Zargana her zaman aktif bir balıktır,Beton iskelerde kıyılayan gümüşlere dikkat edin mutlaka gümüş sürüsüne saldıran zarganalar vardır ama oltaya pek ravet etmez.Genelde lamba ve ısık ile çepçe ile toplanır.geceleri sahil bölgelerinde dikkat ederseniz açıktaki teknelerin önündeki ışıklar bu iş için kullanılır.
Çapari fazla atılmıyor artık avcılar sahilde, eğer atıcaksanda güneşin batmasına yakın at o zaman gelirse istavrit gelir, biz öğlen arkadaşlarla gittik 3 gibi zarganaya attık ama o kadar bolduki kefal ilk atışta iki oltaya birden kefal geldi. Sonra da devamı geldi akşama doğruda zarganalar oltalarımızı ziyaret etmeye başladı . Gece zargana için atmaktansa kayalık bölgeden eşkina'ya atarsın çok daha iyi olur bence. Zargana sabah güneş doğmadan güzel av yapar ve öğleden sonra 3 ten genelde 9'a kadar .
ben bu duruma pek katılyorum cunku bence en son sectıgı yemlerden bırtanesı kendı etidir yemez degıl tabıkı yer ama sız 1 alırken ben 5 alırım canlı yada flote gumus veya hamsı kaya kurdu en once sectıgı yemlerdır. Ama evet hamsı etı cok taze olmalıdır hem balıgın yeme atlama acısından hemde sallarken yemın dusmesi acısından. bır ıkıncısı ıse agır top hafıf toptan daha az randıman verır sadece uzaga atmakta iş yapar hafıf ve gezerlı top daha kolay avlanmanıza sebep olur cunku balık yeme atladıgı zaman agırlıgı farketmez ve dırek yutar klıpslı toplar ne kadar verımlı olsada delıklı ıcınden gecen gezen toplar yuzde yuz daha verımlıdır ıı gunler dılerım
cok dogru zarganın ıst suan ıcın en ıyı saatı sabah gun dogarken ve aksamgun batmaya hava kararmaya yakın olan zamanlardır aksam ezanını duydugun anda 10 dkvar demktir ve sonra takımıdegıstırıp eskına ya karagoze ısparıye vs dıp yada samndıralı takım yapıp avlanabılırsın
yok bırtane aldım ır boylarda dusurdum onuda samndırada tık demedı bende zaten 5 te dondum aslında menderegın basına sıcaktan bunalmayıp gıtseydım bos donmezdımdıye dusunuyorum ama bos dondum malesefcry
hocam bılgıler ıcın tsk bende bsy eklemek ısterım eylule kadar yazmıssınızve marmarayı belıtmemıssınız ben belıtmek ısterım musade olursa.marmara denızınde agustos ayı gıbı baslar ocak ayının 10 una kadar ırıleserek devam eder ocak 10 undan sonra daha denemeye gerek yoktur saygılarımla
Abilerim ben zarganada yeni sayılırım suan at cek spin setim bulunmakta.Zargana ıcın yok kurttu yok ıstavrıt dı yem kesmeyi urasmayı sevmedimden.Daa dorusu onları almak ıcın + bir zaman harcamak ıstemememden dolayı küçük sahtelerle bu balıgı avlayanlarınız varsa yardımcı olabilirmisniz.Benım Strike Pro en kucuk sahtelerle avlayabilirmiyim sizce elimde bir kac modeli var ve aldıgım yerde ve arastırdıgım siteler bnm sahtelerle lufer cınekop vs aldıklarını gordum sizce kucuk sahtelere gelirmi zargana(Suan olmasa bile eser abim demiş ocaka kadar marmarada tutabılırsınız diye )
Tam anlamıyla av başladı avcılarda arkadaşlar. Bugün üç atıştan ikisinde ya takip vardı yada yakaladık. Kurt bitince kendi etinden kestik oda iyi sonuç verdi. Yarında tekne ile açılıcaz, fotoğraflı olarak bir rapor yayınlarım arkadaşlar...
zargana için iğne rengi önemli midir? Bi diğer sorum da iki kanca var takımda iki kanca'ya da ayrı ayrı mi yem takılıyor yoksa bi yem iki kancaya birden mi takılıyor??
