Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    dediğim gibi malzeme ucuz bir gözlüktü dolayısıyla kayıtlı posta ile gönderilmedi. Satıcı bu konuda bana cevap da yazdı. Takipli posta ile gönderemeyeceğini belirtmişti. Eğer kaybolmadıysa geç de olsa ulaşabilir diye düşünüyorum. Amerikadan gelecek araya Bayram falan girdi. Bir ihtimal postadadır. Peki bunu sorabileceğim bir yer var mı?
    v824 ü kayda aldım.

2. Sharke

Sharke

mrb

Merhablar öncelikle ellerine sağlık abicim gercekten cok yararlı bilgiler vermişsin çok yararlı bı konu...
    Öğrenmek istediğim aranıza bilgisayar parçası alma tecrübesi yaşayan varmı çünkü böyle birşeye kalkışacağım yardımlarınızı bekliyorum...

3. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Düper bir konu olmuş

Bence bu konu sitemizde ayrı bir başlık altında müstakil olarak açık kalmalı paylaşımlar olmalı.
    Ebay dan bende birçok ürün aldım , uzaktan kumandalı helkopter, akvaryum balıkları için kitaplar , finch kitapları , biçok defa çocuklarım için orjinal LEGO bu çok önemli özellikle 2. el olanları 5 de bir 6 da bir fiyatına kapınıza geliyor kargo dahil , fotograf makinam için sony w5 sualtı aparatı ki bu sıfır üründü Teknosada 70 TL fiyatı vardı 20 TL bile tutmadı bizimki
    Yani konu çok iyi olmuş ellerinize sağlık bence herkes faydalanmalı , insan işin içine girince bugüne kadar bizi kerizlemişler diye düşünüyor.
    Faydalaı bilgiler için sağolun.

4. lordpozzo

lordpozzo yusuf

usps lütfen yardım

kardeşim usps ile bi kargom gelcekti kargo numaram var ama hala ürünüm gelmedi satıcı ile temas kurAmıyorum artık. paypal ile ödeme yaptım dispute açtım ama paypal adamı haklı gördü iade etmedi paramı. kaldım ortada . kargo numaram
    CJ003762678US. TÜRKİYEDE SORMADIGIM YER KALMADI ÜRÜN YOK TÜRKİYEYE GİRMEMİŞ 30-07 DE ORADAN ÇIKMIŞ OLDU 2 AY
    SİZ NE ÖNERİRSİNİZ.

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Hoşgeldiniz.

30 Temmuzda paketiniz çıkış yapmış ABD'den.

İlgili kod, priority mail'e ait ve kayıtlı posta... en geç 25 gün içinde size ulaşmış olması gerekiyordu.

Ayrıca ürün Türkiye'ye girmiş gözükmüyor fakat, sağolsun bizim memurlarımız iş güzarlık yapıp mal gümrüklü diye paketi PİM'e sokmadan ve bilgisayara işlemeden gümrüğe sevk edebiliyor. Aslında böyle bir durumda eve kağıt gönderiyorlar ama her türlü ihtimali değerlendirerek, Topkapı gümrüğünü telefonla aramanızı ve paketinizi sordurmanızı tavsiye ederim.

Çünkü bu paketin kaybolma ihtimali %20 gibi birşey yani düşük ihtimal.

Birşey daha yazayım, satıcıya dispute açmanız kötü olmuş...

Önce paketin akıbetine göre araştırma tamamlandıktan sonra, satıcıyla irtibata geçip paket kaybolmuşsa, kendisi USPS'nden hak iddia edip, parasını teslim alabiliyor. Bu durumda sizede iade yapacaktı.

Ancak, ürün gümrükte kalmışsa bu durumda Paypal satıcıyı haklı bulacaktır.

Ama, ürün gümrükte kalmamışsa ve kaybolmuşsa veya size bir şekilde ulaşmamışsa Paypal sizi haklı bulması gerekir.

Eğer böyle olmuşsa ve siz haksız duruma düşmüşseniz, kendinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz ve satıcı ürün gümrükte kalmış diyip, "ben ürünü yolladım, bakın buda USPS irsaliyem" diye dosya yüklediyse, iş işten geçmiş demektir.

Keşke olayın başından buraya yazsaydınız çözerdik herşeyi, haksız duruma düşmemiş olurdunuz.

Şu durumda yapabileceğiniz pek birşey yok gibi, çünkü satıcıya dispute açtığınız için muhtemelen kara listeye almıştır sizi, iletişimden kaçacaktır.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Abi senin mesajı atlamışım. Evet aynen dediğin gibi, 2,5 ay sonrada ulaşan biliyorum ben o yüzden kayıtsız postalarda sabırlı olmakta fayda var. Ama şöylede bişey var, posta kayıtsızda olsa barkod numarası mutlaka olması lazım... yani paketle yollandıysa... mektup şeklinde geliyorsa orası farklı.. bunu satıcıdan temin edin bence. Mesela USPS servisinin kayıtsız posta barkodu LJ ile başlar, takip edilemez ama ülkeye girişte bu barkod bilgisayara işlenir, yurtiçi takibi yapabiliyorsunuz.0212 565 14 00 bu numaradan paketinizi sordurun, barkod numarası yoksa elinizde isim soyisim şeklindede sorgulama yaptırabiliyorsunuz.

