüm.Ve biraz da irkildim. Av gayet güzel ve neşeli geçmiş. Ben de o ekip içersinde olmak isterdim ama gölün kenarında buzun üstünde değil. Biraz şom ağızlılık gibi olacak ama daha bu gün Erzurum civarındaki göletlerin birinde yaşanan faciayı televizyonlardan izleyinde haftaya planlamış olduğunuz aynı yerde aynı buzun üstündeki avınızdan vazgeçin.Atalarımız ne demiş korkak ol sağ ol :)
 
Hocam, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar daha detayli bilgiler vereceklerdir gerci ama resimli bir ornek vermek isterim.

Balik tutmak icin buzda delik acmaya yarayan matkaplar; kol kuvvetiyle calisan manuel ve sarjli akulu (veya mazotlu) olmak uzere ikiye ayriliyor bildiginiz gibi.

Bence size soyle basit ama etkili birsey lazim. Yani manuel olanindan:



Hem kullanisli hem de tasimasi kolay olur.

Bu manuel olanlarin da toprak delici (zirai amacli) ve buz delici (balikcilik amacli) olan cesitleri var. Toprakta delik acmaya yarayanda kullanilan malzeme farkli olabilir, belki buzda etkili olmayabilir.

Tarim Il Mudurlugu'nde filan tanidiginiz varsa, bir sorun bence. Yoksa da buyuk yapi malzemesi magazalarinda satilan matkap cesitleri arasinda bulunabilir zannedersem.

Sayet yabanci sitelerden arastirmak isterseniz de aklinizda olsun, buna AUGER deniliyor. Yani matkap diye dusunerek DRILL diye aratirsaniz cikmayabilir, aklinizda olsun.

Ben sizin icin buna bir bakacagim.

Selamlar
 
Hocam, balik tutmak icin buzda delik acmaya yarayan matkaplar; kol kuvvetiyle calisan manuel ve sarjli akulu (veya mazotlu) olmak uzere ikiye ayriliyor bildiginiz gibi.

Bence size soyle basit ama etkili birsey lazim. Yani manuel olanindan:

http://img838.imageshack.us/img838/1682/kgrhqrhjbye7z8ukgbpc7f4.jpg

Hem kullanisli hem de tasimasi kolay olur.

Bu manuel olanlarin da toprak delici (zirai amacli) ve buz delici (balikcilik amacli) olan cesitleri var. Toprakta delik acmaya yarayanda kullanilan malzeme farkli olabilir, belki buzda etkili olmayabilir.

Tarim Il Mudurlugu'nde filan tanidiginiz varsa, bir sorun bence. Yoksa da buyuk yapi malzemesi magazalarinda satilan matkap cesitleri arasinda bulunabilir zannedersem.

Sayet yabanci sitelerden arastirmak isterseniz de aklinizda olsun, buna AUGER deniliyor. Yani matkap diye dusunerek DRILL diye aratirsaniz cikmaz, aklinizda olsun.

Ben sizin icin buna bir bakacagim.

Selamlar
Çok teşekkür ederim, İbocan. Emeğine sağlık. Tam da benim aradığım şey de o. Tarım İl Müdürlüğünde tanıdığım var, bir sorarım ona.
 
Back
Yukarı