Yurtdışı Alışveriş, eBay - Aliexpress - PTT - Gümrük - Cabelas - Paypal vs.

Konu, 'Genel Konular' kısmında jigging tarafından paylaşıldı.

1. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Teşekkürler:)

2. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Caner arkadaşım bu ebay için actıgın konu cok faydalı ve bilgilendirici başından sonuna okudum burada cok pahalıya satılan berkley örgü misinaları neredeyse 1/3 fiyatına sipariş verdim.
    Ancak bi sorunum daha var yardımcı olursan sevinirim 2. el arac parcası getirmek mümkünmü yurtdısından benim aracımın sunroof motoru arızalı burada 250 milyona bile bulamıyorum parcanın cıkmasını bulmak imkansız. ebayda bu parca 16- 30 £ arası satılıyor fakat adamlar Türkiye'ye parca göndermiyorlar anladıgım kadarıyla bozuk ingilizcemle uğraşmama ragmen bi türlü ikna edemedim kargosuna 30 40 £ bile versem yine kardayım adamları ikna edebilecegim biyol yordam biliyorsan yardım edersen cok sevinirim. sunrof kapanmadıgı için arabanın tavanından su alıyor tavan döşemeside haşat oldu.
    yardım edebilirseniz çok minettar olurum...
    Bir de spin kamış getirtmek istiyorum. Ama önceki sayfalarda zarar gördüğü gümrüge takıldıgı vs. söylenmiş acaba buradan alsam dahamı saglıklı riske girmemek acısından yurt dısından sahte, makina, misina gibi seylerimi karşılasam...
    cevaplarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum...

3. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000

murat berkley misinanın linkini atabilirmisin zahmet olmassa

4. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
  5. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler :)

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Selam Murat... faydalı olduğuna sevindim.. teşekkür ederim :)

Ben araba parçası getirtmedim bugüne dek ama getirten arkadaşlarım oldu problemde olmalı.... sunroofunda getirtilmesinde bir sakınca yok bence çünkü gümrük sadece cep telefonuna müsade etmiyor aktif olarak... onun dışındakileri limitlere uymak kaydıyla getirtebilirsiniz.... eğer satıcı yollamak istemiyorsa bunun sebebi türkiyedeki gümrük sıkıntısı nedeniyle mimlenmiş olmamız veya satıcı türklere karşı böyle bir tutum sergilemiş olabilir... sıkça karşılaşıyorum maalesef... başka satıcıya bakmakta yarar var....

Kamış zarar görmeye çok müsait... iyi paketlenmezse sorun çıkıyor... paket boyutu nedeniyle gümrüğe uğradığı doğru ama gümrükte kalmaz, fiyatta sorun yoksa gümrükten rahatlıkça geçecektir... satıcıda paketlemede gerekli itinayı gösterirse sorun olmaz... ben çok getirttim problem olmadı ama şunuda eklemek isterim türkiyede bulunamayan veya türkiyede çok pahalı ama yurtdışında ucuz bi ürün getirtecekseniz böylesi daha iyi... çünkü kamışlar çok pahalı alternatif çok yurtdışında çok çok kaliteli markalar var shimano felan yanında hava kalıyor... diyeceğim şu türkiyedeki shimano alivio surf veya catana spin muadilinde kamış alacaksanız ben yurtdışını tavsiye etmem hiçbir anlamı kalmıyor çünkü...

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben de Caner'e bu konu için çok teşekkür ederek bir şey sorayım.

Geçenlerde maalesef tekneye hırsız girmiş ve balık bulucunun yerinde yeller esiyor.

ABD.den getirtecek imkanım şu anda yok.

Acaba online satış yapan uzakdoğu firmalarından tavsiye edebileceğin ve sorunsuz mal alacağım hangileri var?

Tabii bu arada gümrük konusu da hep gündemde, insan cihazlara baktıkça daha iyisi olsun istiyor, bu durumda da fiyat gitgide artıyor.:(

Tavsiyeler için peşin teşekkürler.

Rastgele herkese.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Mahir amca selam çok üzüldüm..... :( geçmiş olsun maalesef elektronik söz konusu olunca hırsız için hiç farketmiyor.... av sonrası üşenmeyip sökmek lazım...

Uzak doğu için tavsiye edebileceğim en sağlam yerlerden biri www.dealextreme.com var ama buralarda aradığın var mıdır bilmiyorum :confused: diğer bir alternatifte www.focalprice.com var....

Eğer buralarda yoksa tek çare ebayin kullanılmış balık bulucularına bakılabilir... kullanılmış üründe vergi olmayacağından ve paypal ile ödeme olursa satıcının aksi belirttiği bi ürün gelmesi halinde iade edebilme şansın var.....

Banka havalesi, western union gibi diğer ödeme yollarıyla ücret yollanırsa ürünün bile yollanması satıcının vicdanına kalıyor.... :(

Bence çalınan ürünün ikinci eline bakmak iyi olacaktır..... kullandığın ve bildiğin model olduğundan üründeki olumlu ve olumsuz çıkacak durumları hemen tespit edebilme şansın olur ikinci elde......

9. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    teşekkür ederim. Caner arkadaşım ne yazık ki Türkiye ye gönderen bir satıcı bulamadım ikna cabalarım sürüyor. Adamların ne derdi varsa kargosunu ben karsılıyım diyorum. yok Allah yok neyse hayırlısı olsun artık...

10. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Caner merhaba nasılsın benim ürün oldu ' da 18 nisana kadar elime ulaşmadı. nakliye adresi olarak Zeytinburnu adresi vermiştim.postaneye sormam gerekirse ilk önce Zeytinburnu postanesine sonrada Topkapıdaki ana Postaneye ' mi gidicem dorumudur.

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet Ümit... ilk yerel ptt yoksa topkapı gümrüğü..

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Caner merhabalar.

"kullanılmış üründe vergi olmayacağından " dedin ,
    Bu durumda 190$ limitinde bir değişiklik olacak mı?

Yani örneğin kullanılmış 500$lık bir ürün getirebilirmiyim.?

.

13. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler caner üründen haber yok daha :(

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tarcan abi vergi olmaması konusunu şöyle izah edeyim..... alacağınız ürün 500 euro değerinde ve bizim gümrük limitlerinin dışında... satıcı size bunu ikinci el olacağı için 200 euroyada satar 100 euroyada 50 euroyada..... bu alıcı ve satıcı arasındadır.... siz ürünü 500 euroya almışsınızdır ama pakette 125 euro gözüken mala kimse kalkıpta bu ürünün değeri 500 euro biz kabul etmiyoruz ve vergiye tabiidir diye birşey söyleyemez.... ikinci el ürünün faturasıda olmaz hediyeside olmaz... hele gerçek değerinde satılması imkansızdır... ikinci eldir... ticari amaçlı değil elde kalan malı değerlendirmek amaçlı satıldığı ve satın alındığı bellidir.... isterse bedava verir.... bu yüzden ekstre talebinde de bulunulamayacağından gümrükçünün size bir gıcıklığı yoksa paşa paşa bu ürün geçer...bir kaç şart var tabiki önce ürünün kutusuz, faturasız, kondüsyon olarak gerçekten kullanılmış halde gümrüğe ulaşması önem arz eder... böylece başka bir şart koşulmaz... her koşulda 150 euro kargo dahil limit hepimiz için yine geçerlidir.... misal 2000 euroluk ürün size 500 euroya aldığınız gözüktüğünde kimse sizi bunun için sorgulamaz ve vergi durumunda 500 euro üzerinden vergilendirilirsiniz.... ürünün gerçek fiyatından değil.... ama sıfır kutulu ürün getirttiğinizde 2000 euroluk ürünü 500 euro almış gibi gösterirseniz buna kimse inanmaz ve ticari sayılacağından gümrük beyannamesi hazırlamanız ve ekstra buna vergide ödemeniz gerekecektir... bu işlemleri siz yaparsanız en az 150TL+vergi, komisyoncu yaparsa en az 250-300TL+vergi şeklinde sonuçlanır....

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daha erken.... :)

Takip nosuz standart kargolar genelde asıl kargo taşınan uçakların boş kısımlarında yer varsa yerleştirilir ve bu yüzden uçağa geç teslimat yapılır... ulaşma süresi bu yüzden uzar... yoksa express kargolardan bir farkı yok uçağa teslimat dışında... expressler hemen ertesi gün uçağa teslim edilirken standartlar geç uçağa ulaşır yani uçakta yer kalmışsa koyulur yoksa bekletilir...

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Şimdi daha iyi anladım Caner.
    Teşekkür ederim.

17. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    merhaba caner ürün bu sabah itibari ile elime ulaştı yardımların için çok çok teşekkürler :) bundan sona geri bildirim haricinde yapılacak bir sey varmı paypalda ödeme bildirimi gibi v.s

18. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güle güle kullan Ümit.... :) beklediğimizden daha kısa sürede geldi..

makine eline ulaştığına göre zevkle kullanmaktan başka yapacağın hiçbirşey yok....

istersen satıcıya ebay olumlu feedback verirsin diğer alıcılara referans olur...

senden bir isteğim olacak ama şu linke şablona uygun mesaj yollarmısın....

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33378

forumda alacak olanlara senden sonrakilerede referans olur satıcı.... :)

19. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sana tekrar çok teşekkürler zaten yapacaktım o dediğini
    benimde bir sorunum ebaya ilk üye oldugum zaman deneme amaclı secmeler yapmıstım habıre bana sectıgım seyler hakkında ode ve gerı bıldırım yap dıye mesajlar gelıyor ne yapmam :( ben genelde siliyorum hepsini :)

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ümit bunlar satın alıpta ödeme yapmadığın ürünlermi............:confused:

Kaçtane var böyle ve ne kadar zaman oldu.... :confused:

Satıcı ebaye şikayette bulunursa ceza alabilirsin..... :( sonucunda ebay hesabı kapatılabilir....

Satıcı isimleri gözüküyor mu..... istersen mesaj at yanlışlıkla aldım diye... yanlış anlayıp şikayette bulunmasınlar ödeme yapmıyor diye...

Çünkü sen satın alma yaptığın zaman ebay listeleme ücreti satıcının cebinden çıkıyor ister ödeme yap ister yapma..... satıcının bu ödemeyi geri alabilmesi için seni ebaye şikayet etmesi lazım..... şikayet sonucu satıcı sana strike verirse tek bitanede bişey olmaz ama ikiden fazlaysa hesap kapanır.... :(