salı günü boğazın anadolu yakasında kıyıya cok yakın olan istavrit kraca bolluluğunun nedenı de o ozaman
Haberler de bunu söylüyordu o gün için:http://www.zaman.com.tr/gundem_istanbul-bogazina-yunus-akini_2081671.html
akşam üstü dragostan sandalla açıldım. iyi ki de açılmışım. daha çapariyi indirirken 6 istavrit üstündeydi. ama dipten mi, orta sudan mı geldi, anlamadım. balıklar iri. sonra yarım saat tık yok. yarım saat sonra yaklaşık 3-4 kulaç yukarıdan istavritler çatır çatır gelmeye başladı. bir buçuk saatte bir buçuk kilo iri istavrit tuttum. 16/8 çapari, 50 gr kurşun. kıyıya çıktığımda, baktım balık benimle birlikte kıyılamış, kıraça değil ama, benim tuttuklarımdan daha ufak boy 3lü, 4lü alıyorlardı.
Bu sorunun cevabını bende bekliyorum açıkçası, Pazar akşam üstü büyük ihtimalle orada olacağım. En son 22 Nisan Pazartesi gittim, benden başka bir kişi daha vardı. İki mezgit geri iade edildi. Kıyıya yakın yerdekiler çok küçük maalesef. Belki şu son bir iki günlük iyi giden havanın yardımıyla balık biraz daha kıyılar ümidindeyim...
bugun arkadasım soyledi pendik sahil de herkes balık tutuyodu dedi balık varmıydı oltalarda dedim bakmadım cok dedi . bende gelecek olan raporlara gore uğrayacağım
Dün pendik kıyılarında bazı meralar av verdi akşama doğru.Ancak balık boyları kıraça.Tutmaya değmez.3'lü 5'li çektiler.Acemiler çoktu.Onlar boş çekti.Balık fazla kıyıda değil.Hafiften bir uzak atış istiyor.50 gram kurşun atılıyor genelde, ince takım iş yapıyor.
kandilli akıntı burnu sabah çok erken daha güneş doğmadan sarıkanat yapıyormuş rapala ile ama o saatde giden olur mu bilmem.
anadolukavağında bugun kraca katlıyamı yapılmıs duyduklarıma gore 10 kg su sisesini ağzına kadar kraca dolduranlar olmus . ilerde balık fiyatları etle kapısır
28 nisan pazar kartal sahil akşam suyu 1 saat çapari denemesi yaptım. İnanılmaz bir kalabalık vardı. Oltacılar çoğalmış ama balıktan eser yoktu. Bende alamadım , alan kimseyide görmedim.
ali abi o mekanın mudavimleri belli. forumdan giden varmı bilmiyorum ama. müşteriler hep aynı, helede ekim kasım aylarında 7/24
hahaha aynen . o parkın en köşesindeki yemli yapanlar hele. bir tanesi hep bira içer. ağzı bozuktur. atarken onun yemlisine doğru yanlışlıkla atıp çekenlere deli olur. şişman göbekli
Nasıl olur idk Bir gün önce akşam suyunda kıyıdan 1 kilo kadar aldım ben, istavrit, mezgit, sardalya karışık.. Hava kararırken topladım eşyaları, ben giderken hala balık almaya devam ediyorlardı.. Biraz uzak atmak gerekiyor, ben sırf o yüzden konik kafalı surf makine ile çalıştım.. uzak atınca kurşun suya düşer düşmez balık vuruyor.. o anda vurmazsa kıyıya yaklaşırken bi daha vurmuyor..