Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    desene ceyhun ben günlerdir boşuna uğraştım :eek:

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Daha önce yazmıştım tekrar belirtmemde fayda var... yurtiçinde 600-1000TL arasındaki makineler yurtdışında buraya oranla daha hesaplıdır ama 100-200TL arasındaki ürünler kargo fiyatıda üstüne binince fazla bir fark kalmadığı için gerek yok... tükenmez kalemi yurtıdşından almak gibi düşünün... :) gerçi 10TL bile fark olsa yurtdışından alırım diyenler var orası herkesin kendi tercihi... bu sadece benim düşüncem... yurtdışı alışverişin kazancı yurtiçinde bulunmayan veya bulunan ama yurtdışına oranla çok pahalı olan ürünler içindir.... bu imkanı amacında kullanırsak daima biz kazanırız.... olaki yanılgıya düştük almış bulunduk artık.. tecrübe etmiş olursnuz buda fena değil :)

3. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    suan ürünü beklemekten baska yapacak bır sey varmı caner ?
    varsa bana ebaydan almış oldugun spinde kullanıcagım bir misina tavsiye edermisin ?

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Siz sorun bi bakalım tekrar haber almamış gibi hangi kargo şirketi ile yollayacaklarmış...

Hi...

Which shipping company is used to ship my order?

Also... estimated time of shipping with delivery information would be much appreciated.

Thanks in advance.

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şimdilik yok... normal tahmini zamanlara göre ulaşmasını bekleyeceğiz...

ebayden almaya değer tek kaliteli marka power pro dur... 5-7lb arası 300 yardalık örgüler alınabilir... açık artırma ile alınması çok daha ekonomik olur...

6. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yardımların için tekrar çok teşekkürler caner :)

7. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    ondan gedılde bnım ıstedıgım makın yurtdısında 120 cıvarında burdada 130 almaya deymez tabıkıde ucuz olanları vardır

8. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    isin sakasıydı :) bazı bölgelerde kargo parasıyla aynı fiyata geliyor evet amerikadan özellikle almak mantıklı değil pahalıya geliyo diger yerlede daha uygun ve kargosuda ucuz
    senin istediğin makine hangisi

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
  10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Satıcı bu ürünü göndermez bence:p
    10 kişi denemiş satın alıp ama ürün gelmeyince paralarını geri alacaklardır.

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet selam :) seninkide kumar oynamak gibi olmuş........ :D

Ürün sayfasında satıcının yazı yazarken kullandığı yazı tipi karakterinden satıcının amerikalı değil çinli olduğu görülüyor..... kendini güvenli satıcı göstermek için usa hesap açmış.... ürün sayfasında ürünün orjinal olduğunada değinilmemiş, satıcı kendini böylelikle garantiye almış olaki biri paypaldan itiraz açarsa satışa satıcı her türlü haklı çıkar.... ürünler tahminimce çinden postalanmış olacak çünkü 4 dolar kargo ücreti abd için olamaz bile.... orjinallik konusu ise şüpheli.... daha önce değinmiştim bu konuyada her distribütör ürünlerini farklı ülkelere farklı fiyatlardan ihraç ediyor..... malzeme kaliteside değişiyor tabi... her nasıl melezya malı bi makine japon kadar kaliteli üretilemiyorsa.... bu ürün ya sahte ya çalıntı yada distribütörün çin için ürettiği muadil bir saros...

hepsi bir kenara satıcı dolandırıcıda olabilir.... paypaldan paraları aldıktan sonra bozdurup ortadan kaybolacak :confused: maalesef böyle şeylerde oluyor ama erken davranıp dispute açarsanız paypal paralar kimin hesabına giderse gitsin geri alıyor..... ama bir şartla.... bu kişi somut bi ürün almışsa (kargolu ürün) başkasından paypal onu mağdur etmez bunun yerine sizi mağdur eder ve paypal size derki satıcı paraları alıp kaçtı.... paranızı kurtaramadık ne zaman gelirde paypalına para yüklerse o zaman biz otomatik el koyacak ve paranızı vereceğiz der... bekle işin yoksa satıcıda kerizdi gelip para yükleyecek o hesaba.... :D :D ama somut bi ürün almamışsa o paralarla, bozdursa bile farketmez çünkü paypalda bozduracak gene o paralar 100 tane kişinin hesabına gitsin fark etmez o paralara el koyulur ve size iade edilir....

12. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet riske girerek aldım ürünü. İlk başta ödememişdim. Ödemeyi sonradan yaptım. Satın alanlarda acemi olmayanlarda var. Siz olsanız alırmıydınız? Çinden aldığım bilgisayar parçası 30 gündür kargoda. 2. Mesajımı yazdım. 1.de kargo 30-40 gün sürer dedi. 30 gün oldu. Güvenirliğide 99.9, bayağıda satışı var. Bunla ilgili ne yapmalıyım?

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada satışın kapanmasına 6 gün var. Bu süre dolmadan satıcı ilanı veya hesabını kapatıp gidebilirmi. Çünkü 2 gün içinde kargoya verilir demiş. Olmadı şikayet açarım.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim kötü tecrübelerim çok olduğu için ben almazdım...... çünkü paramı kurtarsamda biliyorumki kaybedilen zamanı geri getiremeyeceğim 30 gün diyorsun mesela çok büyük zaman kaybı ben hiç bulaşmamayı yeğlerdim....

15 günün kalmış paypal disputesi için 30 günde gelmediyse hemen dipute aç paypaldan ve durumu özetle belirt.... fazla ayrıntıya girme.... ürün zaten ulaşırsa eline dispute kapatırsın sorun olmaz.... güvenirliğe pek inanmayın... çinliler sipariş edilen günde 50 ürün varsa yarısını göndermiyorlar... alıcıların çoğu unutuyor aldığı ürünü veya böyle 15 gün bekleyin, 40 gün bekleyin gibi oyalayıp dispute süresini geçirttikten sonra hak iddia edemeyeceğinizden paranın üzerine yatıyorlar.... ;)

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğer soru için satıcı dilediği zaman hesabı kapatıp kaçabilir... sana bu konuda şöyle bi önerim olacak mehmet.... satıcı takip no yollamadıysa 7 gün sonra dispute aç ve ürün sana ulaşmadan disputeyi kapatma... 7 günde dürüst kişi kargolamayı çoktan yapar.... dispute süresi 2 haftadır.... 7+14=21 gün çinden gelecek ürün için fazlasıyla yeterli... ürün gelmezse en azından paranı kurtarmış olursun.. gelirsede disputeyi kapatır ve paranın satıcıda kalmasını sağlamış olursun... ;) eğer takip no yolladıysa doğruluğunu kontrol et 15 güne kadar ürün ulaşmazsa hemen dispute aç ;) ürünün ulaşmadığını belirt kısaca ve bekle..

16. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada satışın kapanmasına 6 gün var. Bu süre dolmadan satıcı ilanı veya hesabını kapatıp gidebilirmi. Çünkü 2 gün içinde kargoya verilir demiş. Olmadı şikayet açarım.

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    şu an cep telefonundan giriyorum. Eve geçince hemen açıcam. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Amazon nasıl? Ürün almaya değermi?

18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=805914&postcount=205

burada yanıt yazmıştım :)

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Amazon güzel ben yazılım ürünleri alıyorum oradan balık malzemelesi için hiç alışveriş yapmadım.......... ama hesaplı bulunursa alınabilir tabiki... internetteki en sağlam alışveriş sitesidir....

20. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram