WTD aksiyonuna takımda kullanılan malzemelerin etkisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Herkezin düşüncesi kendince daha iyidir saygı duymak gerek kimsenin hiç bir sözü kendi bildigim yöntemi yapmama ve onun dışına çıkmama sebep olamaz bende böyleyim inandıgım dogrular önceligimdir ama bu önceligi dogru olarak kimseye yansıtmam dogru olan budur diye diretmem dedigim gibi herkezin kendi bildigi en dogrusudur ( kendince ) genel olmasada :)

ben asla fırdondu yada klips kullanmam bu benim kendi tercihim :)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

İşte bak senınde 1 gram faydan oldu konuya
    fırdondu yada klips kullanmam dedin. sana gore olayın doğrusu bana göre doğrusu yoktur. Çünkü doğru her zaman tektir.

Madem olay bu şekilde açıldı ve bende sürekli sadece izleyici olarak bekledim.

ve bende şöyle diyim. fırdöndü üzerine bir halka ve o şekilde bağlama Neden: sürekli olarak gamlanan beden misinasının gamlanmamasını sağlamak adına. klips kullanmak sakıncalıdır. zaten elimizin altında teferruattan kaçan bizler birde klips ile uğraşmanın maliyetine katlanamayız. Ayrıca fırdöndü ile sabitlenen takımlarda bu saatten sonrada atılacak düğüm artık normal düğüm olmak zorundadır....
    Tamam...

Herkesin düşüncesi kendine iyi değildir. denenmişlik uygulanmışlık varsa ötesi artık hayal demektir. Örnek Birgün Konularda var galiba Princess ile baya bi balık tuttum. Lüfer Aynı tekne aynı mekan arkadaşım Strike pro ile 1 balık alamadı. nedenimi. Sürekli ben bundan vazgeçmem benim rapalam iyidir demesi. Benım Kadar Geleneksel klasik bie oltacı kıyı balıkçısı isen o zaman nasıl nerde neyi ne şartlarda kullanmasını bilmek zorundasın. o yüzden benim doğrumdan ziyade aynı teknede 28-29 balık tutarken diğerinin kendi doğrularıyla balık tutamaması demek enayilik olur bence

3. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Herkezin düşüncesi bu konu başlıgı altında kendine iyidir ..!bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz farklı örnekler verip farklı durumlara çekmeyin söyledigim kelimeleri... yorum yaptıgım başlık altına yazdıgımı ( Genelleştirmeyin ) lütfen :thumb:

4. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Seçim ister fırdondulu ister klipsli olsun bu tamamen kullanıcının kendisine kalmış bi durumdur ugraşmak istemez kullanır çok rapala deniyordur kullanır her defasında dugum atmak istemez kullanır oyle daha iyi netice alacagını dusunuyordur kullanır bunu kimse degistiremez ve verim noktasındada zerre kadar tartışılmıcak bi durumdur çünki olta arkadasım klipsli kullanır ve beraber av yaptıgımızda sadece benim alıp onun almadıgı bir an olmamıştır eksileri artıları kısmen kucucuk tartısılmıcak kadar azdır en azından bu benim gozlemledıgım ve kendı ınancımdır ama dedigim gibi ben asla kullanmam :)

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Asla tamamen yanlış düşünce sonuna kadar.

Benim balıkçılık konusunda bildiklerim aslında hiç bilmediklerimdir.
    hangi farklı örnek alt tarafı 1 fırdöndü 1 klipsten bahsediyoruz sadece.

Senin düşüncen sonuna kadar doğru ise;

Sen benim bir rapala nın hareket aksiyonunun hoşuma gittiğini yada arkadaşların tartışmalarından tatmin olduğumu söyleyecek durumdamısın.

Asla bence sen otur sonradan müdahil olduğun konunun kaç tarihinde açıldığına o günden itibaren arkasından tüm yazılanlara ve en sonundada kaç gündür At çek ile uğraşan insanların neler yazdıklarına bir bak.

Ve doğru bildiğinin ne olduğunuda bi zahmet ban anlatırsın.

6. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Tamamen yanlış düşünce hımmm guzel ... kullananda verim alıyor , benim gibi kullanmayanda verim alıyor örnekleri yorumlarda detaylı bir şekilde var siz neyden bahsediyorsunuz :confused: :confused: :confused:

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ne alakası var Rapala imalatçıları aptalmı.
    Bazı rapalalarda sadece halka çıkar.
    bazı kutularda raalanın önünde sabit halkanın üzerinde yuvarlak halka. adam bunları düşünmemişmidir. koyalım gitsin bir tane üstüne halka olsunmu demiştir.
    Hayır Dalan rapalalarda 2. halka mecburidir. olmak zorundadır. nendenini ise 1 rapalayı karşına al ve düşün.

2- çalışılan sular akıntı durumları adamlar bunları nerelrde test ediyor. hangi ülke sularında hangi koşullarda sen ise nerede kullanıyorsun

3- hangi amaçla hangi balık hedefiyle.
    4- Biz rapalayı tamamen kökten editlemişiz. altındaki3 lü iğneyi çıkartıp altındaki halkayıda yan keski ile keserek sıfırlamışız. önüne bir halka ve bir fırdöndü takmışız arkasından rapala bağını kaldırmışız. düğüm normal fırdöndü düğümüne çevrilmiş.

bu kadar etmen varken peki biz bunları uygularken acaba bizler hayal dünyasındamı yaşıyoruz.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Verimlilik kavramına gelince istatistiki bilgiler kimden kiminle verim analizi yapıyorsunuz benimle aman yapmayınız. o eski sayfalardan önünüze 13,8 kg levreğinden 9 kg lık balıklara kadar dökülüverir ortalıklara o yüzden size göre verim demek bana göre verimsizlik demek olabilir.

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Boğazda ilk Rapalayı ben kullandım Hayır diyen varsa gider sorar.

Kaç kere anlattım WTD nedir gömük halka nedir,İkinci sustalı halka nedir neden konmuştur,her yeni ürün ithalatcılarca nerdeyse tümü bana yollanır test ederim.

Yani bu konuda birşeyler yazmışsam yada yazacaksam lütfen bu işin bu olduğuna inanmanız gerekir.

Burada hemen herkesin yazdığı bazı doğru şeeyeler var.Ama hiçbiiriniz tam olarak olayı ortaya koyamamışınız.

Bakın şu sorulara isterseniz,yada üşenmezseniz,doğrusunu biliyorsanız cevaplayınız.

1)Bazı sahte balıklarda sadece gömük halka varken neden bazılarında ikinci sustalı bir halka daha varır.Yararı nedir mahzuru nedir.

2)Sahteye klipsmi,klipsli fırdöndümü yoksa sadece fırdöndümü takılmalıdır,nedenleri.

3)WTD hareketinin tam tarifi nedir,hangi hallerde daha randımanlı olur.Tam manasıyla yapılabilmesi için kamış makara misina kombinasyonu nasıl olmalıdır.

4)WTD aksiyonu haricinde sahteye verilen diğer aksiyon çeşitlerini sayınız.

Bu kadar soru yeter.Bakalım ortaya ne çıkacak.Cevaplayacakmısınz yoksa sükutmu kalacaksınız.Benen çekinmeyiniz.

Bak Serdar uzun zamandır forumlarda yoktun geldin daha kafadan polemiğe daldın.Bu konuda teorik bilgine güvenilir ancak artık ortaya somut birşeyler koymalısın.
    BU yüzden doğru bildiğin,yaptığın,anlatmaya çalıştığın herşeyde,inandırıcılığın azalmıştır.

Oysa konuyla ilgi yazdıklarının arasında elbette doğrularda varda,sen o doğruları bile tam savunamamışsınki.

Artık balık tutmalı resimlemeli ve güzel bir rapor halinde sunmalısınki,mademki bu forumlarda tekrar varsın
    ,buraların kaidesinde bu vardır,resimleyecek ve yollayacaksın.

İşte sana bir alay laf edilmiş.Bence seni tutup denize atılası adam görmüş olsamda,doğrusu bu kadarını hak etmediğini sanmaktayım.

Maksadın faydaysa böyle olunmaz,yok yanlışlara isyansa yine böyle olmaz.Her şartta terstte kalırsın.

Sevgiler herkese

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Vedat üstadım, fotoğraf deme bana, iğrenirim ondan. Oğlumun bile çocukluğunun bir tek fotoğrafı vardır, anası zorla çektirtmişti.

Benim anlamadığım, bu kadar çıkmama yol açan şey şu. Benim söylemediğim şey sanki söylemişim gibi gösterilip birde laf sokuluyor oradan.

