zarganayı geçdim bugün ne dişli neden karagöz ile anlaşabildim banghead senin için 55'i 54 yaptım idk :thumb:
bu sene hiç denemedim, (2013 yılı ocak ayı hariç) zargana olsa su yüzeyindeki dalgalanmalar ve gümüş balıklarının hareketlerinden anlarım ,henüz teşrif etmediler kendileri,beklemedeyim.
Zarganaları genelde gündüzleri av verir. Resim gece çekilmiş gibi, Zarganaları hangi saat diliminde almıştın ?
akşam dönüşte çektim resmi, evet zargana gece pek randıman vermiyor, hava iyice karardımı tamamen kesiyor, ışık altlarında almak mümkün olabiliyor ama pek randımanlı değil ezan okunduktan 20 dakika sonra iş bitmiştir.
Zargana için en sevdiğim hava sabah güneş ışığı eğik bir açıyla deniz yüzeyinde parıltılar oluşturduğu yada ikindin ayn ışık oyunlarının olduğu zamanlardır. Güneş batmaya başladığında çoktan zargana topunu çıkarmışımdır. Akşam üzeri hiç denemedim desem yeridir. Verim düştüğü için direk hedefi diğer balıklara çeviririm. Başlasa da şu zargana zamanı artık tutsak, zevki bir başka oluyor reeling
Bugün Gürpınar Beylikdüzü sahilde bir adet zargana gördüm, epey küçüktü... Bende Eşkina ve İstavrit katili oldum İstavritler Eşkinanın yemine bile salça oluyorlar, kıtlık var demekki
Salı sabahı Samatya sahilde 1 saat kadar ipek ile at çek yaptım yaklaşık 25 - 27 cm civarı 1 zargana aldım suya iade edip avımı sonlandırdım
Evet özkan abi bir balık aldım bir takip aldım zamanım kısıtlı olduğu için kalamadım seninde herzaman söylediğin gibi haziran sonunu beklemek lazım
dün zıpkıncıları izliyordum birisi kaba bir lüfer vurdu,balığı benim kovaya attık balığın ağzına bir baktım zargana vardı,zarganayı çıkardım kedilere attım )