Selamlar, cumartesi akşamı iftardan sonra balığa çıkacağım anadolu yakasından kıyı balıkçılığında amatörüm geçen haftasonu cumartesi gecesi 4 saat boyunca kuleliden birşey cıkartamadık aceba yanlış takım mı sectım bılmıyorum.hangı takımlarla ne tutulcagınıda bılmıyorum,cumartesi gecesi için anadolu bölgesinde nereye gideyim ve hangi takımı kullanayım yardımcı olursanız şahsen çok sevınırım,yardımlarnız için şimdiden teşekkurler ve iyi ramazanlar dilerim.
gece yemli avlanıldığını biliyorum. lüferde olmadığı için sahilde balıktutman biraz zor. anadolu yakasında mırmır, karagoz gibi balıkların olduğu bir nokta var ise orada avlanman mümkün
11.08.2012 cumartesi avımız Merhaba arkadaşlar.. Adem arkadaşımla (ademos) birlikte planladığımız av hamsi ve istavritle sonuçlandı.. Saat 06:00 gibi başladığımız avı Adem 08:45, ben de 09:40 gibi sonuçlandırdık.. çaparilerimizle 0-8 arası balıklar çekmeye başladık.. Adem bugün çok kısmetli olmamakla birlikte tavalık balığını çıkarmayı başardı.. ben de eve döndüğümde kovamda yaklaşık 2 kilo kadar hamsi ve istavrit karışık olarak balık olduğunu gördüm Keyifli bir avdı.. yüksek akıntıda 140 gr kurşunla 3.5 saat çalıştık, avdan keyif aldık, özellikle benim için 1,5 ay sonra kıyıdan tekrar avlanmak herşeye değerdi bu av beni eylüle kadar idare eder, tabi arada da yazlıkta tekneden avlanmaya devam Bu avda bana eşlik eden Adem'e teşekkür ederim..
Çok başarılı ve güzel bir av olmuş tebrikler eğer burası çömlekçinin karşısı ise burada 140 gram bile akıp gidiyor
Teşekkürler, güçlü akıntılı yerlerde kurşunu hafif ters çapraza atıp akıntı yönünde yürüyerek takip edince sorun olmuyor..
berkan bai MAŞALLAH sen balığa bol vakit bulabiliyorsun biz ramazan nedeniyle tatildeyiz bir sefer gittim ondada zorlandım bayramdan sonra ALLAH kısmet ederse haftada bir gün gidebilirim
0.25 lik çapari ile ben 100lük kurşun atıyorum ama inanın sürekli koparıyorum ama sorun bende sanırım ben çok hızlı atıyorum oltayı ondan kaynaklanıyor büyük ihtimalle önce şu elime ayar çekmem gerekli
Arkadaslar ailemle şile agvaya kampa geldik ve oltalar arabanin bagajinda burda gölde ne yakalarim ve yem ne atayim ?
İlyas 1,5 aydır ilk kez kıyıdan balık avladım.. 11 no iğne 0,12 köstek 0,24 oskar invisiline beden ile yaptığım düğümsüz çapari ile (gerçi 0,22 bedenle de atıyorum 140gr).. düğüm sadece üstte fırdöndüye takılan yerde ve altta kurşunun takıldığı yerde (çift kat misinadan kasa düğümü) var, kösteklerin bağlandığı yerlerde beden üzerinde kesinlikle düğüm yok.. bu da çaparinin kopmaya karşı mukavemetinin arttırıyor..
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18604 bu linke bir göz at istersen. Ben olsam nehirin denize döküldüğü yerde tavuk ciğeri denemesi yapardım. Sana rast gele... reeling Denediklerini ve sonuçlarını paylaşırsan sevinirim..hooked
sabah 09:00 - 12:00 arası çapariyle çok çok seyrek istavrit aldım ama suya iade edildi. bunun yanında yemli takımla 2 kefal aldım onlarda yuvasına geri döndü. kefaller çok ufaktı ne yazık ki 25 30 cm civarı