WTD aksiyonuna takımda kullanılan malzemelerin etkisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. 29519

29519

Bana cahil diyorsun asıl sen kara cahilsin, al aşağıda nedenini yazdım.

Havyar tutmuş levrek oltaya gelmezmiş ha ha ha, istemeden de olsa bir çok sefer yumurtalı levrek tuttum bunu BİL.
    Asıl sen çok cahilsin, levrekle ilgili hiçbir şey bilmediğinde zaten bu yazında dahada belli oldu. Eee internette balık tutmak dışında bir şey yapmayınca böyle oluyor.
    havyar tutmuş levrek oltaya gelmezmiş harbiden komik oldu bu. :D
    Sen git o yazında ekle o zaman, milletin yüzükleri kırılacak halen burada bana laf anlatmaya çalışıyortsun. Bana ne seni dinleyenler düşünsün tavsiyeyi veren sen düşün.
    Havyar tutmuş levrek değil çiftleşme derdinde ki levrek oltaya gelmez bunu bil.
    Harbi kendime kızıyorum artık seninle çok zaman kaybettim.
    Hadi eyvallah.
    Bu arada iri trofe levrek tutmak istersen söyle bana kışın sana tutturiyim. Geçen sen arkadaşım geldi iki tane 3 kg üstü balığı kaptı gitti. Bak 1 ve 2 kg lık 5 balıktan bahsetmiyorum. Ama sözümden çıkmayacak ben ne dersem o nu yapacaksın.

2. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Havyar tutmuş balık oltaya gelmez evet bu hiç gelmiyecegi anlamınada gelmez tabiki :) havyarlı dönemde levrek saldırganlıgı azalır tokluk hissi vardır çünki ne zamanki havyarı döker hırçınca saldırır yemliklere:) özelliklede gözlemledigim kadarıyla nisan 15 mayıs 15 bu dönem arasında küçük silikon raglou ile yakalarız çünki bu dönem levrek seçicidir ve küçük yemler daha çok hedefindedir havyarı yeni dökmüştür vs. vs. katılırsınız katılmazsınız herkezin bildigi herkezin gözlemledigi degişebiliyor artık :)

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Abi, öyle diyorsunda, insanın asolyeleri atıyor böyleleri olunca.

Bak ne diyor eleman:
    Gidelim bakalım linkte ne yazmışız?

Bunun nesi komik? Gülünecek bir şey gören var mı burada ki, "Ha, ha, ha" diye gülecek?

Ya nerde yazıyor, makineye 0.80 misina sardığımı ki, şu laf edilebiliyor: "Serdar bey'in raporlara baktımda makinaya 0.80 misina sarmalar sonra o takımla adam yakalamalar ha ha ha." sonra da öyle arsızca gülünüp, nerdeyse babası yaşında adamla dalga geçilebiliyor?

Şimdi ne diyor mesela? Çiftleşme zamanı saldırmazmış levrek... Biri şuna, balıkların pek çiftleşmediğini anlatsın önce, bunlardan birinin de levrek olduğunu. Dişinin döktüğü yumurtalara, erkeğin spermini boşaltarak o işin yapıldığını ve çiftleşmenin levrek lügatinde olmadığını.

Ve onun çiftleşme dönemi sandığı ve levreğin yumurtalarını olgunlaştırdığı akdeniz için (13 C) 3-4 günlük süre olduğunu ve dişi levreğin o süreçte yeme saldırmadığını da bilemez elbette.

Ve hala çıkıp konuşabiliyor. Yahu ben yanlış anlamışım, iyi okumamışım özür dilerim bile yok. Hala martaval okuyor. Aha burada, nerde benim makineye 0.80 misina sardığım?

Böyle arsız insanlar var oldukça, bu forumlar bir adım öteye gitmez.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben emin olmadığım hususu öğretici bilgi olarak aktarmam.lafın altında ezilmemek için bunu yapmam;) .masa başında fikir üretipde başkalarının çalışmalarına.burun kıvırıpp olmadık akıl verenlerede her zaman cevabım vardır..

tartışılan konu cümleleri nelerdir burda.tartışmayı başlatan insan kaç kere klipsli sahte ile balık tutmuş,kaç kere denemiş fırdöndülü ek misinayı kamışında vs vs.kendisinde varmı baitcasting tetikli kamış acaba,kullanmış gibi yorumluyor...

ben sezonunda günde 7 saat atçek yapan biriyim..bunun 3 saati sabah suyunda wdt ile geçer...ne tür kamışla wtd yapılır masa başında öğrenilmez merada öğrenilir..;)

