Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Selam hoşgeldiniz

Evet kargo dahil 150 euro geçmeyecek.

Hızlı olsun derseniz DHL de kullanabilirsiniz ama pahalıya gelir en az x3 tutar ekstra.

Adet olarak sınırı, elektronikte aynısından iki adet olursa risk almış olursunuz. Tavsiyem tek tek yollatın ama kendi adresinize değil, arkadaşlarınızın adreslerine. Ödemeyi siz paypaldan çıkarın, satıcıylada önceden görüşün şu adreslere yollanacak diye.

Eğer adresler farklı şehirlerdeyse, hepsini tek seferde sipariş verip, farklı adreslere yollatabilirsiniz....

Amaaaaa; aynı şehirdeki adreslerse, gümrükte aynı yer olacağından, bir den fazla aynı cihazın, aynı gün farklı adreslere gidiyor olması sıkıntı yaratabilir... yasal olarak yaratmaz ama gümrük komisyoncusu açısından böyle düşünemeyiz. Bu yüzden her paket için en az araya 5 gün koyun ki dikkat çekmesin.

Bunun dışında aylık veya yıllık diye bir şey yok. Mevzuata uyduğunuz sürece dilediğiniz kadar getirtebilirsiniz.

Telefon getirtmek yasak, fark edildiği an geldiği ülkeye geri gönderiliyor.

Siz şanslıymışsınız, sanırım ipod falan zannettiler yoksa hayatta geçmezdi.

Sonradan gümrük vergisi vs gibi şeyler olamaz, mal geçtiyse geçmiştir, bunun sonrası diye bir şey söz konusu bile olamaz, içiniz rahat olsun.

Ancak telefonu kayıt altına alamayacağınız için sahte imei ile kullanmak durumundasınız. Ama 3 ay içinde yurtdışından gelmiş birini bulursanız, pasaportuna işleterek yasal olarak kayıt altına alabilirsiniz, böylece telefon kapanmaz.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
  3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
  4. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Caner Abi, daha yeni dikkatimi çekti ama olsun. Çok güzel bi başlık açıp altını iyi doldurmuşsun ve de sürekli takiptesin. Yaklaşık yarım saattir elimde telefon yattığım yerden, bir kelimesini bile kaçırmadan 10 sayfanın da hepsini okudum. Kafamda ki bu işle alakalı pazılın resmi tamamen belli oldu, bide sorcağım 3-5 parça kaldı. Onlarıda sorayım.
    - Ben başlangıç içln hemde bazı ihtiyaçlarımı karşılamak için Rapala nın Xrap modelinden 10 tane farklı renklerde 6 ve 10 cm boylarında sahtelerinden almak istiyorum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla tıpa tıp aynısından 3 taneyi geçmicek şekilde alırsam sorun olmaz.
    -Bir diğer sorum; ben ödeme için gerektiğinde paypal kullanıyordum, ama artık kredi kartı kullanmayan biri olarak, vadeslz hesabımdan paypal hesabıma para ekleme durumu nasıl oluyor. (benim bildiğim, banka hesabından paypal hesabına para ekleme daha aktif deil)
    -Son soru olarak da, aynı satıcının farklı ilanlarından diyelim 3-5 tane alışverik yaptım. Bu adam eğer sorunlu deilse bu siparişleri hep birleştirir değilmi. Bide ebaydaki satıcıların alıcıların isteklerini yerine getirmeda zorluk çıkarma gibi bi durumu oluyomu.
    Cevaplarınızı dörtgözle bekliyorum. Saygılar...

5. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Barış....

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, teşekkür ederim.

3 adet aynısından olmayınca doğru sorun olmaz ama şu var, adet miktarı yükselince risk artar.. yani aynı olmasa bile 10 adet gelmesi sorun yaratabilir...... ha yaratırsa da ne olur, çok bişey olmaz ürün başına taş çatlasın 1-2 dolar fazla ödersin...

Sana tavsiyem eğer böyle 10 adet tek seferde alacaksan, satıcıya mutlak suretle paketin üzerine şunu yazdır; "hatıra maket balık koleksiyonu". ;)

Vadesiz hesaptan paypala yükleme yapamıyorsun dediğin gibi ülkemizde hala geçerli değil, bu yüzden; vadesiz hesabına sanal kart iliştiriyorsun ve onu paypala ekliyorsun, sanal kartına vadesiz hesaptan yükleme yapıyorsun ve paypaldan kullanıyorsun.

Satıcılar aksini belirtmedikçe hep birleştirir, ancak bir pakete sığmayacak kadar çok mal olursa ayırır mecburen.. ama rapalaları soruyorsan illaki tek pakette gelecekler ondan emin ol. Paketleri birleştirmemesi senin yararına olur, keşke öyle bir şey yapsa, gümrükten azar azar geçeceği için mallar dikkatte çekmez ama böyle bişey yaparsa kargo masrafları ilanda yazılandan daha fazla olacağından ihtimal yok.

Alıcılar ebay ve paypalın gözünde hep haklıdırlar, satıcılar ilanda yazdıkları herşeyi yerine getirmek zorundadır, sonuçta hiç bir satıcı profiline olumsuz yorum bırakılmasını istememekle birlikte, olası bir sorunda da alıcının parayı paypaldan geri çekebileceğini bilir ve mallarında alıcıya kalabilme ihtimali olduğundan yüzde doksanı sorun çıkarmaz ama satın almadan önce bunların hepsini konuşmalısın, çünkü satıcı sadece ilanda yazdıklarından sorumludur, diğer istekler özeldir ve satıcının işine gelirse yapar, aksi takdirde yapma zorunluluğu olmadığı gibi ebayın gözünse sen haklıyken, haksız duruma düşersin.

6. ruby

ruby ihsan uçar

ben daha ebay dan çok alışveriş yaptım hatta en son jigging için shimano makine aldım. şimdide balık bulucu almak istiyorum. fakat elektronik ürün olduğu için sence gümrüge takılırmı? teşekkürler.

7. YasliCocuk38

YasliCocuk38 MUHAMMED

Favori Kamış:
    DISCOVERY DYNAMIC 300
    Favori Makine:
    BASIC 40RD
    En İyi Avı:
    henüz yok :)
    Takılacağını sanmıyorum, %1 belki :D Zaten küçük bir alet sanırım o. 600gr civarındaymış.. Üzerine de 10USD vs yazarlar tamamdır ;) Bir de alacaksanız teklifle takip edin derim.

Şu an baktım normal Hemen Al fiyatları 41,60 USD den başlıyor. Ve şu an bi tane 33USD den teklifli ürün var. 6 saati var yaklaşık ;)

8. YasliCocuk38

YasliCocuk38 MUHAMMED

Favori Kamış:
    DISCOVERY DYNAMIC 300
    Favori Makine:
    BASIC 40RD
    En İyi Avı:
    henüz yok :)
    Takılmaz Rıfat abi inşallah.. Ben sürekli bişeyler alıyorum ufak şeylere hiç bakmıyorlar. Bir de takipsiz gönderirlerse hiç önemsemiyorlar. Takiplilerde de ağır ve büyük orjinal kutuda olursa gümrüğün dikkatini çekiyor :D

Ama şunu söyleyeyim abi (bence sizin için en önemlisi bu) Kayseri'nin gümrüğü biraz cins :D Açıp bakıyorlar bi çok şeye ve kayda geçiyor... Ayrıntılı bilgiyi burda vermeyeyim ama almayı düşünüyorsanı öm den görüşelim :D

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Usta yanıtı vermiş :D :D :D

10. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    ben daha önce kendim ve arkadaşlarım için toplam 3 tane getirttim fakat ayrı zamanlarda.. hiç bir sorun yaşamadım. Ürün değeri 190$ dı ben 100$ altında yazılması için satıcıya rica ettim o da 75$ yazmış sağolsun.. 3-4 hafta arası hepsi elime ulaştı..

11. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Gümrükte ebay servisi başlamış. Şüphelendikleri ürünlerin fiyatlarını ebay'dan kontrol ediyorlar. eğer ödediğiniz bedeli faturada düşük gösterdiyseniz burada gerçek değer ortaya çıkıyor ve onun üzerinden vergi vs ödüyorsunuz. 150-200$ ı aşan ürün sipariş ettiyseniz dikkatli olun derim.

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Böyle bişey varsa bu uygulamayı yurtdışından alışverişi alışkanlık haline getirenler içindir ki bizim memurlar pek meşgul olmayı sevmez, en saçma yöntemi bulmuşlar.

eBay bir açık artırma sitesi, adam aynı malı ucuza açık artırmada kapattıysa ne olacak peki?

Adam almış ingiltereden daha ucuz, ebayda bi bakacaklar abd şubesinden fiyat uçmuş...

Ya da bakacaklar ebayda aha 200 dolar tek fiyat... ama adam açık artırmada 120 dolara faln kapatmış.. veya daha az...

