Özkana katılıyorum, kısa pala siyah ve metal renklı 8-10 arası iğne kullanmalısın. bu şekilde verim almak daha çok
Köüp ne bende bilemedim şimdi, köpük olacaktı. Sazan besleme şeysi dersen malzemeci tahminen seni anlayacaktır. Zira bir sürü çeşidi var, hepside işini görür. Tabi plastik, hafif olanlar kolay yüzer, daha iyi olur.
Herkese selam yarın sabah b.çekmece gürpınar sahiline zargana avı için gideceğim eğer derseniz ki zargana avlama istiyorsan şuraya git tavsiye ettiğiniz bir yer varsa yardımcı olursanız sevinirim
TESEKKUR bu degerlı bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım agzınıza yuregunuze saglık ilk avı yapınca burada yayınlayacagım:) selamlar
Özellikle iş iğnede bitiyor diyebilirim, çapraz iğne yerine göre normal iğneye oranla misliyle başarılı olabiliyor. En iyi örneğini tatilde Balıkesirde yaşadım, ben balık tutarken oyalansın diye oğluma çaparilerden bozma 5 iğneli karma bir takım yaptım. 3'ü düz beyaz iğne, biri siyah düz iğne, biri çapraz siyah iğne. Yem sülünes, 25gr kürşun ve şamandıra... yarım saatte 7 balık yakaladı (1 sarpa, 5 ispari, 1 karagöz) hepside siyah çapraz ile diğerler iğnelerdeki yemler hep kayboldu... Zargana için (ve genelde diğerleri içinde) çapraz iğne kullan. Birde üstteki iğneyi alttakine göre bir numara küçük yaparsan daha iyi olur. (üstteki derken misinadan tutup takımı aşağı sallandırdığında üsttekini kast ediyorum) Hiç olmadı, çapraz iğne bulup bağlayamadın yine hazır takım aldın diyelim, sadece alttakini pense ile tutup hafifçe eğ, ama dikkat bazı iğeler çok çabuk kırılıyor, sadece alttakini dedim, ben hep hırsızlı takım kullandım neredeyse hepsinde de hep alttaki yani son iğne işi bitirendi.
Merhabalar Arakadaşlar, Aranıza yeni katıldım. Zargana balığına bayılıyorum ancak 2 gün önce sinirlerimi altüst ettiler eşimle birlikte 2 gün önce saat 07:00 gibi zargana avlamak için Aliağa sahile indik. Hava muhteşemdi. Deniz çok güzeldi. Neyse başladık at çek yapmaya. Okadar zargana vardiki yemin peşinden en az 3 adet zargana geliyor, ancak çekimi durdurduğumuzda resmen yemi beğenmiyor gri dönüp gidiyorlar. Sinirlerimiz bozuldu. Yardımlarınızı bekliyorum. Forumda okudum önerileri.Ancak yem olarak önce tuzlanmış zargana balığının fletosu,tavuk eti,istavrit fletosu kullandık ancak zarganalar bakıp bakıp geri döndüler ((( Bu balığı nasıl avlayacağızzzzzzzz????? Şimdiden teşekkürler...
