Alın size düzen-leme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    büyük rantlar dönüyor burda ne şikayet eden umurlarında ne de oltacı peşinden ne çıkacak onu merak ediyorum ben marina yapıp parası olanlarımı sokucaklar yoksa oralara cafe vb şeylere peşkeşlenecek başka bir şey mi yapılacak burda amaç ne sahilde dolaşan ne de oltacı siz bu yasaktan sonra ne yapılacak onu izleyin

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

İyide yazımda da bahsetmiş olduğum o korkuluklardan çogu yerde zaten vardı 2 ay öncesi üsküdar tadilata girdi ve hepsi yenilendi siz şimdi onların üstünden atılmaz diyorsunuz ya gülenlerin seslerini duyuyor gibiyim evet ben rapala vs atışların acemisiyim ama inan sana o korkulukların üstünden atan bende dahil :) birçok kişiyi gösterebilirim

3. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Aynen büyük paralar dönüyor tabi yavaş yavaş eriyoruz satılmayan her yer satılacak zamanla sonra uyuyan arkadaşlar uyandıklarında iş işten geçmiş olacak .

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hangi çoğu yerde vardı bir tek Şemsipaşa'da vardı orda da balık tutmanın nasıl bir işkence olduğunu herkes bilir. Niye korkulukların üzerinden atıp çekmek zorunda kalalım ki, balık yakalayıp zevk mi yapacağız yoksa engelli yarışma mı yapıyoruz? Rapalayı çekerken kamışın ucunu aşağıya indirip aksiyon vermek gerekir 1 metre zincirin üzerinden rapala mı yapılırmış. Ya balığı kıyıya alması ? 1 metre zincirin üzerinden balığı kıyıya almaya kalkarsanız balık da rapala da gider sahilden geçenlerin kafasına iner.

5. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    Sabri kardeşim o korkulukların ne işe yaradıgını üstünden atış yapılıp yapılmadıgını zaten bir çoğumuz biliyoruz . olay o direkler değil . olay yasak çıkacağı belirlendikten sonra direklerle başlaması . o direkler sana engel olmayabilir yada bir çok kişiye engel olmayabilir . olayı bir bütün halinde düşünmek lazım . burda birbirimizin yazdıklarına güleceğimize birbirimizle olumsuz yönde tartışacağımza tepkimizi birbirimizi destekleyerek koymalıyız . anlamıyormusnuz biz amatör balıkçıları kimse tınlamıyor . kimsenin umrunda değiliz .

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Bende yasakçı olarak yaftalanmayı anlayamadım zaten.. Düzenlemeden yana olduğumu, planı projeyi görmeden direk yanlış demenin doğru olmadığına dair görüş bildirdim.. Bir baktım kutubun öbür tarafında kendimi bulmuşum..

Direklere gelince; çaparili çaparisiz, rapalalı rapalasız farketmez.. önümde direkli zincirden de insanların üzerinden de atış yapmaya alışkınım..

Ben en iyiyim, en uzağa atarım demiyorum ama merak eden ya da atışına güvenen varsa buyursun, halep ordaysa arşın burdadır..

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Abi bu iş aynen internet yasağına benzedi. Bir zaman önce gerekli gereksiz bir sürü siteye erişim yasaklandığı zaman "ben ip ayarlarını değiştirip giriyorum sorun değil" diyordu bir çoğu. Bir süre öyle gittikten sonra o yöntemi de engellediler ve sansürlü bir internete sahip olduk. Burda sorun uygulamada ne olacağı değil, sorun birilerinin bizim adımıza karar verip tepeden inme kanunlarla hayatımıza özgürlüğümüze müdahale etmesi. Bugün 1 metre zincirin üzerinden atarsın, yarın o zinciri 2 metre yapar atamazsın. Bir kere mesele burda balık yakalamak değil ki, ben balığı gider parayla da alırım. Rapala yaparken kamışa aksiyon vererek çekmek, balığı kıyıya getirip geri çekilip 3 metre misineyi havalandırarak kıyının hemen üzerinden almak zevkli. Yoksa zincirin üzerinden bi taraflarını paralayarak atıp çekmişsin bunun bir zevki var mı?

