Yumurtalı dişi yayının tekrar suya iadesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Benim bu son iki sunumuna bir eleştirim yok Vedat amca.
    Hatta her ne kadar hatalı tutuş falan diye bazı abi ve arkadaşlarca düzeltim yapılmasa da benim için rahatsız edecek kötü örnek olacak bir durum yok.

Hatta son açıklamalarından sonra gayet güzel örnekler ve sunumlar yaptığın için seni ve balığı salan avcıları bir kez daha kutlarım. :)

Yazılan bazı yazılara da fikrimi belirtmeden geçemeyeceğim. :eek:

Ben illa yakala sal yap, diye baskı yapmamaktayım. Kimsenin de hakkı yoktur sanırım böyle bir baskı kurmaya. Lakin düşüncem; senin gibi bir lider, örnek alınacak avcının kıstaslarla avlandığını göstermek Türkiye'nin amatör balık avcılığı açısından bence önemlidir. Yaptığın avlarda bunları alıyorum, bunlar da şu kıstaslara uygun değil, salıyorum diyerek örnek teşkil etmeni istemekten başka bir düşüncem de yoktur.
    Sevgilerimle, rastgelsin. :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim hasa huzurdan nezdimin senin bilgi birikimin ve tecrübenin yaninda ne gibi bir degeri olabilir Vedat amcam.
    Anlatamadigim veya anlayamadigin durum budur. 50 yilini bu hobiye vermis bir kisinin benim bildiklerimi bilmemesi gibi bir durum olabilir mi. Hadi milyonda belki bir ufak mevzu veya bir yenilik diyelim. Benim yazdiklarim ise daha çok konu veya kullanilan teknik üzerine ilgisi-bilgisi-tecrübesi olmayan dostlara yöneliktir.
    Diger mercan avi konuna da yazdim. Yanlis anliyorsun veya yanlis safa koyuyorsun bizleri.

3. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Tebrikler Doğru olan yapılmış...

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Saygıdeğer üstadım,

Evet, aramızdaki hukuk engel kabul etmese de, dolaylı oluşum; hani ola ki senin tenkitti eleştiriydi diye nitelediğin çıkışlarımın, yüreğimde babam yerinde saydığım şahsını üzeceğini düşünmemdendir.

Aklım ermediğinde, -her ne kadar nezdinizde bilge olarak görülsem de:eek: - acabalara yasladığım çıkarımlarım olduğunda bunu bir şekilde dile getirme ihtiyacımı frenlemem mümkün olamıyor. Bir başkasına susabilirim ama size asla. Sussam, susamam. Söylesem, hele direkt şahsınıza söylesem son sözüm olacağı korkusundan sıyrılamıyorum. İçimde büyüttüğüm bir handikap saysam da, bu böyle. Daha önce de dile getirmiştim. Muhteşem nitelikli hal ve tavırlarına, eşsiz sunumlarına, göz alıcı avlarına dahi bir kuru kelam etmeye dilim varamıyor çoğu kere. Sevginle nefessiz kalışım, saygınla elimin bağlanışı işte bu yüzden. Evet ben böyleyim.:eek:

Babanın yüzüne direkt bakılmaz, sözünün üstüne söz söylenmez, kaş çatılmaz, bir dediği iki edilmez anlayışı; bizlerden 2-3 nesil önce hayatı şekillendiren, ona renk ve tat veren ancak herhangi bir yazılı kuralı da olmayan, teklifsiz davranışın bizzat yaşanan haliydi. Sülbünden tohumlarını taşıdığım babam 81 yaşında ve elan bana hitabı Nuri bey dir. Daha geçen gün kendi babasından aldığı elektiriğin aynını benden aldığını, yanımda, tarifsiz bir huzursuzlukla harmanlanmış derin bir saygı ile oturabildiğini ifade etmişti. Geleneksel kodlarıyla kendi bedenine ve de ruhuna işlediği bu iletişim şekli, O’nu çelikten bir zırh gibi kuşatmışta mümkün değil ölene değin o dünyanın dışına adım atamaz, biliyorum.

Günümüz insanına pek denk düşmeyen ancak daha çok muhterem babamın sıkça örneklediği gibi eskilerin büyük-küçük münasebetleri dolayısıyla anlam bulan iletişim şekli, az-çok bana da bulaşmış. Aklen kabul etmesem de ruhen aynını şahsınıza karşı yaşar oluşumdur beni mahkum eden.

Üstadım,

Beni bir kenarda ama hep var bilmen ziyadesiyle gönlüme sürur verir. Dünya saadetim budur. Cephende, karşında oluşum mahpusluğumdur. Ateşine düşen pervane olmak yerine sıcaklığın-parıltın etrafında dönüp dolaşayım serseri, bu yeter bana.

Bir atımlık barut atacak kudretim varsa onu da karavana atayım. Hedefim, yönüm sensin ya bu bana yeter.;)

5. alibkkl

alibkkl ali

En İyi Avı:
    Kalkan,lüfer,kırlangıç,palamut
    olması gereken diye değerlendiriyorum , bu işe gönül vermiş herhangi bir kimsenin bu kadar açık havyarlı olan bir balığı alıkoymasını utanç verici buluyorum.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Roy

Aslında uzun balıkcılık geçmişimin önemi kadar nerdeyse 13 seneyi bulan muhtelif balıkcılık platformlarında halende en aktif şekilde yer almamda önemlidir.

Bu şekilde inatla,türlü çamur yiyerek dahası bazen hakarete uğrayanda birisi olarak,katılımlarıma inatla ve aynı kesafette devam ediyor olmam,işte bu olguya ve onun hakiki bireylerine olan tutku ve sevgimdendir.

Nezdimde ise hafiften bir ürkeklik yada tedirginlik yaratması ise tabii karşılanmalıdır.

Arada sergilediğim tahammülsüzlük belirtilerinin gerçek sebebi budur.

Hoş görmenizi bir kere daha rica ediyorum.

Sevgimle kalınız

7. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    olması gereken budur zaten ama artk çevrede bilinçi insan sayısı çok az bazen diyorum ben mi çok karamsarım diye ama barajda gölde tırıvırıları yasak dönemlerde çarşılarda satılan "beyşehir sazanlarını" görünce diyorum ki karamsar olmakta haklıyım.