Ayrıca bu uygulama yine varsa, şahıs adıyla gönderilen hiç bir mala dokunamazlar, ebay vs. hikaye kalır, çünkü kanunen hiç bir yasal dayanağı yok... böyle bir şeyle karşılaşan arkadaşlar haklarını arasınlar, gerekirse şikayet dilekçesi hazırlayıp, gümrük müşteşarlığına işlemi yapan memur hakkında şikayette bulunsunlar... böyle paranoyalarla kendilerini ezdirmesinler.

İnşallah bana denk gelir böyle birşey çok isterim şahsen.

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu bahsettiğim şeyler anormal derecede düşük gösterilenler için. Mesela adam almış 1000$ lık laptop faturaya 100$ yazdırmış. Onu yemiyorlar işte. Konumuz olta malzemeleri için bir sıkıntı olacağını sanmam. Ama radar ve balıkbulucu gibi elektronik bir ürünse bilmiyorum. Bir de bazı kablosuz cihazlar çalışma frekanslarının insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasaklı ürün sınıfına alınmış, diye duydum.

14. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    benim bildiğim paketler Türkiyeye girdiğinde İstanbul da gümrükte açılıp bakılıyor. Onuda dedikleri gibi her pakette yapmıyorlar.

Ben Polonyadan dönerken kendime 2 kutu kargoladım 10 ar kilo malum kıyafetleri uçakta fazla bagaj ödememek için :)

Kutular bana geldiğinde açılmış yeniden bantlanmıştı. Sordum İstanbulda kontrol ediliyormuş. Büyük olmayan kutuları üzerlerine yazılan fiyatta çok değilse es geçiyorlar genellikle. Nede olsa bir sürü paket geliyor yurtdışından hepsini açıp bakacak olsalar çok gecikme olur!

15. 00sezzai

00sezzai rıdvan

Selam ben sony'nin sitesinden playstation 3 için ''Move'' almayı düşünüyorum. Fiyatı 99$ ilk defa yurt dışı alış verişi yapıyorum acaba gümrükte takılma ihtimali varmı, kargo vs. derken tahmilen ne kadar öderim.

16. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Move derken ne demek istediniz pek anlayamadım ama Movie ise anladığım getirtin bişey olmaz. Takılma ihtimali yok. ABD'den TR'ye kargo ücreti bu ürün için kayıtsız posta 12 dolar, kayıtlı posta 22 dolardan fazla tutmayacaktır.

17. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Abi muhteşemsin. Konuyu biraz inceledim, inanılmaz faydalı olduğu besbelli. İhtimal ki bir iki ay sonra bu konuda başını ağrıtırım:) Şimdilik sadece teşekkür etmek istedim; çok çok sağol.

18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne demek Aykut, her zaman beklerim :) yardımlaşmak için açılmış bir konu zaten, sıkılmadan dilediğini sorabilirsin.

Ben de forumumuzda bizlere yaşattığın keyifli avların için kendi adıma teşekkür ederim.

İyi ki varsınız.

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    ben deneme amaçlı bir güneş gözlüğü sipariş ettim ebay'den ama 1 ay oldu daha ne gelen var ne giden. Sanırım bizim gözlük postada kayboldu !. Neyse ki çok para vermemiştim. Olta malzemesi alır mıyım bilmiyorum.

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi selam

Kayıtsız posta ile yollattıysan bizim posta gümrüğünde maalesef kaybolabiliyor. Yüzde 30 da olsa böyle bir ihtimal var.

Kayıtlı posta + sigorta varsa, kaybolsa bile hak arayabildiğinizden bir kaybınız olmaz. (sigorta ücreti 2 dolar)

Eğer satın alma işlemini yaptığınız satıcı müşterisine önem veren biriyse ne olursa olsun size ödemiş olduğunuz parayı iade yapacaktır.

Ancak şunuda belirtmekte fayda var, ABD veya Çin den gönderilen kayıtsız postalar 2 ay sonrada ulaşabiliyor, var böyle durumlar. Nedenlerini daha önce anlatmıştım yine bu konuda ama kaçıncı sayfa hatırlamıyorum.

Gözlük alacaklar için tavsiyem ve her zaman hem kendime hem de nişanlıma alışveriş yaptığım tek bir satıcı vardır eBay'de, oda: v824 'dür. Gözünüz kapalı alışveriş yapabilirsiniz, orjinal ürünler ve olağan üstü müşteri memnuniyeti ;)