7. muratcantona

muratcantona Muratcan Karabıyık

Arkadaslar yurtdısı alısverıslerde bende yardımcı olabılırım abımızınde ısı azalmıs olur

8. DEEPPURPLE

DEEPPURPLE GÖKSEL

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT
    Favori Makine:
    DAİWA SALTİGA SURF
    En İyi Avı:
    500 GR EŞKİNA
    caner kardeş merhaba yurtdışı alışverişle ilgili sorulara cevap verebileceğiniyazdığından dolayı şunu sormak istiyorum.ebaydan bi makine almak istiyorum fiatı 124 dolar. kredi kartı ile alışveriş güvenlimi.birde parayı hesaptan nasıl çekiyorlar.yani bizim TL olduğu için günkü kurdanmı hesaplayıp çekiyorlar.bide 124 dolarlık ürünün gümrüğü oluyormu.yerli sitelerden yıllardır alışveriş yaptım ama yurtdışı problem olurmu.teşekkür.

9. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Mrhb,,
    Caner bey sonunda hayalimdeki shimonoyu açık artırmada dün gece amerikadan 02:00 sıralarında aldım , paypaldan ödeme yaptım göndericiye ebay ve hotmailden yazdım bana dönüş yapmadı. ancak gönderimle ilgili bir gelişme yok şuan için,
    ne yapmalıyım,, ürün linki de aşağıdadadır,
    beni bilgilendirirseniz sevinirim..

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....265282&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_500wt_1156

herşey için şimdiden teşekürler...

10. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...

Merhabalar Yakup

Anladığım kadarı ile açık arttırma Amerikaya göre öğleden sonra saatlerinde bitmiş ve satıcı girmemiş ise onlar bizden tahmini 7 saat geride olduklarından şuan yeni sabah oluyor. kısa süre içinde cevaplıyacaktır mesajlarını diye düşünüyorum ;)

11. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende düşündüm onu yinede panik oldum :) doğrusu bakalım herhangi bir gelişme olursa burdan sizlere bidiririm..

ilginize teşekür ederim ayrıca

Note:
    hesabı kontrol ettim gönderici ürünü gönderceğin belirtmiş mesajında nasıl sevindim anlatamam:)) makiana geldiği zaman daha çok sevincem tabii...

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  12. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    bende şöyle birşey merak ediyorum her ne kadar öncesinde kredi kartım ile paypala yatırıp alışveriş yapmış olsam da kredi kartlarımı iptal ettirdiğim için paypala para yatıramayacağımı düşünüyordum.

Burada Caner arkadaşımızın belirttiği sanal kart ile paypala para yatırabilme konusunda bilgisi olan kullanan varmı? varsa biraz bilgi almak isterim. iş bankası kullanıyorum ağırlıklı olarak.

13. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.40
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Sanal kart

Kullandığım bankalardan İş bankasında ve Akbankta sanal kart var ama normal bir kredi kartınızın olması gerekiyor çünkü bu bankalarda sanal kart oluşturup limit aktarmak istediğinizde ana kredi kartından limit düşüyor. Garanti haricinde hepsindede durum böyle sanıyorum.

Garanti bankasında internet üzerinden normal kredi kartınız olmasada sanal kredi kartı oluşturabiliyorsunuz. İnternet şubesi kullanıyorsanız hemen oluşturabilirsiniz burada resimli olarak anlatılmış.

14. sametmerdioglu

sametmerdioglu samet

tesekkurler cok guzel bi paylasim

15. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sonunda :)

Benim shimano sahara 300FD Amerikdan sonunda geldi, ancak kafama takıla n bir nokta var,makinanın kamış ayağında '''malezya ''' yazmakta, ürünün kalitesini etkilermi bilgisi olan varmı..

16. onuremre

onuremre Onur Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.40
    Favori Makine:
    Shimano stradic 4000
    Hayırlı olsun yeni makineniz. Benimkinde malezya malı kalite farkı olacağını sanmıyorum üretim yeri Malezya sadece, kaliteyi yine japon mühendisler denetliyor.

17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    melezya yazmasından doğal bişey yok çünkü avrupa pazarına üretilenlerin hepsinde o yazar.

japonlar ayrı.. modelleride ayrı zaten.. avrupa pazarına satılmazlar ama kalitelerine diyecek yok tabiki.... parasınada :D

hayırlı olsun :)

18. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

rahatlatınız beni:) ohh !!

ilginize teşekür ederim çok sağolun,,

saygılar...

19. ceranımoo_ist

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Caner bey teşekürün en büyüğünü siz hakketiniz siz olmasaydınız inanın bu alış veriş gerçekleşmezdi doğrusu , yurtdışından alışveriş konusunda yapmış olduğunuz derleme olamsaydı 200-300 bayılacaktık :)) ama bana postayala birlikte 63 dolara mal oldu...

Caner bey alkışlar size...

Saygılarımla...

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rica ederim paylaşmak güzel :)

Faydalı olduğunu görmek daha da mutluluk veriyor.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, bu ekipmanla yapacağınız avların raporlarını bekliyoruz :)