verdiginiz bilgi için teşekkür ederim gecen hafta sonu ipek almıstım ama birisi ipek sadece tekneden kullanılır dedigi için keyfim kacmıstı denememiştim bile insallah yarın deneyecegim
Bakın Kansu arkadaşım çok güzel anlatmış, zarganadan nasıl yem yaptığını... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3484
Arkadaşınız kıyıdan denememiştir belki de, onun için kıyıdan kullanılmayacağını sanıyordur. Öyle bir şey yok, kesinlikle kıyıdan ipek kullanabilirsiniz. Yine de size tavsiyem, zargananın kendi etine ya da kaya kurduna daha çok rağbet ediyor bu balık, o nedenle tercih edin. Ama bu ipek iş yapmıyor demek değil. İpekle de gayet güzel balık alabilirsiniz.
ipek ile bir iki tane aldıktan sonra 1 tanesini yem olarak ayırıp deneyecegim tabi tutabilirsek ilginiz için tekrar teşekkür ederim
Arkadaşlar ben dayanamıyom gidiyom zargana tutmaya önce karaköy iskelesi olmazsa arnavutköy dahada olmazsa yeşilköy dahada olmazsa büyükçekmece kim tutar beni bugün be heyt
Arkadaşlar zargana için benm teyzeoğlumun kullandığı yem , Midyenin kenarındaki siyah etli ince uzun kısım. Onu uzun bir şekilde iğneye takıp kullanıyor.
Selam mirsad şimdi de senin piranhalarla zarganlarımı kapıştırıacaksin piranhalar forumdan serkan bozkurt. Seni bu forumda görmek güzel
evet bende pazar günü pendik sahile zargana için gittim önce ipek ile denedim bi sonuc alamadım daha sonra midyenin siyah kenarını yem yaptım zargana vardı ama cok küçüklerdi 2 adet yakaladıktan sonra suya geri bıraktım etrafımdada büyük boylarda zargana alan hiç yoktu galiba bi süre daha beklemek lazım
sardalyeyi fleto kesip beyaz ve parlak kısmını uzun ince 2 parçaya ayırıyorum sonra kancaya takıp atınca harbi güzel zarganalar alıyorum işte ispatı
Acıkcası ben levrek için olta attığım yerde bir anda bizde ne olduğunu anlamadık birden suyun ustunde zarganalar belirdi apartopar bedenleri çıkartıp zargana toplarını taktık elimdede levrek için hazırladığım sardalyeler vardı nasip işte akşam üzeri 2 saat içersinde bir hayli geldi ama 1 gün sonra aynı yerde denememiz boş geçti..
arkadaşlar bu zarganalar en iyi hangi saatler arasında av verior bilginiz varmı ?? sabah erkenden gitmek dahamı cok işe yarar yoksa ısıgın bol oldugu zaman yani ögle vaktimi ???
kardeş sabah ezanı okunduktan sonra gün açıtığı ilk zamanlar çok güzel oluyor .hemde denizde dalga olmuyo pek, balığın geldiğini görüyon.