beykoz sahilden kayıkla açıldık 6:30-09:00 palamut, çinekop, istavrit balıklarına yemli, çapari ve rapala ile türlü şekillerde olta attık ancak iki kişi tek vuruş almadan döndük. etrafımızdaki 6,7 kayıktan da birşey tutan olmadı. sanki balıklar bu gün izinli..
http://www.youtube.com/watch?v=y98BNA0IFF8&feature=player_embedded Bugun kıyıdan ayrılmayan yumurcaklar aha da bunlardı
Dün arkadaşla beraber cuma namazından hemen sonra tekne ile istavrite çıktık cemal kaptan evelsi gün 2 saatde sıfır çektiğini söyledi ben bu günden umutluydum çaparime 60 gr kurşun bağladım daha çaparimi açarkene sudaki iğneye balık atladı şaşırmadık değil balık gün boyunca hiç kesmedi balıkları yaklaşık 6 7 kulaçtan aldık 4 kişi toplam 8 kilo istavritle döndük av saati 14.30-20.30 takım: sandal çaparisi iş yapmadı ve 10.15 çapariyle avlandık yer pendik açıkları akıntının sürüklediği yer
Teşekkürler berkan abi dediğin gibi pendikte varsa kartalda daha iyisi vardır pendik balık konusunda biraz gerilerden geliyo
ustadlar kımse yer soylemeyecekmı gider kendım bulurum oyleyse iş başa düstü gidip de şu hasretten kurtulayım
ramazan bey bugün burun bahçe güzel palamut yapmış arkadaş aradı işim vardı gidemedim,anadolu yakasında balık tutabileceğiniz benim ilk tercihim olan herdaim gittiğim yer kanlıca çubuklu arası,kanlıca zamanına göre hertürlü av verir akıntı fazladır ileri atış yapıp kanal denilen yer buraya attıktan sonra çapariyi dipleyin tabi burada sırayla atıp yürümek gerekiyor güzel balık alırsınız buaralar balık buıradada zayıf,kanlıcadan birazdaha ileri çubuklu tarafına doğru çakal burnu var burasıda istavrit zamanı iyidir ama genelde burayı rapalacılar sever akıntının tam döndüğü yer ve akıntının oldukça kuvvetli olduğu bir yerdir,rapalayla sarıkanat ve palamut alınır birazdaha ileride askeriyeyi geçtikten sonra çubuklu burasıda şimdilerde sıyırtmayla istavrit vede yemli sarıkanatve lüfer almak için uygun biryerdir akıntısı ve derinliği kanlıca ve çakal burnuna göre daha az derin vede akıntısı nispeten azdır.diher anadolu yakasında balık tutabileceğiniz yerler ( burun bahçe, kuleli,vaniköy,kandilli,beylerbeyi cami önü,biraz uzak olsadagüzel biryer anadolu kavağı)reeling
anadolu kavagı na gidicem heralde birisi daha soylemıstı ne tur av verir burası bilgisi olan varmı arkadaşlar akıntı durumu gerçi 60 gramdan 150 grama kadar kursun aldım yanıma)
Öyledir. Balık olsa bu sefer de taş yağar, yani çalışanlara izin günü rahat yok. Allah'ın hikmeti, ne diyebiliriz ki.
Bugün sabah erkenden kandilliye gittik ama hiç birşey yoktu.Sadece kovalarda 3 er 4 er tane defne yaprağı gördüm serçe parmağımdan daha küçükleri vardır.Sonra bazılarında 1 karış gelmeyen zargana gördüm yazık.Öğlene doğru izmarit alanlar vardı, sabah saatlerinde biyerde palamut olduğunu duyduk gittik ama ehliyetsiz olduğumuz için tekrar geri döndük yoldan.Sonra ehliyeti alıp tekrar gittiğimizde saatte biraz geç olmuştu.Herkesin kovasında palamut vardı, bazıları 7, tane bile almış.Boylarıda gayet güzel küçük görmedim.Bizde rapala ile denemelirimizi yaptık ama rapala iyi olmadığından ilk vuruşta koptu gitti, belkide misinadaydı sorun bilmiyorum.Daha sonra kimsenin alamadığını görünce eve döndük.Yinede güzel gündü.