Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Yurtdışından alışverişle ilgili önemli bir bilgi geldi. Aslında gerçek kişileri fazla etkileyen bir durum yok. Ama mutlaka aramızda tüzel kişiler veya yurtdışı alışverişini şirket adına yapanlar olabilir.

"Değerli Müşterilerimiz,

2009 / 15481 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 45. Maddesi nde önemli bir değişiklik yapılmıştır. 28/01/2010 tarihli ve 27476 sayılı resmi gazetede yayımlanan Gümrük Genel Tebliği'ne (Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı Seri No:1) istinaden, Gümrük Müsteşarlığı hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlere gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerini dolaylı temsil yoluyla takip etme yetkisini vermiştir. Yetkinin kullanılması aşamasında gönderiler dört ayrı kategoride sınıflandırılması istenmiş, Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, dokümanlar ve gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 EUR altında değere sahip ticari olmayan gönderiler gümrük vergilerinden muaf tutulmuştur. Bu kapsama uygun olan gönderiler gerçek kişi (şahıs) veya tüzel kişi (firma) gözetmeksizin Türkiye ye geldiğinde, Hızlı Kargo firmalarına verilen yetkiye dayanılarak tarafımızca gümrük beyanları verilmekte, çekim işlemlerinin sonuçlanmasının ardından hiç bir ek ücret talep edilmeden sizlere teslim edilmekteydi.

Ancak bu durum, 08 Nisan, 2011 tarihi itibariyle değişmistir. 08 Nisan, 2011 tarihili, 27899 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2011/1546 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı nda, 45.Madde ile ilgili "bir kişiye" ibaresi "bir gerçek kişiye" olarak değiştirilerek sınırlandırılmıştır. Diğer bir deyişle, Hızlı Kargo firmalarına verilen yetki sadece gerçek kişilerle sınırlandırılmış olup, tüzel kişiliklere yani firmalar adına gelen gönderilerin beyan yetkisi sınırlandırılmıştır.

Tüzel kişiler adına gelen gönderiler, sadece numune olması durumunda firmamız tarafından beyan edilebilecektir. Numune niteliği taşımaması halinde ise Ticari veya Gayri Ticari olmasına bakılmaksızın gümrüğe bırakılacak olup, gümrük çekim evrakları hazırlanarak sizlere teslim edilecektir. Bu tip gönderilerin gümrüklenmesi için bir gümrük müşaviri vasıtasıyla veya bizzat doğrudan temsil yöntemiyle eşya sahibi firmaların kendilerinin beyanda bulunması zorunluluğu hasıl olmuştur.
    Mevcut değişikliği bilgilerinize sunarız. "

2. frobi

frobi Bora

Sanırım şu kısım bizi ilgilendiriyor.Yurtdışı alışverişlere dikkat edin arkadaşlar.

"Kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdalarının muafen posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bunun dışındaki eşya için muafiyet hakkının kullanımına, 2 ayda en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bir sınırlama getirilmiştir.

Ayrıca, yüksek kıymetli siparişlerin muafiyet kapsamına sokulmak amacıyla bölünerek getirilmesinin önüne geçilmesini teminen, aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen ve aynı konşimento muhteviyatı gönderilerin bir bütün sayılması ve tamamının kıymetinin birlikte dikkate alınması uygulaması başlatılmıştır.''

Alıntı: http://www.ntvmsnbc.com/id/25205173

3. frobi

frobi Bora

İngiltereden misina sipariş ettim.
    Ancak royal mail ile 08/04/2011 tarihinde yollanan kargom halen elime ulaşmış değil.Royal mail sitesinden kontrol edince Türkiyeye yollandığı görülüyor.Ancak buradaki PTT den kontrol edince hiçbir bilgiye ulaşamıyorum.Neden olabilir?Nereden kontrol edebilirim.

