Arkadaşlar bir şey soracağım, dün izinliydim zeytinburnu sahiline indim sabahtan, niyetim zarganaydı fakat hava oldukça rüzgarlıydı 1 adet zargana yakalayabildim çok güzel kaya kurdum vardı ama balık yoktu, yarın sabah tekrar gitmek istiyorum fakat sanırım yarında rüzgarlı olacak, rüzgarlı havalarda zargana yapmaz mı?
abi rüzgarlı havada zargana oluyor ama takip edip etmediği ve vuruşları anlaşılmadığı için tesadüfe kalıyor iş biraz
Ben zargana topu önüne ve arkası fırdöndü takıyorum. Bir top suya düşünce sert bir biçimde topu çekiyorum. Dolaşma olmuyor.
merhaba resimdeki kasık ve ipek kombinasyonu zargana avında etkili olur mu sizce? [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
selam zargana sever arkadaşlarım.konuyu baştan sona zevkle okudum ve bilmediğim birçok şeyi sayenizde öğrenmiş oldum.bilgilerini paylaşan herkeze teşekkür ederim. hayatında hiç zargana tutmamış biri olarak bu ava merak saldım.Sizlerden gelen teknikleri kullanarak bir deneme yapmayı düşünüyorum.Anadolu yakasında boğazda nerede deneme yapmamı önerirsiniz.benim gördüğüm kadarı ile kulelide en sağ kısımda zargana tutuyorlar,ancak orda avlanma yöntemlerini beğenmediğimiz çarpma kullanan kişiler yoğunlukta.bir diğer kıyı çubuklunun ilerisindeki çakal burnu dediğimiz akıntı burnu.orda da herzaman çarpma ile balık tutanları görüyorum.Bana zargana topunu kullanabileceğim, akıntının topu alıp götüremeyeceği bir yer önerebilirmiziniz boğazda anadolu yakasında.Eğer boğazda yapamazsam 2.seçenek olarak gene anadolu yakası kartal-maltepe-tuzla civarında bir yer önerebilirmisiniz?
Etkili olmaz. Ama ipeği turuncu yaparsan dramatik bir fark olabilir, olmak yada olmamak gibi. Tabi olacak olan zargana, ipeğe yapışmış zargana. Kaşığa da hacet yok zaten, gereksiz olduğu kadar karışır filan, dert olur.
Boğaz hattında Kız kulesinin o civarı tavsiye edebilirim ben. Arabalı vapur iskelesine kadar olan alan uygun şamandıra için. Onun dışında kalan alan dışında çok bilgim yok boğazda. Ama diğer hatta, yani Marmara' nın Anadolu yakasındaki hatta; Kadıköy iskelesinden başlayıp, Gebze sınırına kadar, girebileceğiniz bütün kıyılarda şamandıra ile avlanabilirsiniz İstanbul sınırları içerisinde.
Asıl zargana sahası, Gebze sınırı ile başlar. Darıca iskeleden ötesi, Zargananın tepeleme olduğu yerlerdir.
Merhabalar, yarın için anadolu yakasında ki rüzgar hızı saatte 15km hız olacakmış. bu zargana avını etkiler mi acaba? çok mu rüzgarlı olmuş olur?
Rüzgar aslen zargana olayını pek etkilemez. Ama o atacaksın yavaş yavaş saracaksın veya ipekle tutacaksın tripleri masal olur. Sağlam zargana bir kaç kulaç derinde gezer en az. Onları rüzgar filan etkilemez, hiç bir şeyi değiştirmez rüzgar.
Ben Gebzeyi kasıtlı yazmıştım abi. İstanbul sınırı olduğu için. Yoksa geçen burada da attım ben Zargana' ya (Şu an Gebze sınırlarındayım).
Serdar abi' ye katılmakla birlikte. Rüzgarlı havalarda balığın daha seyrek olduğunu gözlemledim ben de. Onun dediği gibi 1-2 metre altta geziniyorlar. Böyle havalarda at-çekten ziyade canlı, kımıl kımıl yemlerle at-bekle yapmak daha makul balıklar almanıza sebep olur. Ama ben gümüş yakalarken çaparime takılan gümüşün Zarganadan kaçmak isteyişine şahit olduğum ve hiç hoşlanmadığım için daha çok kaya kurdunu tavsiye ediyorum. Eğer siz ben etkilenmem derseniz, en iyi yemi gümüş, ufak kefaller, diğer canlı ufak balıklar ve canlı Teke olacaktır. Yalnız dikkat ettim bu balık genelde avına hemen solungaç/göbek civarından dalıyor. İğneyi ona göre bir yerlere takın.
Merhaba;zargana avinda ruzgarin siddeti cok onemlidir,zargana avinda en onemli unsurlar; 1-)Ruzgar siddeti 2-)Ruzgar akimlarina bagli su yuzeyinin dalga duzeni, 3-)Su ve hava isisi;Yaz aylarinda gunesin az kis aylarinda gunesin bol olmasi cok onemldir. Hava ruzgarli ve deniz yuzeyi asiri oynak ise zargana derine kacar ve verimli av vermez bugun ve daha once oldugu gibi banghead banghead
Arkadaşlar öncelikle merhaba, biz yarın arkadaşlarla çatladıkapı sahilde gümüş filetosuyla zargana avına çıkacaz. Acaba bu sene o bölgede zargana avına çıkan oldu mu. Benim gibi acemi birini bilgilendirirseniz mutlu olurum. Şimdiden vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Merhaba omer hevesini kirmak istemem ama yarin çatladıkapıda zargana olmayacak sali gunude olmayacak;carsamba persembe cuma cumartesi pazar pazarteside olmayacak gibi gorunuyor, Ben hava tahminlerinin yalancisiyim Asiri siddetli poyraz olucak gunlerce...zargana disinda olta atmanizi tavsiye ederim.