Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tavsiye icin tesekkur ederim. iş yerinde kullandigim bir nemlendirici vazalin var ama bu dedigin mi tam bilmiyorum bakıcam. ayrıca konu zargana av tekniginden ciktigi icin kusura bakmayin :)

2. aragazi

aragazi İbrahim

herkese merhabalar,

İstanbul Pendik de kıyıdan istavrite atarım hep zaten acemiyimdir. Bu hafta sonu buradan okuduklarımla zarganaya atmayı düşünüyorum ipek ile. Pendikten avlanan ustalar, zargana var mı bu zamanda ve varsa da hangi saatler arasında oluyor. Cevabınız için teşekkürler. Ayrıca burada paylaşılan bilgiler benim gibi acemi balıkçılar için bulunmaz nimet. Hepinize teşekkür ederim.

3. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Geçen ay Pendik Tuzla da az da olsa zargana vardı, Kartal da hiç denemedim ama raporlarda tutanlar yazıyorlardı. Sen şansını bir dene ama bu aralar sadece zargana değil genel olarak balık kıyıdan uzakta. Deneyipte tutamazsan moralin bozulmasın, birde sadece ipek ile deneme, midyeli de dene derim. Yarına raporunu bzimle paylaşırsan sevinirim. Hadi rastgele...

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Kartal tarafında son 1 aydaki 3 denemem sonuçsuz kaldı.. ipekle alan zaten hiç görmedim. denicekseniz midye kenarı takarak deneyin.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

malesef zargananın ''Z'' si yok 1 aydır;banghead :(

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Özkan abi haklısın kıyıdan alınmıyor ama gece ışık ve kepçe ile tekne ile açıkdan alırken görüyorum..

7. Mehmet Eren

Mehmet Eren Mehmet Eren Y.

Bilgileriniz için teşekkürler bunun verimli tekniklerini bir süredir merak ediyordum.

8. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Fatih abi geceye ne gerek var sabah veya öğlen herhangi bi saatde tekneden turuncu ipeğe 0.18 2 metre misina sonrada ana bedenden gelen klipsi tak 20 metre sal rolantide gez varsa mutlaka alırsın.Kıyıdan en iyi verimi midyeyle aldım ben.:)

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Gökhancım gece kısa sürede zarganı toplayıp lüfere gidiyorlar. yani zargana amaç değil araç olduğu için oyalanmadan en hızlı bu şekilde avlanıyor..

10. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Anadolu yakasında biraz Kadıköy taraflarına doğru kayın sahilden. Lüferin az girdiği sığlıklara toplanmış Zarganalar.

11. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Abi kesinlikle haklısında bide şu açıdan bakmak lazım mesela tekne sahibi ben değilim gece teknecide gelmiyor mecburen sabah veya öğlen zargana bulmam lazım zargana süzmek en verimli ve hızlı işlem ona itirazım yok zaten :)

12. atmoss

atmoss Ali Timucin

Favori Kamış:
    Kıyı Balıkçılığı Ekipmanları
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    1.2 Kg Eşkina
    Gökan Bey , Marmara denizinin kayalık yerlerinde ki midye ve sığ yosunlukları ıspatula ile kazıyarak bir yere toplayın. İçinden marmara kurdu
    (Kocaelinde kaçamarmara ) denilen kurtları ayıklayın. Canlı olarak bu kurtları ince bir takım ile liman içi yada ufak koylarda deneyin. İnanın tekneye ihtiyacınız kalmayacaktır.

13. rko

rko mustafa

henüz at çek yapmaya başlamayan arkadaşlar ipek yüzdürmek gerçekten keyif suyun kesinlikle dalgalı olmaması lazım zargana iğneden kurtulur ipek den asla :)

14. Gargadar

Gargadar Burak

gece tekneden zargana nasil avlanabilir. ışıkla verim alamadik, belki de biz beceremedik. ipek iş yapmaz sanıyorum ama, fosforlu şamandıralı takımla gece avı yapılabilir mi? akyem falan kullanarak?

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sorularınızın hepsinin bu konu içerisiinde cevabı mevcuttur. Skoylu ve Özkan79 çok güzel teknikleri paylaşmışlardır.

16. Thund3R

Thund3R Burak

Favori Kamış:
    Okuma V System 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s
    Buda rapala ile tutulmuş zargana. Sahte boyu 14 cm.

17. Remnn

Remnn Eren

En İyi Avı:
    kıyıdan 6 kilo İstavrit
  18. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    selamlar arkadaşlar
    geçen hafta sonu ist boğazda çarpma yöntemiyle zargana yakalayanlar gördüm
    ben bu yöntemi pek sevmediğimden ipekle av için takımı hazırladım 1 saaat kadar atışlar yaptım ancak bir sonuç alamadım olta attığım yer oldukça akıntılı bir yer di
    35 40 m mertre kadar açığa atıp yavaş hızlı çekişler yaptım ancak bir sonuç alamadım oradakilerden biri dediğine göre bu mevsimde balık yemin ipeğin yüzüne bakmazmış bu doğrumdur

19. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

size verilen bilgi hemen hemen doğru (bence)

hayvan göç yaptığı için kendine bir kanal belirlemiş ve o doğrultuda ilerlemektedir,

akıntı hızı artınca kıyya yaklaşır hemen taşların dibinden geçiş yapar,

ipek veya yemle tutulması nerede ise imkansızdır,çarpma usülünüde tavsiye etmem:(

20. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Selam
    Polemik yaratmak derdinde değilim ama balığın üzerinde çarpma izleri var gibime geliyor.

Sevgiyle kalın