tavsiye icin tesekkur ederim. iş yerinde kullandigim bir nemlendirici vazalin var ama bu dedigin mi tam bilmiyorum bakıcam. ayrıca konu zargana av tekniginden ciktigi icin kusura bakmayin
herkese merhabalar, İstanbul Pendik de kıyıdan istavrite atarım hep zaten acemiyimdir. Bu hafta sonu buradan okuduklarımla zarganaya atmayı düşünüyorum ipek ile. Pendikten avlanan ustalar, zargana var mı bu zamanda ve varsa da hangi saatler arasında oluyor. Cevabınız için teşekkürler. Ayrıca burada paylaşılan bilgiler benim gibi acemi balıkçılar için bulunmaz nimet. Hepinize teşekkür ederim.
Geçen ay Pendik Tuzla da az da olsa zargana vardı, Kartal da hiç denemedim ama raporlarda tutanlar yazıyorlardı. Sen şansını bir dene ama bu aralar sadece zargana değil genel olarak balık kıyıdan uzakta. Deneyipte tutamazsan moralin bozulmasın, birde sadece ipek ile deneme, midyeli de dene derim. Yarına raporunu bzimle paylaşırsan sevinirim. Hadi rastgele...
Kartal tarafında son 1 aydaki 3 denemem sonuçsuz kaldı.. ipekle alan zaten hiç görmedim. denicekseniz midye kenarı takarak deneyin.
Özkan abi haklısın kıyıdan alınmıyor ama gece ışık ve kepçe ile tekne ile açıkdan alırken görüyorum..
Fatih abi geceye ne gerek var sabah veya öğlen herhangi bi saatde tekneden turuncu ipeğe 0.18 2 metre misina sonrada ana bedenden gelen klipsi tak 20 metre sal rolantide gez varsa mutlaka alırsın.Kıyıdan en iyi verimi midyeyle aldım ben.
Gökhancım gece kısa sürede zarganı toplayıp lüfere gidiyorlar. yani zargana amaç değil araç olduğu için oyalanmadan en hızlı bu şekilde avlanıyor..
Anadolu yakasında biraz Kadıköy taraflarına doğru kayın sahilden. Lüferin az girdiği sığlıklara toplanmış Zarganalar.
Abi kesinlikle haklısında bide şu açıdan bakmak lazım mesela tekne sahibi ben değilim gece teknecide gelmiyor mecburen sabah veya öğlen zargana bulmam lazım zargana süzmek en verimli ve hızlı işlem ona itirazım yok zaten
Gökan Bey , Marmara denizinin kayalık yerlerinde ki midye ve sığ yosunlukları ıspatula ile kazıyarak bir yere toplayın. İçinden marmara kurdu (Kocaelinde kaçamarmara ) denilen kurtları ayıklayın. Canlı olarak bu kurtları ince bir takım ile liman içi yada ufak koylarda deneyin. İnanın tekneye ihtiyacınız kalmayacaktır.
henüz at çek yapmaya başlamayan arkadaşlar ipek yüzdürmek gerçekten keyif suyun kesinlikle dalgalı olmaması lazım zargana iğneden kurtulur ipek den asla
gece tekneden zargana nasil avlanabilir. ışıkla verim alamadik, belki de biz beceremedik. ipek iş yapmaz sanıyorum ama, fosforlu şamandıralı takımla gece avı yapılabilir mi? akyem falan kullanarak?
Sorularınızın hepsinin bu konu içerisiinde cevabı mevcuttur. Skoylu ve Özkan79 çok güzel teknikleri paylaşmışlardır.
selamlar arkadaşlar geçen hafta sonu ist boğazda çarpma yöntemiyle zargana yakalayanlar gördüm ben bu yöntemi pek sevmediğimden ipekle av için takımı hazırladım 1 saaat kadar atışlar yaptım ancak bir sonuç alamadım olta attığım yer oldukça akıntılı bir yer di 35 40 m mertre kadar açığa atıp yavaş hızlı çekişler yaptım ancak bir sonuç alamadım oradakilerden biri dediğine göre bu mevsimde balık yemin ipeğin yüzüne bakmazmış bu doğrumdur
merhaba; size verilen bilgi hemen hemen doğru (bence) hayvan göç yaptığı için kendine bir kanal belirlemiş ve o doğrultuda ilerlemektedir, akıntı hızı artınca kıyya yaklaşır hemen taşların dibinden geçiş yapar, ipek veya yemle tutulması nerede ise imkansızdır,çarpma usülünüde tavsiye etmem
Selam Polemik yaratmak derdinde değilim ama balığın üzerinde çarpma izleri var gibime geliyor. Sevgiyle kalın