Kerem kardeş teşekkür ederim, hepimize rast gelsin, Mahir abi haklısın benim aldıklarımında çoğu kıracaydı, iri istavrit için tavsiye edebileceğin avlak yeri varmı? saygılar,
İri istavrit yok diyebiliriz., genellikle yoğun kıraçanın arasında az miktarda var, yani her yer aynı, belki biraz daha açıkta biraz daha irileri olabilir. Rastgele.
Bu sabah kulelideydim iri istavrit yok desek yeridir 3 arkadaş gittik ikisi tamamen acemi olunca 3 saat sonunda kişi başı 2 şer kilo balıkla döndük ama en çok yorulan ben oldum tek başıma 3 olta çalıştım.
kayalık yerlerde, boru kurdu ya da teke ile, 1 no iğne şamandıralı tek yada iki iğneli takım ile.. tekneden avlayacaksan tavsiyem ucunda zoka bağlı el oltası ile (en zevklisi de bu)..
Küçükyalı açıkları da kıraça çok ağırlıklı olmak üzere istavrit yapıyor...Ama çoğu kraça 10-12 cm civarı...İğne iğne geliyor...Daha iri olanlarında da havyar var...Avlanmamak lazım fazlaca aslında...
Kartal - maltepe arası eşkina durumu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar, cuma günü gitmeyi düşünüyorum. Katılmak isteyen olursa beklerim. Bide boru kurdu iş yapar mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
yer: Kartal.. mekan: sandal takım: 010-016, beyaz organze, mavi yeşil simli 12 no iğneli 10'lu çapari av süresi: 3 saat av: 5 kiloya yakın istavrit resimli raporu: Anadolu Kartalları sayfamızda..
Kuleli Saat: 08:00/12:00 Yeşil simli organze 25 beden 100/115 gr İri sardalye ile iri istavrit karışık, yaklaşık 4 kilo.Balık çok bereketli maşşalah.
Şile Liman Saat: 20:00/ 22:00 Kaz tüyü, 0,25 beden 0,12 köstek 15 li takım.40 gr kurşun Sardalye, istavrit karışık kraça yok denecek kadar az. 2 Kilo kadar.