Geçen haftasonu Kuleli de idim. Saat sabahın 4 ünde gittim. Kalabalığı sevmediğim için. Ancak tabiki hava iyice aydınlanana kadar balık yoktu. Kalabalık olunca da oltalar karışmaya başladı. 4 atışın 3 ünde durum böyle olunca mecburen takımı toplayıp gerisin geri döndüm. Sormak istediğim Kuleli de kaç gr kurşun takıyorsunuz. Birde genel kural olarak akıntıya göre mi atış yapılır yoksa herkes düz atar çaprazdan mı çeker ? Karışma olayını nasıl aşıyorsunuz ? Sırf bu mesele yüzünden çoook istesem de gidemiyorum balığa.
karışma olayını bir nebze olsun engellemenin en iyi yolu sıralı atış yapmaktır.. aynı anda atış yapan yanyana iki ya da üç kişi kuvvetle muhtemel beraber gelecektir.. ancak biri mesela dibi blduktan ve sarmaya başladıktan sonra diğeri atarsa ve çok da çapraz atmamışsa muhtemelen takımlar karışmaz.. kulelide beton sette akıntının durumuna göre 75-125 gr arası kurşun atılır ama akıntının o anki durumu bunu belirler.. yanındaki kişiler kısa atış yapıyor ve sen genellikle daha uzun atışlar yapıyorsan bekle önce yanındakiler atsın sonra sen at.. 10 saniye beklemek 10 dakika takım çözmeye uğraşmaktan iyidir :thumb:
:thumb: Sağındaki ve solundakinin atışlarını ve oltasını takip etmek ve istenilen yere atış yapabilmek kilit nokta.Merada uygunsuz atış yapan biri varsa yeri gelir atış sıramı ona veririm ben sonra atarım.
kucukyalı -bostancı arası 2 li 3lu ıstavrıt cıkıyordu dun aksam az cıktıgı ıcın denemedım kendım koşu yaptm
kurşun ağılığını, balığın nerede olduğu ve akıntı belirliyor. balık uzaktaysa daha ağır kurşunlar yakındaysa hafif kurşunlar, akıntı durumuna görede gramaj ayarlanıyor. kulelide ve kandillide şöyle birşey var, dip akıntısı sağdan sola doğru akarken birden duruyor yada sağdan soldan sağa doğru akmaya başlıyor. işte o an hiçbirşey yapamıyorsun. takımlar kesin karışıyor.. nereye attığını bilmeyen insanların yanında durma, iyi gözlemle, adamların sallamasından acemi olup olmadığı belli olur. gir iki kişinin yanına sağındaki ve solundaki ile aynı gramajda kurşun tak olsun bitsin
Dün akşam havanın uygun olmasını fırsat bilip dolapta bozulmak üzere olan kurtlarımı alıp kartal sahile indim. Nispeten karanlık bir alanda takıma kurtları takıp eşkinaların beğenisine sundum . Ya merada balık yoktu yada kurtlarım bayat olduğundan rağbet olmadı. Su çarşaf gibiydi . Gece çaparisi yapanlarda balık alamadı . Ben hala şamandıramı suya gömecek eşkinayı arıyorum , yılmak yok :thumb:
küçükyalıda oltaya gelen 2 -3 balık sadeece kafalarıyla geldi bence denızin az ilerisinde dişli familyası var . k.yalıda ama rapala yapamıyoruz nasıl alıcaz burdakı dıslıleri
abi haftasonu senınle limandan canlı teke yakalayalım gece eskina atalım kyalıdan eskina haberlerı alıyorum .
Cuma gunü saat 18:30 - 20:30,yer cubuklu. Balik sıfır 6-7 kişi elinde 30 gr kursun bağlı olta ile capariyi oltayı denize indirip indirip hemen kenardan 1-2 grlik kraca bile diyemeyeceginiz küçüklükteki balıkları yakalayip yanında ki arkadaşına " al bak yine geldi, doldu balık" diye havalı havalı bakıyordu.Sanki bı Maarifet yapmis gibi banghead Uzak mesafe ağır kursun ile dip, hafif ile uzak yüzey, yakın dip sonuc sıfır. Bol bogaz havasi ile yetindik
Yerını ıyı belırlememız lazım once gozlemlemek lazm dogru duzgun ceken varmı bakalm olmadı benım bıldıgım yerlere gıderız.:thumb: