2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Öylesi böylesi kalmadi artik...
    Ustalar bu kadar yaziya suda tek lüfer kalsa onu çikartacak sudan.
    Haberde yok, davsan tüyüne orkinos atladi pesinde surf mü yaptiriyor acaba :)

2. istavrit

istavrit Boğaç

Iki ihtimal var ya baligi bogdular caktirmiyorlar ya birbirlerini bogdular :))

3. istavrit

istavrit Boğaç

Roy once tavsan avina da cikmis olabilirler:)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Serdar abi siteye girmis es geçmis burayi. Hayra alamet degil bogaç :)

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Roy bu tavşan tüyünü geçen hafta canlı izleme imkanım oldu.. Tüyün üst kısmı ayrı, alt tarafı ayrı aksiyon veriyor.. Suya girince öyle çok kalın da durmuyor.. Balık olarak ne atlar bilmem ama ayrı bir inceleme konusu olur bence..

6. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
  7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Davsan degilde görsel olarak benzerlerini uskumruda çok denedim bende Deniz. Kimi çalisti, kimi çalismadi. Serdar abi diyorsa bir bildigi vardir diye düsünüyorum.
    Kiyicilar düzgün bise alamamis bugün, bakalim onlar ne yapti. Merakla bekliyoruz :)

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Valla yeterli teknik bilgim olsa tam bir değerlendirme yaparım ama teknik kısım beni aşıyor.. Özellikle silikonlu sahte kullanan ve fly tekniği ile av yapan ustaların görmesinde fayda var.. Yalnız 0,45 lik FC köstek ve daha kalın olan beden suda hiçbir şekilde görünmüyor.. Serdar Abi alışılmış usta balıkçı profilinden çok farklı biri ve anlattığı herhangi bir konu senin de tecrübe ettiğin bir hususa denk geldiğinde hiç de boş konuşmadığını anlıyorsun..

Bugünkü avı ben de merakla bekliyorum.. Serdar Abi konuyu pas geçtiyse sonucu Ali Abi'ye bıraktı demektir.. Ali Abi de pas geçerse ne yaparız bilmem:)

9. narmanzade

narmanzade MUSTAFA

Eve gelince cetvelin üzerine yatırdım 21 cm geldi. Adına ister yaprak de, ister çinekop.

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Valla kusura bakmayın şevkinizi kırmak istemeyiz elbet ama avucunuzda kaybolan küçük bir çinekop bu. İnşaallah en kısa zamanda lüfer avlamak nasip olur.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O balik +20cm. Çok rahat söyleyebilirim. teblige göre kendileri sarikanat oluyor. Tebrikler

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    serdar bey rapor yazmaz sonucu artık aliço reis yazar:)

13. istavrit

istavrit Boğaç

Arjantin dizisi gibi oldu guzel fragman dondu ama gerisi bu saate kadar gelmedi ben yatayim artik Alico Ustam arar beni gece saat 2veya 3 farketmez bize :))

14. barısfb

barısfb barış

Aliço üstad ve skoylu üstad sanırım hatayı çözdüm ama ne kadar mantıklı sizlerin fikirlerini almak istiyorum .Galiba en büyük hatam balığı yakaladıktan sonra oltayı çekmek için dönüş yapmam ,çünkü oltada dönüş yapınca boşluk oluyor ve balık kacıyor .Burdaki balıkçılarda balığı yakaladıktan sonra dönüş yapıyorlar ama hata ediyorlar , bundan sonra balık geldiğinde istifimi bozmadan yoluma devam edeceğim .Sizce bu tespitim doğrumudur ustalar ?

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    değil, aama klavyem bozuk şu an. iğne ve misina seçimin yanlış.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Merak etmeyiniz luferleri asacağım zaman olunca Serdar yazmaz ben yaparım Serdar ellerine saglık bu arada çok rüzgar var

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dakika skor alalim? Almasakmi, maç 0-0 bitti galiba

18. barısfb

barısfb barış

Tamam üstadım müsait olunca misina veiğne önerinizi söylerseniz. Bana cok mantıklı gelmişti tespitim ama demekki alakası yok . Bügün balık geldi cekerken dümeni kırdım ve balık kurtuldu o arada oltada boşluk olduğunu düşündüm .Birde aldığımız iğneleri kargaburunla açmamız gerekir mi ? saygılar.

19. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    bugun tarabya sıfır cektı rapala ve sıyırtma ve çapari cok aşırı ruzgar vardı karakoye gectım orada da tık yoktu elımız boş donduk ama taktım kafaya palamut yakalıcam en kısa zamanda:))

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kullandığın iğne nedir, misina nedir?