yasli gittim sen geldim, biraz da islak geldim :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sagol Volkan. Büyük mangal var mi? Inan mangal yapcakmis :)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Uzun zaman sonra, ama cidden uzun zaman sonra, dünde ben balığa gittim. Akşam ezanı vakti kıyıda donmuş boru kurdu denedim ve uzun bir zamanın sonunda güzelce havamı aldım. Ama kısa zaman sonra yanımdaki nazik arkadaş dur ben sana mezgit vereyim dedi. Karıştırdı iki mezgit buldu sağolsun. Velakin benim iğne mezgitlerden büyüktü, ikisini de taktım arka arkaya, iğnenin yarısı dışarda kaldı.

Uzak yollu attım, bekledim, bekledim, uzun zaman geçti ve boş ver deyip, toplanıp geldim.

Ama umarım roy dostumuz böyle uzun zamanlar bekletmez bizi. Bu aralar uzun zaman beklemekten, aksiyonsuzluktan gına geldi resmen zira.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İnan balığın harman olduğu yerde yaşıyor. Kendi tuttuklarıyla yapsın mangalı. hihi

Lakin yayın mangal yapılacaksa, öncelikle salmamak gerekir. :p
    Siz mangal yapacak olun, ben parçalarım onu mangal ebatlarında, kendim tadımlık yerim, merakımdan. Tuzlusu balıklarından bile seçmece yiyebiliyoruz.

Yayın nasıl hiç yemediğimden bilmiyorum gerçi :rolleyes:

Benim severek yediğim balıklar; levrek, çipura, çift bantlı karagöz

Baş altı; Mevsiminde (lüfer, istavrit, sardalya, hamsi), mercan, sargoz, eşkina

Madem canını aldık, zebil olmasın diyerek zordan yediğim balıklar; isparoz, yılan balığı, sivriburun karagöz, kolyoz, alabalık vs.vs.vs....

Bak bi laf attın, 10 ton yazı.... :D

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Serdar abiyi bir av raporunda tenkitsiz görmek de varmis :D saksi altindan falan geçmedin di mi abi ? :)
    Yemli av ilginçtir abi biliyorsun. Bekle bekle agaç olur kök salarsin, isemeye gidersin kalama öter :) ekim ayinda 3 kisi yayin yemlisi beklerken arabadan su almaya kalktim. 2 saat hareket yoktu hiçbirimizde. O esnada benim okumaya binmis. 2 arkadasin birinde stella ve usa baitrunner 8bin d , ötekinde 2 daiwa opus bull 1 emblem pro a vardi. Kaldirmislar kamisi makinaya alisik olmadiklarindan tam tur yapip kopartmislardi misinayi.
    Mezgit zaten özünde pek matah bir yem degil. Avini bile sevmem.
    Vakit dar olunca en kral yem olsa sabir olmadimi nafile

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Volkan, çift bantlı karagöz ne yahu? :)

Ege'de sargosa da sivriburuna da toptan karagöz deniyor da esas karagöz (bir kafanın az gerisinde, bir de kuyruk başında iki adet dikey bant olan) arada kaynıyor mu acaba? :)

Yoksa bilmediğimiz yeni bir tür mü peydahlandı Kızıldeniz taraflarından filan? :)

Genel olarak yılan balığı dedikleri mığrı var ya hani ürkütücü görünümlü, yemliye gelen, kayış gibi derisi olan... onun derisini tulum çıkartınca lop beyaz etinden nefis şiş oluyor, aklında olsun, mangalda da olur, buğulaması da...

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p

Çift bant karagöz dediğim, harbi karagöz abi. Senin tarif ettiğin gibi 2 dikey çizgisi olan tür. 25 cm üstü çok nadir denk gelen türü. Lezzette çoğu balığa nal toplatır bana göre. :)

Esasen saydığın türlerin hepsine karagöz diyenler İstanbullular. Bizim yörede, sargoz, sivriburun diye ayırırlar.