Aramıza Hoşgeldin, Ben kısaca kendi tavsiyelerimi anlatıyım, burada Zargana konusunda çok daha deneyimliler var, inşallah onlarda fırsatını bulur cevap yazar. Yem olarak hep midyeyi tercih ettim, midyeyi taze taze denizden çıkarıp çakı ile ikiye ayırdığınızda kabuğun ayrıldığı yerde şerit şeklindeki yeri çakı ile çizerek çıkarıyorsun, bir kurt gibi görünümü oluyor. Sonra tak bunu takıma. İlk zarganayı yakalayana kadar. İlk zarganayı yakalayınca da kuyruk kısmını kes fileto yap, tak. Parlak kısmını kullanmaya çalış. Zargana sever yanar dönerli yemi. Eğer gümüş balığı varsa onuda fileto yapabilirsin, tabiki parlayan kısmı tercih edilir. Kolay gelsin. (İzmir de avlanmak çok güzeldir, keyfini çıkar. Uzun yıllar önce İzmirde avlanmıştım. Balık çok, avlayan azdı. Hatta kimse dönüp balığın yüzüne bile bakmıyordu. Burada balık az, tutan çok )
Ustalarım kadar uzman olamasamda zargana hareket eden herşeye saldırır bu doğru ama bana göre tat alma konusunda kendileri yine en seçici grupta bence,şöyleki hırsızlı takımla aldığımız vuruşlarda kullandığım yemlerde (istavrit,zargana fleto) bunları hayvan ağzına alıyor hamle yaptığı sırada eğer iğne ağzına batarsa balığı alıyorsunuz yoksa yemi hemen kusuyor.10 balıkta 9'u bunu yapıyor.Ama yem olarak hamsi fleto,gümüş,kurt yada sardalya kullandığınızda yemi oltadan almak için resmen diğer zarganalarla yarışıyor.Şöyle bir şey test ettim beklemeli avlarda istavrit yada zargana etine vuruş oranı hamsi yada gümüş balığına oranla çok ama çok düşük.Anlatmak istediğim yemin yağlı yada kokması hayvanı bir okadar daha cezbediyor.Bunları dikkate alırsanız çok daha verimli avlar gerçekleştirebilirsiniz.
Cevap için *** ederim. 22.09.2012 tarihinde inat ederek hanımla zargana avına gittik. Hanım 1 adet yakaladı hemen onu yem yapıp tekrar attık denemelerimiz sonucu 4 adet yakaladık ama inanın bana çok bu balığı avlaması (( yemin ardından en az 4 tanesi geliyor sarmayı bıraktığımızda kokluyor beğenmiyor gidiyor sanırım bizim yakaladıklarımız acemi olanlar ) tavsiyeler için tşrler tekrardan
Tavsiye için teşekkür ederim. Sanırım haklısınız.ancak sardalyanın eti hamur gibi oluyor yem olarak takmak bayağı zor ama sizin görüşleriniz bencede doğr deneyip görmek lazım burdan tekrar yazarım.
Hamsi ve sardalya gerçekten çok çabuk dağılan yemler sürekli yenilemesi can sıkar doğru ama hiç bir avcı balık bunlara hayır demez en azından belgesellerde hep gariplerim vurgun yiyor reeling yarın sabah bende balıktayım bakalım artık kısmetimize artık ne düşerse
bugün 10 adet zargana aldım sabah güzel balık vardı ama 11 den sonra bıçak gibi kesti.yem olarak hamur haline gelmiş hamsi kullandım yem tazelemek beni gerçekten çok yordu reeling
10 Adet süper av gerçekten 10 adet zargana ne demek biliyormusun o kadar güzelki en az 20 lüfere bedel şu anda tuttuklarımızın kıymetini bilmemiz lazım.... ellerine sağlık
valla üstat ne diyim helal olsun valla 10 adet zargana demek 2 tavdan fazla balık demek )) allah daha fazla tutmak nasip etsin
Alico abi sana makul fiyata satıyım o zman olmadı palamutla da takas olabilir. işin şakası ben zarganayı yemeyi tercih ediyorum sedef hastasıyım çok iyi geliyor.
gecmis olsun boyle bir hastaliga iyi geldigini bimiyordum.. egzamayada iyi geliyormu acaba biliyormusunuz?
Dostum zamanında çok doktor gezdim bu hastalık için kullanmadığım ilaçta kalmadı gibi ama doğal yolları kullanmak ilaçlardan çok daha iyi örnek güneş ve deniz .Malum zarganada fosfor bol ve fosfor hücrelerin yaşlanmasını geciktiriyor bana iyi geliyor o açıdan en azından rahatlatıyor diyelim.egzama konusunda pek bilgim yok ama cilt kuruluğunu telafi etsen bence yeterli olur sendeki aşırı kuruluktan kaynaklı sanırım reklam vermek gibi olmasın ama büyük marketlerde Vaseline Clinical Therapy diye bi krem var kutulu bir ürünü ondan kullan bir kere bakalım bana çok iyi geliyor.