İşte kaya balığı. Ne demişim mesela: Makineye 0.80 misina sarmışımda.... Hani nerde diyorum, gık yok. Yahu ben yanlış anlamışım diye bir özür dilemekte yok. Hatta daha birde üste çıkmak var. Bu kadar yalan, bu kadar iftira, bu kadar madrabazlık olmaz abi yaaa...

İşte kadir burda. Neymiş efendim, ben WTD Aksiyonunu sevmiyormuşum. Bir video koymuş, HD imiş video. Hadi vazgeçtim, benim mesleğim bu, HD nedir, ne değildir bilmesem bile göz denen bir şey var. Bu arada bunu da öğreteyim, HD 720p ve üstü standarttır. Yani resim 720 satırdan fazla olacak. Normal TV 576 satırdır, DVD 720, Full HD 1080 satır. Koyduğu video ise 320 satır. Video'da görünen bir şey yok, sahte WTD filan yapmıyor. Yapıyorsa da ben görmüyorum.

Diyorum, kadir, nerde diyorum ben WTD aksiyonunu beğenmediğimi?

Gösteremiyor. Ve video'da WTD olmadığını da kendi de itiraf ediyor, deniz dalgalıymışta, o yüzden olmuyormuş.

Bak, gösteren yok, bana ithaf ettikleri şeyleri. Ama müneccimlik var ki, on adam boyu. Neymiş, ben hiç fırdöndü takıp atmışmışmıyım da... Sanki siyam ikizim ya bu elemenlar, her yapıp yapmadığımı bilecek. Hayatında beni bir kez görmemiştir ama ne yapıp yapmadığımı bilecek kadar müneccim...

Evet, mesajlar aha burada. Şu anda bu arkadaşlar açıkca iftiracı ve yalancı olarak ortada duruyor, zira söylediğimi iddia ettikleri hiç bir şeyi gösterebilmiş değiller. Ama hala laf üretip üste çıkmaya çalışıyorlar, ne işse.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Nokta koyalım diye kaçmak yok Kadir.

Ben bunları sormadım sana. Kendin diyorsun, gel git vardı WTD olmadı diye.

VE benim WTD aksiyonunu beğenmediğimi nerde söylediğimi sordum ben. Pişmiş kelle gibi sırıtarak şunu diyorsun zira: "o beğenmediği wtd yi milyonlar kullanıyor:D "

Ve cevap veriyorsun, ama maydanoz doğruyorsun, senden istediğim bunu nerde söylediğim? Ama bunu aha şurda söyledin filan diyemiyorsun gösterip.

Senin levrek dediğin balık, üstüpü ile, poşet parçası ile, lolipop çubuğu ile, zakkum yaprağı ile filan takır takır tutulan bir balık. Mesele burda levrek tutulur, tutulmaz değil. Mesele WTD aksiyonu mesela. Biz bunu tartışıyoruz.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence konudan uzaklasmadan tartisilsa ve uslupa dikkat edilse daha güzel olur konu,ben hic bir balikci dostumu (hic birini sahsen tanimasamda)forumdan uzaklasmasini,foruma küsmesini istemiyorum,arasirada foruma girsem,online oldugum zaman forumda dostlarimi görüp muhabbet etmek istiyorum,bilgi alisverisinde bulunmak istiyorum,biraz gayret icerisinde olursak bunuda basaririz gibime geliyor...

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    ben orda hd video da çekilmiş gibi kıvrak hareket olmadığını söyledim..orda wtd hareketi olmasa o balık o sahteye binmez;) levrek bu lüfer deyil her naneye atlasınhihi ..ancak acemi wtd ciler o balığı orda yakalıyamaz..mesela siz:) burdan da bir gol yedin Serdar abi :)
    biz bunu tecrubesini defalarca yaşadık..ben levreği uzaklarda aramam,ayaklarımın dibinde yakalarım..başkalarının anlattığı gibi,geriye çekilip yaslanmam saklanmam.. orda bir ağaç misali dururum.. levrekleride sahtelerimin peşine takar önüme kadar getiririm.extra tempo ile..burda tecrube konuşur.bu tecrubeye gelmek için.meraların yollarını sabah akşam aşındırdım ben...nedeni o sahteye verdirdiğim hayat dan ibaret...

