Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.40
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Merhaba,

Artık yeniyıl bayram seyran yok, her zaman 150€ :)

2. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    ben 3 senedir ebay üzerinden alışveriş yapıyorum benim acı tecrübelerimden yola çıkarak edindiğim; bizdeki gümrük uygulamalarının malesef keyfii olduğu, ptt nin dış hatlar servisinin ellerine ulaşan bir malı bilerek veya bilmeyerek alıkoyabileceği ve avustralya dan uzak durulması gerektiğidir. ben son 1.5 senedir asya ülkeleri dışında yapmıyorum alışveriş. özellikle tavsiye edebileceğim bir satıcı var o da http://stores.ebay.com/GamaPro88-Store budur. şimdiye kadar hiçbir ürünüm takılmadı ve en geç 2 hafta içinde elime ulaştı. ayrıca bir konuya da değinmeden edemeyeceğim. yönetmeliklerde 150 euro üzeri gümrük bedeli tahsil edilir demesine rağmen ürün bedeli + kargo 86 dolar tutan baitcasting makaraya 30 tl ek bedel ödedim ve 92 dolar tutan shakespeare kamış makara setine 42 tl ek bedel ödemek zorunda kaldım. geçen sene de takipli iki kargom elime ulaşmadı satıcıyla papaz oldum ama onun gönderdiğine eminim. zaten bakın birçok üründe Türkiye ye göndermiyor satıcılar. trinidat tobaccco bile var Turkey yok. üzücü .......

Son düzenleme: 19 Ocak 2011
  3. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    mesela bakın bu satıcı bu ürünü Türkiye'ye göndermiyorum diyor.(http://cgi.ebay.com/2-1-5oz-Berkley-Gulp-Maggots-Fishing-Lures-FLUO-ORANGE-/250750968664?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a61ec2358#ht_3835wt_754 )
    gönderdiği ülkelere bakalım:

Shipping and handling
    Item location: The Bluegrass State, United States
    Shipping to: N. and S. America, Europe, Australia
    Excludes: Africa, Argentina, Colombia, Brunei Darussalam, Cambodia, Indonesia, Laos, Macau, Vietnam, Aruba, Martinique, Trinidad and Tobago, Bahrain, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Oman, Qatar, Saudi Arabia, United Arab Emirates, Yemen, Mexico, Russian Federation, Bosnia and Herzegovina, Italy, Malta, Romania, Afghanistan, Armenia, Azerbaijan Republic, Bangladesh, Bhutan, China, Georgia, India, Kazakhstan, Korea, South, Kyrgyzstan, Maldives, Mongolia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan

sizi bilmem ama benim için üzücü bir durum sebep ne olursa olsun.

4. ozgur77

ozgur77 Özgür

Merhaba Arkadaşlar,

Böyle bir forum başlığı bulduğum için çok mutlu oldum. Umarım aradığım soruya bir yanıt bulabilirim. Benim sorum Avrupa ülkeleri arasındaki kargo ve gümrük durumuyla ilgili. İngiltere menşeili bir internet sitesinden yaklaşık 1000 £ tutarında bir DSLR fotoğraf makinesi alışverişi yapacağım. Bu ürünün Türkiye'ye gönderilmesini istediğimde gümrüğe takılacağı kesin. Ancak benim Hollanda'da bir arkadaşım var ve birkaç haftaya kadar Türkiye'ye gelecek. Şimdi ben bu alışverişi arkadaş vasıtasıyla yapsam, yani ürün İngiltere'den Hollanda'ya onun adına kargolansa, Hollanda gümrüğünde bir sorunla karşılaşılacak mıdır? Yani AB üyeleri arasındaki nakliye işlemleri de vatandaşları gibi serbest biçimde dolaşabiliyor mu yoksa gümrükte tek tek kontrol edilip herhangi bir işleme ya da ek vergiye tabii tutuluyor mu? Bu konuda nerden kesin bir bilgi edinebilirim? Eğer bilen ya da bir önerisi olan bir arkadaş varsa çok memnun olacağım.

Bu arada alışveriş sitesi ile yazıştım, gördüğüm tutarın ürünün son fiyatı olup olmadığını, bu fiyata vergi eklenip eklenmeyeceğini bir de Hollanda'ya gönderim yapıp yapmadıklarını sordum. Onlar da ürünün son fiyatı olduğunu, Hollanda'ya gönderim yaptıklarını ve ürünü 3 iş günü içerisinde tercihe bağlı olarak Fedex, DHL ya da Royal Mail ile kargoya teslim ettiklerini belirttiler. Ama tabii Hollanda gümrüğünde herhangi bir ek işleme tabii olup olmayacağına dair onlardan bir bilgi ya da garanti almam beklenemez..

