WTD aksiyonuna takımda kullanılan malzemelerin etkisi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Uluç bu nedir maaşallah Süper ya ellerine sağlık ne olursa olsun tebrike şayan......

2. 29519

29519

Ali abi belki sen tanıyabilirsin eğer ki 80 li yıllarda da yedikule civarında balıkçılık yapıyorsan, amcam'ın ismi Salimdir Tekirdağlı Salim olarak geçer babamın ismi Aydındır Bakırköy balıkçı barınağının kurucularındandır şekerim Aydın veya sinarit Aydın olarak tanınır.
    Babadan balıkçılık olduğu için özellikle gençken bu tip avlara imza atmışlığım vardır. Akya, çıplak, sinarit bu balıklarla ilgili oldukça fazla sayıda anıya sahibim ama tabii eskiden profesyonel amaçlı olarak yapıyordum şimdi ise sadece amatör ve kıyıdan spinle avlanıyorum böyle balık tutmayı seviyorum böylede devam edeceğim. Şu anda istesem Akya tutamaz mıyım? :D

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Uluç 88 yılına kadar boğaz beykoz göksu deresi arası dostum. Babadan balıkçı olduğuna gerçekten çok sevindim. balığın kıymetini bilmek açısından. o yıllar müthişti herşey. Bu işi yapmak gerçekten sabır, fedakarlık özveri işidir. nasıl olursa olsun amatörü profesyoneli farketmez. Bizler kıyı balıkçısıyız. Hemde Geleneksel Kıyı balıkçılarıyız...

Sevgiler.
    (Akya konusuna gelince Tutmaya giderken banada alo dersin.)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Resmin filan beni, enterese etmez birader. Varmış balık tutmuşsun.

Ama beni, amanda levrek yem yemeyi kesince, ne yapsan tutulmaz demen ilgilendiriyor ve senin, bu konuda hiç bir şey bilmediğini apaçık ortaya koyuyor.

İstersen deneyelim, ne dersin? Neden kesiyor levrek yem yemeyi?

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ya Sevgili dostum

Seni nasıl mutlu edecez hala anlamadım.
    13,8 KG levrek resmi koydum. olmadı
    9,250 Kg levrek resmi koydum dana dili gibi dedin.
    5,00 Kg lık karagöz koyduk ona bile haliçte var dedin mübarek
    Dur amuda kalkıp resim çekeyımde onu atayım.

Levrek yemlenme süreleri zamanları, av mekanlarına, yemlerine bir bakmak lazım . Sen bu konuda bence haksız gibisin serdar biraz daha detaylıca düşünürüz bir zamanda

6. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Ferrari mi daha iyi Aston Martin mi? Bunu tartışıyorsunuz...

7. 29519

29519

Valla enterese eder veya etmez ben balık tutabildiğimi ispat ediyor muyum ediyorum şimdi de sen ispat et.
    Ve evet levrek yemlenmeyi keser ve çok basit sebebi vardır.
    Etrafında çok gürültü olması vs veya denizin kendisinden gelen bir stres kaynaği kendisinden daha iri ve yırtıcı bir avcının varlığı akya veya yunus gibi ve tabii ki çiftleşmek. Saatlerce üzerinde tekne ile dolaşırsanız o da strese sokar ve yemlenmeyi keser Serdar bey. Tamam mı anladınız mı neden levreğin yemlenmeyi kestiğini.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi tetikli kamışlar ne zaman piyasaya çıkmış siz orasını hiç araştırdınız mı:)

kimisi tetikli sever kimisi tetiksiz..bu işin sonunda parmağın incinmesi söz konusu. 2 parmağın arasında bir parça var(baitcasting tetiği).ve siz sürekli atıp çekip aksiyon verdiriyorsunuz...o parmak etden yapılma,sürtünmeye karşı dayanıklı deyil.bunu merak ediyorsanız..orta parmağınızı makinanın bel kısmına altınada destek olarak yüzük parmağınızı koyun kavrayın makinayı kamışı..bu şekilde atçek yapın 3 saat,sonucu yazın buraya..
    çoğunluğunda tetiksiz kullandığını görürsünüz umarım..

yeter yavv ben işe gidiyorum belkim ordan devam ederim :)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Abi düşünen düşünmüş. Mesela, denizin dibine kamerayı salmış, anaaa, levrek dolu. Ama vurmuyor meretler. Neden yemez bu hayvan yemi demiş. Araştırmış, yakalayıp akvaryuma koyup incelemiş filan ve, onlara yem yedirmenin yolunu bulmuş.

Bunu keşfedip, seneler önce, Marmara'da levrek kaynıyor demiş. Herkes amanda atıyon, tutuyon, hani resim filan demiş. O da hastir demiş, bir daha da resim filan çekmemiş pek kolay kolay.

Sevgili Aliço üstadım, bir konu açtıydım, bilgi nasıl çıkarılır diye. Ben gidip balık tutmayınca yemiyo lanet olası melun hayvan demem. Gider neden yemediğini bulur, o sorunu giderecek bir çözüm bulurum. Aramızdaki fark bu.

Senin avların güzel, cidden güzel, seçerek avlanıyorsun. Beğenmek, beğenmemek değil mesele. Sen sanmıyorum dünyanın en ballı adamı olasın ki, koca marmara'da bir tanecik olan 5 kg karagöz sana denk gelsin. yok böyle bir şans, ben kül yutmam.

O balıktan dolu ortalıkta, bizzat gördüm zira. Sorun, sen gibi ustalığını ortaya koyan, tecrübesini ortaya koyan adamın olmaması ortalıkta. Evet, çok, ama tutacak adam yok.

Ama bir diğer mesele şu. 17 - 18 yaşındayken, yani kabaca 20 sene evvelki bir akya. Ben o yıllarda adaların ardında orkinos tuttuğumuzu bilirdim. Nerde şimdi o balıklar? Yani, artık o eski bolluk yok. Ve bu kıtlıkta, başka bir şeyler lazım. Daha iyi teknikler vs.

Bu WTD, yok surf kamış, yok şöyle iğne filan, birilerinin dert aramasından değil, balığın azalmasından dolayı icat edilmiş şeyler. Çünkü balık bizden önce, onlarda yok olup gitti.

2005 yılında, köprüde, iğnenin üstüne sigara kağıdı sarıp arıyor, patır kütür lüfer alıyorduk, ramazanda.

Şimdi bu lüfer için sapına sigara kağıdı sarılı iğne süper avcıdır demek mi?

İşte senle bu noktada anlaşamıyoruz, birde oltanın ne olduğu hususunda.

Balık bol, aç, saldırgansa, kolay. ama değilse, işte o zaman artık daha iyi şeyler gerekiyor, daha etkili. Benim dediğim bu.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    20 sene evvel bende vardı, daha gerisini bilmiyorum.

Kadir bu o kadar basit değil. Çıkrık makine ile, uzak atacak bir kamışı, tetiksiz kullanmak gerçekten zordur. Siz, kamış denince, aksiyonu, taperi, dengesi vs. gibi hususları göremediğiniz için bunu anlamanız da zor oluyor.

11. 29519

29519

*** bırakın bu işleri Serdar bey yok orkinos yakalamışmış, yok levrek neden yemiyormuşmuş kamera sokmuş incelemişmiş zaten bu lafımlada benim dediğime geliyorsunuz bu balık yemlenmeyi kesin ne atsanız tutamazsınız, bırakın palavra sıkmayı hadi kendinizi kandırıyorsunuz da burada balıkçılıktan bi haber bir hevesle balıkçılığa başlamış insanları kendiniz hakkında yalan yanlış bilgiler vererek kandırmaya nasıl cüret ediyorsunuz. Komik duruma düşüyorsunuz farkında değilsiniz.
    O değilde bu ne *** :D . Serdar bey'in raporlara baktımda makinaya 0.80 misina sarmalar sonra o takımla adam yakalamalar ha ha ha. :D
    Serdar bey le tartışarak boşuna zaman kaybetmişim, yanarım yanarım giden zamana yanarım.
    Raporun linkide burada.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3261

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cahile laf anlatmak mümkünat dairesine tabi değil elbette.