Kargo takip no: rj605836511gb

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Caner bey, uzun emek ve deneyim gerektiren bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler. Oncelikle sunu ogrenmek isterim. Nisan ayında cıkan kararname ile alısveris limiti 150 EURO'ya, kargo + sigorta dahil iken, simdi sadece alınan urun bedeli olan 150 Euro uzerinden islem yapılmakta ve kargo,sigora gibi giderler bu tutara ilave edilmemektedir. dogrumudur? Ayrıca bu limit bayram ve yılbası donemlerinde ne kadar olmaktadır? Simdiden tesekkurler. Tevfik.

5. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Caner arkadasım seni yine rahatsız ediyorum....

Berkley Trilene 100% Fluorocarbon 10lb 200 yds
    Berkley whiplash crystal fishing braid 300yds 0,08 mm 25 lbs
    bu iki ürünü gönderim dahil 25,82+ 5,00 £ aldım ikisinede ayrı ayrı kargo parası gerekiyordu mail atıp birlikte air mail ile göndemesini istedim satıcı kabul etti birgün sonra ikisini bir kargo olara degişmiş yukarudaki fiyattan ürünleri aldım fakat kargo kısmına dikkat etmemişim standart int'l shiping ile gönderim yapılmış ben farkedene kadarda yollamış bulunuyor. mail atıp takip numarası ile yoolamısın ı rica ettim Fakat 28 inde postalanmış görünüyor. satıcı ıyı biri hemen cvp veriyor. Gönderecegi konusunda endişem yok ama buralarda kaybolurmu ne zaman elime gecer nasıl arastırırız. bilgilendirirsensen sevinirim...

Bu arada arabama sunroof motorunu ingiltereden getirttim 100 tlye mal oldu bana onun içinde ayrıyetten cok tesekkür ederim senin kalıp mesajdan yoladım geirsinide tarzanca hallettim. takipli kargoydu 8-9 günde elime gecti 2 günde Türkiyeye geldi burada oyalandı.
    Bu int'l ship neyin nesi ? kaybololurmu ne kadar sürede varır nerelerden akıbeti ögrenilir. Bilgisi olanları bilgilendirmesini bekliyorum saygılar...

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Her ne kadar benim işim teknikle ilgili de olsa iş konumuz ithalat olunca bu konuları gümrükçümüzle ara sıra konuşuruz. 150 Euroluk limitle ilgili çok kesin sınırlar yok. hiçbir zaman da olmadı. o yüzden kargo dahil sigorta hariç gibi konular hesaplanmıyor. Bazen bakıyorsunuz 500€ luk mal gümrükten sorunsuz geçerken bazen 100-150€ luk malzemeler gümrüğe takılabiliyor. DHL, Fedex TNT gibi hızlı kargo taşımacılar bu konularda fazla riske girmez kanun ne diyorsa onu uygular. Dolayısıyla değeri 150€ yu aşan ürünleri hiç bir şekilde bu yöntemle getirtmemek gerek. Posta nispeten daha esnek ama memuruna denk gelirseniz sizi bayağı sıkıntıya sokabilirler. Eğer yurtdışından bir şey getirtecekseniz
    1. Yöntem : yurtdışında yaşayan bir tanıdık akraba dost arkadaş tarafından gönderilen ürünler.
    2. Yöntem : Ebay'den sipariş , burada konu 2 ye ayrılıyor. Bazı satıcılar ürünün faturasını beraberinde gerçek ederi ile birlikte gönderip gümrük beyanı yaparlar. Bazıları da değeri düşük gösterip sanki size hediye gönderiyormuş gibi yollarlar. Bunlar çoğunlukla takipsiz posta yollarlar. Hiç sorun değil gelir.
    3. Yöntem : Yurtdışına çıktığınızda kendiniz almak ve çantanızda getirmek. Bu en risksiz ve kolay. Ancak havaalanı gümrükten geçerken çantanızın aranma olasılığı düşük de olsa var.

