Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Ebayde feedbacki %100 ve işlem sayısı 500 veya 1000+++ olan satıcılar için diyeceklerim bunların hepsine güvenmeyin çünkü birçok dolandırıcı ve çinli başta olmak üzere böyle ebay hesaplarını paralı olarak satın alıyorlarki alıcılar şüphelenmesin rahatca dolandırabilelim diye...... siz daima tetikte olun şansa bırakmayın usa güvenilir satıcı felan eskidendi şimdi işler çok farklı yürüyor..... gerekirse aynı ürünü aynı satıcıdan almış birkaç kişiye mesaj atarak sorup bilgi alın ve ondan sonra satın alma yapın..... böyle daha güvenli.....

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    ben cepten yazana kadar sen cevaplamışsın :)

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    my item hasn't arrived yet. Bu başlıktanmı yapmalıyım itirazı?

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yeni başıma gelen bir olayı yazayım:
    Arkadaşlarla 2 paket power pro örgü aldık. USPS Priority Mail Flat Rate Envelope ile gönderildi.
    Ürünler 15 günde elime geçmeyince satıcıya durumu bildirdim 2 gün cevap gelmemesi üzerine dispute açtım. Satıcı biraz daha bekleyin dedi, bekledik.
    30 gün geçti sipariş hala gelmedi. Satıcı konuyu ebayin kararına bıraktı. Ebayin sitesinde dispute 72 saat içinde çözülür demesine rağmen 10 günde çözülmedi. Yani ne satıcı ne ebay hiç yardım etmedi. Bende son çare olarak negatif yorumda bulundum satıcıya. Bunun üzerine satıcımız yorumumu pozitife çevirmem karşılığında ürünün bedelini iade edeceğini bildirdi. Kabul ettim, dispute ü kapattım, iadeyi aldım, yorumu düzelttim.
    Bu konuda benim tavsiyem şudur: Bir ürün alırken en az %99,5 un üzerinde olumlu görüşe sahip satıcılardan alın. Ve kayıtlı postayı tercih edin. Aldığım satıcının yorumları %100 olmasa benim negatif yorumumla pek ilgilenmezdi.

Son düzenleme: 30 Mart 2011
  5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
  6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın Birol ama satıcıya disputeye cevap vermesi için 10 gün süre veriliyor yaklaşık satıcı ne zaman cevap verirse o zaman savunma veya karar durumu sana geçiyor.... bu süreyi satıcılar art niyetli uzatıp zaman kazanmak için cevap yazmayabiliyorlar....

hele öyle kurnazlar varki seni disputede haksız çıkarmak için ingilizce değilde kendi dilinde mesela almanca, italyanca fransızca felan konuşanlar bile gördüm... devir dolandırıcıların devri olmuş... hele çinliler ebaye kurtuluş gözüyle bakıyorlar... dikkatli olmak lazım.... şüpheci yaklaşmak kurtarıcımız oluyor bazen....

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet... itirazı 30 gün geçmiş ürün için yapıyorsun değil mi? ebay üzerindende paypal üzerindende olur ama ebay üzerinden yapmak daha iyi çünkü öteki türlü paypal sen para yolladında bişey istemişsin gibi oluyor...

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bende satıcı 7 gün içinde cevap verdi, hatta kendisi ebayin karar vermesi için escalate yaptı lakin ebay 10 gün escalate de duran mal için karar veremedi. Belkide bir sistem hatası oldu. Ebayden hafiften soğumaya başladım ve artık bir ürün alırsam kesinlikle kayıtlı ve sigortalı posta ile alacağım..

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçmiş olsun bu arada ama ebayinde gözü komisyonlarda paypalda onların şirketi sen parayı geri çekersen komisyon alamayacak hem ebay hem paypaldan ayrı ayrı komisyon alıyor sistem... yorgunu yokuşa sürüyor bazen ama şimdilik en güvenilir sistem yinede.... keşke bizim GG deki gibi havuz hesap sistemi yapsalar.... paypaldakilerle uğraşıyorlar bunlada uğraşabilirler... gg de böyle bişey oldumu durdurun kardeşim para transferini şüphelerim var demen yeterli..... hemen el atıyorlar...

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sağol Caner. Evet iyi olurdu gg.deki gibi yapsalar ama ozamanda kayıtsız ucuz posta ile alanlar sürekli suistimal eder.

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Karaliste yapıp tek bir yorum altında toplayabilsek güzel olabilir.

Örnek:
    honestydealer2 : Kargo ulaşmadı
    ....... : .........

