Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Benim bir sorum vardı Kazakistana malzeme gonder site varmıdır ?

2. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    yapmam gereken bir şey varmı?

Caner Bey Merhaba;

eBay'dan ilk siparişimi 2 gün önce verdim. Ödemeyi de PayPal değil kredi kartı ile yaptım. Siparişin durumu aşağıdaki resimlerdeki gibi. Bu aşamada yapmam gereken başka bir şey var mı? Ya da hata yapmışmıyım :)

1. Ekran:
    http://cl.ly/0O1v0c272f3N3Y253A0I

2.Ekran:
    http://cl.ly/1e302R1e2A1P0T1v233c

3. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak bu EBAY dan alış veris yaparken özellikle kasıklarda 1/ 4 OZ felan yazıyor kaç gram oldugunu nasıl anlayacagiz

4. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    1 oz = 28 gr

Ama bazı ürünlerde hatalar olabiliyor...

5. yasof

yasof mehmet

Merhabalar,

Bir Sipariş vermeyi düşünüyorum İngiltere veya Almanya'dan. İngiltere'den 1 hafta 10 günde geliyor da acaba Almanta'dan kaç günde gelir bilginiz var mı?

Ürün 150 Euro üzerinde, kargo dahil 200 Euro. Haliyle gümrüğe takılacaktır. Burada %18-(20 ?) gümrük vergisinden başka üzerine eklememiz gereken extra masraflar çıkabilir mi?

Ayrıca Almanya'dan istendiği taktirde faturayı düşük gösterdikleri olmuş. Burada da yabancı dil bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım olabilir. :eek:

Teşekkürler.

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

31 Sayfayı aralıksız okudum. Bu mevzuatı büyük bir özenle Açıklayan Caner Bey'e ve yardımlarını esirgemeyen diğer tüm dostlara teşekkürlerimi göndermek isterim. Oldukça bilgi sahibi olduk.
    Herkese kayıpsız, karlı, keyifli alışverişler dilerim.

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Faydalı olduysa ne mutlu.. :) sorun yaşarsanız buradayız.

Gümrük bakımından sorun yoksa normal siteler olmasa bile ebay de mutlaka bir gönderen olur... alacağınız ürün kesinleşince birlikte bakalım..

Yapmanız gereken sadece beklemek...

40 güne kadar ürün ulaşmaz ise Paypal üzerinden şikayet açmayı unutmayın, yoksa alacaklıyken borçlu konuma düşersiniz :)

merhaba, Almanyadan daha hızlı gelecektir... ingiltere 3-5 gün, almanya 2-4 gün...

Burada önemli olan satıcının size kargolama süresi, kargoya verdikten sonra yukarıdaki sürelerde ulaşır.. nadiren takipsiz kargolarda bir iki günlük paket büroda bekletiliyor...

Gümrüğe takılmayadabilir... takılırsa ticari olmadığını ispatlarsanız yüzde 20 ödeyip paketinizi alırsınız.

Faydalı bulduğunuza sevindim... :)

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    20+++ özel mesaj var ve bakamıyorum.. :(

Son Ziyaretiniz: 11-04-2011 Saat 12:39 itibariyle gerçekleşmiştir.

O yüzden bir çok arkadaşımızın işini hallettiğini düşünerek aktif talepler varsa buradan yazabilirler..

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sezon bitecek ve ben çalışmakdan balığa gidemedim...

bir süredir takip ettiğim yeni çıkan bir makine vardı onu sipariş ettim şimdi.....

en göze çarpan özelliği stelladaki X-Ship dişli tasarımıyla imal edilmiş olması..

shimano twinpower 4000 XG.... yedek makarasını ayrıca yanında getirtiyorum, çift spool kullanacağım çünkü...

japonyadan ems ile gelecek... inşallah radyasyonun yayıldığı bölgelerin birinden gelmez.... çünkü kontrol yapılmıyor.. :(

10. dora76

dora76 serdar

ebaydan aynı satıcıdan birkaç rapala almak istiyorm. ama aynı anda sipariş nasıl vereceğim beceremedim. tek tek but now yapınca ayrı ayrı kargo ücreti istiyorm. yardımlarınız için tşk.ler.

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar hoş geldin...

Satıcı aksini belirtmemişse aynı ürün sayfası içinde birden fazla yapacağın adetli alışverişleri aynı kargo ücretiyle alabilirsin...

Aksi belirtilmişse ilk aldığın ürünün kargosu şu kadar, ikincisi şu kadar olacaktır diye ibare düşülür.... bu ibareyi "shipping and payments" sekmesinde bulabilirsin..

Aynı satıcı ama farklı ürün sayfasındaki ürünlerden almak istersen sistem otomatik her ürün için ekstra kargo ücreti yazmakta....

Bunu halletmek için ürün sayfalarında almak istediğin ürünleri satın alıyorsun tek tek ama ödemelerini yapmıyorsun.... (buy it now)

Sonra kendi menünden kazandıklarım sayfasında bu ürünleri görüyor olacaksın... ama ödemeleri yapılmamış halde...

Ürünlerin herhangi birinin yanında seçmeli bir kutu vardır...

Buna basarak açılacak menüde satıcıdan invoice talep ediyorsun...

Mesaj kutusundada kısaca aldığım ürünleri tek kargo ücretiyle almak istiyorum demen yeterli...