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

Hele şükür attık ya rapalayı aksıyonu da veririz balığı da alırız

Cevap vermistim

9. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Sen bil yeter kardeşim...

10. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    İbb balık tutma platformuna hoşgeldiniz

Açılış 09:00 kapanış 17:00

ücretler
    hafta içi
    kişi başı 15 TL
    iki kişi 25 TL
    aile 35 TL (0-6 yaş dahil değildir)

Rapala kullanmak 10 TL
    Yemli takım kullanmak 10 TL
    Çapari kullanmak 5 TL
    15 li çapari kullanmak 7,5 TL
    150 GR ve üstü kurşun kullanmak 3 TL
    İndi bindi (At çek) 2 TL

ÜCRETLER
    Hafta sonu
    Kişi başı 20 TL
    İki kişi 35 TL
    Aile 40 TL (0-6 Yaş dahil değildir)

mekanımıza dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır.sigara içenler hakkında yasal işlemler uygulanacaktır.günlük 30 kişi kapasitemiz vardır.lütfen biletlerinizi gelmeden bir gün önce veya gece sıraya geçerek alınız.karaborsacıları güvenlik görevlileri bildiriniz.

Atışlarınızı sol baştan başlayarak 1 dk aralıklarla yapınız.takılan,kopan takımlardan ve ayrıca çalınan,kaybolan takım ve tuttuğunuz balıklardan müessesemiz sorumlu değildir.

UYARI!!!!

Sayın belediye başkanımız kadir topbaş uzun sırık gibi görünen kamışların boyundan çok şikayet geldiğini ve 11.09.2012 tarihinden itibaren kamış uzunluğu 4.20 ve üzeri olan kamışların platforma giriş yapması yasaklanmıştır.

UYARI!!!

Sayın belediye başkanımız kadir topbaş platformlarda kullandığınız rapalaların balıkların saf ve temiz duygusu ile oynandığını düşünen hayvanları koruma derneğinin şikayeti üzerine 12.11.2012 tarihinden itibaren rapala kullanımını yasaklamıştır.

UYARI!!!!!

Sayın belediye başkanımız kadir topbaş platformlarda kullanılan kaşıkların kullanımını,türkiye şöförler ve otomobilciler federasyonundan gelen şikayet üzerine yasaklamıştır.gelen şikayetlerde sürücülerin trafikte seyir halindeyken,kaşıkların parlaması ve yansımasından dolayı gözlerinin platformlara kaymasını engelleyemeyen sürücülerin bu yansıma ve parlamalar sonucu bir çok kaza yaptıklarını öne sürdüler.bu sebepten dolayı 12.12.2012 tarihinden itibaren kaşık kullanılması yasaklanmıştır.

UYARI!!!

Sayın belediye başkanımız kadir topbaş gelen şikayetleri dikkate alarak 12.12.2012 tarihinden itibaren platformlar üzerinden 125 gr üzeri kurşun kullanımını yasakladı.kullanılan 175 ve 200 gr kurşunlar uzakta bulunan jet sosyetenin yatlarına yakın düşmektedir.durumdan şikayetçi olan yat sahiplerinin şikayetini dikkate alan sayın topbaş 125 gram kurşundan fazlasının artık kullanılmayacağına değindi.ayrıca usta balıkçıların 125 gramıda yeterince ileri atabileceğinin altını çizen topbaş,eğer teknik ile 125 gr kurşunu çok ileri atanlar olursa 3 ay boyunca platformlara girmeme cezası alacaklarını söyledi.

şöyle bi düşündümde bi kaç yıl sonrasını böylelikle hayal gücümde canlandırdım.

Lütfen başka sorunlarla uğraşın sayın başkanım.istanbulun tek sorunu bizmiyiz??