Vedat amcam soruna cevap yazacağım dilimin döndüğünce...biraz dannnn:)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Biner kadir, biner. Biz levreğin nelere bindiğini görüyoruz hep buralarda.

Hala kendi kendine uydurup bana yamalıyorsun kadir. Aç oku, şu forumlarda kaç kere, levrek gelir ayağınızın dibinde yapışır demişim bir gör bakalım. Al bak mesela:

Taa 2009 senesi yazmışız.

Al daha bir ay olmamış:

3-5 levrek tuttum diye kendini bir halt oldum sanıyorsun. Sen daha kısa donla gezerken biz levrek tutuyorduk Kadir, bize öğretmeye çıkma bu işi. Video'da belli ne kadar avcı olduğun, ağzınla demiyor musun, alamadık, kaçırdık filan, tam levreğin yapışacağı yerde.

15. 29519

29519

Evet komik, kıyıdan palamut çaparisini 80 lik bedene yapmak 80 lik masinayı makineye sarmak kadar komik ve bununla oltaya takıma sahip çıkamayıp elemanın tekini yakalamak dahada komik. Böyle bir çelebiliği sizin gibi ultra süper bir amatör balıkçının yapması daha da vahim kılıyor. Merak etmeyin size has değil tabii ki kim yapsa komik olurdu siz yaptınız sizde komik oldu, iyi durdu ama... :)
    Birincisi sizde algı eksikliği var sonırım babam yaşında değilsiniz sadece 6 yaş büyüksünüz. Hee siz 6 yaşında da baba olmuş olabilirsiniz paardon literatürde 6 yaşındaki çocukların baba olabildiği olaylar vardır tabii :D
    Gelelim levrek çiftleşme olayına, tabii siz çiftleşmeyi sadece dişi erkek alt alta üst üste yapılan bir eylem sanıyorsunuz sadece ama değildir. Balıkların birbirlerini döllemesine de çiftleşme denir. Neden çiftleşme denir çünkü "döllenme" kelimesi oldukça kaba durur da o yüzden. Hee siz istiyorsanız dölleme diyelim geçelim, olur mu? ama kaba durur söyliyim.
    Bakın altta benim yazdığım sonra sizin cevap verdiğiniz satırlar var. Eee siz benim demek istediğime geliyorsunuz zaten. Bu balık türlü sebepler yüzünden yemlenmeyi keser çiftleşmek pardon döllemek veya çeşitli stresler nedeni ile avlanmayı durdurursa ne yaparsanız yapın gelmez. Ama siz diyorsunuz ki sen tutamıyorsun, ben keyfim gelince tutarım falan filan... Eee buyrun tutun yemlenmeyi kesmiş bir levreği. Hadi tutun. Hadi keyfinize göre gidin levreği tutun.
    Siz yazınızda ne demiştiniz "yumurta tutmuş levrek oltaya gelmez" demiştiniz, peki burada 3 - 4 günlük bir zaman diliminden bahsettiniz mi hayır eeee? Sizin ne dediğinizi tahmin edip mi yazacağım yazdıklarımı, ne yazdığınızı bilerek yazın lütfen. Cahillik etmeyin.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Gene aynı şeyleri yapıp, gene sayıklıyorsun.

Ha, palamut çaparisi 80'lik misina ile yapılırmış, benzer kalınlıkları Aliço mesela tarif ediyor güzel güzel.

Ama sen gene aynı şeyi yapıp, uydurup bana yamıyorsun.

Ben nerden çapariyi kendim yaptım diyorum? Nerde makineye 80'lik misina sardım diyorum?

Bunları senin kıt anlayışınla, kendin uyduruyorsun. Eğer merak ettiysen, o çapari Mustad'ın hazır satılan bir çaparisiydi mesela.

Komik mi, çenene o koca iğne girse buna komik mi diyeceksin?

Ve hala boş boş konuşuyorsun başka açıdan. Levrek yemlenmeyi kessede gelir. Ama onu sen gibi cahiller, laf anlamaktan acz içindeki tipler getiremez. O kalın kafanı bir çalıştırsan, yahu bu levrek gelir diyorsun, bir sırrını söyle de, bizde getirelim desen adam olurdun. Ama nerdeeee... Kendini bir halt sandığın, o azıcık, ufacık bilginin daha fazlası olacağını idrak edecek bir aklın olmadığı için bunu sormuyorsun bile.