Bu arada son olarak bir alışveriş sitesinin güvenliği konusunda nasıl bilgi edinebilirim. Alışveriş sitesinin ve almak istediğim ürünün linki aşağıda. Bu konuda fikri olan arkadaşlar belirtirse de çok sevineceğim. Yanıtlarınızı görebilmek umuduyla, çok teşekkürler..

http://www.best-technologies4you.com/Digital-Cameras/Digital-SLR-s/Canon-EOS-5D-MK-II-Body-Only

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

onur

hani her sene yeniden hesaplarlar ve rakkamı arttırırlar ya.

o bakımdan sordum.

.

Yani son durum hala 150 € mu?

6. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Merhaba,

Özür dilerim yanlış anlamışım. Son durumda sınır hala 150€ bir değişiklik yok.

7. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Merhaba,

Bir sorun olacağını zannetmiyorum %99 direk arkadaşınıza ulaşacaktır. Aynı durumu bir arkadaş yaşamış aldığı cevaplara göre bir sorun yaşamazsınız.

http://www.gumrukforum.com/yolcu-is...a/2199-avrupa-birligi-ulkeri-arasi-posta.html

8. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    haklısınız..öncelerde bende çok takıldım bu konuya...
    ve birkaç satıcı ile papaz oldum...ancak arkasına sığındıkları nokta özellikle amerika posta servislerinin kamış boyları sebebi ile ülkemize gönderim yapmaması olduğunu belirttiler..
    bu cevabı yedim mi pek yedim sayılmaz ama gerçekten beni de üzen ve benim de takıldığım bir konudur kongo cumhuriyetine giden bir posta neden ülkemize gelemez diye...

9. spes35

spes35 Asım Encü

Caner Bey,

Öncelikle yapmış olduğunuz derleme ve verdiğiniz bilgiler için binlerce teşekkürler. Uzun zamandır Humminbird 570 DI balık bulucu almak istiyorum. Fakat Türkiyede mevcut değil. Fiyat 300 $ + masraflarla 350 $ ı buluyor. Gümrüğe takılmadan gelirse ne ala. Ama takılırsa tahminen ne kadar öderim. Bu ürünü almak için önereceğiniz bir satıcı varmı?

Şimdiden teşekkür ederim.

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Asım bey ben teşekkür ederim devamı fazlasıyla gelecek emin olun....... 300-350$ gibi rakamlar gümrüğe takılır, bunun kesin net rakamı ithalat ve ticari sayılırsa en az 300TL + %20 toplam fiyattan vergi ile sonuçlanır.............şu gerçekki tek adet ve hobi amaçlı ürünlere hitap ettiği için gümrükte fazla sıkıntı çıkarmazlar, siz yinede 100 euro kargo dahil olacak şekilde ayarlamaya çalışınız, ikinci el de bakabilirsiniz.. ikinci ellerde gümrük ve vergi sorunu yoktur, kutusuz refurbished ürünlerde vergiye ve gümrüğe tabii değildir.. bu kadar tüyo yeter mi acep :D :D

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Özel mesajların çoğunu cevapladım ama hala var lütfen siz dostlardan ricam anlayış ve sabır göstermenizdir, hepsini yanıtlayacağım o zamana dek beklememeniz için kutuyu kapattım buraya sorularınızı yöneltmeye devam edebilirsiniz zevkle yanıtlamaya devam edeceğim.

12. modena

modena

tamam o zaman...

neredesin sen bunca zamandır...:D :D :D

13. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
  14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://www.youtube.com/watch?v=9i2thVEXZoQ

Sürekli bunu dinliyordum abi :D :D

Ümit bey selam bu ürünün Türkiyeye gönderimi yok... başka bir satıcıdan link koyarsanız yardımcı olalım.

Diğer sorunuza gelince, usps first class takip no olmaz, usps priority ve expresste takip nolar mevcuttur.

15. modena

modena

imzandan belli durum...Allah acil şifalar versin...:D :D :D

16. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    :confused: Durum vahim demek ki.

17. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ümit bey bu üründe kargo ücretsiz denmiş, alırsanız takip nosuz ekstra kargo ücreti ödemeden adresinize gelir.... paket eve gelene kadar takip edemezsiniz eğer sabırsız biriyseniz satıcı ems veya takip noluda gönderim yaparım demiş ama ücret biniyor tabi.... bu üründe 8-9 dolarlık bir kargo ücreti eklenmiş siz eğer takip nolu yollasın diyorsanız make offer butonuna basarak açılacak kutuda ship via ems with tracking number or air mail with tracking number if you accept my offer, otherwise you can decline my offer yazıp, ücret teklifi kısmına da 58$ yazıp gönderin..... 10$ bu servis isteği için makuldür.... daha fazlası uçurum ve zarara gireceğinden gereksizdir, takipnosuz alın daha iyi... en geç 20 günde ulaşması lazım size... satıcı bir sorun olursa hallederiz yazmış zaten kaldı ki 45 gün paypalda itiraz hakkınız var her halükarda....

19. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    senin üstadlığın doğrultusunda ilk siparişe bismillah diyelim gitsin :)) hadi hayırlısı yardımların için çok teşekkürler.

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hayırlı olsun şimdiden kazasız belasız inşallah :D

Bir sorun yaşarsanız yazmanız yeterli...... :)