WTD aksiyonuna takımda kullanılan malzemelerin etkisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Eleştiriye her zaman her kullanıcının açık olmasını gerektiren bir ortam burası bu:) hiç kimsenin aksini idda etmesine luzum acet yok gerçek olan her zaman gerçektir bunu kabullenmek yada kabullenmemek hiç tir sadece :)
    Ben genel olarak eleştirimi saygısızlıkla bagdaştırarak büyüklerime sunmam bunu asla yapmam kişiligime uymaz yapıma dogama ters. ve ben eleştiri yaptıgım zamanlarda büyüklerimden çok ahlak dışı yerlere varan yorumlar aldım bunun üzerine halen eleştirilerimi düzenli ve saygı çerçevesi içerisinde sürdürdüm insan neyse o olmalı yapmacık tavırlara bürünen yorumlarını yapmacık yapan sahıslardan ve kişilerden nefret ederim ki ediyorumda bu yüzden saygınızı ve seviyenizi benimle korudugunuz ve beni anladıgınız icin size teşekkür ederim serdar bey :)
    Not: Genel olarak bir serzeniş sadece kimse şahsi üstüne alınmasın :)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    biz neyi anlatıyoruz wtd de kinayeli kinayeli laf atıyorsun ortaya abi:) biz nasıl wtd yapıyoruz video da,farklı bir yöntemmi uyguladıkhihi sadece dalgalı havada kıyıdan geri çekilerek nasıl wdt yapılır extra onuda gösterdik..hihi
    o tetikli kamış olayına blakis deyinmedim daha....

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Dünyanın kaç denizinde balık tuttun ki, bu kadar emin konuşuyorsun?

Tekneden, WTD filan değilde, başka aksiyonlarla kullanılan, mesela Husky Jerk gibi modeller ile sürütme, çek - bırak gibi aksiyonlarla levrek ardında geziyorsanız, o zaman bu klips vs. işleri makul olur.

Ama kıyıdan, belli bir aksiyonu vererek yapılacak avlarda, klipsler olayı bozar.

Dandik kamış alıp, fincanlarını 16 numara klipsle kırdırıyorsanız, bu sizin sorununuzdur bence.

Ha, bu klips takılmasını onayladığım anlamına da gelmez. En başındna beri diyorum: Klips filan takılmaz takıma. Amma velakin, illa takmak lazım diyorsanız, bari bir misina ekleyip önüne takın.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Birde şu trigger kamışa değineceklermiş ya.. Bakalım ne demişim ben:

Burada, bu illa open face makine, yok çıkrık filan diyen var mı?

Open face, yani bizim kullandığımız tür kamışlarda, zaten makinenin ayağı, yani sapı bir tür tetik gibi görev görür, tutacak yer sağlar. Çıkrıklarda bu yok, o nedenle tetik yapılır.

Ha, gene kafasına göre anlayanlar oldu, olacak, o yüzden bir daha alalım baştan:

Evet, iki cümleyi birlikte anlamayacak kadar anlayış kıtlığı çekenlere, aşağıda yazanların gene yarısını anlamaya çıkmayın, 3-5 kere okuyun demek gerekiyor, baştan.

WTD için kullanılan kamışın aksiyonu, kullanımı vs. daha serttir. Bu yüzden zor kullanılır ve daha rahat kullanılabilmesi (atarken, çekerken vs.) için o tetik gibi kısım yapılır. Yeterince açık mı? Tekar edelim mi? WTD için iyi netice veren kamışlar, biraz sert, zor kullanılan kamışlardır ve daha iyi kullanmak için tetik yapılır.

Umarım bu kez anlaşılmıştır, pek umudum yok gerçi ama.

5. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Serdar abicim ,ben ilk başta sizin dediğiniz gibi 40 cm' lik bir misinayı rapala düğümüyle sahteye bağlayıp 30 cm yaklaşık mesafede küçük klips takıp , makinedeki ana misinanın ucuna da yürümeyen idam düğümü atıyordum.O oluşan ana misinada ki halkaya , bir ucunda rapala düğümüyle sahte bağlı olan klipsi takıp çıkarıyordum.
    Fakat böyle olunca sahtenin ucundaki misina ve klips takım çantasında karışıyordu.Bu karışmaya çözüm buldum.Roderin sahte kutusu çok güzel.Shimanonun maket çantasına maket koyamıyorum iğneleri birbirine giriyor.
    Özetle sayenizde eski yöntemime geri döneceğim yani rapala düğümüne.
    Serdar abiciğim konuyu dağıtmış gibi olacağım fakat fluocarbon misinalar ay ışığı olmadığı karanlıklarda kullanılır mı diye bir sorum var.Duel powercarbon misina kullanıyorum fluokarbon olarak0.285 mm.
    Şimdi açtığınız konulara ve yazılarınıza bir göz atıp bilgilenmeye çalışacağım.
    Snell düğümünü sayenizde öğrendim
    Sevgi ve saygılarımla Barbaros

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Her balikcinin bir stili vardir,serdar klips olmadan avlanir,kadir arkadasimiz klipsli avlanir,sahsen bende klipsli avlananlardanim ama ne önemi var bunlarin,önemli olan elindeki sahteye iyi aksion verip baligin ilgisini cekmektir,bizler klipsli yada klipssiz avlanirken sahteye istenilen aksionu veremezsek ne önemi kaldi klipsin..

