Kedi yayın balığı ya da Cüce yayın balığı (Ameiurus nebulosus), Ictaluridae familyasından Kuzey Amerika'da bulunan yayın balığı türü. Diğer yayın balığı türleri gibi kedi yayın balığınında yassı ve geniş bir kafası, geniş bir ağzı vardır. Ağzından sarkan dört çift anteni çamurlu göllerin diplerinde yemek ararken kullanır. (Avrasya yayınının altı anteni, kedi yayın balığının ise sekiz anteni vardır.) Diğer yayınlardan en büyük farkı, kedi yayının sırt-yüzgeci ve kuyruğunun arasında bulunan küçük yağ-yüzgecinin bulunmasıdır. Ayrıca kedi yayını sadece 40 ila 50 cm büyüklüğü ve 2 kg ağırlığı ile diğer yayın türlerinden çok daha küçüktür. Sevilerek yenen bir balık olduğu için yaşadığı doğal coğrafyasının dışında yayılmıştır. aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak yayından bahsediliyor inceleyebilirsiniz http://www.bilgehansarp.net/fishing/yayin.htm
sağol abi önerin için teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırız suya girmekten vazgeçeriz inş. aslında dediğin doğru abi ama bazen şeytan dürtüyo bizde kendimizi tutamıyoz
********************************************************* Sayın Ağbilerim ve arkadaşlar, ağ olayını yazan ağbime gerçekten yazık... Oltanın verdiği hazza değil sadece yakalanan balığı yemenin hazzına ulaşmış... Ben bu genç yaşıma rağmen elime değil ağ, ağ misinası bile almadım. ne gerek var?!!! Bir arkadaş iyi yazmış: '' Şimdi AĞ'lıyoruz hemde çok...'' Saygılar...
yayın... Anlatılan herşey çok güzel ama ben Bursa civarında yaşıyorum ve en çok iznik gölünde avlanıyorum... Varsa tavsiyeniz orası hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim... Saygılar.............
Arkadaşlar Bu Baliği Botan-dicle Nehrinde Mustad Marka Oltayla Yakaladik.yalniz Baliğin Cinsini Türkçeden Bilen Yazsin.biz Cawr Diye Adlandiriyoruz.YALNIZ RESMİ NASIL YÜKLEYECEM?
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Resim işine gelince, Sitemizde ana sayfaya giriş yaptıktan sonra fotoğraflar bölümünde size yardımcı olacak kısım var, RESİM YÜKLEME diye umarım becerirsiniz.