Yılan balığı da mığrı da bizim bölgede çıkar. Yılan balığı çay ağızlarında ve yakın sahillerde denk gelir. Mıgrı ise kayalıkça veya otluk hemen her yerde gece sardalya kullanıyorsan mutlaka uğrar. Kol kalınlığında olanlarından çokça tutmuş, iğrenerek oltadan çıkarmış ve salmışımdır çokkez.
    Yılan balığını da bir kere yakaladım ve yedim. Çok yağlı geldi bana ve şekil olarak beni tatmin etmedi. İçime sinerek yemedim yani. Bi daha da sanmıyorum ki yiyeyim. :p

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Muharrem abim :)

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Bugün gece bende bir ufaklık yakalamaya çalışacağım. Bakalım senin kadar şanslı olabilecek miyim.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Pek gayretkeş çabalarımız neticesinde keşşaf sırrına erdiğimiz hakikat odur ki, mezgit, mezgiti yememekte; ama başka ne bulursa bir şekilde yiyip bitirmekte gayet azametli bir maharet göstermektedir. Bu da bize mezgitin bol olduğu yerde bir şey yakalamak için mezgitin tek makbul yem olduğunu apaçık şekilde ilmen yakın olarak ayan etmektedir.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hadi bakalim Mustafa rastgelsin. Büyük hissediyorum :)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Düz mantik diyorsun yani :)
    Ben anca avlanan baligin karnindan mezgit çikarsa ikna olurum. Palamuttan levrekten neyin çikiyodu yanlis hatirlamiyorsam. Lüfergillerden duymadim görmedim hiç

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Lüferden mezgit çıktığı çok sık görülen bir şey, en azından bizim bu sularda.

Ama peşi sıra gidilen şey lüfer değil ki. Onlar, kofanalar filan nispeten kolay. Ortalama boy 70-100 cm, sıkça olası olanda bir adam boyu ve ötesi.

Hani bir dişli merakı vardı ya.. Bu merakı söndürmekte, görenlerin "Bi daha da buraya gelirsem... Canımı denizde mi buldum yaaa" dedikleri bir mahlukattan bahsediyoruz. Plajın bütün yaz boş kalmasına ve bizimde rahat rahat olta atmamıza vesile olan bir sağlam dişli mahlukattan...

Şöyle diyeyim, 0.45 ip misina aldık, acaba çeker mi diye onun kaygısını taşıyoruz.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir de Alba'ya sardın mıydı? Vay anam vay!! :D :eek:

Şaka bir yana, kullandığın makine ne gurban?:)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Birsey olmaz abi çekmezse firlatir atarsin :D ama bu sefer denize degil belediyenin vatandasa hizmeti olan çöp kutularina ativer. Döküntü diyorsun çöplük diyorsun denize firlatiyorsun :D
    0.45 kolay kopmaz gerçi. Birkaç av sonra tuzdan günesten nemden sapitmazsa endise etmeye hacet yok simdilik.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Makine çok, ama bu işe en iyisi garibim emblem. Zira pek hızlı sarıyor. YÜkle de derdi yok.

0.45 değilde, 0.405 imiş. Bakalım, umarım test etmiş olacağız. Her şey nasip kısmet. Bundan önce çok çok daha incelerle tutuyorduk ama genelde maçları 3-1, 5-2 filan yenik kapıyorduk. Ya o kıyıya gelecek, ya bizim yaklaşık 50TL'ye filan mal olan takımı da alıp gidecek. Daha henüz hiç galibiyetimiz olmadı ince misinalarla.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    0,45 ile 0,405 arasındaki farkı bilemesem de,

2 mezgit uyguluyorsun kancaya yine de boşta kalıyor, nasıllığını anlamasam da (yemleri enine mi yoksa uzununa mı takıyorsun?) hedef büyük anlaşılan. Güney Afrika açıklarındaki BB'nin bizim sularımızdaki bebesi.

İnşallah nasip olur ve galip gelen sen olursun, dualarım seninle. Rapor, fotoğraf isterük ama.:)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Roy kardeşim, raporunu yeni gördüm ve büyük bir keyifle okudum, neyi tebrik edeceğimi şaşırdım.Balığı tutmanı mı, salmanı mı, fotoğrafları mı yoksa raporumu bilemedim, ellerin dert görmesin emeğine sağlık :thumb:

Bu arada balığın tadına bakamasan da, "yemede yanında yat" pozu çok güzel olmuş :D

18. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler. 200 cm likleri rastgelsin :D :)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    mesaji alan ilk kisi olarak seni tebrik ederim Isa abi :) len bi turlü kadraj tutmadi zaten yemiycem de en iyisi yaninda yatiyim ben bunun dedimdi :D

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol :) denk gelirse paylasirim :)