Satıcı hallettiğinde sana email gelecek ve sadece sana ödeme yapmak kalıyor..

İyi bayramlar.. :)

12. dora76

dora76 serdar

teşekkürler iyi bayramlar bakalım deneyeceğim yabancı dil olmayınca zorlanıyorm. inşallah becerebilirim. olmazsa sizden yine yardım talep edeceğim izninizle saygılar

13. dora76

dora76 serdar

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar ürünleri almışsın...

Ödemelerini yapmadığını varsayarak şimdi yapman gereken ürünleri satın aldığın sayfaya gidiyorsun... tepedeki menüden My Ebay => Summary seçerekte görebilirsin...

Bu sayfada aldığın ürünlerin herhangi birinin yanında more actions menüsü var, buradan request total linkine tıklıyorsun...

Açılacak sayfada mesaj kutusu olacak buraya kısaca combined shipping with discount yaz ve gönder..

Sonra satıcı halledip sana invoice gönderecek sende ödeme yapacaksın...

15. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Selamlar.Ben Amerikadan Garmin 400 c balık bulucu almayı düşünüyorum.İngiltere ve Almanya fiyatları euro üzerinden olduğu için biraz daha pahalıya geliyor.Size sorum bu aleti ABD den almak sağlıklımıdır ? 200 dolar üzeri olduğu için gümrükde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ve birde Tavsiye ettiğiniz bir satıcı varmıdır?

16. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat abi merhaba....

ABD'den almak sağlıklıdır ama express veya priority servis kargo olmak şartıyla...

Kayıtsız gelen ABD postaları maalesef ülkemizde ne hikmetse kayboluyor... bu yüzden express veya priority servis olmak şartıyla ürün alın...

İlgiltere ve almanya fiyatları pahalıdır ama kargosu çok hesaplıdır...

Örnek vermek gerekirse ingiltereden 9 sterline hızlı ve kayıtlı gönderi yapılabiliyorken abd de bu ürün için en az 40usd alınacaktır..

İngiltere ve almanyadan gelen kargolar 5 gün içinde ülkeye girebiliyorken, abd de bu süre express kargoyla en az 2 hafta olacaktır..

VE BİR UYARI: ÖZEL KARGO ŞİRKETLERİYLE SAKIN ÜRÜN GETİRTMEYİN (DHL,UPS,FEDEX)

En son mevzuata göre 75 euro aşan ürünler gümrüklü sayılıyor..

Seçiminizi buna göre yapmanız lazım...

Bu rakam geçilirse ve ürünün ticari amaçlı almadığınızı ispatlayabilirseniz...

Avrupa birliğine üye ülkelerden gelen paketler için %18

Diğer ülkeler için %20 toplam fiyattan vergi alınacaktır...

Eğer gümrük rakımı geçilirse ve ticari olmadığını ispatlayamazsanız bu vergiler haricinde gümrük beyannamesi hazırlatmanız lazım buda 150-200TL kadar tutar..

Bunlara rağmen alacağınız ürün 20 euroda olsa gümrüksüz sayılabileceği anlamına gelmemektedir...

Çok suistimal yapıldığından (yurtdışından getirtip satanlar) elektronik cihazlarda gümrüklü muamelesi görmeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim...

Şunuda yazmak istiyorum... ürününüz gümrüklüde sayılsa posta gümrüğüne gidip memurla iyi bir iletişim kurmanız ve bu malın ticari olmadığına inanırmanız halinde 5tl ödeyerek gümrükten muaf olabilirsiniz...

En önemlisi burada sizin ne amaçla bu ürünü getirttiğinizdir....

Balık bulucu için satıcı öneremeyeceğim ama şu konuya göz gezdirin üyelerden birisi daha önce getirtip paylaşmış olabilir...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33378

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  18. dentex cem

dentex cem cem uludinç

Caner kardeşim merhaba;
    e-bay den açık arttırmadan ihale bize kaldı ise ve biz daha sonra bu alışverişten vazgeçmek istersek ne yapmalıyız yasaklama yemeden düzgün bir şekilde bu işi halletmenin yolu varmı?

19. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
  20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cem abi merhaba...

Eğer bu ilk ise, bir sefere mahsus ebay size birşey yapmayacaktır ama ikinci sefer olursa hemen ceza alabilirsiniz...

Çünkü siz satın al buttonuna bastığınızda veya kazandığınızda, satıcı o ilan için listeleme ücretini peşin ödemiş oluyor ebaya...

Bunu listeleme ücretini geri almak için ebaya sizi şikayet etmek zorunda...

Şikayette derseki biz karşılıklı anlaştık, arkadaş yanlış ürün almış, aramızda problem yok... o zaman siz ceza almazsınız ve satıcıda ödediği listeleme ücretini geri alır...

Satıcı anlaşmaya gelmezse ve kötülerse, dediğim gibi ilk seferse ebay size dokunmayacaktır ama kayıt altına alacak... bir daha olursa hesabınız ceza alır..

Satıcıyla iletişime geçip yanlışlık olduğunu söyleyin....

Genelde iletişime siz geçtiğinizde ve durumu dürüstçe anlattığınızda problem çıkarmıyorlar...

İlk seferde olsa durumu düzeltmeye çalışın çünkü bu yaptığınız tüm işlemler kayıt altına alınıyor...