Serdar abi nin tartışmalı konu cümlerinin tam tersine yüzlerce av raporları var..tartışmanın ana noktası bu..beğenmediği wtd yöntemim ile bir o kadar avım var,hatta canlı çekimlerim varr.kendisinin raporu varmı:eek: google amcaya bakın araştırın wtd nasıl yapılır..o beğenmediği wtd yi milyonlar kullanıyor:D burdan da bir gol yedin serdar abihihi
    sahtenin önüne klips olmazmış mış mış.yok klips baloncuk yaparmış..akıl verirken delilde olsun.klips nasıl baloncuk yapıyormuş görelim:rolleyes:

sen Serdar abinin yazılarına kulak ver, ama onun gibi her konuda lafının altında kalacak yazılar yazma:)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Al işte bir tane daha anlama kıtlığı içindeki şahıs :)

Ben nerde WTD aksiyonunu beğenmediğimi söylüyorum?

O videolarda, benim WTD için söylediklerim aleyhine tek bir şey var mı?

Buyur, hadi bir göster bakalım, nerde?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki sen müneccim şeyi mi yedin de, benim bunu denemediğimi, tetikli kamışım olmadığını filan söylüyorsun?

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    devamı gelecek.....

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Devamını hiç boş ver kadir. İşte ne varsa orada?

Burada WTD aksiyonunu beğenmediğimi nerde söylüyorum?

Sen orada yaptığın şeyi, WTD olarak mı niteliyorsun? Ben öyle bir şey göremedim zira.

Bu mesajda senin o gösterdiğin WTD Aksiyonu tanıtan videolara ters bir şey var mı?

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, bak bakalım şuna:

http://www.youtube.com/watch?v=Qpa2XP_fp3w

Senin videoda, sahtenin gelişi en net 0:30 - 0:50 saniyeler arasında görünüyor. İyi bak, bu örnek aksiyon testi ile senin yaptığın bir birini tutuyor mu?

Ben senin videoda WTD filan göremiyorum kadir, tekrar yazayım. Ha, senin videonun çekimi kötü, ışık ters, bulanık filan. Belki ondan diyeceğim ama, sesler de hiç WTD sesi değil öyle şıpır şıpır. Hadi mikrofon o mesafeden duymaz. Buna da kabul. Fakat, hiç o aksiyon WTD gibi değil, benim gördüğüm bu.

http://www.youtube.com/watch?v=60HQ_U5fd-Y

Benim bildiğim WTD, senin eklediğin o diğer videolarda olan şeydir. Senin sahten koyduğun bu videoda o aksiyonu yapıyor gibi görünmüyor Kadir, hepsi bu.

10. GencoGnc

GencoGnc Genco

Aaaa bu laflar bana mı Kadir? :confused:

İkimiz de sahte önünle klips bağlayıp kullanıyoruz,aynı taraftayız dostum hihi

Sahteye farklı aksiyon veriyorum diye bu lafların yoksa :D

Şaka bir yana o yazımda yaptıklarının,emeğinin hakkının verilmesi,bunlara çok saygı duyulması gerektiğini,çünkü bunların senin birebir deneyimlerinden geldiğini ve ben yazmaya bile üşenirken senin çekim yapıp,video yükleyip rapor hazırladığından bahsetmişim.

Ha diyorsan ki "çaktırma ortamı sakinleştirmek için Genco senle dravdan münakaşa edelim,arkadaşların arasındaki tartışma bitsin" seve seve,yeter ki bu gereksiz gerginlik bitsin.

Yoksa biliyorsun ki birçok konuda senin tecrübelerine fikirlerine danışırım,değer veririm.

Aramız iyi di mi? ;)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Konu aksiyon konusunda süper boyut kazanmış izliyorum

12. GencoGnc

GencoGnc Genco

Konunun kendisi başlıbaşına bir aksiyon oldu :confused:

Umarım kimse foruma küsmez

13. GencoGnc

GencoGnc Genco

Bari konuyu tekrar aslına çekeyim de kara bulutlar dağılsın;

Arkadaşlar ben 12 numara Remixton Ym 3009 klipsli fırdöndünün klipsini söküp onun yerine Okuma 12 numara klips takıyorum.
    Remixtonun fırdöndülü klipsindeki klipsi çıkarmamın sebebi,sahtenin gagasına rahatça geçmeyecek kadar küçük olması.