150 Euro'ya kadar posta ile gelen gönderiler eğer customs decleration (gümrük beyanı) gift/hediye olarak belirtilmişse kapınıza kadar sorunsuz olarak gelir. Bayramlarda ve yılbaşında bu rakam 300€ dur. Bayramlardan yaklaşık 1 hafta öncesi ve sonrasına kadar yapılan gönderiler bu kapsamdadır. Ürünün gönderilme tarihine bakılır. Size ulaşması 1 ay gecikmiş de olsa bayram tarihlerinde gönderildiyse büyük ihtimalle gümrüksüz olarak gelir.

Bununla birlikte değeri 150 € nun altında olmasına rağmen satıcı size ürünü faturası ile birlikte commercial (ticari) olarak göndermişse siz bu ürünü satın almış oluyorsunuz dolayısıyla kanunen gümrük beyanı ve ilgili vergilerini ödeyerek teslim alırsınız. Ancak genellikle hediye olup olmadığına bakılmadığından bu gönderiler de size muhtemelen sorunsuz olarak ulaşır. Ancak gümrüğe takılırsa şaşırmamak lazım.

150€ nun üzerinde bir ürün gelmiş ancak gümrük beyanına faturada 150 € nun altında bir bedelle beyan edilmişse, bu ürünün gerçek fiyatı araştırılır bulunur ve o fiyat üzerinden işlem yapılır. Bu nedenle video kamera, fotoğraf makinesi, laptop gibi bilindik ürünlerin bu şekilde gümrükten geçmesi pek mümkün değildir.

Umarım faydalı olmuşumdur.

7. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Ümit makinan h. olsun arkadasım linkten baktım feedbackinide okudum. 2500 olanınıda ben almayı düşünüyorum. sen biraz kullan yorum yaparsın.

Baktıgın ürünleri hemen al kısmından listene eklediysen almayı taahhüt etmiş oluyorsun şikayet ederlerse ciddi sıkıntı yasarsın. Cünkü senden ödeme bekliyorlar.
    Ama sadace izleme olarak listene eklediysen bi problem olmaz sanıyorum...

Son düzenleme: 30 Nisan 2011
  8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ALINTIDIR ;

İnternet'ten yurtdışı alışveriş severlere müjde!!

Kargo ve posta yolu ile yurtdışından getirtilen 150 euro değerinini asmayan urunler gumruk vergisinden muaf tutulacak. Biliyorsunuz bu sınır daha once 100 euro idi.

Bayram ve özel günler uygulamaları tamamen kaldırılmış olup belirlenen degerler yil boyunca gecerli olacak. Yani artik gönül rahatlığıyla istediğin urunu bu tutara kadar gümrüksüz getirtebileceksiniz.

Bu tutari gecen urunler ile ilgili bildigimiz kadariyla daha once kanunda net bir aciklama bulunmamaktaydi. Yeni yasada bu da duzenlendi ve 1500 euro 'ya kadar olan urunlerde uygulanacak gumruk vergisi tutari da Avrupa ülkelerinden getirtiliyorsa %18, diger ülkelerden ( Amerika, Cin , Hong Kong v.s.) getirtiliyorsa %20 olarak netlesdi.

Ayrıca bu tutara kadar olan urunleri teslim almanız icin herhangi bir gumruk komisyoncusuna da gerek yok. Paylaş:

Bu alıntıdan anladıgım kadarıyla bayram ve yılbası gunlerinde uygulanan extra da kalkmıs oluyor.

9. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    teşekkürler murat saolasın makinayı henüz denizde test etmedim fakat 70 tl ye alınacak en güzel spin makina bence nede olsa shimano ben okuma flame bakmıştım bence ondan üstün bir makina

10. ykaptan

ykaptan

bu 150 euro fiyata kargo ücreti dahil mi acaba?

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Onceki yasada,urun + kargo + sigorta toplam 150 Avroydu. 4 nisanda ki duzenlemeyle, simdi sadece faturalandırılan urun ucreti olan 150 Avro gecerli. Dahada acıklamak gerekirse, kargo + sigorta , falan filan masraflar ne olursa olsun onemli degil.Bunlar o 150 Avroluk limiti etkilemiyor.Hayırlı alısverisler dileklerimle. Tevfik.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ve ayrıca bilinmesi gereken onemli bi hususta su; Diyelim ki 200 Avro'luk alıs verisiniz var. 150 Avro'yu gectiginiz icin 200 Avro uzerinden gumruk vergisi odersiniz. Yani 150 Avro hesaptan mahsup edilmez ( Dusulmez )

13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arkadaşlar merhaba

3 gündür okumaktan gözlerim yanıyor artık.

