Dönüş balığı ile ilgili söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. 1 hafta 10 gün öncesine kadar dönüş balığı halen Çanakkale civarındaydı. Daha İstanbul Boğazı'ndan geçmediler kesinlikle, ama geçecekler, hem de ne geçmek...
ben şahsi fikrimi söyleyeceğim ne kadar katılırsınız bilmiyorum.havalar ılık diye göç yavaş yavaş oldu,uzun sürdü balıklar geç gitti. Daha en son gidenler var ,onlar gidecekte geri dönecekler daha. yani geç gittiler geç gelecekler mantıken yanlış mıyım? En son gidenler en son dönecek.Onlarda geçti gittiği için geri dönüş baya bi uzun sürer bu sene tahminimce.bugün yine baktım kraça görmekten gına geldi.bence dönüş balığı daha gelmedi.gelecek.dönüş balığı bitti diyenler hadi kıyıdan tutamadılar.teknelerdemi tutamadı? mantıksız bence.geçen seneki raporlara baktım.hareketlilik mayısın başında başlamış.bu senede öyle olacak gibi duruyor.
salı günü üsküdar vapur iskelesinin ilerisinde balık(!) tutanlar vardı epey de tutmuşlardı ancak balıklar serçe parmağım kadar ya var ya yoktu. bir kraça merakıdır almış başını gitmiş yahu Allah aşkına ne anlarlar bu minicik balıkları tutmaktan bu kadar mı aç öldünüz? koca koca kelli felli adamlar güle oynaya kovaları dolduruyordu. bırakın biraz daha büyüsünler yazıktır. bu mudur avcılık, ustalık.. el insaf.
göç aralık ortası gibi bitti. kalanlar yatak balığı idi. ama dönüş olacak. uzun sürecek. dediklerinize katılıyorum. bugün balıkçıda öle demiş arkadaşa. tekneciler olta ile alanlar getirmediler. daha olmadı demiş.
En ustasından en acemiye kadar herkes kraçe tutuyor amac sadece balik tutmak lafa gelince konuşurlar sonra napalim bu var derler anca kendilerini kandırsınlar...
ya o balığı pişirsen et yok ayıklamaya kalksan elinde kaybolur.ne işlerine yarıyor anlamam.eline alıp baksan minicik insanın içi acıyor bebek resmen.bu kadar olmaz ya.
Dun akşam karaköyu kolaçan ettim kopru full dolu carpma yapanda vardı çapari ile kraça katliamı yapanda vardı yazık dedım dondum gerıye ..
bugün öğlen 12 den sonra galata köprüsünden geçtim balık yok üsküdara uğradım o bölgede göremedim kuleli de göremedim
rapor üskuar sabah ve öglen kaba istavrit yaptı sonrası kıraca kuleli kıraca vaniköy kıraca kandili kimse yoktu
balık sıfır. dişli 0. malesef. anadolu yakası içler acısı demin konuştum ark. he kraça bol. karşıda da yokmuş hiç dişli. akıntıburnu kraça yapmış.
Abi kraça bol diyorsunya, O arada bir bohçacının bu yazıyı okuyup oraya gidip katliam yapmasına izin vermiş oluyorsun. Kusura bakma abi sadece sana değil bütün söyleyenler kraça var demesin, belki bi nebze engellemiş oluruz.
Varsın dişli 3-5 gün daha geç gelsin.... Hayaliyle bile yaşamak güzel. Oltanın ucunda bir ağırlık ve sarıyorsun misinayı itina ile hiç ara vermeden. Denizin içinden beliriverecek olan dişlinin siluetini görmek için sabırsızlanıyorsun ..... İnş. Yakında.reeling