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    O babalar ve zincir atisi pek etkilemez. Çoluk çocuk için faydalidir. Ben ufakken birçok yer toprakti. Asfalt oldu, kaldirim oldu, yol kenarina çelik halattan bariyer oldu, simdi de kiyi tarafi oluyor. Olmasi gereken birsey aslinda. Bunu tek seferde yapmak gerekirken malesef memleketimizde 30sene sürmüs bu evre.
    Aret, abi 120 metre uzaga aksiyon zaten %100 verilmez. Akintida bel veren misinan veya örgün biraz düzlesir, sahteye de ufak bir oynama yapar. Zaten 170gr kursun var ucunda hangi aksiyon? Bu konuda yanlis düsünüyorsun haci.
    Tripodlar azalir mesela. Kamis zincire dayanir. Kovalar, babalarin dibine konur vs... Bir takim zorluklari oldugu gibi kolayliklari da olur. Atarken kamisim deger diyenlere ise sadece kamis öyle atilmaz denir. 3 metre rapala bedeni 4metre kamisa zinciri kil payi kurtarir orda haklisin.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zaten kullandiginiz az dalarli sahteler düz çekerken wtd aksiyonu ile geliyor.
    Aksiyon olarak wtd en çok su üstü ve pooper sahtelere verilir

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Emre yazin harika 10 sene sonrasi budur :) durmak yok yola devam :)

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Senin balık yakaladığın yere gersinler bu zincirleri de sen avlan üzerinden madem o kadar beğeniyorsun:) Kusura bakma da bugüne kadar bir kez bile denemediğin bir konuda ahkam kesiyorsun. Kışın sen gelene kadar her yere çekilmiş olmazsa beraber avlanırız bir de o zaman yorumunu alırım.

İkincisi bu zincirler gelecek olan yasağın habercisi. Zinciri çekip öyle bırakacaklar mı yoksa artık burda balık tutmak yassah mı diyecekler?

Ya göz zevkimiz ne olacak? Denizle aranda hiç bir engel bulunmaması mı güzel yoksa böyle hapishane zindanı gibi demir zincirlerin arkasında olmak mı?

15. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    Hedef 2023 ....

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Nasi denemedigin konu ya :) bogazda rapala ile avlanmamis olmak baska mekanda avlanmamis olmayi mi belli ediyor. Uskumru avlagimda çok kez bu sekilde kullanmisimdir. 150gr üzerine çikmadim lakin. Med cezir akintisi bogaz akintisindan kuvvetli oluyor ayrica o mendirekte :)
    Seni kizdirmis topbas yigenim bir eskina yap sen bu gece :)
    Zincirden sonra yasak gelmesi 100metredeki 30cm dalarli 6cmlik ucuz sahteye aksiyon verilemiyecegi gerçegini degistirmiyor. Sadece sahtenin hizi ile oynayabilirsin o pozisyonda.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Hariçten gazel okumak diye buna derler:) Forumda oldukça usta rapalıcalar var viraz da onlar yorumlasın, bu zincirlerin üzerinden rapalacılık yapılır mı yapılmaz mı.

18. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    zincirin 2 metre gerisinde değilde zincire bacaklarımız değecek kadar yaklaşırsak sorun kalmaz bence.usta rapalacı filan değilim ama şahsi görüşüm böyle zaten zincir olmayan yerlerdede kaldırımın veya betonun son santimine kadar yaklaşmıyormuyuz? mesela emirganda ayak parmak uçlarım kaldırım dışında kalıyor allah korusun birisi çarpsa suya düşerim.burda zincir oluncada zincire sıfır olcaz malesef.

19. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    kesinlikle sana katılıyorum ergin. her eline olta alan boğaza koşuyor. adım bile atılamıyor sahilde. kurşunlar vurmasın diye araba yolundan geçmek zorunda kalıyor insanlar. ya kurşun çarpacak ya araba...

burası istanbul arkadaş. herşeyin bir düzeni olmalı.

belki millet parmak kadar çinekopu,istavriti yakalamaktan vazgeçer.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Istanbulun en usta rapalacilari semsipasada diye duymustuk. Orda zaten zincir var pekde güzel duruyor. Kamis atmayi bilen herkez usta olsun olmasin, kamisi savururken ucunun asagi indigi takdirde hiz kesecegini bilir. Ister rapala at ister siyirtma at ister çapari at ister yemli at bu ''degismez''