Bugünkü zargana avım.Kısmetli ve bir o kadarda sıkıcı bir gün benim için.Ava öğlen 2 de başladım akşam 6 da bıraktım.Balık boldu bugün ama pek nazlı idiler toplamda 14 adet kovaya atabildim 4 adetinide kayaların arasına düşürdüm.Kaçırdıklarımı ve aldığım vuruşları hesap etmeye kalkarsak bugün resmen bolluk vardı.Ama hem rüzgar hem denize giren insanlar sağolsun hevesimi kırıp canımı sıkmayı çok iyi başardılar.Yinede mutlu son reeling
Yok abicim geçmedim bak seni 14 te bıraktım.Ama sabahtan gitseydim iyi balık alırdım yada akşam ezanına kadar takılsaydım o zaman geçerdim seni bu arada balıkların boylara dikkat abi sağlamlar hani:hungry:
bugun saat 17 - 19.30 arası kurta denemelerım oldu hep takıp aldım ama gelen gıden yoktu.Aslında balık bıraz kesmıstı bızım oldugumuz yerde cunku her zaman orda olan abımız 10 dk durup gıdınce anladım.Mazereti işim vardı Nese dedim bide strike pro nun kücük sahtelerınden birini deniyim dedim onlaada aynı sonuc 1 metre dibime kadar takip edip saldırmıyolardı.Bunun nedenını kullandım şamandıraya bagladım sizce nasıl samandıramı soliyim ısık takılan 25 gr lık samandıralardan kullan dım çunku kamış 10 - 40 arası atarlı ve 2.40 boylu bu kamısla 40 gr lık zargana topunu atabicemi hic sanmıyorm aslında denemem lazım.Ayrıca canlı gumus yakaldık 2 kanca yı ona nası geciricem neresınden takmam lzm ıgnelerı? igneleri takınca ölmezmi aklımda pek canlandıramadım yardım edersenız sevinirim.Not:Yazım için cok ozur dilerim biraz imla kurallarını işgal ettim sanırım bunun nedenı cok uykusuzum hayırlı sahur lar ii geceler:
Dostum zargana su an itibari ile gayet yogun av veriyor ama kenarda onca canlı yem varken balığı kandırmak zor ki geçen sene bu zamanlar bu kadar bol av vermiyordu.Genelde vurgunu bayramdan sonra yapmaya başlamıştık bu sene geçen seneye göre daha bereketli olucak gibi duruyor.Kandırma konusunda kendini geliştirmen lazım unutma kaçan balık her zaman için daha ilgi çekici olur onun için arada hızlı hızlı sarmak yerine çapari yapar gibi takımı gerdir böyle yapınca yem daha çekici oluyor.Takım konusunda üstatlarım ve ben bedeni olabildiğince uzun tutmaya çalışıyoruz.(Benim kamışım 4,20 m ben buna denk gelicek uzunlukta takım yapıyorum hatta daha uzun.Ayrıca topları delikli olanlarından bul biz modifiye yapıp kullanıyoruz misina akarsa zargana alman bir okadar daha fazlalaşır,Balık ağırlığı hissettiğinde iğne bir yerine saplanmadıysa yemi bırakıp gider ama misina akar ise balık yemi ağzına oturtur ve sana tasmalama için daha fazla süre tanır.Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama vurgun zamanı bizim sitilin ne kadar işe yaradığını gözlerinle bu sayfalarda görüceksin sana şimdiden rast gele hook
Oltacılarda satılan ufak plastik sahteler var ya 2-3 gr'lık bir gezer kurşunun peşine onu takıp atabilirsin spin takımınla. Ama elindeki sahteler de olur merak etme ben Saros da 9 cm'lik sahteyle yakaladım Zargana ona da gelir herhalde, ama sayı kaygının olmaması ve bu işten zevk almak için oltanın suda olması lazım. Eğer sayı için olta atacaksan yukarda arkadaşlar ziyadesiyle belirtmişler teknikleri. Rastgele.