uzun bir aradan sonra herkeze merhaba.bu sabah kandilli güzel sardalya ve istavrit yaptı.sardalyalar oldukça iriydi.istavrit sabah erken saatlerde iri geldi daha sonraki saatlerde ortaboy yaptı.yüz güldüren bir av sonunda nasibimizi alarak akşama afiyetle yedik.
bizde abimle cumartesi sabahtan kandillideydik. 1.5 kilo kadar istvrit yarım kiloya kadarda iri sardalya yakaladıktan sora 10 buçuk gibi istavrit küçülüp seyrelince bizde nasibimizi alip evin yolunu tuttuk. herkese rastgele
Tuzla da ikişer gün ara ile 3 defa zargana denemeleri yaptım (fazla uzun değil 1-2 saatlik). İlkinde 2 adet sonrakilerde birer adet küçük zargana, hepsi denize iade... Sanırım büyümeleri için biraz daha beklemek gerekecek. Zargana ipeği iyi sonuç vermedi, takip bile etmediler. Tek iğneliye yem olarak midye bağlayınca takip başladı ama yakalamadı. Hırsızlı takım yapınca takipler sonuçlandı ama yavruları büyümesi için geri iade edip oltayı topladım.
Aslında yok değil, var da maalesef Anadolu yakası raporları hep az geliyor, az geldiği için cansız olduğu için kimseden ilgi görmüyor yazanda az (belkide bu tarafta balık tutan da az ama sanmam) Avrupa tarafı sanki canlı yayın gibi çalışıyor.
Bundan 1 veya 2 sene evvel vaniköy şöyle böyle burdan balık çıkıyor şöyle oluyor diye bende dahil birçok kisi rapor yayınladı bana isim verme dendiği halde hemde sımdi durum ne işgal kuvvetleri gibi nerden geldiği belli olmayan büyük bir grup talan ediyor orayı hemde öyle böyle deil evet burada balık raporları zayıf ama sezonda bu artacaktır ve artırmamız lazım ama kim verirse versin pek birşey diyemem ama ben mera bilgisi vermem hepiniz sağlıcakla kalın hayırlı cumalar herkese
dün akşam yapılan yemli denemelerinde yem kesmesine rağmen balık alamamış bulunuyorum ama en azından boğazın muhtelif yerlerinde dişli olduğu tespit edilmiştir herkese rast gelsin inşallah
Bu sabah 8:00 ile 9:30 arası Küçükyalı'dan zargana denemesinde bulundum 0 çektimbir kaç kişi kefale atıyordu ama onlarda da bir şey yoktu.
bugün, sabah kanlıcadan 7,30 -10 arası aldıklarım çok akıntı vardı,çapari 0,18beden,0,10 köstek, beyaz-100gr kurşun at kapa şeklinde aldım balıkları,zaten ileri atılsada akıntıda kurşun durmuyordu.reeling
Bugün akşam üzerine doğru kuleli baya iyi iri sardalya yaptı.Yaklaşık 3 kilo iri sardalya ile eve döndüm.