2012 Lüfer-palamut durumları....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Serdar abi selamlar nasilsiniz? buyuk av gerceklestimi acep? :)

2. barısfb

barısfb barış

0.30 mercan marka yada o.35 lik venas fox misina .İğne ise kısa buradaki oltacıdan aldığım kısa palalı fır döndüyle birbirine bağlı 3 lü iğne .

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli arkadaşlar
    Merhabalar herkese kolay gelsin.
    Cuma günü gece başlayan yolculuğumuz

Cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam etti ve Lüfer adına bir balık yakalayamadık Sağlı sollu birer takım sürekli denememize rağmen. Yaklaşık 1 saat gidiş ve 1 saat gelişli bir merada maalesef balığı bulamadık ve 1 adet dahi tutamadık.
    Geceden bir o kadarda canlı zargana bulmamıza rağmen balığı tutamamamız birazda gittiğimiz mera ile ilgiliydi ama olsun orayıda denemiş olduk.

Sonuç itibariyle biz galiba lüfer tutmayı bilmiyoruz......

Sevgiler.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüferin olduğu yeri bilemediğimiz kesin üstadım.

Ama o zarganaları bulmuş olmak bile zaten başlı başına bir olaydı. Ki buradan ertesi günün kesat olacağı biraz belliydi.

Bir dahaki sefere balık yok denen yere gidelim üstadım. Balık var denen yerlerden alamadık hep, belki yok denen yerden alırız. Mesela Yeniköy'de lüfer yokmuş bu aralar, derhal gitmek lazım, ne dersin?

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ne biliyim O kadar mücadele veriyoruz o kadar meşakkat o kadar yorgunluk üstüne üstlük. balıksızlık gerçekten hiç haz etmıyorum bu durumdan. son 1 hafta 10 gündür anlamıyorum. nasıl olacak bu işler.

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Her iş de var bir hayır.. Allah muhabbetinizi, ağız tadınızı bozmasın abiler.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Amin Cümlemizin ağız tadı yerinde olsun inşallah ne diyelim Kısmet ötesi yok

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bence şu söz önemliydi:

- Huninin dar yeri varken, neden geniş yerinde arıyorsunuz?

Şimdi olayı basit, pek sıradan ele almak kolay, ama ifade edilemeyenler var burada.

Öncelikle, arıyoruz. Yani olduğu yeri bilmiyoruz, bunu kabul etmek lazım. Bu balık var. Nerden biliyoruz, Ambarlı'da bir kaç tane almışlar. Çekmece'ler tarafında bir yerde adamın yakaladığı zarganayı kesmiş filan.

Biz ise, çok detaylı düşünmeden, birinden gelen bir istihbarata kanarak, 2 saat yola gidebiliyoruz. Bu kadar umutsuz haldeyiz ki, bir lafa kanmak istiyoruz, beklediğimiz söz ise, kabul etmeye hazırız çünkü.

Eğer biz "lüferin olduğu yerdiği bilmiyoruz" gerçeğini kabul edersek, oturur, açarız haritayı önümüze, şurda şu oluyor, burda bu filan diyerek, balığın olacağı yeri keşfedebiliriz. Sonra gider bakarız, aslı varmıymış.

Bu duruma öncelik vermek, eski ezberlerden ("Balığın yeri şurasıdır, yok burasıdır" filan gibi) kurtulup, baştan doğru dürüst düşünmek ve aramak gerekiyor.

Olmayacak iş değil. Bulunur bu balık.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Benim meşhur lafım o bilirsin Ancak Huninin en dar yerinde olan balığı söyleyenler neden tutmuyor acaba balık yukarıda değil aşağıda ben bakıcam ona gerekeni uygulayacağım. sabır şu an kendımı nadasa bıraktım.....
    düşünüyorum

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balık geldiği zaman bulacaksınız. :)

Rast gele.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Aynen Reis baba Haklısın bizim mereya düşmeden uzak meralar sıkıyor bizi. Geldiği zaman sonuna kadar. Biz Havaya kurşun atıyoruz.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Düşünmek akıllıca.

Ama sana şu kadarını söylemek isterim, balık var olunca, tutulacak demek değil. Bunu hep söylerim.

Hafta sonuna gelince. Öğlen arası biraz havadis peşinde koştum. Bizim buralarda balıkçılık sıfır olmuş. Normalde levrek vs. boş döndürmezdi ama bu hafta bir iki kırlangıç dışında elle tutulur bir şey olmamış.

Bu balığkların davranış değiştirdiğini gösterir. Yani, dipteyse su üstüne, taştaysa kumluğa, kıyıdaysa açığa gittiği gibi. Buna yol açacak şeyler var, ama en başta geleni lüfer talanıdır. Tahminimce lüfer var, ummadık şekilde bulunacak.

Hafta sonuna doğru, nadastan kaldıralım seni. Cuma gününe ne dersin? İstatistik olarak inkar edilemez bir hakikat şudur: Marmara ve boğazlar haftasonu balık yapmaz.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Serdar abi sen böyle soruların cevabını bulmayı seversin. Gerçekten de Boğazda haftasonu balık yapmıyor. Sence bu tesadüf mü yoksa bir sebebi var mı? Örneğin suya çok fazla olta atılması balıkları ürkütüyor olabilir mi?

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    YOk artık ben hafta sonu strateji değiştiriyorum
    kendim takılıcam birinizin ayağı 41,5 numara birinizin ki 43,5 nasıl balık gelsın kardeşim tekneye sizde bu ayak varken bu hafta sonu yokum ben Lüfer tutmaya gidecem arkadaş

16. barısfb

barısfb barış

skoylu üstadım ?0.30 mercan marka yada o.35 lik venas fox misina .İğne ise kısa buradaki oltacıdan aldığım kısa palalı fır döndüyle birbirine bağlı 3 lü iğne .

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tesadüf olamayacak kadar bariz bir durum bu.

Elbette, geçeceğiniz yerde, tepenize boyuna 150gr kurşun yağıyorsa, ne olduğunu anlamadığınız acayip ve ürkütücü misinalar barikat oluşturuyorsa, o yolu terkedersiniz, başka ne gelir balık olsanız elinizden?

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ayakla ne alakası var bunun :eek: mrsparkle

Bu arada benim ayağım 44, laf arası gelmişken.

Sen git, ama gittiğin yerden ziyade, ne götürdüğün, nasıl takım yaptığın filan daha önemli olabilir, buna dikkat et.

19. brookennos

brookennos fatih

Favori Kamış:
    trabucco hydrus,SHIMANO ALİVİO,lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma surf pro 60,dam hpn630 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    arkadaşlar ve değerli ustalar ben buraya yeni mesaj yazıyorum balık durumu şudur
    ben haftya sonu halşcte yemli çinekop tutulduğunu gördüm

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    venas fox nedir bilmiyorum. Herhalde virax fox'tur o. Piyasanın en ucuz misinasıdır nerdeyse.

İğneler ise, hazır aldıysan kesin ucuz, dökme iğnedir. İyi ucu olmaz, yeterince sert değildir, balığın ağzını yırtar, yüke binince esner sonra geri düzelir ama balığı kaçırır.

Sana iyisinden fransız veya japon iğneli bir takım lazım. Birde FC misina kullan, iyi düğüm atabilirsen, çok farkeder.