Balıklar çiftleşmez, o dediğin eylemde zaten 5 dk sürer Levreklerde. 5 dk vakitte mi kesiyor bu yemlenmeyi sanıyorsun?

Ben tutuyorum yemlenmeyi kesmiş levreği. Fakat havyarlı çıkıyor ve ben sen gibi gözü dönmüş bir et budalası değilim, salıyorum geri. Ve dahası bazen salamayacağımı düşündüğüm için, havyardaki levreği yakalamaktanda kaçıyorum.

Benim için levrek tutmak olay değil birader. Levrek taşarken sahilden, millet istavrit gibi levrek toplarken ben gidip köpekbalığı tuttum mesela.

Sen herkesi kendin gibi sanacak kadar çapsızsın sadece. Kızdığımı sanma, acıyorum sana sadece.

Dediğim gibi, azıcık çalışsa o kafan, buralarda böyle abes abes yemlenmeyi kesen balık tutulmaz diye doğmalarla avunacağına, gidip onu nasıl yakalayacağının yoluna bakardın. Hatta, o yolu bulduğunu söyleyen biri varsa, ondan bunu kapmaya çalışırdın. Ama nerde, çalışmıyor ki kafa, bunu akletsin.

Bunun yerine karşıdakine laf sokmak, onu güya bilgisiz gösterip kendi egosunu poh pohlamak derdindesin. Bu sana hiç bir şey kazandırmaz, zavallı olmaktan başka.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Balık ağzını kapatırsa açamazsınız. o noktada bunu değişik metodlarla kandırmak ben yaparım demek biraz bence mantıksız kalıyor o noktada şimşekli bir havada 15 dakika önce yem yetiştiremediğimiz durumda şimşeği görerek dağılan balığı toplamak gibi bir durum bu.

Balık yemlemlemesini tamamladıysa zaten ırk olarak levrek kendi ırkını yemeyeceğine göre ve yeminide emmek suretiyle yuttuğuna göre hangi teknikle hangi enstrumanla biz bunun ağzını açacağız?

18. GencoGnc

GencoGnc Genco

O değil de ;

Şu an Sarozda olan forumdan sevgili dostum Gacal 2 gündür telefonuma mms ile fotolar yolluyor;

Dün akşam masa üstüne serilmiş salata tabağına sığmayan lüferlerden sonra az önce de 2 küçük 2 irice lüfer +2 adet de 1 kilo civarı levrek. Gıcıklık da bir yere kadar ama,giden var gidemeyen var,illa ağlatacak mısın arkadaş :S

Hee neden ekledim bu bilgiyi; Hem ortamı yumuşatmak hem de kendisinin de benim gibi klipsle at çek yaptığını söylemek için. Yoksa döndüğünde bizi ağlatacak bir av raporu yazacaktır zaten.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İşte soru budur. Akıllı adam bunu sorar.

Üstadım detayını isteme benden, en azından bu forumda/mesajda.

Balık yemlenmesini bitirmez, hep açtır. Ama karnı dolunca (dikkat, doymak yok) kan sindirim sistemine geçer ve hımbıllaşır. Bu durumda, dikkatini çekip saldırı değil merak güdüsüyle yaklaşmasını sağlar, yemi önünde durdurup, ölmüşü alalım güdüsünü devreye sokarsınız. Burada ses en büyük yardımcınızdır.

Bir diğer yemem durumu ise, dişi levreğin havyar üretme haline girmesidir. Basitçe, stres hormonları artar bu süreçte ve balık yemek istemez. Çözümü, stres hormonları reseptörlerini bloke edecek bir kimyasal kullanmaktır. Bu piyasada bolca mevcut, ama havyardaki balığı hunharca kıracaklarını biliyorum ve bu nedir buraya yazmak istemiyorum. Biraz kalaycı pamuğuna (hidrofobik, su tutmayan pamuk) bu kimyasallar eklenir, yeme yakın konur. Balık zaten uzun süredir aç, stres kalkınca sanki havyar dökmüş gibi çılgınca saldırır ve normalden çok daha rahat yakalanır.

Her bildiğimizi yazmıyoruz üstadım. Zira öyle öldürücü teknikler var ki, bohçacıların eline geçmesi, denizin talanı ile sonuçlanır.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Genco, levrek veya lüferi tutmak başka bir şey.

Soru şu. Klipssiz kullansanız, daha çok mu yakalardınız?