O yüzden uzatmanın anlamı yok. Hele ki, makineye sarılan şeyin beden değil, olta olduğunu, bedenini takımın gövdesi, kösteklerin takılı olduğu misina olduğunu bile bilmeyip " makinaya 0.80 misina sarmalar..." filan diyecek kadar okuduğunu anlamaktan acizlere anlatacak bir şeyim zaten yok.

Sen git, balık yok, yemiyor diye sallan gel, cehalet mutluluktur, yaşa doya doya.

13. 29519

29519

Ne demek Ali abi ama bu sene zor ailevi bazı sorunlar var teknede kıyıda zaten, olursa seneye inşallah.

14. 29519

29519

Eee diyecek bir şey olmayınca tabii böyle saldırılar yer etmeye başlıyor. Serdar bey siz benim kulvarımda bir insan değilsiniz bunu bilin. Ben balığımı yakalarım siz ise konuşursunuz sadece. Cahile laf anlatmakdan daha zoru palavracıya palavras attığını kabul ettirmektir. Orkinos tutmuşmuş çok komik ha ha ha ha
    Ayrıca balık yok edemiyorum yemlenmiyor diyorum sizde zaten yazınızda yemlenmediğini kameralar eşliğinde kendi ağzınızla söylediniz.
    Üfff amma uğraştım seninle ***... Hadi doğru forumlara anca orada balık tutarsın sen.
    :D :D

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ulıç, evet ben senin ayarında değilim. Benim ayarıma gelmek için önce bir okuduğunu anlamayı öğren, en yakın ilkokula git, türkçe öğretmenine uğra.

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben hemen cekiliyorum aradan:) :) :) ...

17. 29519

29519

Valla Serdar bey ne yazdığınızı bilirseniz bizde elbet daha sağlıklı anlarız. Önce balık yemlenmeyi kesmez sen tutamıyorsun diyorsun ondan sonra balık neden yemlenmeyi kestiği ile ilgili araştırma yapılması için denize kamera salınıyor filan diyorsun... Kısaca sen ne dediğini bilmiyorsun ki biz anlayalım.

18. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Bu kadar uzatılmasının arkasında başka bir durummu var ? yoksa gerçekten sadece tartışmamı şu okuduklarım :)
    Bilginize ; okudugum yorumların büyük kısmı aşagılayıcı kelimelerle dolu şöyle bir gözlemliyorumda örnek almam gerekecek insanların , vakit geçirdigim ortamın ne denli yararlı olabilecegini düşünür oldum sayenizde...
    Gülüp geçemiyorum malesef :)

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Anlayışın kıt, ben ne yapayım.

Levrek bir iki sebepten bir şeyler yemez olur. Biri havyar tutmuştur. Bu durumda hayvanın saldırması için gereken hormonlar eksiktir.

Bir diğer sebebi su soğuktur, metabolizması düşmüştür. Balığı kovalayamaz, aramaya pek çıkamaz.

Bu sebepleri bulursan, çözümleri de bulursun, sonuçta o yem yemeyen balığı ikna eder, onun keyfine değil, senin keyfine balığı tutarsın.

Sen gidip bunu anlamaya çalışacağına, alakasız şeyler anlayıp, oradan laf sokma derdindesin. Ne geçer eline, hiç, kocaman bir hiç.

Eğer o cahil aklın azıcık çalışsa, sana anlattıklarımızı adam gibi kaale alır, hacı bu ne iştir, buna ne çözüm buldun ettin der, bendeki bu bilgiyi kapmaya çalışırdın. Ama nerde, çıkmışsın, hala yok şöyle yok böyle, hadi anca varırsın elbette.

Bak, bin keredir yazıyorlar. amanda milletin kamışını telef ettireceksinde, sil sen onuda falanda filanda.. Yahu birinizde adam gibi, insan gibi çıkın deyinki, "Hacı, bak bu kamışları kırar bu, senin buna bir çözümün var mı da bunu bize tavsiye ediyorsun?"

