Zargana avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hadi size son bir kıyak yapayım.

Zargananın bilinenin aksine koku duyusu son derece gelişmiştir.

Eğer, zargana topu yerine bir sazan besleme şeysi koyar, içine hamsi veya sardalyayı biraz ezer yada doğrar gibi yapar, biraz köüp vs. ile yüzdürür, altına da hamsi veya sardalya ile bildiğimiz 3 köstekli takım yapıp, yemleyip atarsanız, sürpriz zarganalar yakalayabilirsiniz.

Pek çokları olmaz filan diyecektir, ama deneyin görün derim, bilhassa dalgalı havalarda.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bugun kartal sahilde 4 saat zargana icin yemli at cek yaptim ama 1 takip disinda baska bisey olmadi. bir umut aksam istavrite attim oda yoktu ama kimse bisey alamadi kefal bile alan cok azdi. sanirim ruzgarin etkisi basimda catliyor suan..

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Serdar abi merhaba;hangi bilinen bilgiye gore zargananin koku alma duyusu cok dusuktur ?

Bunun bir yazisi cizisi varmi ?

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;israrli denemelerim sonucunda belki 80 90 atis yapmisimdir 3-5 takip ve 1-2 vurus disinda zargana yoktu bende rotayi istavrite cevirdim oda aldigim secmece yarim kilo istavrit baskada bise yok.idk

He arkadasim samandra atiyordu bayagi tas baligi hani ve ispari vardi ama hep ifak boyda.

Uzun lafin kisasi ruzgar cok balik yok denize girmek yanima kar kaldi hepsi bu :)

5. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abim bu kıyağı 2 ay önce yapsaydın keşke. Gelecek sene denenir. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Olmaz mı?

Structure and Development of the Olfactory Organ in the Garfish Belone belone (L.) (Teleostei, Atheriniformes)

Birgit Theisen, Haide Breucker, Eckart Zeiske, Reinhard Melinkat

Acta Zoologica, Vol. 61, Issue 3, pages 161–170, September 1980

Ben bir şeye var diyorsam, emin olabilirsin, arkası sağlamdır.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Burada bahsettiğim şeyleri bir araya getir, biraz derinde aramak, şöyle takım, böyle şey vs. vs. Sonuçları bir kendin gör.

8. mestal

mestal mesut

Merhaba,
    midyeyi resimdeki gibi taktım. Aceba doğrumu yapıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler.

Uploaded with ImageShack.us

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
  10. mestal

mestal mesut

Vinas, özel mesaj gönderecektim ama yetkim yok. Üstteki iğne dediğin bu resimdekine göre üstte ki mi, yoksa misineyi aşağı sarkıttığımızda üstte kalan iğneden mi söz ediyorsun? Teşekkür.

11. ozkan79

ozkan79 özkan

mesut merhaba;iğneler arasındaki mesafa birazdaha fazla olmalı.

iğneler ağzı geniş olan cinsden kısa pala çapraz beyaz iğne olmalı altdaki iğneyi yeme iyice sağlam monte etmelisin çünkü yemi tutan iğne altdakidir üstteki iğne ise hırsız vazifesi görür.

resimde görünen iğneler klasik istavrit çaparisi iğnesi türevlerindendir bu iğneler'le balık alamssın demiyorum ama verim alamassın diyorum.

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    zargana sülünez veya madya ile tutulma ihtimali varmı :D elimde biraz kuru sülünez ve madya kaldı da denemeye değermi

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    sülünesi ince uzun kesersen neden olmasın :)

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Denemiştim. Kaşık ipek yüzünden neredeyse hiç yalpa yapmıyor. Ufak bir jig kullanırsan (12 20 gr ima gun gibi) güzel birşey ortaya çıkar. Şamandırasız da kullanabilirsin.

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu aralar meram yaprak kaynadığı için normalde kullandığım spirolino arkası kuyrukaltı zargana yerine ipek kullanıyorum. Gerçi yapraklar ipeği de didikliyorlar :) İpekle orta ve hızlı sarım, et kullanırken biraz daha ağır sarım arada duraklama ile verim alıyorum.

16. bilalözkan

bilalözkan bilal

bende bu gün darıca'da zargana avındaydım..çok aşırı bişey yok. olanlarda çok küçük.sezonumu değil acba idk

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Rüzgar balığı bozuyor bu ara. Böyle sert rüzgarda balık olmaz bizim (Gebze, marmara geneli) meralarda genelde.

18. mestal

mestal mesut

Selam Özkan, bu iğne takımını balıkçı hazır satıyordu. Geçen ilk defa tutmaya gittiğimde bi tane kaçmıştı. Belkide o yüzden kaçırdım. Bir bakayım dediğin gibi iğneye. Dragosta tutmaya çalışıyorum. 1 tane yakalayabildim şimdilik. Hafta sonunu iple çekiyorum.

19. unexpected

unexpected HAMZA

yapraklardan rahat yok arkadaş, her atışımda yaprak geliyor ve artık irileştilerde.. acaba tam büyüdüklerinde de öyle saldıracaklarmı kurda :))

20. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Büyüdüklerinde kendilerini naza çekiyor bu arkadaşlar :)