2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. barısfb

barısfb barış

Aliço üstadım kusura bakmayın gene rahatsız ediyorum. Bugün 4 tane lüfer kacırdım , bu lüferleri kaçırmamak için ne yapmak gerek yoksa tamamen şans işimi ?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Neyle kaçırdın, teknede mi, kıyıda mı, kaşık mı, zoka mı, uzun olta mı?

Kullandığın takımı biraz anlat. İğneler hangi marka model, kaç numara?

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Büyük kapışma bu olsa gerek.. Serdar Abi, tutamazsan kısmet değilmiş deriz

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kendi adıma bunu kapışma olarak görmüyorum. Eğer olmadık bir terslik çıkmazsa, tutamamak söz konusu olmaz zaten. Senelerdir oralara gideriz, tutar geliriz. Daha oradan boş dönmedim hiç.

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Rastgelsin Abi, sizin gibi üstatların boş dönmesi zor gözüküyor zaten bende isavrit tutmaya devam ederim artık hafta sonu

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aliş ne dersin duaları gönderem mi, ihtiyaç var mı haftasonuna?

Yoksa sonraya mı saklıyam?

Serdar hiç istemez herhal?

:) :)

7. barısfb

barısfb barış

.........

Tekneden kaçırdım , uzun olta ,canlı zargana .İnanın iğne numarası hakkında pek bir bilgim yok sadece şunu söyleyebilirim ,fırdöndüyle birbirine bağlı olan hazır iğnelerden .Ya sorumu şu şekilde sorarsam daha aydınlatıcı olacak sanırım . Canlı zargana nasıl takılır , önericeğiniz iğneler nasıldır ?Balık geldiğinde nasıl bir yol izlemek gerekir ?kısaca dolaylı bir bilgilendirmede bulunabilirmisiniz ? Şahsen balığın kaçma sebebini her ne kadar yeni olsada iğnelere bağlıyorum . Balığın kacmasınıda minimum düzeye indirmek istiyorum .Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sen her daim dualarını esirgeme bizden nuri ağabey
    her zaman her şartta her koşulda ihtiyaç var.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Şu takımı bize bi anlatırmısın rica etsem. elinde misina var ondan sonrasını bi anlat bakalım ona göre söyliyelim bizde birşeyler bu şekilde bir sonuca varmamı zimkansız gibi

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hatta birde şuda var ustam. Balık vurdu, zarganayı yedi, ama ötesi olmadı mı? yoksa balık vurdu, yakalandı ama yolda mı bıraktı, yada sudan çıkarırken veya çekerken yarı yolda?

11. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Herkese günaydın,
    Aliço reisten mutlu havadisleri bekliyoruz.
    Umarım haftasonuna bizede birşeyler bırakmıştır :)

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Çok güzel uyumuşum kalktığımda 9'a 10 vardı. o Kadar yani serbülent dersenki balık şu anda nasıl yeni başladım mesaiye birazdan haber trafiği hızlanır...

13. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Rastgelsin abi,

akşam konuştuğumuz çapariye başladım bende, bakalım nasıl olacak.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kesin bulunması lazım bencede geç kalmadan haftasonu ne getirecek bakalım. yorgunluktan tel sesını bıle duyamaz hale gelmişiz

15. barısfb

barısfb barış

Hocam oltam şu 3'lü fır döndü 0.35 'lik beden 3 kulaç sonra fır döndü sonra 3 kulaç gagalık ve fırdöndüyle birbirine bağlanmış iğne ağırlık 150 gram . ağırlıkta 2.5 karış misinayla bağlı. Skoylu üstadım zargana ise 3 tanesi aşağıda kesildi , ama kestiği parça yukarı geldi .1 taneside yarı suda düştü .

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Barış uzun olta takımı güzel Her ne kadar 3 lü fırdöndü ile olan ana beden kurşun ve bedene giden yolu tutmasamda iş yapar gibi o zaman tek etmen kalıyor İğnelerde sorun iğnelerin damaklarında bence muhtemelen hatta kesin problem iğnelerde çünkü 2 iğne fırdöndü ile sabit diyorsun iğnelerden biri düşmediğine göre ki ambarlaması lazım o zaman sorunun iğnelerden kaynaklanıyor gibi..
    Ayrıca 2,5 karış ayaklık fazla bence 70 cm e denk geliyor tahminen benim ölçümle sen onu biraz daha azalt 1,5 gibi Bol avlar diliyorum.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bence iğnelerde, damak sorunu da tamam ama benim kanaatim ya iğneler küçük, yada tasmalama çok kifayet etmiyor, doğru zamanda yapılamıyor.

Bir de o 3 lü fırdöndü çalışmaz, kıllanmakta haklısın üstadım. Olta denizde zemine dik durmaz, akıntıya/hıza göre belli bir açıyla durur, mesela 45 derece gibi. Ama yeme giden hat paralel olur ve fırdöndünün yan kolu ile dik kolu 90 derece dik değil, duruma farklı bir açıyla, 45 derece gibi mesela duracaktır. Buda fırdöndünün gözünün kenara doğru bastırılması demek ki, hem kurşuna doğru giden, hemde takım bedenine doğru giden uçlar yük altında kalır dönemez. Bu fırdöndünün varlığı yokluğu pek farketmeyecektir.

Bu fırdöndünün çalışmaması bir ihtimal tasmalamayı imkansızlaştırabilir. Eğer misinalar -zor ihtimal ama mümkün- dolaşıyorsa, çekince tasmalamak için, fırdöndü daha çok güç alacağı için dönmeye başlıyor ve iğneyi oturtmaktansa dolaşık yerden makara gibi misian boşaltıverir. O zamanda güç iğneye gitmez ve tasmalama olmaz.

18. barısfb

barısfb barış

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bu lüfer olayı bir hastalık , bazen diyorumki keşke o ilk lüferi tutmasaydım :) o zamana kadar tekneden çapariyle istarvitten başka bir şey almazdım , o lüferi balık tutma ufkumu değiştirdi :) Şimdi hocam kusura bakmazsanız bir şey sormak istiyorum ben zarganaya iğneleri sırttan ,kuyruğa yakın yerden takıyorum , başka bir husus ise su takımın ucuna takacağım iğneler nasıl olmalı önerebileceğiniz bir metod yada iğne markası ve numarası varmı .Şimdiye kadar verdiğiniz cevaplardan dolayı cok teşekkür ediyorum,saygılar.Bu arada skoylu üstadın görüşlerinide almak isterim .

19. barısfb

barısfb barış

^3lü fırdöndü yerine nasıl bir düzenek ve yontem uygulayabilirim .Çünkü üçlü fırdondoden başka bir yontem bilmiyorum .Birde benim 3 lü fırdöndü dediğim halkaya bağlı 3 fırdondü .kendim halka takıyorum 3 ünüde .

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Benim tüm uzun olta kasalarım örgüdür. örgü derken yanlış anlamalara mahal vermeyelim mono misinadan örülmüştür. 3 misanının örülmesiyle oluşturulmuştur. ve dırdöndüler takıma bağlı değildir Örülen kısmın içerisinde kalırlar. Kibar olması adına ama nasıl yapıldığını gelde anlat şimdi 3 adet 0,35 misinadan saç örer gibi örmek suretiyle oluşuyor. Kurşunlukta aynı şekilde örmedir. Tek özelliği bedene gidecek kısım örülen diğer kısmın tersine bağlanması ve C şeklinde durmasının sağlanmasıdır. Koptu patladı açıldı. demez ama nasıl anlatılırki göstermek lazım. o yetenekte bende yok birisi çekerse ben üretirim takımı