Malum 150euro sınırına takılmadan
    Bütçeme uygun bir balık bulucu arıyorum.

150euro * 1,40~parite desek : 210$ yapıyor.
    Ben 199$ + nakliye bu ürünleri buldum.

LOWRANCE MARK-5X PRO FISHFINDER MONO 83/200 KHZ T/M
    199$

http://cgi.ebay.com/LOWRANCE-MARK-5...ltDomain_0&hash=item5ae059b966#ht_2327wt_1140

Nakliye yöntemi :
    Shipping and handling
    To
    Service
    Estimated delivery*
    US $75.07
    Turkey
    UPS Worldwide ExpeditedSM
    Varies for items shipped from an international location
    Seller ships within 1 day after receiving cleared payment .
    US $81.08
    Turkey
    UPS Worldwide ExpressSM
    Varies for items shipped from an international location
    Seller ships within 1 day after receiving cleared payment .

yada
    NEW HUMMINBIRD 718 FISHFINDER W/TM TRANSDUCER, 407380-1
    199$

http://cgi.ebay.com/HUMMINBIRD-718-...ultDomain_0&hash=item35b1aefc71#ht_3433wt_906

Nakliye Yöntemi :
    US $63.10
    Turkey
    USPS Priority Mail InternationalTM

İkisinden birinin siparişini vereceğim.
    En sağlıklı nakliye yöntemi hangisidir?

14. ozan

ozan Ozan

Tarcan 83/200 tatlı ve akıntılı su (nehir göl) içindir. DENİZ için bakman gereken transducer 50/200 OLAN OLMALI

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Amman ha.

İyiki yazmışsın Ozan.

Hemen 50/200 bakayım.

Az kalsın alıp hata yapacaktım.

Kullanacağım yer
    6 metre tekne altında
    8 metre - 50 metre arası deniz dibi.

Uyarı için sağol.

16. ozan

ozan Ozan

lowrance işini fazlasıyla görür. keşke bizimde derinlikler öyle olsa 400-500 m dedinmi fiyat değişiyor. onu görmek için 1000 m görecek bişey lazım :(

17. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Balık bulucular elektronik cihaz olduğu için gümrüğe takılma riski büyük. ayrıca belli bir frekans grubunda sinyalle çalıştığı için gümrükten çekme aşamasında ekstra zorluklar çıkabilir. Sonar veya radar olarak değerlendirirlerse BTK dan rapor alman falan gerekebilir. Minimum gümrükçü ve dosya masraflarının da 200-300TL yı bulduğunu söylemeliyim.

18. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Ozan ;
    "lowrance işini fazlasıyla görür" dediğin yukarıda linkini verdiğim model dimi?
    LOWRANCE MARK-5X PRO FISHFINDER MONO 83/200 KHZ T/M

83/200Khz. problem olmaz herhalde.

.

19. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Yekta merhaba

Özllikle GPS olmayan modelden seçtim.
    Sanırım bir sıkıntı çıkmaz.

olmadı : Amatör Balıkçı kartımı gösterir , iki kilo balık sözü veririm :eek:

20. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Emeğinize sağlık

Caner Bey Merhaba;

Merakla en başından sonuna bu konuyu okudum. Merak ettiğim bu konuda eksiksiz bilgi edindim. İnanılmaz bir sabır ve özveri ile gelen tüm soruları cevaplamışsınız. Emeğinize sağlık. Herkes adına Allah razı olsun.

Hep uzak durduğum bu konuda bu forumu okuduktan sonra karar verdim: İlk etapta bende bir deneme alışverişi yapacağım.

Çok teşekkürler