Bizde derdikki, Alba'nın siyah, sert plastik, aslen teflon stoperleri var. Ortadan kesip fırdöndünün ucuna geçirin, şöyle şöyle edip. Sonra da şundan sürün biraz üstüne. Böylece kılavuza vursa bile koayca kayar gider, kılavuza hasar vermez.

Ama niye demedik? Çünkü siz bilgi aramak derdinde değil, gözümde saman çöpü aramak derdindesiniz. Çıkıp bu bilginin arkasını deşelim demektense saldırmayı tercih ediyorsunuz.

Kendinizi çok şey biliyor sanıp, sizin bilmediğiniz bişey söylenince ayaklanıyorsunuz hemen. Sonra da böyle cehaletinizi ayan edip, madara oluyorsunuz. Hatta iftiracı, yalancı oluyorsunuz.

Nerde benim 0.80 misinayı makineye sardığıma dair mesaj? Beden makineye sarılan şey mi?

Cahilsiniz. Ufkunuz filan yok. Leblebi kadar beyni olmayan bir hayvanı yakalamaktan paye çıkarmak derdindesiniz o cahil beyninize. Bundan kurtulun, tavsiyemdir.

20. GencoGnc

GencoGnc Genco

Aklıma şov için çiftliklerde aç bırakılıp para karşılığı acemilere tutturulup kucakta fotoğrafları çektirilen mamayla büyütülmüş balıklar ve bu fotoğraflarıyla uyuyan elemanlar geliyor.

Forumumuzda böyle kimselerin olmadığının bilincindeyim,kimseler de üzerine alınması lütfen.

Ama Serdar beyin yazdıklarından ben çok işime yarayacak detayları cımbızlayıp alırken başka arkadaşlarım çok daha farklı cümleler cımbızlamakta bu da aslında o paragrafın ve o mesajın genelindeki toplam bilgiyi geride bırakmakta.

Serdar beye verdiği bilgilerden dolayı,diğer arkadaşlara da pratiklerinden,deneme yanılma tecrübelerini aktarmadaki çalışkanlıkları konusunda teşekkür ediyorum. Ben açıkçası bu konuda hem tembel hem kıskancım. Bildiklerimi ve deneyimlerimi uluorta paylaşmıyorum.

Serdar beyin sıkıysa kimse yakalamıyorken yakala şiarını ben gene kendisinin anlatımlarıyla şöyle yumuşatıyorum : Teknik bilgi deneyim ve donanım şansa kadere kısmete kul olmayı ortadan kaldırıyor ve sizi edilgen değil etken hale getiriyor.

1 ay önce,Temmuz ortası güneş tepede koca bir levrek nasıl yakalandığının (bakınız: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49291 ) hikayesinin anlatıldığı bu başlık Serdar beyin bahsettiği ve kendisine hak verdiğim konunun yaşama geçmiş halidir.

Bu balığı yakaladıktan sonra soluğu ilk defa gittiğim Özser av bayiinde aldım. Ünlü GES in imalatçısı Turgay beyin mağazasıdır. İçerdekiler telefonumdaki fotoğrafı görene kadar bu dönemde bu boyda bir levreğin kıyıdan spinle ve rapalayla yakalanacağına inanmadılar.Hepsi de Gelibolunun yerlisi ünlü iyi avcılardı.Yarım saat sonra hepsi avlaktaydılar.Ama daha önce balığın bol ve gözlerinin görmez döneminde ne yapıp yakalıyorduysalar aynısını denediklerinden saatlerce yorulduklarıyla kaldılar.

Tecrübeler alışkanlığa dönüşüp,buna bilimsel eklemeler yapılmıyorsa iş kısmete veya kör balığın intihar meyiline kalıyor.

Serdar beyin foruma katkılarını takibe devam edeceğim. Kadir beyin deneme yanılmayla edindiği tecrübelerini üşenmeyip görsel ve deneysel paylaşımlarını izlemeye devam edeceğim (Ben wtd yi öyle yapmıyorum o ayrı :D )

Bu tartışmalardan işime yarayanları cımbızlamaya devam ederken,kimsenin foruma küsmemesini diliyorum.

İyi forumlar ve teşekkürler.