Bu sene Türkiyede üc hafta kalabildim,benim Türkiyede komsum olan bir balikci dostumla baya bir muhabetimiz oldu balik konusunda,bu arada kendisinin sahte koleksionunu bana gösterdi,benim bu güne kadar gördügüm en kapsamli bir rapala koleksionuna sahip kendisi ve cok iyi bir lüfer avcisi,gelelim konumuza bu güne kadar daha cok deniz icin olan renklerin agirligini okuyordum sitelerden ama bu dostumun kendisi bir renk gösterdi lüfer icin(abi bu renge lüfer cildiriyor)dedi,göstermis oldugu renk tatlisuda levrek icin yapilmis olan bir renk,bayagi sasirdim bu tatlisu icin dedim,evet abi öyle dedi..Pratik her zaman teoriden iyidir..Deneyin hangisi uygunsa ona kendiniz karar verin...

7. 29519

29519

Yoo değildir catana 2.40 10 - 30 ile gayet güzel yapılıyor, hiç öyle trigger mrigger kamışa gerek yok. Hee siz trgger kamışsız yapamıyorsunuzdur orası sizin probleminiz.
    Yok yok siz anlamıyorsunuz gerçekten bu işten. İnternet balıkçılığına parmak ile gösterilecek adaysınız. İnsanlar sizden nasıl yapıldığını göstermenizi istediğinizde kırk tane mazaret göstereciğinize trigger kamış ile yapın gösterin, çok zor değil 15 dk lık mesele.
    Ayrıca o fırdöndüyü halkalardan önce kullanılması ile iletinizi isterseniz değiştirin, insanlardan bri hata eder sizi kaale alır ve dediğinizi gibi yapıp sonucunda porselenleri kırık bir kamışa sahip olurlarsa doğacak hasarın mesuliyeti size ait olur.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, evet, pek güzel yapılıyordur.

O yüzden şöyle diyorsun di mi:

Levrek balığı gelecekse gelir çünkü, gelmeyecek ne yaparsanız yapın gelmez.

Anlaşılıyor işte durum, sen avı levreğin keyfine bırakıyorsun. Demekki yaptığın aksiyon, kullandığın takım filan hikaye, senin avın, levreğin mesela intihara meyilli olmasına bağlı.

Aramızdaki fark şu sevgili arkadaşım: Sen öylesine bir şeyler alır, öylesine bir aksiyon filan yapar, balığın keyfine gelirse alırsın. Ben ise, malzemeyi vs. seçer, benim keyfim gelince gider balığı tutarım.

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Serdar Bey bence politikaya atılın zira işinize gelmeyince lafı çok güzel çeviriyorsunuz. Bir öyle diyorsunuz sonra böyle demedim siz öyle mi anladınız diyorsunuz . Neyse zaten dünyanın 4 bir yanında avlanmış böyle büyük bir balıkçıyla tartışmam hata. Sağlıcakla kalın.

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    baitcasting rod ( tetikli )

20ci saniyede videoyu durdurun.tetiğin ne işe yaradığını görün:hungry:
    tamamı ile kamışa monte edilmiş baitcasting makinaya has bir ekleme..kullanım kolaylığı sağlasada.daha çok tercih tetiksiz kamışlar yönünde..o kadarınıda görsellerden.youtubedeki videolardan araştırarak görebilirsiniz:eek:
    daha çok tatlı suda kullanıldığını görünce şaşırmazsınız umarım:(

http://www.youtube.com/watch?v=fKqCzgvgWl4&feature=related

10cu saniye:

http://www.youtube.com/watch?v=dYOPgk-TtWU&feature=related

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Siz bir okuduğunu anlama kursuna giderseniz, bu konuyu tartışmamız gündeme gelebilir belki o zaman.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Abu garcia vandetta videosunu izlerken resmen tırstım ya bu nedir nasıl bişeydir süper duruyor

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki neden bazı kamışlar tetikli, bazıları tetiksiz, hiç düşündün mü?

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu arada şunu da düzelteyim.

Tetikli kamışların tatlı su ve tuzlu su için oranları pek farklı değildir. Spin klasmanına girebilecek, çıkrığa uygun üretilmiş kamışların pek çoğu tetiklidir, Tatlı su, tuzlu su olmasına bakılmadan.