Bu arada bu satıcıdan son derece memnun olduğumuda belirtmeliyim. 4-5 defa alışveriş yaptım hepside max. 1 haftada geldi. Ve son derece güzel bir şekilde kargolanmıştı.

Son düzenleme: 31 Mart 2011
  12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şimdi yazdım. Bu arada ürünü 26 kişi almış :) İlk alan zekai de benim :) Birşey değil milleti gaza getirdik :p Ödedilermi bilmem ama :)

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aykut hocam kusuruma bakmayın lütfen mesajınızı yeni farkettim.... :(

Ebayde satış sayfasında priority ve express seçeneği varsa aksi belirtilmedikçe first classda vardır, satıcılar her servis için ayrı fiyat belirleyebildikleri gibi otomatik verilerlede çalışabiliyorlar......

Eğer siz ürün satın alma sayfasında priority seçtiyseniz fiyatı kaç olursa olsun onunla göndermek zorundadır kesinlikle yok sitesinden bakın gerçekte fiyatı öyle değil ben yanlışlık yapmışım gibi şeyler söz konusu bile olamaz böyle bişey yaparsa satıcı satışı tek taraflı iptal etme hakkınız vardır dispute açar şikayette bulunursunuz ve satıcı size priority ile yeni bi ürün yollar fist classla gelen sonraki ürünüde iade edip paranızı alırsınız böyle alternatifler olabilir satıcının insiyafi önemli tabi...

shipping için başka bir diyeceğim bazı satıcılar 15 dolarlık priority servisini 30 dolar... expresside 50 dolar gibi ayarlayıp kargo ücreti üzerinden bile kar ediyorlar.... bunada dikkat etmeyi unutmayın....

kısa ve özetle USPS ortalama sabit kargo ücretlerini yazıyorum bunlardan fazla ödemeyin....

_usps first class 9-12$
    _usps priority 15-21$
    _usps express 28-32$

İyi dilekleriniz için Allah razı olsun Aykut hocam... :) tüm kalbimle bende sizin için aynı temennilerde bulunarak, bu malzemelerle yapacağız balık avlarınızı şahsınıza özel sunumunuzla bizlere aktaracağız günleri sabırsızlıkla beklediğimi belirtmek isterim.... :)

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zaten ilk alanın feedbacke bakıyorlar.... :) işlem sayısıda tatmin ediyorsa hurrraaaaaaaaa :D bazıları ödüyor ve bekliyor... bazıları satın alıyor mesaj atıyor yanıt gelmezse olumsuz yorum verip çekiliyorlar...

16. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dün gece 30 günlük kargom ulaşmadı şeklinde bildirdim. Hemen kredi kartıma geri ödeme yapılmış. Satıcı için olumsuz yorum çok önemli sanırım bundan dolayıda hemen geri yapmış ödemeyi. Sabah okula geldiğimde kargomun geldiğini gördüm. 34.90 $ sanırım kredi kartıma geri yatmış. Eğer üründe herhangi bir problem yoksa tekrar ödeme yapacağım.

Aslında ödemeyi yapmasam aldığım shimano saros makine gelmediği takdirde git öbür çinlidenmi al derim bilmiyorum :pPPP

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Satıcının olumsuz yorumdan çok paypalın seni haklı bulmasından dolayı paypal ve ebay hesaplarının kalıcı kapatılacağını bildiği için birçoğu korkuyor.... :D

30 gün gelmeyen kargo biz dispute açacağımız zaman mı geleceği tutmuş... :) eee nasılsa çinlilerin hepsi birbirine benziyor.... ha buna ha bi başkasına gitmiş paralar ne önemi var.... :D :D ürüne bakarsınız bi aksilik yoksa gönderirsiniz artık ödemeyi alem dürüstlük görsün ;)

18. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet öyle yapıcam :)

19. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    gözün aydın mehmet güzel günlerde kullanman dileklerimle :)

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Göksel bey sizde kusuruma bakmayın......... :(

Kredi kartı ile alışveriş nerede yapacağınıza bağlı olarak güvenliği değişir... paypal güvenlidir ama başka bir alışveriş sitesinde kredi kartı bilgisi vermek güvenli değildir.... ebayden alışveriş için paypal kullanın zaten iki şirketinde sahibi aynı..... güven sorunu olmaz.... para çekilirken günlük kura göre hesaplanır... 124 dolarlık üründe gümrük sorunu olmaz... şimdiki kanuna göre 190 dolara kadar kargo dahil olmak şartıyla ürün getirtebilirsiniz... bu rakamın üzerine çıkmayın... :rolleyes: