Yaylada alabalık avlarımdan kareler mayıs 2013

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tehlikeli_29 tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben 94 bölgesinin aappma'sina bagliyim. Resmi izin belgesi verme ve denetleme yetkisisi olan, federasyon içinde faliyet gösteren bir dernek. 73 bölgesel federasyonun çatisi EGHO destekli belge ile avlaniyorum. Her bölgenin 'reglement de peche'inde spesifik bir iki farkliligi bulunur. Mesela konumuzla alakali alabalikta 'bazi bölgelerde' kurtçuk (asticot) ve larva ile av akarsuda yasaklanmistir. Solucan sülük canli yem balik parçasi ise fransa genelinde yasal avlanma döneminde legal bir yöntem (akarsu dahil).
    Yani tüm avrupa derken fransada durum bu. Degisip bir bölgede avlanilacak ise, o bölgenin federasyonundan hedef av hakkinda bilgi alin denir hep. Benim bölgemin federasyonunda alabalikda dönem yasagi, günlük 10ad limit ve 23cm boy limiti hariç herhangi bir yasak yok. Diger ülkelerdeki durum hakkinda kapsamli bir bilgi sahibi degilim.
    Règlèment de pêche 2013 diye aratarak çok kolay ulasilabiliyor.

2. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Doğrudur. :)

Adamlar önem veriyor ve araştırmalarına dayalı olarak kural koyuyor.
    Bizde ise ne yazık ki öyle değil.
    Mesela ben müracaat ediyorum, ikna ediyorum, kural konuyor.
    Benzer tepki verenler bir araya geliyor ve tekrar değişim yaşanıyor. Kural kalkıyor.:)

Ne yazık ki bu iş böyle yürüyor. idk

Dileyen önerdiğim ve bu kuralın tekrar uygulanmasında rol aldığım için beni suçlayabilir.
    Bence hiç bir sakınca yoktur.

Mesela konuya ilişkin olarak arşivimdeki digital verileri araştırdığımda İspanya'nın konuya güzel bir örnek olabilecek derecede ilginç bulduğum kurallarının çevirisine rastladım.

Alabalık avı 2 kategoriye ayrılmış olup, rakımı 600 metreden alçak olan sular ve yüksek olan sular şeklinde detaylandırılmış.

Buralarda değişen kapalı sezonlar rakımı 600 den yükseklerde 1 mayıs 31ağustos arasında, daha alçaklarda 1 mart 31ağustos arasında uygulanmaktaymış.

Eyaletlere göre yasaklar:

Endülüs:
    Alabalık: Rakımı 600 den Yükseklerde 4mayıs 31ağustos Alçaklarda 16 mart 31ağustos
    Jaen:
    Alabalık: Rakımı 600 den Yükseklerde 11mayıs 31eylül Alçaklarda 16 mart 31ağustos.
    Almera:
    Alabalık: Rakımı 600 den Yükseklerde 4mayıs 31ağustos Alçaklarda 18 mart 31ağustos.
    Kadiz,Malaga, Sevilya:
    Alabalık: Rakımı 600 den Yükseklerde yasak Alçaklarda 18 mart 31 ağustos
    Özel tatiller hariç (Bayram vb)Perşembe günleri balık avı yasak.
    Sadece yapay yemle alabalık avcılığı serbest gökkuşağı için 19 kahverengi benek için 22 cm limit var.
    Kahverengi benek için 5 gökkuşağı için 10 balık limiti var. Diğer türler için adet sınırlaması yok.
    Aragon:
    Burada da sadece alabalığı koruyucu yasaklar var. Tarihler 1 mayıs ile -31 ağustos arasında değişiyor.
    Burada da Çarşamba ve Perşembe günleri av sadece alabalık için yasak.
    Bu eyalette alabalık için sadece yapay yemle avlanır diye bir yasak var ancak 15 nisan 15 mayıs arası şamandralı takımla av serbest ve burada avlanılan çevreden olmak kaydıyla solucan böcek kelebek gibi canlı yem serbest. Yani av mahalline dışarıdan canlı yem getirmek yasak.
    Gökkuşağı için min boy 19 kahverengi benek için 22 ribagorzana nehrinde 30 cm.
    Astorya:
    Burada da sadece alabalığı ve somonu koruyucu yasaklar var.
    Alabalık için Tarihler 18 mayıs ile -31 ağustos arasında değişiyor.
    Somon için ise her mart ayının 3. Pazarı ile temmuz ayının 3. Pazarı arası av serbest. 600 den üst rakımlarda av yasak.
    Burada da Çarşamba ve Perşembe günleri av sadece alabalık için yasak.
    Bu eyalette alabalık için sadece yapay yemle avlanır diye bir yasak var.
    Somon da olan yerlerde alabalık için sadece fly serbest.
    Canlı yem alabalık için yasak.
    Gökkuşağı için min boy 19 kahverengi benek için 30 somon için 45 cm
    kişi başı en fazla 5 kahve benek 2 somon olmak üzere 10 toplam alabalık serbest. Alabalığın şamandralı takımla avı yasak.
    Santabirya:
    Burada da sadece alabalığı koruyucu yasaklar var. Tarihler 1 mayıs ile -31 ağustos arasında değişiyor.
    Burada da Perşembe günleri av sadece alabalık için yasak.
    Bu eyalette alabalık için sadece yapay yemle avlanır diye bir yasak ve sadece döner kaşıkla av serbest.
    Burda gök kuşağı alabalık yok.
    kahverengi benek için 21 somon için 40 cm min boy. 10 alabalık 1 somon a izin var fazla tutulan her balık için günlük av fişinin 3 katı ücret öderseniz serbest.
    Le manş kıyıları:
    Burada gün yasağı yok kahve benek için min boy 24 cm gökkuşağı 21 cm her avcı max 5 alabalık ama kahve benek 3 den fazla olamaz.
    Zaman sınırları alabalık için benzer.
    Siyah Amerikan levreği Black bass için 1 mayıs 30 haziran arası av yasak onun dışındaki türlere zaman yasağı yok.
    Yüksek rakımlı yerlerde doğal yem yasak.
    Alçak rakımlı yerlerde her türlü doğal yem canlı olmak kaydıyla serbest.
    Turna sazan ve diğer türler için kapalı sezon yok sadece boy limiti var başka yasak yok.
    Leon kıyıları:
    Alabalığa doğal yem yasak, pazar günleri av yasak,
    Günlük limit 6.
    Diğer balık türlerine kapalı sezon yok ama tek olta ve tek iğne den fazlası yasak.
    Katalonya:
    Sadece alabalık için farklılıklar var.
    Günlük 8 balık sadece yapay yem kullanılabiliyor.
    Extramadura:
    Sadece alabalık için farklılıklar var
    Sadece alabalık için dizayn edilen doğal ancak canlı olmayan standartlı yemler serbest. (tse gibi bir standardı olan iğneye takılan hazır bir doğal yemden söz ediyor.
    Galiçya:
    Somon ve alabalık için genelden farklı uygulamaları var.
    EO ve Navia nehirlerinde perşemçe diğer nehirlerde Pazar günleri av yasak.
    Balık sayısı 12 adet.
    Madrit:
    Alabalık için fark var burada alabalık için canlı yem olarak sadece solucan a izin veriliyor.
    Balık sayılarıda farklı. Gökkuşağı 8 kahve benek 3 turna 8 kadife 12 siyah levrek 7 diğer liste türleri 30. Yayın sazan sudak için limit sınırsız ve açıkça yazılmış.
    Navvara:
    Somon tamamen yasak, 5 alabalık canlı yem yasak doğal yem yasak , sadece bunda turnaya ölü yem izni verilmiş. Gökkuşağında sayı ve boy limiti yok
    Roja:
    Alabalık için boy limitği 25 ve ayı 5 diğerleri için boy ve sayı limiti yok.
    Valensiya Mursiya:
    Gökkuşağı dışındaki alabalık av türleri yasak ve 6 adet. Sadece yapay yeme izin veriliyor.
    Pais Vasco:
    Kapalı sezon yok.
    Max 6 gökkuşağı diğer alalar yasak.
    Balaer:
    Adadaki barajda sazan ve turna var Nisan mayıs ve haziran aylarına av limiti sayısı yok . Diğer aylarda av yasak.
    Kanarya adaları:
    Sadece deniz balıkçılığı var. Sayı limiti yok.
    Daha sonra baraj gölleri , göller göletler ve nehirler ile bunların içindeki balıklar sıralanmış.

Tam anlamıyla yörelere özgü yapılmış iyi bir örnek olarak görülüyor.

Keşke bizim sularımız için de aynı titizlikle araştırmalar yapılarak kurallar konsa ve DENETLENSE.

Avına ve onun yaşam alanına değer veren her amatöre RASTGELSİN.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Soğulcan şeklinde yapay yemler var, kokulu-elastik. Tek kanca şeytan oltası...

Ah zavallı alabalığım, galsama ne ki ta mideye indi çoktan. Çıkarsan bağırsakları da gelecek peşinden.:confused:

4. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Bu konuyu hiç açmak istememiştim siz açtığınız için teşekkürler çünkü şuan bu derenin devamında 4 tane hes ile ilgili baraj ve enerji santrali yapımı var.Dere yatağı ve bütün doğal güzellik ormanlar bu derinin devamında katledildi ve şuan da devam ediyor dere yatağında çok az kirli bir su bıraktılar.Bu katliama kimse karşı çıkmıyor.Dedikleriniz çok doğru ama olta ile 5-6 tane balık yakalamışız ona karşı çıkılıyor. Zaten yakalamış olduğum balıkların hepsi 25 cm üzerinde zaten altını geriye saldık.Doğal yem konusu ise yakalamış olduğum bütün balıklarda hiçbiri galsamasına kadar yemi yutmamıştı resmen dışarı aldığımda hepsi düştü dudak ucuyla koklamışlar resmen o yüzden doğal yem konusu gereksiz gibi.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Sen gereksiz diyorsan, gereksizdir abicim:)

Hele yaz bir tebliğ de ona uyuverelim.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Henüz tecrübe etmediğim ve yeterli bilgi sahibi olmadığım tatlı su balık avcılığı hakkında konuya katkı sağlayan ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürlerimi sunarım..

7. BİROL BABADAĞLI

BİROL BABADAĞLI BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Fly ile Gümüş ( Ama Bir Turnanın Midesinde ) :)
    +

http://www.youtube.com/watch?v=N40BOFYKR38

Zor olmasa gerek;)

8. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Tarık bey bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim serzenişim alabalığı yada alabalığın yaşadığı dereleri sadece oltacılardan korumak için kurallar var. Bu derelerin tabii yapısını, içindeki canlı türlerini ve ekolojisini hiç bir kural koyucu düşünmüyor. Bizler ne kadar sudaki balığı korursak koruyalım, derelerin yapısı değiştirilince bizim çabalarımızın hiç bir öneminin kalmayacağı kanaatindeyim.

9. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Birol bey çok güzel bir video paylaşım için teşekkür ederim. Video da kullanılan kamışların ve misinanın özellikleri hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    abdüssamede merhaba,

avın için seni tebrik ederim. bazı eksikler noksanlar olabilir, ama burada önemli olan tekrarlamamak. kıyım yapmış olsaydınız. belki ağır tepkiler alabilirdin. iki kişi için 6 balık gayet normal. insanlar bildiklerini aktarmaya çalışıyor. tavsiyeleri göz ardı etmeden dikkat etmende fayda var.

benim de bilmediklerim vardı, senin konunun sayesinde öğrenmiş oldum. paylaşım için teşekkürler. burası gümüşhanemi?

11. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30976

Özelinize başka bir link daha bıraktım :)

12. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Hayır ben kesinlikle gereksiz demiyorum tabi ki bu tebliğ belli kurallar ölçüt alınarak yapılmış ama birçok şeyde halen daha göz ardı ediliyor.Örneğin : saçma ile avcılık ,(savak savma) derenin bir tarafının tamemen suyu kesilerek suyun yönünü değiştirip arada kalan balıkları yavrusuna kadar katletme yada dereye dinamit tarzı düzenekler kurup balıkları katletme gibi çoğaltılabilir.Burada benim istediğim kuralına uygun avlanmaktı bu yüzden olta ile avlanmayı tercih ettim ama kesinlikle bu kurallardan haberim yoktu burada öğrenmiş oldum.Bu yüzden herkese teşekkür ederim.

13. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Bende teşekkür ederim abi sağolasın

14. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Teşekkür ederim abi sağol.Bazı eksiklikler var abi ama zaten bende yeni öğrenmiş oldum.Kıyım yapma gibi bir olanağımız yoktu zaten şu kadar balık için en az 7-8 saat uğraşmışızdır ve doğal yemle çok kolaymış diyolar yakalamak ama kaç senedir balık tutuyorum en zor balık budur bence.Küçükler gelmesine rağmen hepsini sağlam bir şekilde geri saldım zaten neden bu kadar herkese dokundu anlıyamadım.Bu yer gümüşhane de bir yayla.

15. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Trafik ışıkları neden vardır?
    Hiç kimsenin olmadığı bir kavşakta sabahın saat 5 inde ışıkta durulurmu?
    Adam gündüz vızır vızır trafikte ışığı ihlal ediyor ben şimdi geçmişim çokmu?

Yanlış yanlıştır
    Başkasının yaptığı büyük bir yanlışla kendice ufak gördüğün yanlışını doğrulamak ta yanlıştır. İki yanlış bir doğru değil sadece daha büyük bir yanlış yapar.

Kendi adıma hata yapmıyormuyum, yapıyorum. Tekrar etmememye dikkat ediyorum.

Ayrıca burada yazdıklarımı dokunduğundan değil değil sadece doğru bildiğimi söylemek adına yazıyorum. Herkesinde bu nedenle yazdığını düşünüyorum.

Rastgelsin:)

16. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Katılıyorum ustaya kimseye birşeyin dokunduğu falan yok. Yaptığın yanlıştır. Akarsu veya derelerde doğal yem kullanmak yasaksa yasaktır. Konunun üzerine şöyle yada böyle yorum yapmanın manası yoktur.

Yasalar kurallar bellidir. Rastgele.

17. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Şimdi öyle bişe anlatıyorsunuz ki bende yaptım diyorsunuz sanki bu olayı birkaç kez yapmışım da beni suçluyorsunuz.Yorumlarımda da yazdığım gbi ilk defa yaptım ve bu kuralların böyle olduğundan hiç haberim yoktu dedim ama siz heralde demek istediğimi anlıyamadınız.Ben kendimce ufak gördüğüm bir yanlışı doğrulamak kanaatinde de değilim sadece olanları anlattım.Bende yazdıklarımda birilerine dokunsun diye değil sadece bildiklerimi ve gördüklerimi aktarmak için yazıyorum.Tabikide bu yapmış olduğum av doğru bir şey değil ama bu konu sayesinde birçok kişide bu konu hakkında bilgi sahibi olmuştur diye düşünüyorum. Size de Rastgelsin:)

18. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Ben hiçbir zaman yaptıklarım doğrudur diye birşey demedim ve bu dokunma konusuda sizi neden bu kadar rahatsız etti anlıyamadım.Ben bu konu üzerine neden yorum yapmıyacakmışım o da farklı bir konu yani bu kadar eleştiri varken neden bu konu karşısında susalım ve bu konu buralarda konuşulmayacaksa ve öğrenilmeyecekse nereden öğrenilecek.Herkes sizin kadar bilgili olmayabilir bu konu hakkında ama tavrınız çok yanlış tabi siz bu kurallara ne kdr uydunuz o da bilinmez bir konu ama size de daha iyileri rastgelsin :)

19. BİROL BABADAĞLI

Favori Kamış:
    Fly
    En İyi Avı:
    Hatasız bir insan varsa bizede göster:)
    Yakaladığım alabalıkların hepsi yaşıyor (gökkuşakları hariç:hungry: ) Yakaladığım kefallerin %90 ı yaşıyor. İki oğlum var ve yakaladıkları balıkların %100 %100 ü yaşıyor çünki benimle birlikte balık salmayı öğrendiler. Aldığın yada yediğin balığa sözüm yok daha iyilerini yakala.
    "Dokundu" dediğin raporuna cevap yazan açıklama yapan insanların foruma yaptıkları katkılara bakıp birdaha düşün :)
    Rastgelsin

20. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Ben artık bu konuya birşey yazmayacağım. Zira bakış açıları ve görüş açıları farklı.

Sağlıcakla kal kardeşim.