Nedendir ne iştir, cevabı bir önceki mesajın cevabında gelecek, gelirse elbette.

15. 29519

29519

Evet ben tuttuğum irice levreğin fotosunu koyabiliyorum siz ise anca ispendek irisi paylaşabiliyorsunuz aramızdaki fark bu. Wtd aksiyonu çok zor bir şey değil size zor gelebilir orası ayrı.
    Ayrıca ben wtd ile balık avlamayı sevmem tercih ettiğim bir av değildir görmediğim balığın oltama vurmasından daha çok keyif alırım. Hatta silikonla bile av yapmam sahte balıktan çok daha avcıdır çünkü, sadece sahte balık kullanır aksiyon vererek balığı kandırmaya çalışırım.
    Ayrıca levrek balığı hakkında ne kadar az bilgisi olan bir insan olduğunuzda belli, levrek balığı yemlenmeyi keserse o balığı canlı yem, silikon rapala ne kullanırsanız kullanın yakalayamazsınız, İster fc misina kullanın ister bilmem ne hooks iğneler.
    Ayrıca size tekrar hatırlatayım o fırdöndü ile igili yazdığınız yazıyı değiştirin isterseniz, genç bir kardeşimiz veya maddi durumu iyi olmayan bir arkadaşımız zar zor biriktirdiği paralarla bir kamış alır sonrada sizi dinleyip fırdöndüyü kılavuzların arkasında atış yaparsa herkesi üzen bir durum söz konusu olur.

Bu arada ben çakma karadenizli'nin geçen seneki naçizane başka bir avının resmi. Balık 3.200 geldi, gece 3 sularında 6 beaufort sertliğinde ki havada 13 cm maxrap fayu modeli ile gerçekleştirildi. Güzel balık.

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nedeni cok basit serdar,normal makinalarda,makina ayagindan tutariz kamisa hakim olabilmek icin,baitcast makinalarda bu yer yani ayak yok,bunun icinde bu tetikli kamislar üretilmistir yani kamisi düz tutabilmek icin...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hımmm.. Benim az bilgim olabilir, ama senin hiç yok. Bu mesajından o sonuç çıkıyor sadece.

O durumda levreği tutamıyorsan, bana gelip ahkam kesme levrek üzerine. Ha, debelen dur, öğretecekte değilim o işin püf noktasını sana.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzel balik,aslinda resimler herseyi anlatiyor...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selim abi, cevabı başkasından, bu işlerde ahkam kesen bir arkadaştan bekliyordum aslında.

Baitcaster makine denebilir de, asıl sebep bu değil. Baitcast makine, tetiksiz kamışla da gayet güzel kullanılır.

Tartışma uzamasın madem. Temel olarak, spin kamışlarda tetik olmaz. Tetik, cast, yani atış kamışlarında olur. Cast kamışları, sert, atması, aksiyon vs. vermesi zordur. Bu nedenle daha sıkı bilek için böyle bir tetik eklenir.

Spin kamışlarda, kamışın yumuşak, kolun uzantısı gibi hareketi esastır. Dengeli, hassas, nokta atışı sağlarlar ve aksiyon işinde de aynı ahenkli duruşu devam ettirirler. Bu yüzden spin kamışlarda tetiğe gerek yoktur.

Cast kamışlarda, yem atılır ama gene aksiyon yapılır. Tetik olmadan bu biraz zorlar, tıpkı atışta zorladığı gibi. Akşama kadar at çek yaparken bu zorlama ciddi anlam taşır. Diğer yandan sert bir aksiyon olan WTD için, aynı şekilde sert kamışlar, hızlı aksiyonlu kamışlar çok daha iyi netice verir.

Ha, bizde spin kamış deniyor, aksiyonu nedir vs. bakan kim. Biraz kısa, atarı düşükse, spin kamış denerek alınıyor, satılıyor.

20. 29519

29519

Serdar bey ben levreği tutabiliyorum resimlerle de ispatlıyorum farkındasınız di mi? Levreği tutmak için bir debelenme durumu kesinlikle söz konusu değil. Resimleri görmüyorsunuz sanırım. Asıl ispat etmesi gereken sizsiniz o kadar atıp tuttuktan sonra.
    Bu da geçmişten, aslında yayınlamak istemediğim bir fotoğraf çünkü profesyonelce yapılmış bir av, canlı yem zargana ile tutmuştum. Yaşım 17 - 18 sanırım ve balığı babama vermiştim o da satmıştı. Yapacak bir şey yok.
    Balık 28 kg geldi.
    Not bu arada balık akya balığı tabii levrekle ilgisi yok. Sadece tartıştığınız kişi ile ilgili bir fikriniz olsun.