Böylece en ince fırdöndü ucuna klipsi takabileceğim en küçük klipsle bir kombinasyon yapıyorum.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Konu hakkında sabahtan beri bir sürü yorum yapılıyor ancak ben sadece bilgi açısından bakıyorum olaya zannetmemki kimse küssün herkes bildiğinin en doğru en uygun en uygulanabilir olduğunu anlatmanın derdinde aradan bilgiyi çekip çıkarabilene çok büyük dersler içeriyor.

Mesela abu garcia vandetta görünve ben bile etkilendim ki aksiyonlar yüzüşler benim için çok önemli. dersler almakta fayda var.

15. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Hoşunuzamı gidiyor yoksa tatminmi ediyor anlıyamadım dogrusu :confused:

16. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Hımmmm. yazış uslubunuzdaki sorundan dolayı anlıyamamışım şimdi anladım :)

17. GencoGnc

GencoGnc Genco

Skoylu - Kayabalığıkaya

Skoylu -Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde - Genco Gnc ye karşıdan sonra

Levrekçi33 - Aliçoya karşı mı?

I ıh yok bu kadarı fazla,insanlar okuduklarından nasıl kötü şeyler cımbızlayıp çıkarır olarak değiştirelim başlığı,üstlerde bir yere asalım.

18. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Tartışma her daim insanlara bilgi bırakır bunu insanlar her ne kadar kabul etmeme inadı gösterselerde.....

yeterki bu tartışmalar ahlaki yapının dışına çıkmasın aşagılamalar olmasın..!

Şekil ( a) konusunda göremedigimiz gibi örnegin :)

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    bir altındaki mesajını okumuş olmakla beraber;

Levrekçi33 Alicoya karşı olamaz nedenine gelince alico girmez bu tür durumlara ancak aksiyon konunun başlığıda bir fırdöndü ile başladı herşey ve sahtelerin aksiyonlarına kadar geldi. yoksa senin anladığın anlamda aksiyon yaşamak istersek biz hergün burda kavga ederiz.

Hoşunuzamı gidiyor tatminmi ediyor. gibi bir soruya cevap vermek te gerekirse. kadiri izlerim sürekli at çk konusunda ve rapalalar konusunda her zaman takdire şayandır benm adıma.

Serdar ise Önceleri bu adam deli derdim. atıyor derdim ama tanışınca hazinenin kapağıymış meğerse aralanan bigi leb-i derya (Balık tutmaktan anlamasada)

Uluç tuttuklarından belli değilmi kim kimle tartışıyor herkes konu adına sıkıca bence sadece paylaşım yapıyor.

Sen bu konuda ne düşünüyorsun acaba klipsli fırdöndü olayı ile ilgili olarak?

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ilk video hd kamera ile çekildi:) ve suyun ne derece yatkın dalgasız olduğu ortada.cam gibi deniz..

2ci videoda cep telefonu ile çekim var.görüntü kalitesi bozuk,sahte az buçuk gözüküyor.. 2ci videoda önemli bir faktör var.orası kayalık bir bölge ve önü açık..suyun çalkantılı gel git görüntüsü ortada:) gel git olan yerde o üstedeki gibi kıvrak hareket yapılması zor olur.durum bundan ibaret..
    o tür suda kandırması daha basit olur levreği..
    pugavhevs sahte river98 gibi şangur şungur ses çıkarmaz,onun içindeki bilye odaları var.çok dar alanda hapsedilmişler..yinede az bucuk bilye sesi var.biraz ondan...biraz wtd aksiyonunun oluşturduğu suyu yarma dan.balığın dikkatini kendine çektirebiliyor..
    2ci videoda şıp şıp sesini duymamız imkansız gibi birşey,zira dalga sesi varhihi

ama siz şıp şıplı gösterim istiyorsanız buyrun.bundan daha sertinide yaparım.görüntüsü daha farklı olur.hatta bu sahteyi suya daldırır çıkarırım..:)
    bir ara onuda yapayım ben..;)
    mesela elinde böyle banana tipi sahtesi olan varsa yahut skimmer..yapması gereken sert wtd dir..bu tür sahteler şip şipe meyillidirler..

http://www.youtube.com/watch?v=OghCTjnqWT4

bu sahtede şip şip yapıyor.yapısı böyle.banana tabir ettiğim sahte tiplerinden bir tanesi..

http://www.youtube.com/watch?v=Z1WKYHlwvDA&feature=relmfu

artık nokta koyalım..:D

benim yeni sahtelerimi düşünmem lazım ne zaman gelecek yılın tranferi acaba:rolleyes:

not : ben kimseye filan küsmem etmem balık için :D birazcık eğlendik:D