Dün gece Çubuklu'da oldukça verimli bir çinekop açılışı yaptım sevgili balıkseverler. Ancak peşin yazayım bilindiği gibi yem seçiyor muhterem..bende dolaptan çıkma istavrit vardı ve sadece 4 adet balıkla döndüm ama yanımda olta atan arkadaşlar gündüzden yem yakalamışlar bir ara saydılar balıklarını 21 adet diyorlardı.Gece saat 02:00 gibi bir ara resmen at çeke döndürdüler işi..Balıklardan salmayı gerektirecek boyda olanı yoktu ama yine de şöyle sarıkanatları aramadı değil gözlerimiz. Bu gece de gitmeyi düşünüyorum ancak hava lodosa dönüyor gibi bilmem balığı bozar mı..Herkese rast gele.
Çinekopları saldık Kefali aldık [image][/image] Bugün akşam üstü maltepe sahilinden arkadaşla beraber çapari,rapala ve yemli denemeler yaptık.Sonuç 2 adet denize salınan çinekop ve 950 gramlık bu kefal oldu
Maşallah, bereketli olsun. RAporda, , kıyıda mı açıkta mı, dipte mi, üstte mi, hangi saatte, kaç gr. kurşun, nasıl bir takım vs. gibi biraz daha ayrıntı olsa gitmeyi düşünenler ona göre hazırlık yaparlar. Biz de inşallah daha bol rapor okuruz, hasret gideririz.
merhaba arkadaşlar,bir sorum olacak bu konuda bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen. bu haftasonu erkenden(5:30-6:00) beykozdan kayıkla açılacağız. palamut veya çinekop avlamayı düşünüyorum.o saatlerde dediğim balıklar olur mu, rapala mı çapari mi yoksa yemli takım mı kullanmalıyım? kayık balıkçılığı hakkında tavsiye edeceğiniz her bilginin çok faydası olacak. teşekkürler rast gelsin
yarın sabah erkenden çubuklu sahildeyiz palamut ve istavrite atıcaz, bakalım rastgelir inşallah reeling
Haklısın reis..açıkçası kıyı raporu olduğu için belirtmeye gerek duymamıştım,bazı detaylarda raporda var ama yine de özetleyeyim: Çubuklu'da kıyıdan,klasik mantarlı dip takımı ile avlandık..genelde 100 gr kurşun yeterli oldu ancak ara ara akıntı hızlanınca takımların karışmasını önleyemedik..ben 125 gr kurşunla değiştirdim ama diğerleri bunu yapmayınca pek de işe yaramadı..gece avı olduğunu yazmıştım,en verimli zaman gece 01:00 - 03:00 arası oldu..Dün gece tekrar gittim,balık nispeten daha zayıftı ama 3 balık almayı başardım..taze yemi olan dostlar 10-12 parça aldılar..Tekraren yazayım taze balık çok önemli..genç bir dost giderken tuttuğu istavriti bıraktı..kesip hazırladım takımı,atar atmaz vurdu balık..2 fileto ile 3 balık aldım..Herkese rastgele.
hakkaten usta biraz daha tüyo versen benim gibi yeni başlayanlar için sevaba girersin Ben bugün Kandilli Akıntı Burnunda ve Parkta biraz takıldım. Çapari attım olmadı,rapala kullandım olmadı. Kimsede alamıyordu zaten. Tek tük istavrit alan vardı. Herkes Çubuklu da palamut alıyolar diyordu ama ordada göremedik birşey. Aldık paşabahçeden balıkekmekleri,nevaleyi, Hayal Kahvesi önünde masamızı kurduk yedik. Napalım Sabrediyorum anca bakalım, ama sabretmeye alışığım tatlı suda başlamış biri olarak,bir mantara saatlerce baktığımdan
Sende taze yem konusunda haklısın sevgili kardeşim. Rahmetli babam, oğlum lüfer balığı, yem zanaatıdır derdi. Usta oltacı bir ağabeyimiz de yıllar önce, daha teknelerde livar icadı çıkmamışken, tuttuğu yemleri canlı saklar, seyrek balıkta her seferinde tek yem keser ve kanlı kanlı koyverirdi, tabii herkesten çok balık tutardı. Allah rahmet eylesin hepsine. Rast gele.
usta ben çıkmadım ama arkadaşım tekneyle açılmıştı bu hafta. Çapari atmışlar, ama büyük çaparilerden 50 lik. Çapariyi salıp dolaşmışlar, bir gerilmiş misina 30 iğne palamut dolu çekmişler. Ben bu kadar biliyorum şimdilik,gidersem veya duyum alırsam paylaşırım gene.
Sevgili Mahir amca. Allah Babanıza gani gani rahmet eylesin velasılıkelam çok doğru laf etmiş. Müsaadenizle bende bu sözü sohbet esnasında kullanmak isterim.
Eskiden sandaLLa adaLara giderLer, dönüşte bir yanda Torik biryanda kırLangıçLa dönerLermiş.. Arkadasında köpekbaLığı cabası...
selam arkadaşlar pazar sabahı erkenden bogaza gitmeyi düsünüyorum beykoz çubuklu arası güzel bir yer tavsiyesi olan varmı bu tarafa ilk defa gidicem balıkla ugrasmaya baslayalı 1 yıl oldu ama daha acemıyız)
Ne demek Emre, elbette kullanırsın, memnun olurum. Bu eskilerin lafları, gramere pek uygun olmasa da balıkçılık literatürü olarak değerlendirilmeli derim. Hele bir de bu lafı kullandığında bizi hatırlayıp Mahir amcamın babası dermiş, Allah rahmet eylesin dersen, tadından yenmez. Ben de sana peşin peşin Allah hayırlı bir ömür, bol balık ve gönlündekilerden daha iyisini versin diye dua edeyim. Selam ve sevgiler.