dün saat 16.00 gibi Üsküdar sahilinden geçerken kenarda oltalardan gülümseyen koca koca istavritleri görünce dayanamadım 1 saat falan takıldım ya dönüş balığı yada iriler kıyılamıştı gibi geldi bana istavritlerin hepsi kocamandı millet 4 erli 5 şerli çekiyordu hiç kıraça yoktu gülen gözleri görmenizi isterdim bu balıkçılık gerçekten insanı hasta ediyor...
anadolu yakası kuleli iri istavrit çapariler çakılı geliyor boş yok 10 lu 12 li kuleliden canlı rapor
kulelide açıkta iri istavrit yakında çaça ve kraçe boldu öğlen 3 den sonra gitmemize rağmen saat 6 ya kadar 2 2.5 kg kadar yakaladık.
Vanikoy aksam suyu 0 balık kuleli aksam suyu iri istavrit bol bol çaça kulelide sahte denemeleri de vardı bence balık karadenıze gecmek uzere cunku gecen hafta anadolukavağında dayım 10 kg istavrit almıstı bence donüş balığı geldi gidiyor . rastgele
Cumartesi Pendik sahil, istavrit çok az. Sadece bir iki kere balık kıyıladı, o zaman 3-5li alındı. Onun dısında 0 çekildi. Güneş battıktan sonra şamandıra ile 3-4 lu alındı.
Ben güneş batınca takımı topladım ama hemen yanımdaki iki genç normal çapariye şamandıra bağlayıp yemsiz atıyorlardı. Şamandıranın iyice batıp çıkmasını bekliyorlardı, çekince 4-5 istavrit geliyordu. Yemsiz gelmesine kıyıdaki ışıkların katkısı büyük, eğer karanlık bir yerde olsa yemsiz, hele hele kokusuz yemsiz asla olmaz...
Pendik sahilde aksamları yemsiz istavrit alabilirsiniz.fakat yazın sonuna doğru midye takarak daha da verimli oluyor
Tuzla açıkları iri istavrit yaptı ara ara mezgit ve sardalyada geldi 3 kişi 3 kg civarı balık yakaladık. Sıradışı olay ise istavritlerin yarım gelmesiydi. Kesikler yarımay şeklindeydi sanırım demek oluyorki dönüş balığı ortalığı dağıtarak geliyor.
küçükyalı bostancı tarafı bile istavrit yapmaya basladığına gore geri donüs coktan baslamıs bitmek üzeredir
abi hırsızlı takım istavrit yapıyolardır galiba denızde bukadar cok istaavrit varken rapala zor sanırsam ?
kuleli de irï istavrit kıyıladı açıkta lüfer familyası işbaşında .Bu arada niye kimse rapor yazmıyor balık yokken herkesin parmaklar çalışıyor
Anadolu yakası balık raporu : Sabah suyu çok güzel rapala yapıyor. Üsküdar- kuleli - kandilli İri çinekop ve sarıkanat alınıyor. Ayrıca iri istavrit geliyor kovalar doluyor. Kanlıca da iri istavrit yapıyor. Herkese bol şans. Dönüş suyu başladı. Balık haliçten boğaza kaydı. 1 hafta daha sürer ve biter. Ayrıca teknesi - sandalı olanlar kanaldan iri lüfer alıyor diyorlar. Onu bilmiyorum. Ama diğerleri benim gözlemlerim ve tuttuklarım sonucu yazılan rapordur. İstavritler bu boy ve daha iri . Çapariye arada çinekopta geliyor.